fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Gümrüklerde Türkiye Cumhuriyetine Hoşgeldiniz yazısını değiştirip Türkiye Polis Cumhuriyetine Hoşgeldiniz yazmak gerekecek artık zira yeni Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu polisi herşeyin üstünde tutacak. --------------------------------------------------- Bombalı saldırı iktidarı harekete geçirdi, polise süper yetkiler geliyor AKP, polis yetkilerini artıran yasa teklifi hazırladı. Son günlerde özellikle terörün şehre sıçraması ve asayiş olaylarındaki geometrik artış iktidarı harekete geçirdi. Ankara Anafarta Çarşısı'nda yaşanan bombalı saldırının ardından, polise süper yetkiler getiren yasa teklifi hazırlandı. AKP Sivas Milletvekili Selami Uzun'un imzasını taşıyan ve polise süper yetkiler getiren, ''Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair" yasa teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Hazırlanan yasa teklifiyle polisin yetkilerini artıran düzenlemeler şöyle: POLİSE DURDURMA, SİLAH KULLANMA YETKİSİ Polis, kişileri ve araçları durdurabilecek. Polis, kişileri ve araçları bilgi almak amacıyla da durdurabilecek; kimliğini veya bulundurması gerekli diğer belgelerin ibraz edilmesini isteyebilecek. Polis, kişilerin ve araçların durdurulması için gerektiğinde zor ve silah kullanabilecek. Polis, sadece suç sebebiyle değil, diğer her türlü görevi sırasında hakkında bir işlem yaptığı kişinin parmak izini alacak ve fotoğraflarını kayda alacak. Bunları saklayabilecek. Polis görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde silah kullanabilecek. Polis, 'dur' çağrısına uymayan kişinin yakalanması için silahla ateş edebilecek. Polis; her çeşit silah ruhsatı, sürücü belgesi, pasaport veya pasaport yerine geçen belge almak için başvuruda bulunan, başta polis olmak üzere, genel veya özel kolluk görevlisi ya da özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilen, Türk vatandaşlığına başvuruda bulunanlardan parmak izi alacak. Sığınma talebinde bulunan veya gerekli görülmesi halinde, ülkeye giriş yapan sair yabancı, gözaltına alınan kişilerin parmak izi alınacak. POLİS İSTİHBARAT TOPLAYACAK TÜM İMKANLARDAN YARARLANACAK Polis, Terörle Mücadele Kanununda tanımlanan terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlara karşı istihbarat toplayacak her türlü beşeri ve teknik imkanlardan yararlanacak. Ayrıca, uyuşturucu, örgüt, silahlı örgüt, kaçakçılık, silah kaçakçılığı suçlarına karşı da istihbarat faaliyetinde bulunurken sulh ceza hakiminin kararının gecikmesi halinde mülki amirinin yazılı emriyle kişilerin üstleri, araçları, özel kağıtları ve eşyası aranacak, gereken tedbirler alınacak. Polise suça ilişkin ihbar ve şikayetleri yazılı hale getirebilecek. Bir suç işlendiği bilgisini alan polis, bu bilgilerin tetkikinin ardından doğruluğunun anlaşılması halinde, elkoyduğu olayları, yakalanan kişiler ile uygulanan tedbirleri derhal Cumhuriyet savcısına bildirecek. ARAMA YETKİSİ Parmak izleri fotoğraflarla birlikte kayda geçilerek saklanacak. Bu bilgiler mahkeme, hakim, Cumhuriyet savcısı ve kolluk tarafından kullanılabilecek. Önleme arama yetkileri yeniden düzenlendi. Buna göre sulh ceza hakiminin kararının gecikmesi halinde mülki amirinin yazılı emriyle kişilerin üstleri, araçları, özel kağıtları ve eşyası aranacak, gereken tedbirler alınacak. Polis gerekirse kişilerin konutuna ve işyerine girebilecek. (ANKA) ---------------------------------------------- Yani polis her önüne geleni arayabilecek, istediği arabayı durdurup sırf keyfiyeten saatlerce içindekileri bekletip donlarına kadar arayabilecek. Bunu yaparken hiç bir engelle karşılaşmayacak. Sakın ha itiraz etmeyin süzü tutklayıp parmak izinizi alıp fotoğraflarınızı çekip sizi fişleyecek. Bu da yetmedi ertesi gün evinizi basıp istediği gibi didik didik arayabilecek. Gerekçesi hazır, arama izni gecikti. Ayrıca kaçan bir kişiye polis ateş edebilecek. Mesela sivil bir polis sizi durdurmak istedi ama siz ona inanmayarak kaçtınız. Vay halinize polis size ateş edebilir yani öldürebilir. Siz siz olun üstünüzü aramak isteyen kişiye direnmeyin, polis çıkarsa ve kaçarsanız ölürsünüz... Kahrolsun İnsan Hakları Yaşasın Polis Hakları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 daha yeni çıkardıkları yasaları değiştirecekler. tamam şu anda çok az yetkisi var polisin de bunlar biraz abartı olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 vur dedik adamlar oldurdu parcalara ayirdi kale surlarina asiyorlar bide kelleleri abartmislar artik AB den kesin itiraz gelicek buna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 az kaldı avrupaya temelli yerleşmeme. biraz daha uğraşsalar olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Düşündürücü. Bir yanda maymuna dönmüş bir polis var şu an yetkileri ile ama diğer yanda ise her an piskopata bağlıyabilecek potansiyel vahşet bir polis yasası. Arasını tutturmamız diye bişiyi düşünmüyorum bile ne yazık ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 İrticai hükümetin irticai kolluk kuvvetleri. Yetkilerini arttırmak için tam zamanı. Yarın öbür gün sevgilisiyle elele dolaşana terörist muamelesi yaparlarsa hiç şaşırmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Befounder Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 ingiltere'de de buna benzer sanirim yetkiler verilmisti polisede cingar cikmisti, o yuzden AB fazla gaklayamaz. Hatta ingilterede robotik ucan zamazingolar ile bazi bolgeler surekli gozlem altinda tutulmaya baslanacak yakinda. Aslinda yasa eksik biraz, Amerikadaki gibi "right to kill" de eklesinler, tam olsun Guvenlik saglamakta da sorun bu. guvenlik icin onlem alirsin, ozgurluk gider, ozgur birakirsin guvenlik gider. sahsen, bence izleyip gormek lazim bi sonuca ulasmadan. sonucta, suc cigrindan cikmaya basladi, nerdeyse suc ustunde yakalananlar bile serbest kaliyodu, evine giren hirsizi dovmek suc gibi sacma seyler vardi. Hatta yaklasik bir sene once gazeteler de bir emniyet mudurunun figani vardi, hic bir sey yapamiyoruz suclulara, elimiz kolumuz bagli diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 1 şeyin de ayarını tutturamıyo bunlar ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 polis olalım bari nereye başvuruyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Ben bu isin ayarini bilmiyorum yalniz... Yani birazini cikarinca yine ayni tepkiyi alacaklardi. Tepki almayacak noktaya cektiklerinde de gozle gorulur degisiklikler olmayacak... Sizi aramak istediginde bir kisi kimligini sorun... Bunu daima gostermek zorunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phyx Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 bence gayet güzel olmuş, mesela geçtiğimiz 1 mayıs törenlerinde millet polise molotof kokteyl, kiremit atarken polis hala sözlü uyarı veya biber bombasıyla karşılık vermek zorunda kalıyordu. ben tv de izlerken sinir krizleri geçiriyordum resmen. ceplerindeki silah bi işe yarar artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 arkasındayım bu yasanın ben sonuna kadar.uyum bi şekilde tutturulur umarım.terör boyutuna iyice vardı artık olaylar,stadlarda ve başka yerlerde demokratik eleştiri yapma bahanesiyle velveleye ortalığı katan,terörist beyinlere karşı geç kalındı bile. avrupa birliği sürecinde elbette ki polisin haklarını ayarlayıcı bir yasa tasarısı ayarlanacaktır,aksi halde tepki çekilecektir. yazının yani den sonra başlayan kısmı biraz gaz geldi o yüzden bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Valla kim ne derse desin,pasif polisten iyidir çok bile olsa. Polis hiçbirşey yapamıyor şuan. Adamlar polisi tartaklıyor,alay ediyor ve polisin elinden birşey gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trevize Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 öncelikle HOŞBULDUK. Sahilde yürürken aptalın biri önümüzdeki kız ve (kız) arkadaşına kimlik diye sordu. Sonra telefon numarası dedi. Tipi tam kro olmasa, ses çıkarmıcaktım. Bende olaya karıştım ve kimlik istedim bunun üzerine diklendi bizde polisi çağıralım dedik nasılsa polissin adamın bir kaçışı var görecektiniz. Tabi adamı bildirdik karakola çünkü yaptığı suçtu. Kıssadan hisse polisim diyerek kızlara asılmayın. Sonra götürürler merkeze, sevdirirler herkese..... Bu arada sonuna kadar asker ve kolluk kuvvetlerimizi destekliyorum. yakışır bu yasa onlara. bundan sonra yok öle maske takıp çapulçu gibi taş atmak, 35.000 kişinin katiline övgüler düzmek, şimdi görceniz ananızın .......nı . [ Mesaj 25 Mayıs 2007, Cuma - 17:46 tarihinde, Trevize tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 İyi olmuş birazcık. Kaçan kapkaçcıya zor kullanabilmek için ondan darbe yemeyi bekleyen komik polisler yerine, bunlar daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Polisin elinden bir şey mi gelmiyor yoksa derebeylik yetkileri yok diye gelmiyormuş gibi mi yapıyorlardı. Mevcut kanunlar ne diyor, her işi kanuna uygun, deliller ışığında yap. Bu adamlar ne istiyor, ben delil toplamakla filan uğraşamam ben kıronun allahıyım anlamam öyle işlerden, adamı önce yakalar sonra itiraf ettiririm. Daah önce sayısız itiraf vakası yaşandı bu ülkede, hala yaşayan insanları öldürdüğünü bir çok kişi itiraf etti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Polis hiçbir şey yapamıyor derken biraz açsanız, mevzuya vakıf olmayanlardan birisi olarak polisin eli kolu nasıl bağlı, ne yapamıyorlar, 1 Mayıs'ta ortalığı gaza bulayan ben miydim gibi sorular havada uçuşmasa. [ Mesaj 25 Mayıs 2007, Cuma - 17:46 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Mesela benim arabanın kaputu çalınmıştı. Polisi arayınca biz gelemeyiz siz arabayı getirin dediler. Arabayı götürdüm bir allahın kulu ne parmak izi aldı ne bir işlem yaotı. Sadece kaput çalınmıştır diye zabıt tuttular ki sigortadan paramı alayım. Bu polis tabii ki delilden suçuya git denilince yetkim yok diye bağırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Daha ne olsun? Adam senin kafana molotof kokteyli atıyor,terör destekçisi eylemler yapıyor,ortalığı yıkıyo,milletin arabalarını yakıyor senin elinden gelen en fazla ortalığa biber gazı atmak oluyor. Bu sence normal mi? Dünyanın herhangi biryerinde böyle ciddi anarşik olaylar olduğunda en azından plastik mermi ile müdahele ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 ben örnek verim rahatsız oldumdan,kimle alakalı oldunu bilmiyorum . emniyet müdürü celalettin cerrah sözde herkesi arıyor cep telefonuyla maçta ,izliyoruz. maç boyunca bir şeyler atılıyor,atılmayan bir ben varım. polisler yönlendiriliyor olaylar yatıştırılacak diye,bekliyorlar onlar da orda.yanlarında herkes her şeyi atıyor,ve ben öylece izliyorum bu komik durumu. gs-fb maçından bahsediyorum. sadece polisleri bırakın,yargı sisteminde de caydırıcı cezalar yok.de konumuz değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Yaptırımlarını arttırabilirler ya ne biliyim suçu olanı öldürseler yeridir ama suçsuz olanı mağdur edebilecek düzenlemelere karşıyım. Yani bütün polisler melek değil ki abi bunların da komplekslisi, manyağı, öküzü var. Keyfine göre bizi durdurup tehtid edebileceklerse, kafalarına göre arama yapabileceklerse kötü yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 ve evet onun sınırlaması iyi yapılmalı,ona da çalışılmalı. yaptırım olacaksa,ayarı da olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 @fedaykin, kaput icin parmak izi sadece filmlerde aliniyo... kaldi ki alsalar bile veribankasi diye bi sey yok ki... iste olusturulmasi icin simdi izin cikti; bu sefer insanlarda fisleniyoruz diye isyan ediyo. sokakta yuruyen her 10 kisiden 8'i potansiyel sucluyken ben fislenmeyi tercih ederim. bu isten niye bu kadar korktugunu anlamadim ben insanlarin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 caydirici ceza koyamiyorlar cunki hapishaneler dolu ya af cikarip salip bosalticaklar yada su anda oldugu gibi suclulari gormezden gelicekler suc oraninda anormal bir patlama var kimse onu konusmuyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 paranoyaya gerek yok. etraf şuçlu kaynamıyor, gerçi şuç kavramının ne olduğu da meçhul ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar