Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

üçüncü dünyada aklını yitiren gençler

Apache

Öne çıkan mesajlar

Artık televizyonu haber için açmaz oldum, internette de iyi haberler olmuyor zaten. Her gün bir facia.

Bu tip olaylar, düşünen beyinlerin performansını hat safhada etkiliyor. Gelecek kaygısının sürekli olduğu, yarın ne olacağının belli olmadığı bir ülkede hangi motivasyonla çalışsın insan? Diğer olumsuzluklardan bahsetmiyorum bile. Bu yüzden yurtdışına göçen insanları eskiden sorgulardım, artık sorgulamıyorum. Haklılar çünkü.

İnsanların bütün olumsuzlukları düşünmeden bir tarafa atıp tam performans çalışmaları mümkün değil. mkansız.

Ben yurtdışı düşünüyor muyum? Hayır, çünkü buradaki insanların neler yapacaklarını kestirebiliyorum. Yurtdışında o bilgiyi edinmem de zaman alacak. Sorun ülkede değil insanda çünkü ve bence dünya çapında bir çürümüşlük aldı başını gidiyor.

Şahsen aile kurmanın bir hayal olduğunu düşünüyorum (ülke farketmiyor bu arada, hepsi aynı halt) O yüzden düzene vereceğim en büyük ceza, benim kanımdan genç nesillerin çıkmaması olacaktır. Yapılacak en büyük başkaldırı budur bence. Zayıf bir savunma ama yapabileceğimin en iyisi bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de benzer şeyleri düşünüyorum.

Devlet borcu, devlet borcu...
Neden borçluyum ben yaa? Doğduğum için mi?
Tamam bir vatandaşın devlete hizmet etmesi gerekir, ama şöyle bir detay var ki devletin de vatandaşa hizmet etmesi gerekir.

Eğitim? Yok ki... 12 yıllık eğitim hayatımda ne öğrendiysem evde çalışarak ya da ailemin çatır çatır parasını ödediği dersanelere-özel derslere giderek öğrendim. Okulda aldığım eğitim bunun 1000 de 1 i değildir. Geç...

Güvenlik? Hani nerde? İnsanlar sokağa çıkmaktan korkar hale geldi. Hırsızı,katili,magandası,gaspçısı, manyağı,krosu herbişeyi sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya geziyo. Bunu da geç...

Sağlık? Kim kaybetmişte biz bulalım? Paran varsa özel hastahanelerde çözersin olayını, yoksa SSK koridorlarına kök salarsın. Buradan da birşey çıkmadı, geç...

Şu ana kadar yapıldığını gördüğüm tek hizmet sağın solun kazılıp altyapısının dağıtılıp tekrar yapılıp onyüzbinmilyon defa tekrar tekrar asfaltlanması oldu. Hı, bu da kime hizmettir gayet iyi biliyoruz , bazılarının cebine fazladan para girsin diye uydurulan çakma ihaleler... Bunun da vatandaşa bir faydası yok, tersine ödediği vergiler sağa sola saçılıyo, bunu da geç...

Bu devlete neden birşey yapmak zorundayım ben yaa? Türkiyede doğduk, Türkiyede doğduk ta Türkiyede doğmak suç mu? Neden x ülkesindeki şahıs gül gibi geçinirken ben geleceğimle ilgili kaygı duymak zorundayım, dışarıya her çıktığımda korkmak zorundayım, neden hiçbir güvencem yok?

Açıkçası tek ümidim üniversitede doğru düzgün birşeyler başarabilip yurt dışına kapağı atmak. Yoksa buraya mahkum kalıcam.
Bir de beyin göçü dedikleri olay var. Ne bekliyolardı ki? Sen burada adamın hakettiğinin 5 te 1 ini ödersen, üstüne üstlük kendisini geliştirmesi için yol açmak yerine önüne duvar örersen millet ne diye kalsın burada? Eğitimli, başarılı bir genç yurt dışında gayet iyi yerlere gelebilme potansiyeline sahipken, Türkiyede resmen harcanır. Karınca psikolojisine inanmıyorum ben, ve bu ülkede sürünüp sadece harcanabilecek bir piyon olmayı da kaldıramam.
Diğer ülkeler Cennet mi? Ütopya mı? Hayır. Ancak insana insan gibi davranıyolar.
Yurt dışında hiç mi maganda yok? Tabii ki var. Ancak gerek yasalarıyla, gerek sosyal hizmetleriyle yurt dışı çok çok daha güvenli bir yer, bu inkar edilemez.
Yurt dışında hiç mi şerefsiz millet vekili yok? Tabii ki var. Ancak böyle ellerini kollarını sallayarak devleti hortumlayan varmıdır, tartışılır.

Benim hayalim ABD değil de Avrupa.Sosyal açıdan daha uygun olduğunu düşünüyorum bence yerleşik bir hayat kurmak için daha iyi
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'de hak ve özgürlük parayla orantılı bir şekilde ilerliyo.Ne kadar paran var o kadar hakkın var.Ne kadar paran var o kadar özgürsün

Ciddi anlamda ülkücülük kovalayan arkadaşlarımda oldu.Bazı dinci tarikatlarca beyni yıkanan arkadaşımda oldu.Onu kurtaramadım.Cocuk karı kız takılan fazla olmasda ortamında alkol alan sigara içen bi adamdı.Bi kaç ay görmedim ve sonra gördügümde beni sohbetlere çagırdı.Dedim yok sagol işim olmaz.Bi hocanın kızıyla evlenicem 1-2 seneye demeye başladı gencecik yaşında.
Nasıl yıkadılar beynini bilmiyorum ama onlarında işlerini gayet iyi yaptıkları ortada.Cocuk tanınan bi ailenin cocugu olmasına ragmen ne olduda kapıldı bilmiyorum

Allah'a şükür uzak durdum öyle şeylerden.Etrafta çok pislik dönüo.İstesende uzak duramıosun.Ucu illaki bi yerden sanada dokunuo.Türkiye'de rahat yaşamak için imkan gerekio.Ne kadar çok calısırsan çalış hakkını alamama şansın %50.Hani olurda şans yüzüne gülerse iyi olabiliosun.

Ekonomik olarak orta seviyede çok az insan var.Ya zengin yada fakir ağırlıklı bi toplum.ortası çok az.

Uni bittince bende yurtdışına gitmeyi düşünüyorum.masterımı yaptıktan sora kalırmıyım dönermiyim bilmiyorum ama onu bilemem henuz hala emin değilim.

Butun olay ekonomide bitiyor.Bir baba iyi maaş alırsa cocugunu daha rahat okutur.O cocuk daha bilinçli bir çocuk olur.Bir adam işsizsik yaşamazsa gidip kapkaççılık hırsızlık bilmemne yapmaz

Kapkaççının hırsızın sonu gelirmi.gelmez tabi ama suan ki gibide olmaz.ciddi anlamda herkes kolay para peşinde

gidip yurtdışında pompacılık yaparak çok büyüyen insanlar var.pompacılık yaparken aynı anda okuyabiliosunda.

bizim ülke insanımız ayranı çok içmeye atla gider sıçmaya.okumamış adam.iş beğenmez.ben pompacı olmam ben garson olmam der.

bu konular tartş tartış bitmez aslında.galatasaray-fenerbahçe muabbeti gibi.sonu yok.hemen konusunca düzelde keşke ama çook uzun yıllar sürer tabi en azından emek sarfedilirse
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın gördüğünüz gibi bu forumda benim gibi düşünenlerin sayısı çok. Şimdi bu ne demek? 60'lardan 80'lere kadar olan beyin göçünden daha fazla bir potansiyel şuanki dönemdeki gençlerimizde var.

Ben kimle konuşsam ona yurt dışına gitmesini öneriyorum. Diyorum ki "kaç, kurtul". Milliyetçi olmak hiçbirşey kazandırmaz artık. Çünkü artık "bu ülke için savaşıcam" dersen, kazandığın para senin savaştığın değerlere değil tayyip gibi adamların cebinde yada onun amerikada ki oğlunun cebinde yok oluyor. Biliyorsun ki bir yere bağış yapsan, o yardıma değil birisinin cebine gidiyor. Güvenmiyor kimse, güvenemez.

Ben artık tamamen bireysel, bencil bakıyorum olaya. 24 yaşındayım, şurda hayatımı yaşayacak kaç yılım var? Seçtiğim meslekte haftanın 6 günü, sabah 8, akşam 7 çalışacağım bir meslek değil. Özgür olmaya, hayatımı kurtarmaya, hayatımı yaşamaya programladım kendimi. Banane ülkenin durumundan, banane insanların durumundan. Önce kendimi kurtarmalıyım. Şu azıcık hayatımda kendime birşeyler yapmalıyım.

Bu arada ekonomik farka başka örnek:
Canon EOS 400D
Türkiye: 1800 YTL
ABD: 700$ (900 YTL)

:D
Sosyal ağlarda paylaş

Hehehe
Git tabi, sen de git; memleket ota boka kalsin ondan sonra... Nasi yuruyecek peki daha sonra? Kimse kalmadigi zaman nolacak? Icin aglamayacak mi hic niye biraktim diye? Ailen, tanidiklarin, yurtdisina gidemeyenleri hic mi dusunmeyeceksin saniyosun? Biz oyle yasayamayiz arkadasim, bizi biz yapan da bu zaten. Baska milletler nerden geldigini unutur ama biz bunu beceremeyiz ki hala Otuken, Semerkant'i okutuyoruz genclere... Sorunlar yurtdisina gitmekle cozulmuyo, daha da artiyo bunu bi bil. Sonrasinda yapacaklarin belki sorunlari cozume ulastiracak olabilir ancak gitmek sorunlari fazlalastiriyo sadece. Eger hedefin senin iyi yasamaksa Turkiye'de bu oldukca bencil bir dusunce. Senin hedefin ulkeyi kurtarmak olmali daima. Ancak oyle yasadiginda, oyle hedeflediginde Tayyip gibiler basina yonetici olarak gelmez. Yok ben yasayayim diyosan o zaman yonetimde soz sahibi olamazsin; cebine 3 5 kurus koyar Tayyip amcan sen guler oynar yasarsin yine...

Aklini yitiren gencler... Turkiye'den yurtdisina giden gencler zaten 2 major bitirmis olarak gidiyor: 1-ekonomi 2-hayat. Ekonomi dersinde sana enflasyon diyolar, aa biliyorum diyosun, devaluasyon diyolar aa biliyorum diyosun. Enflasyon iyi bi seydir diye ooretiyolar, sonra kotu olabilecegi hakkinda bi yazi yaziyosun, A+ veriyolar. Ama bu notlar gelip gecici. Asil onemli olan hayat... Diger genclerin ne yaptigini soyleyeyim size, haftasonu persembeden baslar. pazar sabahina kadar icerler. Daha sonra pazar oglen kalkip bitirmeleri gereken isleri hallederler. sonra pazartesi kim var kim yoksa cevrelerinde hala universiteden kalma oorendikleri basmakalip "biz koca bi balonun icindeyiz" lafini tekrarlarlar. insanlarla bunlari tartisirken bir yandan donut yiyip kahve icerler. Zaten bildikleri bi sey varsa bu da balonun icinde olduklari. Nasil cikacaklari ya da cikmalari gerekip gerekmedigi degil. Sonra calistiklari isi elestirir birisi, digeri de der ki bak biz bu kadar para kazaniyoruz, artik balonun icinde degiliz. Sonra digerleri de kendilerini daha iyi hissedecekleri icin onu onaylarlar. Onlar icin neyin nasil oldugu o kadar da onemli degildir. Her pazartesi kahvelerini dolduracak kadar muhabbetleri olsun yeter de artar zaten. Sabun kopugu tartismalari en fazla persembeye kadar uzar. Persembe alkol orani dusurulmus light biralarindan 5 tane icip yine sarhos olurlar. eve gelir yatarlar... sonra kalkip biraz daha icerler... sonra biraz daha... ve pazartesi kaldiklari yerden devam ederler. Bu mu istediginiz yasam? Dusunmeyi unutmaksa istediginiz gidin tabi yurtdisina. Size ulkenizin ne kadar degersiz oldugunu gosterirler. Size toplumun "toplum" olarak islevsizligini anlatirlar. Size duygusal baglarin parayla satin alinabilecegini gosterirler. Ama bunlarin hepsi siz oyle gormek istediginiz icin ordadir. Iste onlarin bahsettigi balonun icinden ciktiginiz zaman tanidik bi gulumseme alir yuzunuzu. O an anlarsiniz ki Turkiye zaten sizin yasamaya cabaladiginiz yermis.

Eger kendinizi kurtarmaksa amaciniz, zaten gidin, daha fazla incitmeyin ulkemi. Kendinizi kurtarin; birakin da ulkemi ben kurtarayim, en azindan bana (bize) ayak bagi olmazsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Devlet mi halk için çalışmalı, halk mı devlet için?
Herkesin ülkeyi güçlendirme ülküsü ile çalışması kuralını kim koydu? Herkes bu ülküde çabalamak zorunda mı? Ya yetenekleri başka yönde ise?
Siyaset gibi bir bilim, çeşitli insanların odaklandığı bir meslek neden var? Sokaktaki adamın apolitik olması sorun değildir gibi bi sonuç çıkarmayın, sadece siyaset ile hayatı herkes kaynaştırmak zorunda değil.
Birileri ortaçağda milliyetçilik hareketini çıkardı, ulus devletler kuruldu ordu maliyetlerini karşılamak için (devletin askeri maliyetleri karşılamak için halktan istedikleri arttıkça halka vermek zorunda olduğu hizmetlerde arttı, dilerseniz bu konuyu açabilirim), milliyetçilik ve ulus devlet gelişerek değişti bugünlere gelindi.
Ülkede kalıp çalışmak çabalamak ve hep beraber kalkınmak ülküsüne sahip olmak zorunda mıyım? Evet milliyetçilikle bağdaştırıyorum bu görüşü, girinti ve çıkıntıları birebir uyuyor çünkü.
Benim donanımım olmayabilir bu tür konularda ama 16 saat çalışıp hayal kuracak zamana sahip olmayan insanlar için hayal kurmakta çok başarılı olabilir, uzmanlığımı bu yönde yapabilirim(sanat).
Yarın isteklerimi ve uzmanlığımı daha iyi değerlendireceğim bir ortama gitmek istersem yanlış bir karar mı vermiş olurum?
Beni bu yönde ilerlediğim için suçlarsanız, sebebi nedir merak ettim?

(bir kısmı kurgu oldu, beni gerçekten barındıran kısımlarda mevcut. Zaten soruyu sormamdaki amaç "ben"i ortaya koymak değil, sizi daha iyi anlamaktı)
Sosyal ağlarda paylaş

Dusundugunuz surece herhangi bir sorun yok. Ama cevrenizde olan olaylara karsi tepkisiz bir sanat yapmayi dusunuyorsaniz bunun ne kadar toplumu yansittigi tartisilir. Bu noktada da sanat toplum icin mi yapilir yoksa bireyin kendisi icin mi sorusu dogar tabii ki. Eh birey kendi icin bile yapiyor olsa, birey, cevresindeki insanlar olmadan birey degildir. Bireyin sahip oldugu tek sey ozudur ki yasami ve urettikleri bu nedenle ozunun cevresini yorumlamasidir. Cevrenizdeki olaylara tepkisiz kaliyorsaniz bu sizin eksiginizdir cunku bilmekle aktif sekilde harekete gecmek arasinda fark var. Turkiye'nin bize kattigi ise bilmek. Herkes aktif olmak zorunda degildir kesinlikle. Siz bildiginiz icin boyle konusabiliyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

benim demek istediğim şu yani,

bence çoğu genç gayet iyi biliyo yanındaki gelişmeleri,o sorun çok az.

ama aktiflik kişiden kişiye göre değişecek bir olgu,bunun bi halt getirmedini bilip yanaşmayanlar da ciddi bir oranı teşkil ediyor,bunların da zaten böyle olmasını çoğunlukla ailesi sağlıyor,aman olum yaptık biz bi hayır gelmedi diye ve bence haklılar =)

siyaset gereklidir,ama hiç bir zaman çözüm değildir,olmayacaktır amaç değil araç olarak kullanılmadığı sürece.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hehehe
Git tabi, sen de git; memleket ota boka kalsin ondan sonra... Nasi yuruyecek peki daha sonra? Kimse kalmadigi zaman nolacak? Icin aglamayacak mi hic niye biraktim diye?

Zerre kadar ağlamaz içim. Ayrıca yurt dışında da memlekete yardımcı olunur. Ben yabancı arkadaşlarım Türkiye'yi sorduğunda yada yabancı sunucularda sorduklarında en mükemmel şekilde anlatıyorum Türkiye'yi, eksileriyle, artılarıyla. Doğru anlatıyorum, kimisi benim gibi anlatır, davranır; kimisi 1453 nick'i ile sunuculara girip "WE F*CKED YOU EUROPEANS" yazar.

Ben Atatürkçüyüm fakat biliyoruz ki artık Atatürkçülük yetmiyor. Dediğim gibi reform yapılması lazım, onunda belirtileri yok. Ülke gittikçe kötüye gidecek biz bişey yapamayız. O zaman giderim kardeşim.
Sosyal ağlarda paylaş

o yüzden siyasete pek bulaşmamak da gayet mantıklı çıkıyor cadı kazanıysa bu meret.aktif olarak yani.

bir de bu çevredekileri bilmek,bir şeylerden rahatsız olunca bir şey düzenleniyor,mitingler ya da neyse.
insanların demokratik hakkı.
hemen yaygara çıkarıyor kimi kesimler,siyaset yapmalıyız çünkü her şeye bulaşmış diye.

dikkat edin,
bu bana göre eleman yetiştirmeye çalışan bir topluluk sözüdür.harcıyacaklar tekrar utanmadan insanları.

demokratik haklarımızı mümkün olduğunca propoganda yapmadan savunursak,siyasetten illet etmiş toplumumuz bazı inançlarınızı ya da düşüncelerinizi daha samimi bulacaktır ve eğer görüşünüzle insanlar kalkınacaksa,olaya burdan başlayabilirsiniz.
genel olarak tabi konuşuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece ilk post u okudum gerisini okumadim.

Ama tamamen katiliyorum topic i acan arkadasa,refah ve huzur icinde yasamak artik bu ulke vatandasinin hakki.Yuz yillardir Anadolu halki sefalet icinde cile cekti,simdi de kotu yonetimler yuzunden refaha kavusmak yerine birbirimizi yiyoruz.

not: Ulan the oc. nin her bolumunu izleyisimde bu depresyona girerdim ben,adamlara bak ne kadar genis - rahat yasiyolar diye dusunuyodum.. ( tabi o dizi orasi ayri ama, bi kerede olsa y disina cikma firsatim oldu -almanya- gercek hayattaki avrupa`da kapisirdi yani oc yle :) )
Sosyal ağlarda paylaş

Bu biraz dönem meselesi. 500 sene önce bizim toplumsal ve devlet yapımız batıdan iyiydi, onlar da kafayı patlatıp "ulan nerede yanlış yapıyoruz" diye düşünmeye başladılar. Şimdi sıra bize geldi, biz bunalıyoruz, sıkılıyoruz, "ne yapsak etsek" diye düşünüyoruz. Bu bakımdan umudumuzu kaybetmeye gerek yok. Zaten umutsuz adamdan şahsım adına hiç hazzetmem; kendi birşeyler başaramayacağı gibi başarmak isteyene istemeden de olsa engel oluşturur.

Gitmek isteyenin yolu açık olsun, umarım peşinde koştukları kişisel ikballerini elde ederler. Biz geride kalanlar çarpışmaya devam ederiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ataturkcuyum demekle olmuyor canim.
Ben arkama bakmadan giderim, zerre kadar geride biraktiklarim umrumda olmaz diyorsan nerde gozettigin devletin cikarlari? Nerde Turkiye icin calismak, ne mutlu Turk olmak? Iste bu durumda vatandas olmanin bir anlami kalmiyor, cunku ABD vatandasi olup da Turkiye'yi seven binlerce insan var; birak oyun sunucularini gercek hayatta Turkiye'yi anlatiyolar insanlara. Bunu ulkene hizmet olarak gormen gulunc, zira dedigim gibi bunu karsiliksiz yapan cok kisi var...

EDIT: Bir daha Ataturkcuyum demeden once Ataturk ilkelerini ve Nutku tekrar okumani tavsiye ederim; ozellikle sana sesleniyo sanirim...

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 18:06 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Madem nerde yanlis yapiyoruz diye kafa patlatma sirasi bizde -bence- bizim gencligimizin y disina akma zamani gelmistir.Bak elin Cinli sine A dan Z ye her uni de onlarca Cinli var,bizim de y disinin olanaklarindan faydalanmamiz , vizyonumuzu genisletmemiz gerekiyor,madem ki avp ve abd bi cok konuda bizden su an once,bunlari yerinde gormek kisisel gelisimimiz icin en iyisi olacaktir.Yani ne her bu ulkede kalan burayi seviyor demek ne her giden ulkesini sevmiyor demek,ya da baska bir dille ulkesini seven adam gitmez gibi bir soylem de yanlis olabilir,gidip gormek arastirmak onemli ama ondan sonra bu birikimini ulken icin kullanmaya gayret ediceksin...
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdisinda okumak farkli, arkana bakmamak farkli seyler. Birisinde okumak icin gidiyosun, sonra tabii ki ne yapacagin sana kalmis. Ister orda dur calis, ordan bile yapabilecegin cok sey var. Imkanlari kullanarak yeni seyler yap; bunlardan Turkiye de faydalanir. Bu senin elinde olan bir sey. Ancak sen gemi hasar aldiginda batiyo diye atlayanlardansan, burda senin samimiyetinden, kisiliginden, sahip oldugun degerlerden suphe ederim.
----------------

Ya sarfettiginiz kelimelerin anlamini bilmiyosunuz ya da dusunmeden konusuyosunuz.

said:

Diyorum ki "kaç, kurtul". Milliyetçi olmak hiçbirşey kazandırmaz artık. Çünkü artık "bu ülke için savaşıcam" dersen, kazandığın para senin savaştığın değerlere değil tayyip gibi adamların cebinde yada onun amerikada ki oğlunun cebinde yok oluyor. Biliyorsun ki bir yere bağış yapsan, o yardıma değil birisinin cebine gidiyor. Güvenmiyor kimse, güvenemez.

Ben artık tamamen bireysel, bencil bakıyorum olaya. 24 yaşındayım, şurda hayatımı yaşayacak kaç yılım var? Seçtiğim meslekte haftanın 6 günü, sabah 8, akşam 7 çalışacağım bir meslek değil. Özgür olmaya, hayatımı kurtarmaya, hayatımı yaşamaya programladım kendimi. Banane ülkenin durumundan, banane insanların durumundan. Önce kendimi kurtarmalıyım. Şu azıcık hayatımda kendime birşeyler yapmalıyım.

Bunu soyledikten sonra ben yurtdisinda da ulkeme hizmet ederim demezsin...

"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeter."
Ataturkcuyum demekle Ataturkcu olunmuyor.
[i]"Ulusçuluk, Milliyetçilik ya da Nasyonalizm kendilerini birleştiren dil, tarih, kültür bağlarından dolayı ulusal bir topluluk oluşturma bilincine varan ve bağımsız bir devlet kurmak isteyen kimselerin oluşturduğu siyasal hareket. Kendi ulusuna bağlılığının uluslararası ilkelere bağlılıktan ya da bireysel çıkarlardan daha önemli olduğunu ileri süren görüş."
Ataturk milliyetciligi ulkuculuk degildir. Turk milleti ayni amactan dolayi bir araya gelmistir; din veya baska bir deger soz konusu degildir. Bizi birlikte tutan ayni amaca hizmet etmemizdir. Bu noktada eger sen bu amaca hizmet etmiyorsan zaten bu topluluk dahilinde bulunmanin herhangi bir yarari yoktur... Bilmem anlatabildim mi...

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 18:24 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bır gemısıyle batmayı goze almıs ataturk'e bak ve bır de gemı yalpalayınca hemen kacısan fareler mısalı genclıgıne. bır de sıkı ataturkcuyum demezler mı. trajıkomık.

said:
Eger kendinizi kurtarmaksa amaciniz, zaten gidin, daha fazla incitmeyin ulkemi. Kendinizi kurtarin; birakin da ulkemi ben kurtarayim, en azindan bana (bize) ayak bagi olmazsiniz.

kelıme bulamadım bu cumlelerı ovmek ıcın. helal olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışında yaşayan adam ne mutlu Türk olmuyor?
Burda kalıp hortumcuların çalıp çırptıklarını vergi olarak ödemek zorundayım yani ülkemi sevmem için?
Köpek gibi çalışıp kazancımın çoğunu vergi olarak başkasına vermeye,devletin bana sağlamadığı hizmetlerden dolayı vergi almasına seyirci kalmak zorundayım yani?

O da güzel tabi...

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 19:03 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 19:07 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ülkemi sunucularda savunuyorum demedim, konuştuğum platformlardan biridir dedim. Birebir konuştuğumda oldu yurt dışında, önemli sitelerde önemli haberlere comment attığımda oldu. Sen az görebilirsin bunu fakat önemli. Çünkü hala "Türkiye'de bilgisayar var mı?" diyen kişiler mevcut, bu adama doğruyu anlatmak için yanına gidip konuşmak mı lazım?

Ayrıca "Türkiye'ye gitmeyin, orası tehlikeli" dediklerinde de birebir cevap verdiğim, anlattığım olmuştur.

Ya ben bunları söyleyince sizin gereksiz milliyetçi duygularınız depreşiyor. "Sen git, ülkeyi ben kurtaram" şeklinde cevap veriyorsunda ne yapıyorsun kurtarmak için? Bana onu söyle. Senin yaptığın şeyleri bende yapıyorumdur emin ol. Ama ben gerçekçide yaklaşıyorum olaya. Forumda "ben kurtarırım" demekle ülke kurtulmuyor.

Kaldı ki sırf ülke kurtarmak değil konu, yaşam standartı, kültür, sağlık, güvenlik. Bunların hepsini konuşuyoruz. Olayı milliyetçiliğe getirmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...