Durotan Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 windows 98 işletim sistemim var, hdd c ve d olarak ikiye bölünmüş durumda. epey doldu taştı, ben de yer boşaltmak için bişeyler siliyodum. sonra d sürücüsünde gizli dosya şeklinde "pagefile.sys" dosyası buldum, kendisi yaklaşık 380 mb civarında. her sys dosyası kritik dosya mıdır? silinebilir bişey olup olmadığını bilmiyorum çünkü, ama 384 mb'da az yer değil. o kadarı bile bana lazım şu an. biraz acil yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 o paging olayı gerekli bişe bildiğim kadarıyla. ama istersen kapatabiliyosundu yaw çok bilgim yok daha ii bilen birisi vardır herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Sanal bellek dosyası diil miydi o ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 sanal bellek olmaması lazım. o virtual memory olarak geçmiyo mu?? kaldı ki sanal memory olsa bile boş olması lazım dosyanın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 VM dosyası o silme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Evet sanal bellek dosyasıymış. http://www.oynasana.com/forum/g2692475 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 paging sadece sanal bellekte mi var? Benim bildigim RAM'lere yazilacak komutlari toplu halde tutuyor. boylece copy gibi bi komut calistirilacaksa, hali hazirda paste de RAM'e aktariliyo ki komut kullanilirsa bir daha uzun yoldan komut aranmasin; dogrudan RAM'de olan komut kullanilsin diye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Durotan Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 neyse kalsın, gerçi 400 mb'e yakın yer açılacaktı. hdd 30 gb olunca insana 100 mb bile büyük geliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 98de bu tarz sistem dosyalarının hemen hemöen tamamı kritik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2007 pagefile.sys virtual memory dosyasidir yaptigi sey kabaca ramlerin doldugunda ramdeki kullanilmayan bilgileri orda saklayip tekrar ullanima hazir tutmaktir gid silersen o dosyayi blgisayarinin buyuk ihtimalle acilmayacaktir o dosyayi istersen ufaltabilirisn ama buda performans kaybina neden olucak ufaltmak istersen harddiske tiklayip propertiesden oraarda bi yerde bulabilirin olmadi helpten arat virtual memory settings diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odrin Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2007 my computer-sağ tık properties-advanced-performance settings-virtual memory-advanced'den ayarlayabilirsin. Ancak tavsiye edilmez bilgisayarın çok yavaşlar ancak biraz azaltabilirsin o kısma girip.Değerler hakkında windows yardımcı olur sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fylonde Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 arkadaşlar pagefile.sys dosyasını başka sürücüye taşımak istiyorum nasıl yapabilirim bilgisi olan var mı ? edit:işletim sistemim Windows Vista Home Premium Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2009 Yerini değiştirmek gibi bir seçenek yok bildiğim kadarıyla da boyutunu düzenleyebiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fylonde Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 varmış böyle bişi sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Sypro said: Yerini değiştirmek gibi bir seçenek yok bildiğim kadarıyla da boyutunu düzenleyebiliyorsun. Kendime küfrediyor ve devam ediyorum, Key Name: HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management Value Name: PagingFiles Type: REG_MULT_SZ Data: C:pagefile.sys 150 500 Biraz renkli menkli oldu ama idare etmek gerek artık:P C: kısmını değiştirerek olması gerek, fakat belirtmek istiyorum ki denemedim (hoş denemem de, bazen benim de bir pagefile'ım olsa dediğim oluyor). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2009 arayüzden yerini vs. değiştirebilirsiniz. my computer sağ click > properties > advanced tab > performance settings > advanced tab > virtual memort change Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Julifton Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2009 Anlamadığım niye 300 küsür MB lık dosyanın peşine düştüğün =) Neyse pagefile.sys bilgisayarınızdaki yaptığınız hareketleri kaydeder dosya konumları görünümleri vs. Bunun içeriğini temizleyebilirsiniz ama bilgisayarınız tekrar bunun map'ini çıkaracağı için yavaş bilgisayar'larda veya eski bilgisayarlarda bunu pek tavsiye edemiycem, ama yok benim bilg canavar gibi diyorsan tweak programları pagefile.sys dosyasının içeriğini temizleyebiliyor. Zaten yeni bir bilgisayarın olsa 300mb lık dosyanın hakkından gelmeyi düşünmezdin dimi =) Sonuç: Dosyaya ellemeni tavsiye etmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fylonde Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2009 Sypro hocam uğraşıp araştırdığın sana special thanks. Ractamainus sağol ama bende o şekilde değil arayüz ? Julifton keşke dediğin gibi sadece 300 mB olsaydı ama bendeki boyutu dosyanın 2.30 gB :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 hmm görmemişim, işletim sistemin vista imiş. o zaman: http://windowshelp.microsoft.com/Windows/en-us/help/89ca317f-649d-40a6-8934-e5707ee5c4b81033.mspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diazepam Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2009 İşletim sisteminin yüklü olduğu bölümde değilde başka bir bölümde sanal bellek kullanmak performansa + etkisi olan bir durum. Normalde ben hep böyle yaparım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fylonde Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2009 ben yer azlığından değiştirmek istiyordum ama böyle bi katkısı da olacaksa daha iyi işte :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar