Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

pagefile.sys

Durotan

Öne çıkan mesajlar

windows 98 işletim sistemim var, hdd c ve d olarak ikiye bölünmüş durumda. epey doldu taştı, ben de yer boşaltmak için bişeyler siliyodum. sonra d sürücüsünde gizli dosya şeklinde "pagefile.sys" dosyası buldum, kendisi yaklaşık 380 mb civarında.

her sys dosyası kritik dosya mıdır? silinebilir bişey olup olmadığını bilmiyorum çünkü, ama 384 mb'da az yer değil. o kadarı bile bana lazım şu an. biraz acil yani.
Sosyal ağlarda paylaş

pagefile.sys
virtual memory dosyasidir yaptigi sey kabaca ramlerin doldugunda ramdeki kullanilmayan bilgileri orda saklayip tekrar ullanima hazir tutmaktir
gid silersen o dosyayi blgisayarinin buyuk ihtimalle acilmayacaktir
o dosyayi istersen ufaltabilirisn ama buda performans kaybina neden olucak
ufaltmak istersen harddiske tiklayip propertiesden oraarda bi yerde bulabilirin
olmadi helpten arat virtual memory settings diye
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
Sypro said:
Yerini değiştirmek gibi bir seçenek yok bildiğim kadarıyla da boyutunu düzenleyebiliyorsun.

Kendime küfrediyor ve devam ediyorum,

Key Name: HKLMSYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerMemory Management
Value Name: PagingFiles
Type: REG_MULT_SZ
Data: C:pagefile.sys 150 500

Biraz renkli menkli oldu ama idare etmek gerek artık:P
C: kısmını değiştirerek olması gerek, fakat belirtmek istiyorum ki denemedim (hoş denemem de, bazen benim de bir pagefile'ım olsa dediğim oluyor).
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamadığım niye 300 küsür MB lık dosyanın peşine düştüğün =)

Neyse pagefile.sys bilgisayarınızdaki yaptığınız hareketleri kaydeder dosya konumları görünümleri vs. Bunun içeriğini temizleyebilirsiniz ama bilgisayarınız tekrar bunun map'ini çıkaracağı için yavaş bilgisayar'larda veya eski bilgisayarlarda bunu pek tavsiye edemiycem, ama yok benim bilg canavar gibi diyorsan tweak programları pagefile.sys dosyasının içeriğini temizleyebiliyor. Zaten yeni bir bilgisayarın olsa 300mb lık dosyanın hakkından gelmeyi düşünmezdin dimi =)

Sonuç: Dosyaya ellemeni tavsiye etmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...