Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

500 YTL'lik soru!

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Biliyorum bu soruyu ya nette dolaşırken matematik paradokslarına fln bakarken görmüştüm.Ünlü bi matematikçi ölmeden önce mirasını bu soruyu çözebilene vericem diye vasiyet yazmış.Cevabı 7-8 basamaklı bi sayıydı kasmayın bulamazsınız :D.Bi arıyım tekrar bakiim bulabilicekmiyim...
Mesaj tarihi:
Zuahahahah amca ben çözdüm diye atlayıp bütün mirası götürüp asıl soruyu çözenlere de ucundan 500 er ytl koklatıcakmış:P

süper yaa=)

[ Mesaj 28 Mayıs 2007, Pazartesi - 19:13 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
İçinde bir hinlik olmadan bulunabilen bir sayı olsa millet bulurdu heralde. 54369087345 basamağa kadar araştırma yapan oldu. Harbiden öyle bir sayı varsa herkes dumur, amca owned yalnız sdfgsd
Mesaj tarihi:
abi bence amca mamca sizi parmağınızda oynatıo yani baksana adam bi soru sormuş bi vaat vermiş 30 kişi soruyu çözmeye çalıştı yani..

sanane lan amca ben kendim kasar kazanırım o parayı yani sen soru sordun ucunda para var diye kafamı mikmek zorundamıyım
Mesaj tarihi:
bencede iş modda mesela 2 sayı tabanında 01 = 10 sayı tabanında 1, 2 sayı tabanında 10 da 10 tabanında 2,

(01)2 = 2 * (10)2// yanlış

Edit üstteki yanlış tam tersi olcak:

(10)2 = 2 * (01)2

[ Mesaj 29 Mayıs 2007, Salı - 01:28 tarihinde, skyly tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
Yok yok gayet 7-8 basamaklı sadece o sayı oluyordu baya şaşırmıştım.Bi bulabilsem :D:D

hem unsigned int max. a kadar olan sayilara bilgisayarla bakildi, ki olmuyor, hem de mantik olarak da mumkun olmadigi aciklandi zaten baslikta eger okursan.
Mesaj tarihi:
matta bi konuda geçiyodu bi tanım işte bi sayı ters çevrildiğinde o sayı şlk verilen sayının 2 katı olamaz falan diye yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum ?
  • Yeni Oluştur...