Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

500 YTL'lik soru!

Masteis

Öne çıkan mesajlar

Luriel mantıksız değil 0 olması 0/2 işleminin neden iki taraflı olması lazım yahu.

sıfırı bişeylerle caprabilirsin bölebilirsin bişeyleri sıfıra bölemezsın karıştırmayın lütfen.

Yoksa yıllardır örendiğimiz herşeyin sıfırla carpımı sıfırdır hıh! durumu kalkar ortadan ki kalmıyo yerinde duruyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben elle denemeye başladım valla, bakalım çıkıyo mu =)

Edit : Tam anlamıyla kafamı vererek deneyemedim ama, sanırım mümkün değil öyle bir sayının olması.

5/6 basamakta denedim şimdiye kadar, kesin bir yerde açık veriyor. Biraz daha uğraşıp, gerçekten de mümkün değilse nedenlerini falan yazarım akşama =)

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 15:10 tarihinde, Asteroth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ecdba-abcde, dcba-abcd gibi yöntemleri kullanarak bitakım şartlar buldum.
Genel şart:
Sayılar ve ilk rakamları çift olmalı
Sayıların ilk rakamları, son rakamlarından küçük olmalı (aksi durumda basamak sayısı artabilir)

Özel şartlar:
4 basamaklılar için, sayı 9'un katı olmalı
5 basamaklılar için, sayı 9'un ve 11'in (99'un) katı olmalı
6 basamaklılar için, sayı 9'un katı olmalı
7 basamaklılar için, sayı 99'un katı olmalı
...

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 15:14 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo] for (int i = 100000000; i < 1000000000; i++)
{
string a = i.ToString();
string b = "";
for (int j = 0; j < a.Length; j++)
b += a[a.Length - 1 - j];

double i2 = Convert.ToInt64(b);
double x = i /i2;

//Console.WriteLine(x.ToString());

if (x == 2 || x == 1 / 2)
{
Console.WriteLine(i.ToString());
break;
}

}
[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

unsigned int kullanip UINT_MAX a kadar bakarsan 4294967296 e kadar olan sayilari denersin daha kalite olur :)

edit: pardon bi ustteki mesaji gormemisim zaten 100 milyona kadar baktim demissin :)

Seyi ekleyebilirsin, birisi uste cikarmisti 9 a ve 99 a bolunme gereksinimleri diye, boylece cok hizlanir o int string convertlerini yapmana gerek kalmaz.

Ayni sekilde bence int-string convertion'i yerine a integerindan b integerini hesaplamayla olusturacak bisey yaparsan yine cok daha hizli calisir program.
surekli 10 a bolup kalani almak ve bunlardan b yi olusturmak gibi yani.

Arkadasin bilgisayardayim windows var bunda bi halt yapamiyorum :)

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 16:18 tarihinde, Penthesilea tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...