Emaleth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 bir sürü şeyi denk getirmek lazım ya hani (meridyenlerin araları, bunların denk geldiği süre, filan), o yüzden işlemleri kolaylaştıran bir sayı seçmek istemiş olsalar gerek. 24, 2'ye, 3'e, 4'e, 6'ya, 8'e, 12'ye bölünebiliyor. rahat ettirir adamı, güzel seçmişler :) velhasıl olay okek'ten geçiyo sanırım :P var mı böyle güzel bi sayı bu kadar çok bölünebilen eden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Aynı şeyleri bende yaşıyorum ama daha garip konularda, yazmak istemiyorum sipikopat diye damga basarsınız. O yüzden : Düşün düşün, boktur işin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 benim bildiğim şöyle bir şey vardı güneşin doğuşu ile en tepeye varışı arası 12'ye bölünüyor. Nedeni ise 10'a bölünse (10 luk sistem kullanıldığı için 10) sadece 2 ve 5 bunun bölenleri olacak. Ama 12 olunca 2-3-4-6 bölenleri oluyor. Bu yüzden 12 tercih ediliyor ve haliyle gün 24 saat oluyor diye biliyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Sayı sistemini olduğu gibi kabul ediyorsan, 24 saatin bir açıklaması var ama eğer sen "Neye göre 12, kime göre 24?" diyosan bayağı zor işin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=13&soru_id=4715 aynı şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Neden 1 den sonra 2 geliyor? 3-5 falanda gelebilirdi? Neden 2? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 said: SoulCube üye [şikayet et] § 20 Mayıs 2007, Pazar - 16:19 o masanın varolmadıgını kanıtla bana o zmn ? hangi masa ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 allahın işine karışılmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caranlothwen Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 said: egyptian astronomers divided the night hours into 12 distinct sets of star patterns, which emerged over the horizon at roughly hour-long intervals. They divided the day into 12 hours to match, and because they lived near the equator, the days and nights were of roughly equal length throughout the year. Throughout the rest of the world, the 12 "hours" of the day and night were flexible depending upon the season. It wasn't until the 13th century A.D. that an Arab scientist named Abul-Hassan suggested the idea of clearly defined hours. It's also worth noting that the number 12 is special in many cultures. For example, Egyptians counted in base 12. Dividing the day into two sets of 12 was a simple and elegant way of condensing the annual calendar into a day. http://ask.yahoo.com/20050627.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Matrix.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demise666 Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Degil, allahin bi hikmeti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 bi nicke bi de mesaja bakınca ironi nedir daha bi iyi anladım sanki:P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 20, 2007 niye sadece artı ve eksi var? niye nötr sayılar yok? hadi sıfır var dedin neden başka yok? neden nötr ın sonsuzu yok ulen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 bi gün 24 saat, yani dayım 54 yaşında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trevize Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 ???? cidden kafamı yoruyorsunuz bu soruya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Babilliler yüzünden herşeyi 6 nın katları yapıyolarmış 6 kutsal sayı onlarda. sayı sitemlri 6 lıkmı onu bilmiyorum ama muhtemelen değildir 7 liktir diye düşünüyorum keza sıfırları yok. garip yanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 what is the matrix? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2007 niye pazartesi,salı ,çarşamba.. kim koymuş bunların ismini.ben başka bişey istiodum belki.ben haftaya pazartesi ile degilde cuma günüyle başlamak istiorum belki! :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar