daverc Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Dogru ya , bu adamların daga cıkmak icin haklı sebepleri var , zaten özgür dusuncenin ve demokrasinin bas savunuculari bunlar , onlara karsi güc kullanmak barbarlık , canilik. Nasil olsa ucu bize dokunmuyo ya bosver, ara sira haberlerde iki üc sehit haberi gorup geceriz , herkez kendi isine baksın kimsenin rahatı bozulmasın , aman sakın barbarlık yapılıpta bu adamlarla catısılmasın , onlar ara sıra vurup kafamıza cıksınlar daglarına ,cocuklukları kotu gecmis zaten. Cok zorda kalırsak babalarına sikayet ederiz onlarda bakarız hal caresine diyip biz gidince helal der onlara , böyle cok rahatız. Düsünce özgürlüğüydü deilmi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 tsk eger orada kürdistan kurulmasına karşı olsaydı abd girdiğinde doğudan kürtlere askeri mühimmat yardımı yapmazdı.sonra güçlenince böyle 360 döner olaylar. insan öldürmeye programlı her türlü grubun ilk amacı kendi gücünü koruma altında tutmaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 said: insan öldürmekten haz alan kişi benim gözümde barbardır. Asker napıyor, süngü ile düşmanı sadece bir dürtüyor mu? Kıvır kıvır, herkes biliyor kimin ne mal olduğunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 said: savas isteyen insanın,insanlıgından suphe ederim ben. Kimse savaş istemiyor. Ama verdiğimiz şehitler yetti. Daha fazla şehit vermemek için artık öldürme vakti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 said: Asker napıyor, süngü ile düşmanı sadece bir dürtüyor mu? Kıvır kıvır, herkes biliyor kimin ne mal olduğunu. yukarıdaki sorulara cevap versene. daha düne kadar mini etekliler yüzünden dinimi özgür yaşayamıyorum orospu onlar,ben şeriat hükümlerine göre yaşamak istiyorum bu devlet böyle olmasın diye asker karşıtı fetvaalar veriyordun paticik forumları altında bugün ne değişti? senin amacın burada bizi birbirimize düşürmek dışında birşey değil. "Hakiki Müslüman dilinden ve elinden başka Müslümanların emniyet ve selamette olup, zarar görmedikleri kimsedir." (buhari iman 4) sen daha üç sayfa önce "akp türündenim" ben demiştim."dindar"ım demiştin nerede senin dindarlığın,nerede oradaki müslümanların yaşama hakkı,yaşama garantisi. fason herif. [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 19:17 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Operasyon yapılacakmış > silahlar var> savaş > memnun olanlar var > seviniyorlar. Sonuç? savaş çıkınca sevinen insanımsılar İlgi-Alaka kurma yöntemi süpermiş. Bu terbiye ile düşüncelere saygı sevgi anlayışı da bambaşka oldu. Bak burada değişik bir olay var aslında. Burdaki bir kaç kişinin farklı düşüncelere saygı göstermediğini düşünüp, her mesajında bir terbiyesizlik yapıyorsun. Karar ver, kendin gibi mi olacaksın, karşıdakinin tarzındamı cevap vereceksin?Operasyon mevzusu da çok benzer bir olay o yüzden. Bu operasyona sevinenler varsa, bu ülkenin içinde bi yerde susmayan, kimliğini koruyan bir parça kaldığını gördükleri içindir. İnsanlar öleceği için değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 bıraz alakasız olucak konuyla ama Messor etrafına bak bi 1 tanemi "girsin öldürsünler bütük kürtleri rahatlıyalım işte, yaaklım diyarbakırı tümden" diyen yok? ne yazıkkı var benım etrafımda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 said: boyle bır operasyon daha buyuk karısıklıklara yol acacaktır,desteklemiyorum. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Laikliğe zıt düşen hiçbir şey söylemedim kesinlikle. Kanıtlayamazsın, sadece kendi fikirlerine göre Laikliğe zıt düşerim. Bana göre de sen laiklikle zıt düşüyorsun. Diğer dediğine gelirsek, karşıma bir tartışmada çıkacağını, ezik bir pozisyondayken bunu ileri süreceğinden adım gibi emindim ve öyle de oldu. Yaptığım yanlışımın farkına varıp özür dilemesini de bilmiştim ayrıca. Senin gibi yanlışının farkına vardıktan sonra, eski defterleri karıştırıp, hala yanlışı savunmaya çalışmamıştım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 tamam savaş hoş bir şey değil. ne amaçla olursa olsun. burada kimse ah savaş olsun ah savaşta masum insanlar ölsün diye ayılıp bayılmıyor. savaşlarda her zaman siviller ölür. ortalıkta savaş olmasın siviller ölmesin diye gezersen gün gelir sivil olarak sen ölürsün. sen gereken müdahaleyi yapmazsan gün olur o müdahaleyi yapmadığın için bunun altında kalırsın. bu şeye benziyor. adamın teki sana parmak atıyor "napıyosun lan yapma bir daha" diyorsun, adam bir daha atıyor "bak dalacam ha yapma ulan" dersin. bir daha atarsa eğer dalarsın. dalmazsan adam orada seni... bu kadar basit bir mantıktır bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Var tabi olmazmı Cüce. Neyi ne için savunduklarını bilmeyişlerine veriyor, tartışmıyorum. Bu işlerin ciddiyetinden çoğu insan bi haber, hatta savaş muhabbetine gaza gelip "OBAA NE ÇAKTI LAN BİZİM ORDU" diyecek çoğunluğun olduğunu bile düşünüyorum. Onlar tamamen ayrı bi konu benim gözümde. Ben operasyonu destekliyorum. Ölecek insanlar evet, ama elden birşey gelmez. Dünyanın, medeniyetin takip ettiği bir çizgi vardır. Görülüyorki biz henüz bazı noktalara gelemedik bu çizgi de. Biz derken tüm Dünya'yı kastediyorum. Farklı düşünenler olacaktır, bugünün bir fikri yarının sistemi olabilir buna karşı değilim ben. Yalnız şu da bir gerçektir, ortam koşullarına ayak uyduran canlılar ayakta kalır. Ortam belli. İdeoloji ne olursa olsun, mevcut bir senaryomuz var. Ondan başarılı çıkmalıyız. Kalem kılıçtan uzun vadede güçlüdür. Malesef uzun vademiz yok, kılıçla başlayıp kaleme gitmeliyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 aragorn cevap ver; "Adam öldürmek, bütün insanlığı öldürmekle eşdeğer tutulmuş, bir hayat kurtarmak da, bütün bir insanlığı kurtarmak gibi sayılmıştır." (Maide-32) Hz. Muhammed'in veda hutbesinde insanların mallarının, canlarının ve namuslarının dokunulmaz olduğunu her türlü tecavüzden korunduğunu ilan etmiştir.ayrıca müslümanın tarifinide "Müslüman, elinden ve dilinden kimsenin zarar görmediği, insanların her konuda kendisinden emin oldukları insan" olarak söylemiş. ironiye gel. daha dün asker özgür yaşamamı engelliyor diyen adam bugün insanlar öldürülsün derse dengesizlik vardır sen git nörolog a falan görün normal değil bu davranışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 PKKyı ve insanlarımızı öldüren bu örgütü destekliyormusun sen onu söyle. EVET veya HAYIR. Laf kalabalığı yapmadan. Bu konuda ben ortadayım gibi bişi olamaz. [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 19:27 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Ben de öldürmeden yana diilim. Yapılması gereken hepsini ülkemize getirip "Memlekete hoşgeldin. Sen şimdi bizim misafirimizsin." demek, en ağır şekilde yargılamak ve hapse tıkmak. Haklı yere öldürecek olsak bile, AİHM'ydi, Amerika'ydı, bilmem neydi, "bu insanlık katliamını kınıyoruz; bu bir soykırımdır" tarzı şeyler söylerler. Apo'yu getirdik içeri tıktık, kimse bi şey diyemedi. Kesilen sakal daha gür çıkar; kaldı ki tarih öldürenleri diil, öldürülenleri kahraman yapar. Biz bugün PKK'nın bütün elemanlarını savaşta öldürsek, "PKK'ya destek olan müttefiklerimiz"in de desteğiyle yeni nesil PKK, hep şu sözlerle büyür: Türkler atalarımızı öldürdü, bize soykırım yaptı. edit: imla [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 19:27 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 said: PKKyı ve insanlarımızı öldüren bu örgütü destekliyormusun sen onu söyle. EVET veya HAYIR. Laf kalabalığı yapmadan. absolut yaşından dolayı hep sana karşı daha düzenli yazmaya çalışıyorum,şu ana kadarki çoğu tartışmada cevap bile vermedim yanlış anlaşılmasın diye ama sen konuyu okumuyormusun? yukarıda ben burada vermem gereken cevabı tam iki kerede verdim.eğer böyle tek ayarı verip kacacaksan hic mesaj atma lütfen. ayrıca insanlara böyle sorular soracak düzeyde birisi değilsin,daha çeki düzenli konuşmanı öneririm. [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 19:30 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 said: "Adam öldürmek, bütün insanlığı öldürmekle eşdeğer tutulmuş, bir hayat kurtarmak da, bütün bir insanlığı kurtarmak gibi sayılmıştır." Ne kadar da güzel söylemiş. Hayat kurtarmak için operasyon yapıyoruz zaten. Çünkü bu ülkede onca zorlukla geri alınan vatan toprağının bir karışını kaybetmekle birlikte ölecek çok insan var. Operasyon yapmassak devamlı başımızda bir bela olacak kalacak PKK. Hadisleri yorumlayabilme yeteneğin 0. Sadece kelime anlamına bakarsan "Cihad" kavramının da olmaması lazım İslamda. Cihadda öldürdüğün adam da tüm insanlığı öldürmek gibi olurdu o zaman? Konuyu değiştirme çabaları, fıs... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Saygı kavramın yaşla mı? @Kojiroh: Onun bunun lafını yemekten böyle olduk. O bu der, şu der diye korka korka elimizi ayağımızı çektik iyice. Bunun altında yatan şey ise sözümüzün ağırlığını kalmamasıyla ilgili. İşlere biyerden başlamak lazım, ama şuan acil bir durum var. [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 19:35 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 daha baska bırsey demıyorum takılın ırkcı dusuncelerle. konu cok komık yerlere varmaya basladı pkk yı desteklıyor musun? boyle davranılacaksa ucurun beni. vatansevgisi>hersey umarım operasyon olur,kuzeyırak kan göletine döner.gotuyle cevap verenlerde o göletin icinde yuzerler. yazık orada ölen tüm insanlara.hatta insanlıgınıza yazıklar olsun sizin. baybay daha cevap vermeyecegim. [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 19:34 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revenant Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 at at kac zaten sanki tsk keyfinde oraya girip terroristleri temizlemek istiyo bunca kayip verdigimiz icin olaylara tepkisini gosteriyo sen hala gelmissin terroristlerin olmesine karsiyim diyosun buda bi nevi vatanhainligidir senin demek istediginin kisaca ozeti budur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Apache: İnsanlık senin sahip olduğun erdemse ben insan olmamaktan memnunum. Saf saf konuşuyorsunuz ya. Vatanseverlik adı altında faşizm uygulanmaya çalışılıyor. Orada dediğim gibi sadece PKK'lılar değil birçok masum Kürt insan da ölecek. Bunun kaçışı yok, bunu desteklemek hatta "kan gölüne dönsün" demek insanlıksa ben memnunum insan olmamaktan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 ok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 said: yazık orada ölen tüm insanlara. Bizim askerlerimize ? Milletimize. Sende orda olabilirdin.Bilmiyorum hiçbir akrabanı tanıdığını teröre kurban verdin mi de. Benim akrabamı van a ticaret için giderken otobüsten indirip kurşuna dizdiler. Yazık kime peki ? Herşeyi geçtim. Tamam desteklemiyorsun sende teröre lanet okuyorsun. Ama TSK nın da girmesini istemiyorsun.Bizi öldürselerde onlarda insan öldürmeyelim istiyorsun. Peki çözümün? 50bin kişinin ki sivilleri saymıyorum bile. 50 bin kişiyi şehit verdiğimiz bu olguya nasıl bir çözüm sunuyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 pkk şimdi oraya giricez bitecek mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Daha insanlığınıza yazıklar olsun diyor ya. Senin gibi bir insan olduğu için ben Türklüğümden utandım. PKK ya yapılacak operasyonda taraf tutmam diyor, bir de insanlığınıza yazık diyor. said: Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şuhedâ fışkıracak toprağı sıksan, şuheda! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Demekki vatan uğruna feda olmayacak alçak varmış. Dedelerimizin, ninelerimizin o kıtlık, sefalet içinde, cepheye yemek, mühimmat taşıdılar ki sırf senin bir vatanın olsun, bugüne kadar daima bağımsız yaşayan, bağımsızlığa alışan Türk Milleti, sömürge, manda olmasın diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 veremezsin zaten apache , cevap verebiliyorsan 3 aylık ölen bilgisayar mühendisi astteğmene var ben askerken cenazesine gittim (yaşıtım ve meslektaşım) Vereceksen bugün mayına basarak şehit olmuş askerlerin annelerine git cevap ver. Sizin oğlunuzu öldürende insan onlara çiçek atmalıyız de. Cevap vericeksen bir oğlu zorla dağa çıkarılan öteki oğlunu buna rağmen askere göndermekden çekinmeyen annelere cevap ver. (Birliğimde mevcuttu ) Şaka mı yapıyorsunuz ? Ankarada ölenler arasında akraban olsaydı bu kadar rahat olacakmıydın ? O zamanda çiçekler böcekler kardeşlik diyebilecekmiydin ? En kısa sürede askere gitmeni , şöyle şırnağa falan düşüp gerçek hayatla tanışmanı dilerim. Yanındaki arkadaşın mayına basarsa onun cesedini taşırkende aynen böyle düşünmeye devam edersin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar