Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Türksün sen ve evet mecbursun asker doğmaya :) Yani Türkmüsün bilmeden yazdım ama evet Türküm diyorsan "HER TÜRK ASKER DOĞAR" :) [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 16:50 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 said: Hahaha.. Cevap gelenlerin hepsi asker cocugu, torunu. Cikip da `Evet benim babam dedem yediler bitirdiler memleketi.` diyecek degiller tabii. Hahaha.. Cevap verende askerden korkan, askere gitmemek için yurtdışına kaçan ödleğin teki.. Askeri övecek değil tabii.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ragnar Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Mecbursun kardeşim 21 senedir bu ülkede yaşıyosun ve bunu biliyosun. Doğru veya yanlış tartışılır ama mecbursun bu şartlar altında. Senin benden veya başkalarından Fazlan ne Üstün ırkmısın. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 16:53 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 wissy acikcasi burada OYAK konusu acildiginda oyak konusunda en agir elestrileri yapan bendim. Ama velakin birine yiyen serefsiz diyorsan kanit gostereceksin yoksa senin ve ailen hakkindada baslik acip istedigimi yazarim hos takarmisin o ayri marjinal cocuk seni buyumuste marjinal olmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 1 ay da olsa seni 21 yıl rahat yaşatan orduya hizmet ediceksin arkadaşım. bu kadar istemiyosan 3 yıl kal yurtdışında gel 1 ay burdurda yap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Spartalı değil Türksün. Ve evet asker olmaya mecbursun. Yurtdışına giderek askerlikten kaçamazsın. Eğer erkek olmaktan bu kadar korkuyorsan kestireceksin başka çaren yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Hayır kaçsan kaçsan nereye kadar kaçıcan o yüzden yaş gençken yapmak en güzeli aslında. 3 sene dışarda çalışıp sadece 1 ay askerlik için hem para hem zaman kaybedeb çok tanıdığım var hepsi pişman oldular keşke hemen gitseydik dediler. Bir kere başladın mı çabuk bitiyor askerlik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Matama; sakin biraz iftira atan falan yok. Hayır kanıta ihtiyacım falan da yok, askerliğe gitmeden önce tembih ederler, bak gittiğinde orda kafe falan işletme muabbetleri oluomuş en çok kazanan onlar diye. Benimde rahmetli eniştem askerdi, binbaşıydı kendisi Boluda Mafyayı çökerttiği için hakkariye gönderilince çıkıp " ben masa başı iş yapamam kardeş " diyip Tunceli'ye tayin isteyen bir adamdı. PKK muabbetinin en yoğun olduğu zamanlarda mardinde siirtte çarpıştı, Şimdi bu adam çıkıp PKK türkiyenin rantıdır isteseler 2 günde bitirirler diyorsa Ben bunun altında birşey ararım. Kendini vatanına, onu kurtamarya adamış ülkesine ailesinden bile daha çok bağımlı bu adam "orduda çok çürümüş adam var" diyorsa. Kendi üstlerindeki adamları mal yedikleri için çıldıran, onları yakalattığı için oradan oraya sürülen bu adam bu lafları diyorsa. Kimse çıkıpta bana ordu sütten çıkmış akkaşık diyemez. Senin babana laf atan yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Polat'ın akrabası var forumda O.o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Öncelikle Gimli'nin dedikleri üzerinden konuşacam. İsrail iyi birşey yaptı demiyoruz. Ancak Irak'taki PKK kamplarını temizlemediğimiz sürece bunun acısını biz çekiceğiz. İstediğin kadar kendi ülkende güçlü bir ordu kur, adamlar Irak'ta eğitim alıp amerika ordusunun silahlarını ele geçirdikçe, senin ülkende sana karşı pusu kurmaya devam edecektir. "Terör sorunu öyle kuzey ırağa girip, bozkırların dağların arasında şansa iki mağra bulup patlatmakla çözülecek bi sorun değil. " Zaten ordu da "sanşa iki mağra bulup patlatıcaz" demiyor. PKK kampları belli, bunları yokedicez diyor. Irak'ta kalmış Absolut bile böyle diyorsa, oturup düşünmek gereklidir. Bir de şunu eklemek istiyorum. PKK bize "PKK=Kürt" kanısı uyandırdı. Ancak PKK sadece kürtlerden oluşmuyor, bir çok türk de pkk'ya girmekte, hatta türkleri çocukken kaçırıp kendi kamplarında yetiştiriyorlar. Yani sen istediğin kadar kürtlere karşı cephe al, adamlar senin arandan kişileri kendi saflarına katıyorlar. PKK'lar sadece kürtlerden oluşmamasına karşın, PKK'yı sadece kürtler olarak görüyoruz ve kürtlerden nefret ediyoruz. Bence PKK asıl amacına ulaştı. Kendi vatandaşlarımız arasında bölünmeye başladık Türk vs Kürt diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Turk vs. Kurt diye bolunmek bence bu devirden sonra cok zor amerikanin bayagi kasmasi gerekecek o is icin. Ermeni ve rumlardan farkli olarak orduda rutbeli kurtler var. Ha mesela azinlik da olsa kurt adini duyunca deliren vatandaslar vardi ama bu tur kisilerin cok oldugunu sanmiyorum. O yuzden kuzey iraga girmekle ic savas cikmaz bence [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 17:42 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Demekki doğuda hiç yaşamamışsın. Doğudaki her 5 kişiden 3'ü PKK sempatizanı. Bu da en az 10 milyon kişi eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 onunda nedenleri var ya. Benim van'lı arkadaşlarım var zaten aslen annemde ağrılı felan Neyse Demişti bana birkeresinde, Doğu'da kürtsen ve mal varlığın yerindeyse ya paranı alırlar ya aileni. Bu tür eyler basite indirgenemez asla, ve hep objektif olarak bakabilmek gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 PKK sempatizanı olmak ayrı kürt sempatizanı olmak ayrı karıstırmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Bende 10 yıl Van'da kaldım babamın mesleği gereği. said: Doğu'da kürtsen ve mal varlığın yerindeyse ya paranı alırlar ya aileni. Yok böyle birşey. Ama mesela şu oluyor. Fakir Kürt ailelerin, bir çocuğunu PKK kampına göndermesine karşılık 10.000 YTL veriyorlar ailesine. Zaten onlarca çocuk olduğundan, birini feda ediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Abso emin ol çok yakın şeyler birbirine. 10 yıl sonunda ülkücü kıvamına geldim nerdeyse. (bereket ocaklara bulaşmadım hiç ^^) Doğuda sarı, kırmızı ve yeşil renklerini her tarafta görebilirsin. (trafik ışıkları bile öyle yanıyor) Kürt olup ta, PKK sempatizanı olmayan, Türklerden nefret etmeyen çok az insan var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 said: Kürt olup ta, PKK sempatizanı olmayan, Türklerden nefret etmeyen çok az insan var. İç istihbarat raporlarına göre Kürt nüfusun %20'si Pkk sempatizanı. Bence bu bile biraz abartılı bir rakam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Wissy'nin savunduğu "ordu yiyor" lafına gelecek olursam. Senin babanın doktor olduğunu söylemişsin. Benim babam doktor, annem doktor, teyzem doktor, onun iki kızı doktor, dayım doktor, karısı doktor, ve babamın arkadaşlarından tanıdığım neredeyse hepsi doktor. Yani doktorların yaşantılarını çok iyi biliyorum. Ancak askerlerin yaşantılarını da çok iyi biliyorum. Dedem askerde topçuydu. Hatta kuzenim de askerde jet pilotu şu anda. Askerler doktorlardan çok daha yüksek para alıyor demişsin. Evet, doktorlar az para alıyor. Ama askerlerin doktorlardan fazla para almasını bir suç gibi göstermen çok yanlış. Doktorların az para almasının suçu askerlerin fazla para alması değil, hükümetlerin yanlış idaresindedir. Şu anki hükümet ise bunu iyileştirmek yerine tam tersine kötüleştirmiştir. Doktorların daha yüksek para alması yerine yabancı doktor getirmekle uğraşmıştır. Aslında doktorlar hem az para alıyor hem de çok para alıyor. Mesela bir uzman doktor, turkcell benzeri yerlerde çalışan gençlerden çok daha düşük maaşlar almakta. Ancak profesör doktorlar, çok para almaktadırlar. Hastanelerde öğrencilere hasta baktırıp/ameliyat yaptırıp, kendi yapmış gibi para almaktadırlar. Hiç çalışmayıp yorulmayan bu profesörler, daha sonradan kendi muayehanesine gidip, akın akın gelen hastalardan para yolmaktadır. Bunların bir çoğu, orduda çalışan kişilerin göremeyeceği evlerde oturup, arabalar kullanmaktadır. Hadi "bilgililer, helal olsun aldıkları paraya" diyebilirsin. Öyle birşey de değil. Ben tıp fakültesi öğrenciliği yaptım, ve okuldan ayrılmama neden olan kişiler de bu "profesör" öğretim görevlileriydi. Bunların neredeyse hepsi, zamanında balına profesör ettirilmiş, sonra da koltuğunda oturup zaman geçiren kişiler. Konuları hakkında soru sorduğunda bile sana karşılık vermekten aciz kişiler. Tamam, doktorlar hayat kurtarıyor. Buna saygılıyım. Ancak "Silah tasiyip, insan oldurmeyi kahramanlik olarak gormuyorum" demen çok büyük bir saygısızlıktır. Askerlerin kahraman olarak görülmesinin nedeni, silah taşıyıp insan öldürmesi değildir, onu mafya yapıyor. insan öldürecek kişileri engellemesidir. Doğuda sürekli askerler öldürülüyor. Mayına basıp patlıyor. Birçoğu da sakat kalıyor. Kahraman olarak görülmesinin nedeni budur. Kahraman olarak görülmesi, vatanı uğruna canını feda etmesidir. Askerler hayat kurtarıyor. Doktorlar da hayat kurtarıyor. Ancak askerlerin farkı, bu sırada kendi hayatlarını da feda etmesidir. "Abi" olarak gördüğüm kuzenim, her gün havada uçuyor, annesi "acaba bu haftasonu onu sağsalim görebilecek miyim" diye endişeleniyor. Bütün bunları nasıl küçük görürsün onu anlamıyorum. "Benim babam emekli olunca 1ytl'ye saçını kestirmeyecek" diyorsun. Annemin babası asker olduğundan, orduevi kimliği var babamın da annemin de. (babam, yanında annem olursa girebiliyor). Ben Kıbrıs'tayken saçımı 10 milyona kestiriyorum. Ancak geçen gün babam Kıbrıs'a geldiğinde, orduevine gidip saçını 35 kuruşa kestirdiğini söyledi. Orduevleri hep böyle ucuzdur. Neden bu kadar ucuza saç kestiriyorlar? Çünkü normal berberlerden ziyade, bu işi kar için yapmazlar. Orduya hizmet için yaparlar. O saç kesen kişiler askerdir. Saçını kestikleri kişiler de askerdir (veya asker çocuğudur). 35 Ytl gibi küçük bir fiyat olmasının nedeni de, elektrik gibi masrafları karşılamak içindir. Böyle bir sistem kurdukları için orduyu suçlamanız çok komik. Bunun yerine neden böyle bir sistem kurmadıkları için doktorları suçlamanız lazım. Gerçi askeriyedeki gibi oraya saç kesecek asker koyamassınız ama, orduevi benzeri "doktorevi" sistemi açabilirlerdi. Türk Tabipler Birliği felan var mesela. Ama doktorların hiç bir işine yaramaz bunlar. Cumhuriyet Mitingi gibi önemli ve sakin mitinglere destek vermek yerine, 1 Mayıs Mitingi gibi kavgalı mitinglere destek verir. Doktorların bir sorunu olduğu zaman ilgilenmez, hükümete sorunlarını düzeltmesi için baskı kurmaz, bunun yerine tüm nazı doktorlara geçer. Neden Türk Tabipler Birliği de, doktorların ucuza yararlanabileceği hizmetler yapmıyor? Neden bunun suçlusu olarak orduyu görüyorsunuz? Kötü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 said: her sepette çürük elma vardır. Siz şimdi tsk'da olan bazı çürükleri görüp de tsk'ya yiyici diyosunuz. onu yiyo bunu yiyo diyosunuz. orda her gün insanlar ölüyo. çatışmaya bayıldıklarından değil sadece sen orda oturabil diye ama adam akıllı uslu otur diye şımarık şımarık onlara bok at diye deil. bu ne büyük saygısızlıktır. orda o ölenlerin başında gidip orda gönüllü olarak dünyanın en boktan yaşama koşullarına sahip şehirlerinde çatışan boktan boktan yerlerde yatıp kalkan komutanlara epik mepik anlamam kahramanlara ne büyük saygısızlıktır. sizin yazdığınızı gözünüz görmüyo galiba. vicdani ret demek onlara saygısızlık demek değildir. benim götüm yemiyo demektir. elaidi'nin yazdığı bu kısımlara da dikkat çekmek istiyorum. wissy, "vicdani ret'i destekliyorum" felan demiş. ben de vicdani reti destekliyorum. zorunlu askerlik sistemine karşıyım. ancak bu asla orduya saydırmamızı gerektirmez. birkaç çürük çıktı diye direk tüm orduyu eleştiremezsin. o çürükleri belirtmen gerekli. ayrıca ben de askerlik yapmak istemiyorum, hele askeri okula hiç giremem. götüm yemez. yine de askerlerin yaptığı işi aşşağılama hakkı vermez. doktorlar akşam nöbet tutuyor diye şikayet ediyor, askerler ise hiç şikayet etmeden nöbet tutuyor artı yanında düşman tarafından ölme tehlikesi ve aileden uzak yaşamak. çok da zevkli değil. askerlere saygısızlık etmeden önce bir düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 `1 ay yaparsin ama yaparsin.` lol. Kahraman, dogustan asker Turk genci kiviriyor mu ne? Asker maaslari ulke standartlari icin yuksektir. Dusurulmelidir. Benim fikrim budur. Ki bu gozumdeki `yeme` eyleminin en kucuk parcasidir. Google'dan OYAK diye aratmadiniz hala di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 said: en yakın lise arkadaşım 3 sene boyunca fem yurtlarında kaldıktan sonra lise sonda "neden ordunun bankası var ( oyak) ordu niye böyle ekonomik şeylerle uğraşıyor" bundan tutun "pakistandan kurtuluş savaşı sırasında xxx lira para yollanmış bunların hepsini Atatürk cukkalamış iş bankasını kurmuş şimdide o paraları chp yiyor " derecesine getirdi tsk ya kokuşmuş demek hepsi yiyici demek bu tip söylemler ile pkk yı desteklemiyor olsanız bile onların söyledikleri şeyler bunlar maalesef Savaş karşıtı olmak başka birşey neyi savunduğunun farkında olmamak çok başka şeyler katılıyorum sparka Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Bir de soylenmemis laflara cevaplar verip onlari soylenmis gibi gostermeye calismaniz komik. Ordu en buyuk yiyicidir dedim. `saydirmak` farkli bir sey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 wissy sen çok olmaya başlamışsın. defol git yabancı ülkene orada yaşa senin gibi korkak, hain adamlara ihtiyacımız yok zaten. defol git bu ülkeden! bu yazdıkların hukuksal açıdan da sakıncalı senin. emin ol şu an birisi sana dava açmaya kalksa garanti olarak davayı kazanıyor. ekşi sözlük gibi bir ortamda yazsaydın bunları şu an çoktan ekşiden uçurulmuştun. çaylak bile yapmazlardı seni direk uçururlardı. umarım ülkeden kaçmadan önce paticiktende uçururlar seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Ha bu arada... FEM'de okumadim. FEM turevi hicbir okulda bulunmadim. Musluman degilim. Allah'a inanmiyorum. Fetullah'dan nefret ederim. RTE'den nefret ederim. Fen Lisesi'nde ya da bu gibi tarikatci yuvasi okullardan birinde de okumadim. Okudugum universitede turban takilmasina izin verilmesine karsi cikiyorum. Sozlu ya da fiili eylemlerle bunu kiniyorum. Orduya laf eden seriatcidir, olmadi pkklidir mantigindan uzaklasin. Bu orduya laf edilemesin diye olusturulmus baskinin temelidir sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Benim cok ya da az olduguma karar verecek kisi sen degilsin. Bana vatan haini ya da korkak demeye de hakkin yok. Hakarettir bunlar en basiti. Ki bu platformda hakaret etmek yasaktir. Ben de cikip sana `hayir sen vatan hainisin, sen ve ailen bu ulkeyi satiyorlar, ayrica korkak oldugunuz kadar dombilisiniz de.` demiyorsam sen de bana diyemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar