ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Her şey başlıkta yazıyor aslında, kısaca açıklayayım ben. Bilgisayarımın, fişi çekilmediği sürece kapanmamasını ya da restart atılamamasını istiyorum. Ekran koruyucuya falan şifre koyacağım da, kasadaki düğmelerin de işe yaramamasını istiyorum bu noktada. Xp nin kendi içinde bunu yapabilecek bir özelliği varsa süper, yoksa da bunu ayarlayabilecek bir program söylerseniz çok sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 anakarta giden kabloları çekersen sorun hallolur.. ama nasıl açacaksın o zaman bilgisayarı bilmiyorum.. klavye ile açılabiliyo aslında bios destekliyosa... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 reset tuşu için anakarttan kablosunu çıkar. power'ı çıkarma. daha sonra masaüstü sağ tık özellikler'e gir. ekran koruyucu sekmesi'nden Güç...'e gir. sonra yukardan gelişmiş tabına geç. orada "bilgisayarımın güç düğmesine bastığımda:" seçeneği var, "hiçbir şey yapma"yı seçersen onu da kapamış olursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 aynen prudentin dedigi gibi bende aynısını yazacaktım. (= bunu da neden yazdım bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 reset kablosunu anakarttan sok power kablosunu anakarttan sok ve power kablosunun anakarttaki jumperlarini iyice oren bundan sonra bilgisayari acicagin zaman power kablosunun jumperlarini metal bi cisimle dokunman yeterli lucak anakartta 5 v war bisi olmaz sana yane carpmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Yalnız yine de açma/kapama düğmesine 4sn basılı tutulursa kapanır bilgisayar, bence sen bios'dan fiş takılınca direk açılıcak şekilde ayarla, sonra gönül rahatlığıyla o kabloyuda sök anakarttan, kimse kapatamaz artık :) Biosta dediğim seçenek elektriğin kesilip gelmesi gibi bi seçeneğin altında olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 sana 5v çarpmaz ama sen anakartı kısadevre ettirebilirsin statik elektriğinden dolayı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithr Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 o kısa devre de power kablosunu söküp takınca yeteneğini kaybediyor bilgisayar yeniden çalışıyor diye hatırlıyordum en son teknik serviste stajımı yaparken :P reset tuşununun anakarta giden kablosunu sök ( 2 sivri iğne uçlu hedeye giren soketimsi bişey olacaktı galiba ) ve denetim masası güç hedesini yaparsan sorun yaşamazsın sanırsam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 aktif'in dedikleri hariç hepsi uzun süre basılı tutmayla aşılabilecek olaylar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 euheuhe evet send ekisa devre yapabilirsinde kasaya dokundugun her durumda yapabilecegin bisi bu kendini topraklarsan bole bisi yasamassin elini bi duvara yada en guzeli kalorifer boularina surmen yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 kısa devre bu o açılmama olayına da neden olur benim gibi anakartı yakma olayınada kıvılcım çıktı şerefsizim gerçi çalışmaktaydı o an anakart :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 said: anakartta 5 v war bisi olmaz sana yane carpmaz öncelikle gerilim ( V ) çarpmaz, akım çarpar insanı. ve o 5 V daki akım değeri yüksekse seni kolaylıkla öldürür. [ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 01:22 tarihinde, nocom tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2007 power supplyın sağlıyacağı akım kapasitörde falan depolanmıyorsa sanmıyorum birini öldürebileceğini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 başlat > çalıştır > gpedit.msc bilgisayarımı kimler kapatabilir/yeniden başlatabilir diye iki girdi olması lazım. oradan tüm kullanıcı guruplarını sil. not: xp pro'nun özelliği group policy ayarlarını değiştirmek. bende home var, deneyemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 nocon illa uzatgiyim mi meseleyi peki abi evet voltaj deil akim carpar insan vucudu yaklasik 1000 ohmluk bir dirence sahiptir ama insa vucudunundirenci linear deildir 50 volt ve uzeri gerilimlerde diren cok cabuk dusmektedir bilgisayar kasasinda 2 tip elektrik dolasmaktadir 12 ve 5 voltluk bu iki akim elektonik devrelerden olusan bilgsayari calistirmak icin kullanldigindan insai oldurmeye yeticek deer olan 60 mA cok daha altinda deerlerdedir bir bilgisaarda insai oldurucek kadar guc 1 2 yerde bulunmaktadir bunlardan en onemlisi power supply trafolari olmakta olup ufak sanslada olsa disklerin motorlarida bu etkiyi yapabilmektedir ha unutadan bilgsayar kapaliyken bile carpilma sansiniz wardir kapasiteler nedeniyle ama gene elektronik devrede cok ufak farad deerli kapasitele rkullanildigindan yeterince akim olusmayacaktir elektrik muhendisiyim evet yormain beni bi bok olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Chemical ve BonePART, ben bilgi vermek için söyledim. Gerilimin değil akımla ilgili olduğunu belirtmek istemiştim. evet bende elektrik elektronik mühendisiyim ve çalıştığım alan bu. 25 mA'e kadar alternatif akım gücüne göre hafif tansiyon yükselmesi, solunum kaslarının hafif spazmı. 25,80 mA alternatif akım Elektrik akımı geçtigi süre içinde kalp durması ve takiben geçici kalp ritm bozukluklaı, belirgin tansiyon yükselmesi, solunum kaslarının spazmı. 80 mA 35 A alternatif akım, Akım süresince kalp durması ve takiben daha kalıcı ritm bozuklukları, VF (ölümcül ritm bozukluğu)Bu safhadan itibaren kalıcı beyin ve / veya böbrek hasarı riski daha yüksektir. Bahsedilen AC akım yani şehir şebekesinden gelendir. edit: imla hatası [ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 12:54 tarihinde, nocom tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 29, 2007 iyide kasanin icinde alternatif akim yok ki dc war ama yane dedigim gibi bisi olmaz kontalklamaktan illa cok korkuyosa power kablolairni soker bi adet ortasi plastik 2 ucu acik kabli alironnarla kontaklar hem kendi statik elektrik gecirmez bilgisayar hemde carpilmaz [ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 12:58 tarihinde, BonePART tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 ben ac akımdaki oranları forumdaki konudan aldım, oradada gerilim mi yoksa akım mı çarpar tartışmasında bu oranın insanda değişti ve verdiği zararlar belirtilmiş. o yüzden buraya ekledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 birisi illaki kapatmak istiyorsa elektrik kablosunu çeker ona nasıl çözüm bulacaksınız peke :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 bu arada kemikıl akım kapasitorde depolanmaz enerji depolanır. evet üzgünüm ama "akım kapasitörü" diye bişi yok :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 aslinda enerji de deilde gerilim depoluyoruz biz genelde yane ayni anda enerjide depolaniyo tabe aim dedigin olayin bi seyin akmasi oldugunu dusunursen evet akim depolanmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 diğer türlü zamanda yolucuk yapıyo olurduk zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 said: birisi illaki kapatmak istiyorsa elektrik kablosunu çeker ona nasıl çözüm bulacaksınız peke :p ups Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 onun cozumude aslinda cok zor deil bi power kablosu alip kesiceksin direk prize sifirdan telden baglicaksin bilgisayar girisinide kablonun japonla anasinis atyim euauhahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 olya kopmuş ben daha da koparayım.Kabloları falan ayarladık,bilgisayar girişini yapıştırdık hepsi taş gibi sağlam oldu yani kablo problemimiz yok.Peki ana sigortayı attırısam ne olacak:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar