Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş Değiştirmek için istifa etmek!!! Neler gerekli ?

Szasstam

Öne çıkan mesajlar

Evet kısaca başlıkda belirttiğim gibi yakın zamanda ihtimal dahilinde olduğu için bilgisi tecrübesi olan varsa paylaşırsa mutlu olucam.

Bir şirketten 1 seneden önce istifa etmenin kuralları nelerdir ? Duygusal yada manevi yarar zarar değil. Hukuksal olarak haklarımızı soruyorum.

Edit: Yorum yapmak için bilinmesi gereken bişi varsa sorarsanız cevap verebilirim.
Neler gerekli bu konudada bir fikrim ne yazıkki yok

[ Mesaj 30 Mayıs 2007, Çarşamba - 17:52 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

istifa ederseniz pek bir hakkiniz yok.
hatta ihbar suresi var, yani calistiginiz zamana gore belli bir zaman once firmayi bilgilendirmeniz lazim. Oyle filimlerdeki gibi ben istifa ettim, yarin ise gitmiyorum diye bir sey yok, yada tazminat odemeniz lazim firmaya.

Eger yillik izinleriniz yeterli miktarda birikmisse bunu ihbar suresine saydirabilirsiniz, yada ucret olarak vermeyi tercih edebilir firma.
Sosyal ağlarda paylaş

kıdem tazminatı alamazsın, kendi isteğinle istifa ettiğin için ihbar tazminatı da alamazsın

sözleşmende tek taraflı ayrılma durumuyla ilgili bir madde varsa ona göre tazminat ödemen gerekebilir.
eğer böyle birşey yoksa seni orada tutmaları diye birşey söz konusu değil.
eğer sen istifa etmezsen ancak iş yerinde seni istifaya yöneltecek birşey başına geldiyse, ahlaki durum, ekipman eksikliği vb durum olursa, bu durumu gerekçe göstererek istifanı sunarsan iş güvenliği yasasından 4 aylık maaş alıp işini bırakabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkcası sözleşmeyi detaylı okumadım :=)
1 sene , iki tarfata bitmeden önce haber vermek zorunda uzatmak istemiyorsa ,
ama sözleşmede arada çıkmak yada kovulmak konusunda birşey yazmıyordu.
Tazminat problem değil , tabi 3 aydır çalışıyorum tazminatım ne olur burada o önemli (benim ödeyeceğim) bırakırsam çok daha iyi bir şirket ve maaş için bırakacağım için onların bana ödeyeceği onların olsun.

tek istedğim şuanda görüşmeleri sürdürdüğüm yer olursa bu işim engel çıkaramasın tazminatda uçuk olmuyorsa öderim :=)

Nedir kanunlar ne demektedir maximum bir sınır varmıdır ?
(Unide neden iş hukukunu seçmeli almadım ki ben :P )
Sosyal ağlarda paylaş

öeh... işin bu kısmını daha önce söleseydin keşke =)

bunu düşünerek koymuşlardır sağlam bi madde, sözlweşem metnini iste oku bak, burdan ne sölesek yalan.

ama işte denildiği gibi güzel bi sebep bulabilirsne sorunsuz istifa edebilirsin bildiğim kaadrıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok bu konuda bir madde bulunmuyor sözleşmede eminim.
Zaten sorum ordan kaynaklanıyor. Yasal olarak isteyebilecekleri nedir. Sözleşmede belirtilmezse.
1 sene sonunda ayrılırsam ve zamanında bildirmezsem hibar tazminatı yazıyor ama bu nedir ne kadardır. 1 sseneden önce ayrılmak ne kadar etkiliyor gibi sorularım var aslen

edit: 15 milyarlık eğitim masrafı yapmış olabilirler ama tatmin olmuyorum :P , ve eğer görüştüğüm yerle anlaşırsam süper bir iş olucak :)

[ Mesaj 30 Mayıs 2007, Çarşamba - 19:59 tarihinde, Szasstam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Çalışırken o etken olmuyor :=)
yaklaşık %50 civarı + maaş beklentisi + evime 2 saatlik yoldan kurtaracak kadar daha yakın olması yeni iş yerimin ( inşallah yeni olurda ) + dünyanın en büyük şirketlerinden biri olması + 2 sene orda çalışdıkdan sonra istediğin yere istediğin imkanlarla geçebilme olasılığın :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya bence bu olay gündeme gelirse zaten tutacaklarını zannetmiyorum.
Performans düşer o düşer bu düşer.Şirket büyük bir şirket herhalde.Çingenelik yapmaz.
Sonuçta adamı zorla tutamazsın.Adam gitmek istiyor.Zorla çalışıcak kulis yapıcak aboov! hemen gönderirler.
git konuş patronla big boss kim onla konuş.
Böyle çatı katında bütün şehir manzaralı gökdelenin tepesindeki deri koltukta plazma karşısında oturan adamın kapısını çal.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...