Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 İyi de Özal ve Demirel cb seçimlerinde 2/3'den az bir çoğunluk çıkmamıştı ki, ayrıca daha önce çıkmış olan bir Cumhurbaşkanı seçimi olsa bile gidip kimse mahkemeye vermezse bir sorun olmaz. Daha önceler ile karşılaştırırken lütfen araştıralım bilgilenelim öyle tarihi şu anki zaman ile karşılaştıralım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 2/3 olayi cok karisik her turlu goruse sahip hukukcular var yani kimi 2/3 yeterli diyor kimisi ise fazla bile diyor. Sonuc olarak hic kimse anayasayi yeterli bulmuyor 2/3 sart degil diyenlerden biri Kemal Gözler anladigim kadariyla bayagi saygin biri onun gorusunu 2/3 sart diyenlerle karsilastirmak isterseniz eger http://www.anayasa.gen.tr/cb-secimi.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Özal'ın seçilmesinde meclis üye tam sayısının 2/3ü yoktu.. Yanlış hatırlamıyorsam seçime katılan 280 kadar MV vardı. Demirel ve Özal süreçlerinin bir şekilde Gül'ün süreciyle benzrlik taşıdığını ancak anayasal olarak farklı yorumlandığını söylemek mümkün. Aslında dikkatle okursanız anayasa 2/3 ü şart koşuyor. fAkat Demirel ve Özal'da 2/3 hükümet krizine neden olmamak amacıyla aranmıyor. Sezer'i hatırlatmak gerekirse o dönemde C.başkanı seçilemediği için 3lü koalisyon ortak işim üzerinde son dakikada anlaşıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 @Dogmeat: Yasamanın üstüne yürütmenin de şeriat kontrolüne geçmesindense hukuk devletini çiğnerim dediler, ve doğru yaptılar. Oranlarsan doğru yani hareketleri gayet, bu kararı almasalardı daha da kötü olacaktı. Karar yanlıştır demiyoruz sonuç itibariyle yani. Kaldı ki sen ne anlarsın anayasadan hukuktan hıh. Kemal Gözler saygın biridir, Anayasa Hukuku kitabı pek işe yaramıyor hukuk okuyorsanız ama saygın biridir orası ayrı (kalını da var sanırım ama o da fazla kalın). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 said: Yasamanın üstüne yürütmenin de şeriat kontrolüne geçmesindense hukuk devletini çiğnerim Yargının görevi kanunları uygulatmak değil, kendi doğrularına göre "vatanı kurtarmak", öyle mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 ozalinki oyle 450 parlemento tam sayisi katilan sayisi 285 ha demirelinkini tartismaya gerek yok katilim 450/431 ahmet necdet sezer ise 550/533 ile secildi bi ozal var ornek elimizde uymiyan onun disinda 3/2 kuralina uymiyan 29 ekim 1923 ornegi var vay efendim Ataturk 287 lik meclisden 158 oyla secilmis 3/2 ye uymuyormus bre gafiler cumhuriyetin ilan edildigi gun ogun meclis bitik supriz olmus zaten buna ragmne katilanlar oy birligiyle secmis (bilmiyen arkadaslar icin oy birligi demek 158 uye varsa 158 ininde ayni yonde oy kullanmasidir oy coklugundan farklidir bu) ismet inonu 1. donem 399/348 2. donem 429/413 3. donem 455/435 4. donem 468/451 celal bayar 1. donem 487/453 2. donem 541/513 3. donem 610/413 cemal gursel 638/607 cevdet sunay 636/532 fahri koruturk 635/557 kenan evren yok ole bisi gordugunuz giobi ozal ve cumhuriyetin ilk dakikalari haric 3/2 ye uygun olmadan secilmis cumhurbaskanimiz yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teddy Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 cumhurbaşkani seçimi bir parlemento kararidir ve anayasa mahkemesi 2 istisna dişinda dişinda (bu olayda o istisnalardan biri gerçekleşmedi) parlemento kararlarini denetleyemez. Chp bu bir eylemli içtüzük değişikliğidir dedi( meclis içtüzüğü anayasa mahkemesinin denetleyebildiği istsinai parlemento kararlarından bidiridr) ve anayasa mahkemesi bu sayade denetleme yetkisi buldu kendinde. Hadi denetledi diyelim anayasa mahkemesi sadece anayasadaki yetkileri doğrultusunda karar verebilir. Anayasada, anayasa mahkemesinin yürütmeyi durdurma yetkisi olduğundan bahsedilmiyo yani aldiği karar yanliştir. Son olarak hadi karari aldi diyelim anayasa mahkemesi kararlari geriye yürümez. Yani geriye dönüp seçimi iptal edemez. Gördüğünüz gibi anaysa mahkemesi bu kararinda hukui açidan siçmiş ama anayasa mahkemesi kararlari kesindir çıkıpta hukuk katledildi felen diyemezsin.Dersende sonuçlarini katlanirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Teddy l2p gercektrende içtüzük değişikliği ve gercketende anayasa mahkemesinin söz hakkı var sana bir anayasa bir tbmm içtüzüğü edinmeni 102. anayasa maddemizi okumanı sora içtüzükte sanırım 96. idi,onu okumanı sora gelip sallamını öneriyorum @gris,kzıdrıma beni dayak geliyorumd emez.klevel 70 hunterım var lan saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teddy Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 dogmeat bu dediklerim sadece benim değil bilgi üniversitesi anayasa öğretmeni serap yazici ninda düşünceleridir. Kendisi seçim sürecinde kanallara bağlanip konu hakkinda bilgi veriyodu eğer takip ettiysen. Dersinde de cumhurbaşkanliği ile ilgili anayasa mahkemesinin hiç 1 kararina katilmiorum dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 hastasıyım ben bu , ben o karara katılmıyorum diyenlerin :=) ulan bu hukuk amma yanar döner bişimiş , biz yanlış anlamışız :P , demek hapise girip girmeyeceğimiz falanda tamamen katılmıyorum ben o kararlara bağlı başımıza bişi gelse sonra yıllar sonra Pardon derler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Çok basit birşey aslında Anayasa mahkemesi en tarafsız ve doğru kararı verdi Ama Akp'liler karar yanlış katılmıyoruz, hukuk açısından çok acı diyorlar. Akp'ye karşı olanlar da katılmıyoruz diyorlar. Profesör olmuş birisi Akp'li değil demek değildir. Kimse kararı tarafsız düşünerek doğru bulamaz çünkü karar hakkında yorum yapanların hepsi taraflı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Teddy Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 karara kayilmiorumdan kasit off ya niye rte cumhurbaşkani olmadi? anayasa mahkemesi ölsün değildir. Hukuki açıdan uygun bulmamaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Teddy,ablamın dediklerini dorudan ynnıs anlamassın 102. amdded e acık acık cumhur başkanlığı seçimi için gereken şartları acıklıyor meclis bu şartlar yerine gelmedeği halde cumhurbaşkanını seçmeye kalkışırsa,yaptığı işe iç tüzük değişikliği denir,buda tbmm içtüzüğünün ilk maddelerinde acık acık anlatılıyor ve meclis içtüzük değişikliiğine gittiğinde anayasa mahkemesinde "hooop" deme yetkisi var. şunu diyorum taraflı /tarafısz o şu bu katılıyorum katılmıyorum demek saçmalığın daniskası,aymsi görevini yaptı,bir karar alması gerekiyordu,aldı,sen ister bepen ister beğenme,ama o kararı almak aymnin işiydi,ve o kararı ne şekilde alacaklarıda aymnin işidir,eğer illa hükümetlerin dediklerine "peki babs" demekle yükümlü olsalar zaten bu konuda kanuna dayalı bir yetkileri olmaz. ama birilerinin "hops" diyebileceği durumlar varmıski aymye "hoop" deme hakkı kanunlarla tanınmıs. "tvlere cıktı" yeterli bir ölçü değil,ankarının balıkçılarıda tvlere cıktı.cumhurbaşkanlığı secimi konusunda. tvlere cıkanların hiç birinin fikri önemli değil. başbakan hoşunuza gitmeyen bir iş yaptığında,örneğin o yıl sizin umduğunuzdan daha az baraj açılışı yapsa "oke benden bu akdar bu başbakan artık benim seçilmiş başbakanım değil,yerine yenisi gelsin bu kaka" demek ne kadar mantıklıysa aymyi aldığı kararlardan dolayı "haklıdır,haksızdır" diye eleştirmek o kadar mantıklıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 @Brigand 184 kişinin 367 kişiye hüküm verdirtmesi sence ne kadar mantıklıysa, senin dediklerin de o kadar mantıklı. Eğer verilen karar bir içtihat niteliğinde olsaydı, resmi gazetede yayınlansaydı, yeni yapılan Anayasa değişikliklerinde o karar değiştirilmeseydi (ki Sezer veto etti sağolsun) hiç bir meclis Cumhurbaşkanı seçemez, ve meclisin derhal yenilenmesi kararı çıkardı. Ne güzel hukuk devleti değil mi, her CB seçimlerinde meclis yenileniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Demokrasi diyoruz , uzlaşı sanatı diyoruz. Kazandın diye padiah değilsin diyoruz. %35 oy ile %70 milletvekili kazanıldığında ne diyorsak onu diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 beyler anayasa mahkemesi ne derse doğru demek zorundayız çünkü bunu diyen zaten anayasa...Hiçbir üst mahkemesi yok bu adamların Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 evet hatta anayasa mahkemesindekiler işlerini bilmeyenler zamanında torpiller gelmiş insanlar kararları verirken akıllarına hiç gelmiyor acaba 2 3 4 5yıl sonra bu kararımız nasıl karşılanacak tarihi bir hata yapıyor olabilir miyiz dur ben bu yasaları bir daha okuyayım da tarihi hata la boru mu bunun vebali var fln diye hiç düşünmüyordur eminim erdoğan gibi direk akıllarına gelen kararı vermişlerdir hatta aralarında yazı tura atmışlar diye duydum arkadaşlar iyi misiniz?oradaki insanlar hukuku en iyi bilen insanlar oldukları için oradalar bi arkadaş bilgi üniversitesindeki eğitimciden bahsetmiş ee ben de sana hikmet sami Türk ne dedi demem mi?derim valla adam hem hukukçu hem eski adalet bakanı o ne dedi 367 :P neyse uzatmayayım anayasa mahkemesi tayyipe haddini bildirdi bence bundan sonra konuşmadan önce bir kez daha düşünür inş gerçi ben bekliyorum inkar edecek yok ben size demedim baykala dedim valla billa diyecek fln ama .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 said: beyler anayasa mahkemesi ne derse doğru demek zorundayız çünkü bunu diyen zaten anayasa...Hiçbir üst mahkemesi yok bu adamların var Genel Kurmay Başkanlığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 genel kurmay dan büyük allah var !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 said: Son olarak hadi karari aldi diyelim anayasa mahkemesi kararlari geriye yürümez. Yani geriye dönüp seçimi iptal edemez. Yasa iptali nası oluyor o zaman hukuk aleminden hiç etki yapmamış gibi kalkmıyor mu? Muhtemelen AYM'nin kararı cumhurbaşkanı seçimini kadük kılmıştır. Anayasa Mahkemesi 60 anayasası döneminden beri içtüzük değişikliği argümanını kullanarak parlamento kararlarını denetliyor bir çok örneği var; yeni bir uygulama değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Arkadaşlar unutmayın ki hukuk sistemi temsili karalar üzerine oturtularak gelişir. Yani bir kere hukuki alanda karar bağlanan bir durum/görüş geçerlilik kazanır. Türkiye'de ise gündeme göre hukuk yapıldığı için Anayasa Mahkemesi eleştiriliyor. Yorumlarınızı lütfen bu çarpık durumu göz önünde bulundurarak yapın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Adalet başka hukuk başka. Hukuk kurallar bütünü. Anayasa mahkemesinin kararı adil mi? Bence değil; ama onun söylediği kanun. Bitti. Aksi takdirde ortalık çok karışır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 abi ben tülay tuğçuya hastayım yerini ve görevini en iyi şekilde yapıyor ve koyduğu tavırda gayet mantıklı ve kabul edilebilir desteklemek en iyisi bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 wizardofoz ben gündeme göre hukuk ysapıldığı kanısına neasıl vardığını merak ediyorum 102. madde belli,açık anayasa mahkemesi bunu söleyince gündeme göre hukuk yapmıs oluyor öylemi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trevize Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2007 şimdi tayyip e kolum kadar girecek, menderes gibi sallandırılacak dersem huylananlar olacak en iyisi bir şey demeyeyim. *kapıya tekme atar HAŞIRTTTTTT diye ses gelir. Not; tayyipin bu kadar aşığı varken zaten bir şey dedimmi hemen mesajımı şikayet ediyorlar. Bende anlamıyorum. Adam ŞEHİTLERİMİZ kelle diyor. ben ağzımdan ....pu ......ğu demeyip, h.yv.n herif dedim diye şikayete uğruyorum. acaba paticik adminleride FETTULLAHÇIMI? [ Mesaj 01 Haziran 2007, Cuma - 08:54 tarihinde, Trevize tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar