Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ne demişim? said: Yada "lan ben böyle değilim ki! ama bu adam beni neden böyle sandı ki!?" deyip "kusura bakma kendimi yanlış anlatmışım" diye devam edip daha mantıklı şeyler yazabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 lathspell'in söylemek istediği sadece bir örnek,temsilci. hayatın kademe farklılığı. eğer emekçi kafasında bakacaksan medeniyetteki adam patates satarak emek harcıyor ayda 5 milyar alıyor,burada aynı adam aynı malı satarak ayda 1 milyar kazanıyor.medeniyetteki adamın aylık tükettiği elektrik faturası eşit kullanımda bir birimse,turkıyede bes birim. gelir-gider esitsizliginden bahsetmis. benim söylemek istediğim refah ekonomiyide barındırıyor ama kültürel ve sosyal gerilemeyi söylemeye çalışıyorum. 1923 te yok ettiğimiz şeriat kurallarını bugün geri gelmesin diye meydanlarda bağırıyoruz.aştığımız şeyleri tekrardan yok etmeye çalışıyoruz sonsuz bir döngü.ilerisi yok,zaten aştığımız yolları tekrar tekrar katetmeye çalışıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 önce sevgi gerek sevgi.. yaşadığın yerde kendini güvende hissetmen gerek, güvencede hissetmen gerek.. rahat olmalısın, saygı duymalısın vatana.. ben duyamıyorum.. bizim ki garip bi alışveriş.. nedense benden hep alış ve geri vermeyiş.. bir nevi hırsızlık belki.. sadece maddi bir hırsızlık olsa tamam der geçersin belki ama manevi kısmı koyuyor işte.. hayallerini alır, umutlarını alır, hedeflerini alır, mutluluğunu, ifade özgürlüğünü, keyifini, sevgini, enerjini alır ve geriye sadece içi boş bir kukla kalır. memnun değilim burda bulunmaktan..sadece kanaat ediyorum. el mahkum aslında başka sebebi yok.. ancak anlayamıyorsanız bunları elbet göremezsiniz hissetiklerimi.. zorlamayın hiç bedeninizi.. hayat bunlarla uğraşmak için çok kısa, inan bana.. ne dedikleriniz umrumda bu konuda, ne eleştirileriniz. keza nihayetinde ben kendi yolumda ilerleyeceğim. tanrısal bir gücünüz yoksa veya inanılmaz bir hatipliğiniz değiştiremeyeceksiniz ki görüşlerimi.. burada olmaktan memnun değilim.. sevmiyorum, saygımı kazanmadı, huzur vermiyor, tad almıyorum.. sadece yaşıyorum.. pardon.. nefes alıyorum ve nabzım atıyor.. :buruk yarım ağız gülümseme: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Bende bu ülkede birçok şeyi beğenmiyorum, eşitsizlik, adaletsizlik, cahillik ve aslında sizinde beğenmediğiniz şeylerin hepsi ama yani bi star wars'un 30. yıl galası içinde ülkeden laf edilmez ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Gece yarısı sokağa çıktığımda güvende hissedebileceğim, cebimdeki parayla daha çok şey yapabileceğim, gerçekten vereceğim emeğin karşılığını alabileceğim her yer olur bana. Türkiye'de bu şartlar maalesef yok. Ben bu memlekette yaşıyor olduğum sürece elimden geleni yaparım, "tepkimizi dile getiriyoruz çıkın meydana" derler, kalkar giderim. Tartışma o bu olur, katılırım, fikrimi paylaşırım. Ama benim elimden gelen anca budur, ötesine karışamam. Ve gerçekten, kimse kusura bakmasın, fırsat çıkarsa önüme alır ceketimi çeker kapıyı giderim. Üzülürüm ederim orası ayrı mesele, en azından huzurlu yaşarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ne bileyim..bana ters geliyo..şahsen bende elbet senin dediklerini (griswold'un) isterdim ama Türkiye hariç başka bir yerdede rahat edemem gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Ya aket o 100 tane örnekten sadece biri. Ama işte bunu söylemem rağmen anlayamıyorsun. Bu arada soru: O kadar laf ettin amerikaya falan sen yurt dışına hiç çıktın mı? Çıktıysan nerelere gittin. Ben gittimde ondan konuşuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Brezilya ve Fransa'ya gittim. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 03:45 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 sw? :S yok sw severim ancak 30.yıl galası değil sorun.. (1977+30=2007 evet lan 30yıl olmuş!) sorun bu kırpılan hayaller dünyasının bizim ülkemiz olması.. değiştir falan diyenler ise şu an rüyada olanlar.. zor öyle değiştirmek bi şeyleri. çabalasanız bile zor işte! ben bi sürü dergiye yazı yazdım yerli yabancı.. yurtiçi yurtdışı pek çok dergide müzikten, sanata, politikaya kadar geniş bi skalada yazı yazdım.. yanlış anlaşılmasın yazar falan değilim.. Haşaa.. yok o kadar konuya eğilmeye vaktim.. inşaat mühendisiyim ancak kalemim hoştur, yazılarım kolay okunur. isterdim elbette devam edeyim ancak "Türkiye'ye hoş geldiniz omuzlarınızda ağır yükler var ve hayallerinizle devam edemezsiniz. Sizi gerçeklik odasına alalım" bazı şeyleri büyüdükçe anlıyorsunuz. yapmanız gereken şeyler var ve bizim taşıdığımız yük gelişmiş bir ülkedeki gençlerin taşıdığından çok daha fazla ne yazık ki. Bezen kaldırabileceğimizden de fazla. ve yaşamak ilk başta hayallerini sonra umutlarını tüketiyor bu ülkede. Ailenize, çevrenize bakın.. yaşam enerjisi çekilmiş gözlerinin feri kaçmış tonla adam var.. niye? bu ülkenin şartları bu diye.. hoşlanmıyorum, memnun değilim ve benim fark yaratamayacağımında farkındayım. Düşünsenize kaç adam geçti bu ülkeden benim gibi düşünen.. kim farklılık yaratabildi ki.. ülkeye inancım yok denilecek kadar zayıf.. politikasını da, milliyetçiliğini de, sw galasını da, dinini de, devletini de, laikliğini de yemişim ben huzur istiyorum iç huzuru.. burada mevcut değil işte bu.. üzücü mü? evet.. üzgünüm.. hepsi bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Rahat edemezsin zaten Aket. Cunku orada `yabanci`sin. Yoksa neden edemeyesin? Fransa'da dogmus olsaydin boyle icten ice `Ya ben Turkiye'de olmaliyim.` mi diyecektin sence? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Niye diyeyim, elbette o zaman "Fransa!" derdim. Ama madem Türkiyede doğdum , burayı sevdim o yüzden "Türkiye!" diyorum. (Burayı sevdim lafımda diğer arkadaşlara herhangi bir ima yoktur) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Üzülürüm ederim ama çekip giderim demek kolay, önemli olan ırkçı, dinci vs. akımlara kapılmadan, ulusu doğru tanımlayarak ulus için çalışmak, çabalamak ve emek vermektir. Bunu yapan her vatandaş da zaten, alt kimliği ne olursa olsun, türktür, kardeşimdir, benle sırt sırta verir, çalışır, ter döker ve bu ülkeyi daha iyi bir hale getirir. Gerisi zaten önemli değil. Ermenisiyle, Kürdüyle uğrana kadar çekip gitme meraklısıyla uğraşmak gerekir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Aket, gordugun uzre senin icine islemis bir milliyetcilik var. Bu da kotu bir sey degil. Turk milliyetcisisin su an. Fransa'da dogsaydin, Fransiz olsaydin Fransiz milliyetcisi olurdun su yasamini Fransizca yasamis olsaydin.. Lakin herkes senle ayni hayati yasamadi. Kimisi kendisine `X milletinden Y` degil de sadece `Y` diyor. Bireysel bakiyor olaya. Boyle tanimliyor, anlamlandiriyor kendini ve iste o senin `soyundan gelceklere guzel yarinlar birakmak` ulkunu paylasmiyor. Kendisi guzel bugunlerde yasamak istiyor. Bu yuzden insanlari elestirmek yanlis degil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 aket minimal olarak şöyle izah edeyim bu konuda bakıyorsun 5 kişi yazmış 3 ü imkanı olsa düşünmeyecek yurtdışına gidecek.fransada kaç tane genç türkiye şartlarında yaşamak için can atıyor? acaba fransada sokaktan 10 tane adam çevirsen kaçı türkiyede yaşamak ister? (antalyada grand superior +15 otellerden bahsetmiyorum) yanlıs birseyler var ve memnun değilim ben bundan.en fantastik örneğe bak kübaya bak her yıl havanada cılgınca eğleniyorlar o kadar yoksulluk içinde birşeyleri başarabiliyorlar,hayatlarına olumlu birşeyler katmaya çalışıyorlar.bizim ülkemize bakıyorsun ankara üniversitesinde bira standı açılmış,kendilerine milliyetçi diyen bir grup ellerinde demir sopalarla ortamı basıp insanları yaralıyorlar sonrada bira standındaki biraları yerlere döküyorlar.işin içindeki ekonomik boyut vs. değil yanlış bir toplumsal giden durum var,hainlik var işin içinde. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 03:55 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 03:55 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ABD yi çok matah bir yer zanneden arkadaşlara neo liberal ekonomistlerce hazırlanmış dünyadaki satın alma gücünü ölçen (ve de dünya tarafından kabul görmüş) bir endeksi koyayım önünüze. bu endeksin ismi big mac index. burada ABD nin hemen üstünde gördüğünüz ülke Türkiye. satın alma gücü arasındaki fark da ortada. ha onu geçip insan yapısına gelirsek. ben her ne olursa olsun anadolu halkının içinde biryerlerde hâlâ değiştirilebilecek birşeyler olduğuna inanıyorum. bu insanlardı 70 li yıllarda hacısı, dinsizi, imamı (dev yol davasında yargılananlardan fatsalıların önde gelenlerinden birkaçı imamdı), öğretmeni, okuma yazma bilmezi, alevisi, sünnisi birarada fatsa da bir ütopya kuran (ki yabancı ülkelerde ders olarak okutulur). yine bu insanlardı köy enstitülerinde anadolunun dört bir yanını umutla dolduran. gün gelir devran döner. hiç de göründüğü kadar dokunulmaz değildir o şimdinin devleri. dokunulmazdır diyenlere ABD' yi oldukça benzettiğim Enron şirketini ve akıbetini araştırmalarını tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Şimd önce şu milliyetçilik işine bir açıklama getireyim. yanlış anlama sen dediğin için değilde yanlış anlayabilecek insanlar olabileceği için eveyt milliyetçiliğim var, herkesin içinde biraz vardır zaten. kimi zaman bir milli maçta ortaya çıkar kimi zaman tarışırken falan. ama umarım bana milliyetçi derken "ülkücü" olduğumu sanmamışsındır. benim insanları eleşitme nedenim, yada daha açık olsun Lathspell'i eleştirme nedenim, şu ana kadar (eğer ben bunu yazarken yeni bir şey yazdıysa bilemem) verdiği örneklerin çok çocukça gelmesiydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Ha ben gitmek istiyorum diye beni ülke düşmanı falan sanmayın. Sıkı Atatürk'çüyümdür fakat artık onunda kontrolü kalmadı bu ülkede. Yurt dışında bir yabancı ülkemizi sorduğumda "gerçekleri" anlatırım, kötülemem. Ama burda yaşamakta isemiyorum. Bende İngiltere ve Amerika'ya gittim. İngiltere'yi daha çok severim. Orda baya gezdim, konuştum, soruşturdum. Sonuçta giden gezen anlıyor farkları. Yüzlerce farklı sıralayabilirim. Ya en basitinden İngiltere'ye giriş, Türkiye'ye girişten daha kolaydı bir Türk olarak. Yuh yani. O 30. yıl olayıda bir neden, ekonomik farklılıklarda bir neden, kültürel farklılıklarda bir neden. Say say bitmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 said: yanlıs birseyler var ve memnun değilim ben bundan.en fantastik örneğe bak kübaya bak her yıl havanada cılgınca eğleniyorlar o kadar yoksulluk içinde birşeyleri başarabiliyorlar,hayatlarına olumlu birşeyler katmaya çalışıyorlar.bizim ülkemize bakıyorsun ankara üniversitesinde bira standı açılmış,kendilerine milliyetçi diyen bir grup ellerinde demir sopalarla ortamı basıp insanları yaralıyorlar sonrada bira standındaki biraları yerlere döküyorlar.işin içindeki ekonomik boyut vs. değil yanlış bir toplumsal giden durum var,hainlik var işin içinde. hehe..Küba..her zaman takdir etmişimdir. Bildiğim kadarıyla gerçek bir devlet gibi halkın eğitimi , sağlığı ve güvencesini sağlamak onlar için her zaman en önemlisi olmuştur. benim yazdıklarımda ise üslup ve seçilen kelimelerden dolayı hükümetimizi desteklediğim kanısına varılıyor olabilir, böyle bir amacım yoktu. Öncedende dediğim gibi ülkemizdeki cahillikten nefret ediyorum, ve senni verdiğin A.Ü örneği ise bence tamamen cahilliğin sonucu. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 04:22 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Prawler, "gelen kutun" dolmuş boşalt, mesaj atılamıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ya evet ya, benimde mesaj havada kaldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 işte beyin göçü tam bu noktada başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Bende beyin göçünü destekliyorum çünkü o "beyinlerini" burada full olarak kullanamayacaklar, kullandıklarınında hakkını alamayacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Kardeşim türk halkının gelenek görenek örf adet(namus davasi-kan davasi-başlık parasi-evlenirken bakirelik olayi) + müslümanlığın kısıtlayıcı yönleri(şu an ki müslümanlık anlayışından bahsediyorum)bilmiyomusunuz+kurtlar vadisi gençliği(az buz değil) işte böyle bir ülkede yaşıyorken siz ne fesivalinden karnavalından bahsediyorsunuz(küçük çaplı party tarzındakiler hariç),eğlence +alkol+ sex bunlar türk toplumunun yapısına aykırı şeyler. Kan davasi başlık parasi+doğuda tecavüze uğrayan kızların öldürülmesi gibi olaylar 50-60(80-90 da olabilir)senedir devam ediyorsa yani artık bu toplumdan halkdan nasi bi gelişme beklenebilir.Hadi burdakilerin çoğu üni. öğrencisi açık fikirli,ya geri kalan %90? Bir kere bu ülkede müslümanlığın yanliş yorumlanmasından doğan çok büyük bir sorun var,en cahilinden tut doktoruna prof.una kadar(bizzat tanıyorum) sölediklerinde adını bile anlayamadığım, neye hizmet ettiği belli olmayan tarikatlara bilmemneye üye,üniversite öğrencilerine özellikle maddi durumu iyi olmayıp dışarda okmaya gelenlere karşi müthiş bi beyin yıkama olayı var türkiyenin heryerinde. Sizi bilememde toplumun bu tabulari aşıp,işine gelince en ala müslüman işine gelince üçkaatçının önde gideni ayaklarını bırakıp gelişmiş toplumlara benziyeceği konusunda zerre ümidim yok.gün geçtikçe ben ve benim gibi düşünenlerin sayısı azalıyor ve arkadan koskoca beyni yıkanmiş,müslümanlık adı altında bilmemkim hocanın fikirlerini benimsemiş koskoca bi ordu geliyo,bizede tası tarağı toplayıp buralardan göçmek düşer,ha senin gibi korkakların yapacağı tek şey kaçmak zaten diyenler olabilir onlarada cevabım: Çok bilmiş 50-60 yaşındaki aydınlarımız(sözde) yıllardır laik düzeni korumak için savaşıyor,içlerinde gerçek aydın olanlarda suikasta kurban gidiyor,diğer taraftakilerde icraatlarına tam gaz devam ediyor,hergün 100 lerce ampül kafa aramıza katılıyor. Yurtdışında en ufak bi iş olanağı dahi bulsam,çoçuklarım ve kendi geleceğim için anında giderim,tek üzüldüğüm şey Atatürk ve arkdaşalarının bu ülkeyi,cumhuriyeti kurup türk halkının bu düzeni koruyacağına inanmiş ve yanılmış olmaları. Not: Uzun bi yazı oldu sabahın 6.30 da yazdım saçmalıklar olabilir affola:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Şu üni bitsin ailemin avrupa'ya dağılmış kollarından birine katıyorum zaten. Belki müzik okumaya falan da gidebilirim , bilmiyorum. Bir de yukarıda arkadaş satın alma gücü şeysi göstermiş. Şu anda kullandığım gitar'ı 1650YTL'ya aldım(15 ay kadar para biriktirdim ESP EC-400) Amerika da 499 dolar, Avustralya'da 750 dolar, AB'de 680 euro.Bizde iki memur maaşı, dışarda 1/3 memur maaşı kadar. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 09:52 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 gergecim ona bakarsan bir somun ekmek (bildiğimiz tc deki ekmek) de amerika da 5 dolar, avusturalya da yaşamadım bilmiyorum ama orada da pahalıdır. sonra domates, biber, patlıcan da türkiye de çok daha ucuz. yani bir örnek üzerinden gitmemek gerek. bu verdiğim endeks oldukça kabul gören bir endekstir, ha ciddiye alırsın almazsın orası senin bileceğin iş tabi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar