Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Reset ve Kapatma Düğmelerini İptal Etmek

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

Her şey başlıkta yazıyor aslında, kısaca açıklayayım ben.

Bilgisayarımın, fişi çekilmediği sürece kapanmamasını ya da restart atılamamasını istiyorum. Ekran koruyucuya falan şifre koyacağım da, kasadaki düğmelerin de işe yaramamasını istiyorum bu noktada.

Xp nin kendi içinde bunu yapabilecek bir özelliği varsa süper, yoksa da bunu ayarlayabilecek bir program söylerseniz çok sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

reset tuşu için anakarttan kablosunu çıkar. power'ı çıkarma.

daha sonra masaüstü sağ tık özellikler'e gir. ekran koruyucu sekmesi'nden Güç...'e gir. sonra yukardan gelişmiş tabına geç. orada "bilgisayarımın güç düğmesine bastığımda:" seçeneği var, "hiçbir şey yapma"yı seçersen onu da kapamış olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız yine de açma/kapama düğmesine 4sn basılı tutulursa kapanır bilgisayar, bence sen bios'dan fiş takılınca direk açılıcak şekilde ayarla, sonra gönül rahatlığıyla o kabloyuda sök anakarttan, kimse kapatamaz artık :)

Biosta dediğim seçenek elektriğin kesilip gelmesi gibi bi seçeneğin altında olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

o kısa devre de power kablosunu söküp takınca yeteneğini kaybediyor bilgisayar yeniden çalışıyor diye hatırlıyordum en son teknik serviste stajımı yaparken :P
reset tuşununun anakarta giden kablosunu sök ( 2 sivri iğne uçlu hedeye giren soketimsi bişey olacaktı galiba ) ve denetim masası güç hedesini yaparsan sorun yaşamazsın sanırsam
Sosyal ağlarda paylaş

nocon illa uzatgiyim mi meseleyi
peki abi
evet voltaj deil akim carpar
insan vucudu yaklasik 1000 ohmluk bir dirence sahiptir
ama insa vucudunundirenci linear deildir 50 volt ve uzeri gerilimlerde diren cok cabuk dusmektedir

bilgisayar kasasinda 2 tip elektrik dolasmaktadir 12 ve 5 voltluk bu iki akim elektonik devrelerden olusan bilgsayari calistirmak icin kullanldigindan insai oldurmeye yeticek deer olan 60 mA cok daha altinda deerlerdedir

bir bilgisaarda insai oldurucek kadar guc 1 2 yerde bulunmaktadir
bunlardan en onemlisi power supply trafolari olmakta olup ufak sanslada olsa disklerin motorlarida bu etkiyi yapabilmektedir

ha unutadan bilgsayar kapaliyken bile carpilma sansiniz wardir kapasiteler nedeniyle ama gene elektronik devrede cok ufak farad deerli kapasitele rkullanildigindan yeterince akim olusmayacaktir

elektrik muhendisiyim evet
yormain beni
bi bok olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical ve BonePART, ben bilgi vermek için söyledim. Gerilimin değil akımla ilgili olduğunu belirtmek istemiştim.

evet bende elektrik elektronik mühendisiyim ve çalıştığım alan bu.

25 mA'e kadar alternatif akım gücüne göre hafif tansiyon yükselmesi, solunum kaslarının hafif spazmı.

25,80 mA alternatif akım Elektrik akımı geçtigi süre içinde kalp durması ve takiben geçici kalp ritm bozukluklaı, belirgin tansiyon yükselmesi, solunum kaslarının spazmı.

80 mA 35 A alternatif akım, Akım süresince kalp durması ve takiben daha kalıcı ritm bozuklukları, VF (ölümcül ritm bozukluğu)Bu safhadan itibaren kalıcı beyin ve / veya böbrek hasarı riski daha yüksektir.

Bahsedilen AC akım yani şehir şebekesinden gelendir.

edit: imla hatası

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 12:54 tarihinde, nocom tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

iyide kasanin icinde alternatif akim yok ki
dc war
ama yane dedigim gibi bisi olmaz
kontalklamaktan illa cok korkuyosa power kablolairni soker
bi adet ortasi plastik 2 ucu acik kabli alironnarla kontaklar hem kendi statik elektrik gecirmez bilgisayar hemde carpilmaz

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 12:58 tarihinde, BonePART tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...