sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Bir mizah yazarından 'ulusa' sesleniş!.. YAZARLIĞINDA 27, çizerliğinde 29 yılı geri bırakan Cihan Demirci, Başbakan'ın fıkralarını kitaplaştırmış... "Ancak" diyor: "Böylesine yoğun bir baskı altında yaşadığım dönem hiç olmamıştı. 22 yıldır kitap yayınlıyorum, 22 yılda 32 kitabım yayınlandı. Bu kadar zor yayınlayabildiğim bir kitap hiç olmadı." Çalıştığı yayınevinin, kendilerince haklı nedenlerle, hazırladığı 'TRE Garantili Fıkralar' kitabını basmak istemediğini, kitabın avukatlarda gezindiğini, baskı aşamasında da kalakaldığını, sonunda Turkuaz Kitaplığı'nca yayınlanabildiğini anlatan Demirci, Yıldırım Akbulut için bile onlarca fıkra kitabı çıktığını, Başbakan Erdoğan için 5. yılda ilk kez çıktığını ama "Yaratılan korku ve baskı ortamının buna engel olduğunu" söyledi. Demirci şöyle konuştu: "Görülmemiş düzeyde dinci-faşizan bir baskı altındayız. Böylesi ortamda 1.5 yıl uğraştıktan sonra 'RTE Garantili Fıkralar' kitabını yayınlayabildim. Medyamız ne kadar haber yapacak, ne kadar yer verecek, toplum ne kadar sahip çıkacak onu da bilemiyorum. Bu kitap şimdilerde unuttuğumuz ve ancak davalarla anımsadığımız mizahın o benzersiz 'muhalif' gücü adına ve güzel günlere olan (ampulsüz günlere!) özlemle yazıldı. Korkmadan okuyalım, bu kitaba sahip çıkalım, ürkerek, tırsarak yaşarsak, zaten sahibi olamadığımız(!) bu zavallı ülke hepten elimizden gidecek. Halkımdan ses bekliyorum! Bu fıkraları kendimi tatmin için yazmadım. Sadece piknik kıvamında mitingler düzenlemekle bir ülke kurtulmaz; Anıtkabir'e yürümekle de... Daha fazla cesaret için kolları sıvamanın zamanı geldi de geçiyor... " damdakimizahci.blogspot.com Yalçın Bayer'in Hürriyet'te bugün yayınlanan yazısından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 said: "Sadece piknik kıvamında mitingler düzenlemekle bir ülke kurtulmaz; Anıtkabir'e yürümekle de... Daha fazla cesaret için kolları sıvamanın zamanı geldi de geçiyor... " İyi güzel, cesaret gerektiren bir işe girişmiş, peşini bırakmamış sonunda istediğine ulaşmış da "Piknik kıvamında miting" ne oluyor? Milyonların toplandığı mitinglere laf atan adama"Fıkra kitabıyla mı kurtaracaksın ülkeyi?" denmez mi? Mitinglere laf atması çok mânâsız olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 İyi gidiyordu, son anda saçmaladı =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 piknik kıvamında mitingden kasıt ne isteidğini daha cok bağıran, topluluk kitle olarakda ne istediğini bilen ortam bi amaç için toplanılan mitingler olmadığıydı mitinglerin. herkez cumhiriyeti korumak için toplanmış olabilirdi ama herkezin sunduğu yöntemde diğerinden farklıydı. Kast ettiği bu adamın. karşınıza cıkan her ters yorumda sınırlenmenın insanları silmenın gereği yokki, durup bi neden öle denmiş düşünmek gerekiyo, adm mizahcı ayrıca tabiki oturup ters bişiler söliycek, sizde "Benı kedi şeklinde cizmiş son anda batırmış" demeden oturup dinliyceksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 dediklerinde haklı tayyibin sanatcılara karsı aldıgı bir tavır var.o zaman aynı sarkıyı soyleyelım akp sektir git :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 cihan demirci yi çok severim. bunu da güzel, cesur yazmıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Görülmemiş düzeyde dinci-faşizan bir baskı altındayız bu laf artık bazı şeylere dur demeiz gerektiğinin bir göstergesidir. [ Mesaj 27 Mayıs 2007, Pazar - 15:34 tarihinde, LucifeL tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Görülmemiş düzeyde dinci-faşizan bir baskı altındayız bu laf çok şeyi açıklıyor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Bana samimi gelmedi, boyle bir olayi reklam malzemesi olarak kullaniyor gibi geldi hatta. Kitaptan gelecek parayi ADD'ye falan bagisliyormus gibi konusuyor yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 o zaman dediği hiç birşeyin anlamı olmaz ayriyetten kendi ile çelişmişte olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 "Piknik" yakıştırmasını neyin üzerine temellendirerek yapmış olduğunu anlayamadım açıkçası ben, o sebeple de saçma buldum. Reklam yapıyor vs. de olabilir, orasını bilemem zaten. Ama mantıken diğer tarafta daha çok ekmek olduğundan reklam yapıyor olabileceğine ihtimal vermiyorum diyeyim. Mizahçıysa eleştirmesi doğal evet, ama bizim yapabileceğimiz tek şeyi de "piknik" şeklinde nitelendirmesi bence daha ziyade saçmalamaya giriyor. En azından ne demek istediğini anlayabileceğim şekilde eleştirsin ki eleştiri olarak görebileyim. Senin anlaman gerekmiyor derseniz de orası da doğru tabi, ama cüce'nin dediği gibi direk abiyi silecekler daha fazla olacaktır anlamayanlar arasından, en azından kitabı almayı düşünüyorum ben =) Ha kalan bütün lafları da doğru ayrıca, orası da ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 piknik kıvamı dediği bizim yapmadığımız şeyler olabilir. ama ankara'daki mitingde, Anıtkabir'in çimlerine oturup, gülüp eğlenen, bir şeyleren yiyen kişiler gördüm. öyle olmamalıydı tabii. belki onlara gönderme yapmıştır ne bileyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 e o mitinge gidenler savaş çıkarmak veya toplumda kaosa neden olmak için o mitinge katılmadı ki. tam tersine ülkenin refahını düşünen, atatürk rejimlerini savunan kişiler gitti. kendi gibi kişilerle buluştuklarında ise mutlandılar, umutlandılar. sevgiyle kaynaşıp "piknik" yaptılar. şahsen ben "piknik" olarak görmüyorum o mitingleri, "bayram" olarak görüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Anıtkabir, bayram kutlanacak, piknik yapılacak yer değildir ama. Anıtkabir'in ne olduğunu bir gözden geçirelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 halkımdan ses bekliyorum biraz yanlıs ve promosyonel olmus sanki "piknik yaparak olmaz bu isler, delikanlı gibi gelip benim fıkra kitabımı alıcaksınız" gibi sen para kazandıgın zaman mı ulke kurtulucak, senin kitabına onem verildiginin gorulmesi bu ulkede hic biseyi degistirmez [ Mesaj 27 Mayıs 2007, Pazar - 19:54 tarihinde, Sintisyzer tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Pikniğe gelene kadar keşke ideefixe linki fln da eklenseymiş diye düşünüyordum ama o andan itibaren tüm görüşlerim değişti. Ne yani medeni olmasıyla övünen o insanlar meclise yürüyüp yönetime el mi koysaydı? Milyonlarca kişinin hep bir ağızdan bağırmasıyla olmayan şey fıkra kitabıyla mı olacak? Saçmalamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar