Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Bugün Levent'teyim, telefonda konuşuyorum yaya geçidine doğru yürüyorum. Bir anda bir kadın çığlığı geldi, kafamı bir kaldırdım, kadıncağızın teki havada takla atıyor. Abartısız takla atıyor havada. Yere düşüşünü gördüm, derken taksinin tekinin tüm gaz basıp gidişini gördüm. İlk tepkim: "Trafik kazası oldu, eleman vurdu kaçıyor herhalde... " oldu. Yanılmışım. Kadıncağızın tekine vurup sonra da kaçmak kadar hayvanlık olamaz diye düşünüyordum. Yine yanılmışım. Meğersem kadın taksiden inerken bozuk parası çıkmamış, 20 YTL bozmasını söylemiş, taksici de 3.5 YTL tutan taksimetreye bakmış, 20YTL'yi bozamayacağını anlayınca sinirlenmiş, kapıyı açıp bir yandan kadını itmiş, bir yandan da gaza abanmış. 3.5 YTL'nin sinirine kadının üstünden geçme riskini göze alabilen bir insan. Bu memlekette ilk defa da olmyor bu. 3.5YTL yani. Bir paket sigara etmiyor. Ama hayatınızı riske atabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Eh, buna da yazık deyip geçin hadi. Umarım o kadın fitil fitil getirir burnundan o herifin. Cana kasıt gerekçesiyle bile şikayette bulunabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Belli ki kısa mesafe gitmesine sinirlenmiş,bozuk çıkmaması da bahanesi olmuş hayvan herife. Madem istemiyorsun kısa mesafe o zaman baştan almayacaksın arabana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Kadının kolu bacağı kanadı gayet, ben ilk düşüşünü görünce kırılmıştır bir yerleri dedim, neyse ki kırılmamış. Bembeyaz kesildi suratı, boş boş bakıyordu sağa sola. Yani kısa mesafe hoş karşılanan bir şey değil taksiciler tarafından anlayabiliyorum onu da, hani "abla yaa yaktın bizi" anlaşılabilir bir tepki, ana avrat küfretmek ayıp, arabadan atmak hayvanlık, arabadan iterken gaza basıp kadının hayatını riske atmaksa... Ona kelime bulamıyorum işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Abi aslında tepkisiz kalmıycaksın ,sen gördün olayı keşke o takisinin plakasını falan alsaydın şikayet etseydin böle böle diye hep üzülüp geçiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Edildi zaten şikayet çoktan ama hiç zannetmiyorum adaletin yerini bulacağını. Hafif bir rüşvete bakar gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 oda dogru maalesef Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 said: Edildi zaten şikayet çoktan ama hiç zannetmiyorum adaletin yerini bulacağını. Hafif bir rüşvete bakar gibime geliyor. Yok öyle birşey. En azından böyle olayda yok. Gidip savcılığa canıma kast etti diye veriyorsunu dilekçeyi -ki kimi zaman sözlü olarak söylediğinizde bile kabul ediyorlar- ondan sonra bekliyorsunuz. En başta yanlış olan zaten bu düşünce tarzı. Sizce o hayvanoğlu hayvan nasıl buldu kendinde bunu yapacak cesareti ? Sizin gibi düşünerek muhtemelen. İşler öyle yürümüyor pek. Yargı gerçekten işliyor fakat siz üstünüze düşeni yaptığınız zaman. Sıkıntıları var elbet ama düzelmesi için biraz dişinizi sıkıp katlanacaksınız. Lanet olsun deyip, ülkeye yargıya küfredip kafanızı çevirmeyeceksiniz. [ Mesaj 24 Mayıs 2007, Perşembe - 16:39 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spidee Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Mesafe kısa olsun, uzun olsun, taksicinin müşterinin gideceği yeri beğenmeme, müşteri almama gibi bir hakkı var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
robinson Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 mahkeme olacak 3-5 sene sürecek, sonra dandik bir ceza verilip yollanacak şöför. Sistem ancak bu kadar işliyor. hani eskiden idam cezası vardı - tamam hoş birşey değil ama- , insanların gözü korkuyordu cana kast ederken, ya ölür başıma kalırsa diye. Şimdi ise amaaan ucunda ölüm yok ki diyerekten her bir şey yapılıyor. Böyle göz korkutan birkaç cezanın olması ve basın yoluyla da bu olayların epey sömürüsü yapılmalı ki insanlar yaptığının sonucunu düşünsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 @Zopik: İstediğimiz yargının doğru işlemesi zaten. Lanet edip kafa çevirmek de değil yapılan, şikayet ettik işte diyoruz. Sadece emin değilim gereğinin yerine gelip gelmeyeceğinden. Katiller bile 2 sene kalıyorlar bazen hapiste. Bunların kanıtlı örneklerini bir çok kez görmedik mi Türkiye'de? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Peki sormak istiyorum o halde; hangi bilinçli vatandaşımız verilen absürd kararlara itiraz edip bir üst makama gitti ? Ben hemen hepsini ağlarken sızlarken gördüm. Sadece telefonla rahatsız edildiği için bile dilekçe veren arkadaşımın soruşturması bir kaç ay sonra sonuçlandı ve gizli numaradan arayan kişinin kendisini geçmişte ölümle tehdit eden eski erkek arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Hakkında dava açılacak, tekrarı halinde de olay kamu davasına dönecek ki bu vatandaşın yaptığı şey sonucunda -az ya da çok- illaki canının yanacağını söyleyebilirim. İşte bu da bir kanıt. Absürd cezaların ve işlemlerin yanında bir de bunun gibiler var. Neyse, uzun lafın kısası yanılmış ya da gereğini yapmamış bir yargıya katlanılması gerekmiyor. Sadece biraz sorup öğrenip gereceğini yapmak gerekiyor. Bununla birlikte en ufak şeyler için bile başvurabileceğini bir yargı sistemi mevcut bu ülkede. Genel olarak söylüyorum bunları. Nasıl olsa bir şey çıkmayacak diye düşünen çoğunluk için ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Ayrica taksiciler odasina sikayet etmekte de fayda var,mahkemede de kiytirik bi ceza almaz kadin eger ustune giderse,olay ciddi cunku... Kisa mesafeyi anliyorum da bla bla dusuncesi de yanlis , yasal olarak geleni almak zorundalar,sokagin sonunda incem deseniz bile binebiliyorsunuz. Biz okuldan taksime 4-5 kisi taksiyle giderdik,bi gun huysuz bi amcaya geldik,TRT nin orda indik diye sinirlendi fazla para istedi burasi Tepebasi Taksim degil falan diyip.Tesaduf saga cektigimiz yerin 30 mt gerisinde trafik polisi vardi , cagirdik o soylemisti zaten : "Almama hakkin zaten yok kisa mesafe diye , yazan parayio alio musun , baglim mi arabani ? " Taksiciler belki de o sektorun yine en efendileridir gerci ama hem taksicilerin hem de ozellikle minibus , dolmuscularin aralarindaki curuklerden arinmalari gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 adaletin yerini bulması temennim. ayrıca taksicilerin hiçbirisi kısa mesafe almama gibi bir hakka sahip değil ama kısa mesafe binecekseniz duraktan binmeyin, çünkü orda sıra bekliyorlar ve o kadar saat bekledikten sonra kısa mesafe sinir bozucu olabilir ama sokaktan geçenlerin öyle bir olayı yok.. konuya gelince, o adamı 16. kattan 16 kere atıp aşşada tutmak lazım. 16.da tutmicaksın düşsün yere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 hayir taksici milleti o kadar salak ki, kisa mesefade yapicagi kari baska turlu yapamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 işte ole hayvanlarda var işini hakkıyla yapanların imajını zedeliolar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 eğer sizi kısa mesafe diye almazsa tamam deyin çıkın arabadan plakayı alın taksiciler odasını arayın söyleyin biz aradık arabayı bagladılar. ama gelip kontrol edicem araba ceza almamışsa bu sefer sizi şikayet ederim gelan dedik yoksa sallamayabilirler die. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 istanbulda iken isimden dolayi gunde 4-5 kez taksiye binerdim. artik uzmani olmustum, iclerinde cok guzel, efendi insanlar var. cok guzel yonetilen duraklar var ki ben o kadar despot mudurleri is hayatinda gormedim. secmece adam alirlar bu duraklar. boyle saygisiz davranan, kisa mesafeye almayan soferlerden en cok sikayet edenler isini duzgun yapmaya calisan taksiciler. ancak bu bambaska bir durum. direk oldurmeye tesebbus var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 3.5 ytl.. Insanlarin bu tip ''basit'' olaylar yüzünden bi yerleri 3.5atarak gezmek zorunda kalmasi, garip bir tesadüf olmus. Cok üzücü. Bu tür olaylarin cogalmasiyla birlikte, sasiramamak, tepki gösterememek de cabasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 2001 de basima geldi aynisinin tipkisi 20 ytl (o zaman 50 ytl gibiydi galiba) bozdurdum kozyatagi carrefourdan kucukyaliya gelmisim bana bissuru burus burus kagit para ile paraustu verdi (3-4 milyonmu ne tutmustu) bende bi ayagimi disari atmistim deim burda hep 1 likelr var 10 milyon eksik adam beni ittirdi kapiya kapayip gazladi sikayet ettim durak taksisi degil diye bisey tuturamadim bi dovmedikleri kaldi neden duraksiz taksiye bindin diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2007 Bu topic'i açmamın sebebi türk taksiciler topluluğuna laf etmek değildi ki? Öyle bir izlenim edinilmiş belli ki, yanlış anlaşılma olmuş. Ben de karşılaştım gayet namuslu, iyi kalpli taksi şöförleriyle. Topic'i açtığımdan beri de hiç bir mesajımda "Taksiciler şöyle böyle hep... " dediğimi de görmemişsinizdir "Kısa mesafe gitmek de kadının suçu gidilmez ki cık cık... " dediğimi de görmemişsinizdir. Sadece yurdum insanının bazen davranışlarını anlamlandıramıyorum ve bugün şahit olduğum olayda 3.5 ytl için bir vatandaşın hayatı tehlikeye atıldı, anlayamıyorum. Daha önce de görüldü bu tür vakalar, haberlerde de görüyoruz devamlı. Buydu sadece topic'in amacı... Taksicilerin geneline kötü kalpli adamlar demek yada kadının kısa mesafe gitmesinin yanlış olduğunu söylemek değildi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 yazık cidden. said: Insanlarin bu tip ''basit'' olaylar yüzünden bi yerleri 3.5atarak gezmek zorunda kalmasi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 said: Mesafe kısa olsun, uzun olsun, taksicinin müşterinin gideceği yeri beğenmeme, müşteri almama gibi bir hakkı var mı? taksicilere sormuştum, "yok öyle birşey olmaz derlerse diretin" demişlerdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Valla kendimi bildim bileli istanbuldaydim. Taksicilerden cok cektim, durekli gozun acik olmak zorunda, ayrica kisa mesafe diye bi azar yemedigin kaliyor. Hic sevmiyorum taksicileri, korsan taksi kullaniyorum rahatim. Parasindan degil, sirf "taksi" rahatligina erismek icin, dolastiriyor mu diye gozumu acmak zorunda kalmamak icin, kisa mesafe diye agiz kokusunu cekmemek icin. Iyilerde var tabii denk gelmiyor degil ama %95 i boyle diyebilirim benim bindiklerimden.. Zaten Istanbullu olupta taksicileri sevene rastlamadim daha.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 25, 2007 tayyib Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar