Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekonomiye dayalı

bilkan

Öne çıkan mesajlar

Ekonomiye dayalı rekabetin oldugu bir online oyun arıyorum.Web tabanlı da olabilir.Belki bilenleriniz vardır, capitalism adında eski bir oyun vardı.Gerçi pek beceremez hep batardım ama , işte ona benzer bişey olabilir.Web tabanlılarda sevmediğim şey , bazı olaylar için süre sınırlaması olmasıdır, bunu sevmiyorum ama oyuna gün içerisinde sık sık girip ne olmuş ne bitmiş diye kontrol etmek zorunda olmak da istemiyorum.
Otunlarda genellikle kaynak toplamak( ultimada madencilik ya da deri ticareti yapmak gibi) daha sonra onları satmak ya da işleyip sonra satmak ve para kazanmak gibi eylemler cezbetmiştir beni.Tabii oyunun içinde teknoloji geliştirme gibi faaliyetler de olsa güzel olur.
Bununla beraber oyuncuların kendi yetenek ve yaratıcılıklarını kullanarak gelişim sağlamaları da hoş olabilir.Örneğin Second Life' da kişiler programlama yetenekleri ile oyun dünyasına katkıda bulunabiliyorlar.Belki bu biraz fazla ütopya olur herhalde ama belirteyim istedim.
Society diye bir oyun duyurulmuştu biraz ilgimi çekebilecek ama onun da biteceği yok galiba, sitesinde forumlar dışında güncellenen bişey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

hala açık mı bilmem ama en eternal lands adlı oyunda deli gibi al-sat yaptıydım.. benle aynı dönemde başlayan herkes pvp falan kasıcak kadar yüksek level karakterlere sahipken ben sadece al-sat ile topundan fazla para yapmıştım.. hem de bağımsız.. yani grup, klan falan olayına hiç bulaşmadan.. şimdi vakit olsa yine al-sat'a girerim valla
Sosyal ağlarda paylaş

a tale in the desert (3. sü çıktı en son) sırf kaynak toplama, bina falan kurma üzerine kurulu bir oyun. kuzenim 2. sini oynarken izliyordum, insanlar kendi binalarını sanat eserlerini falan yapıyordu.

[ Mesaj 20 Mayıs 2007, Pazar - 16:00 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun içinde PvP olsa bile, ben bulaşmadığım için oyundan alacağım tad azalmasın diye sırf ekonomi üzerine kurulu bir oyun da olabilir.Herkesin gönlünce etkisini oyunda hissettirebileceği bir ortam olmalı.
Tale in desert'i duydum ama belirli süre zarflarında tekrar başa dönüyor diye okumuştum, eğer öyle ise her şeye tekrar başlamak isteyeceğim bişey değil.
Eve online oynamayı düşünüyordum zaten ticarete verdiği önemden dolayı, beni düşündüren evde 3 kişi 512 bağlantıyı paylaşıyor oluşumuz.O yüzden belki harekete fazla dayanmayan , ekonomik idareyi ve kaynak yönetimini falan içeren bir oyun daha güzel olur diye düşündüm.
Sosyal ağlarda paylaş

A tale in the desert 3 kesinlikle istediğin tanımlamanın karşılığı.

Muhteşem bir oyun bana göre.Bende günün birinde aynı bu tarz bir başlık açmıştım ve aynı isteklerde bulunmuştum.Gelen cevap Tale in the desert 3 olmuştur.

Denemeni mutlak suretle tavsiye ediyorum.Bir oyunda illa ki savaş olmadan da eğlenebiliceğini gösteren yegane oyundur bana göre.İlk başlarda anlaması ve alışması zor gelsede oyunun dinamiklerine alıştığın anda oyunun müptelası olacaksın.

Oyunla ilgili ilginç özellikleri anlatmak isterim.Bir kere oyunda savaşmak, ölmek ve para kazanmak yok.( yani para henüz bulunmamıştı son durumu bilimiyorum) Oyuna şu anda girecek olursan bütün teknolojiler açılmış durumda sadece oyun ilerledikçe geliştiricilerin sonrada eklediği teknolojiler oluyor bunlar oyuncular tarafından bulunup hayata geçiriliyor.

Amacımız Mısır'da geçen oyunu alacağımız testlerle ( örneğin Test of Acrobat, Test of Obelisk, Test Of Singing Cicada gibi) başararak ilerlemek.Oyunda herşey oyuncular tarafından üretiliyor.Hatta öyleki Üzüm yetiştirip elde ettiğiniz üzümleri fermatasyona bırakıp çeşitli tatlarda şaraplar elde etmeniz bile mümkün.Oyun keşfettikçe insanı hayrete düşürecek kadar muhteşem.Bu anlattıklarım oyunun sadece binde biri belkide.

Mutlaka denemelisin..
Sosyal ağlarda paylaş

Capitalism'in online olanı olsa dediğin gibi online simcity'e benzeyebilir.Cepitalism de sahip oldugun şirket ve sermaye ile çeşitli sektörlerde yatırım yapabiliyor,fabrika kurabiliyor, maden işletebiliyor hatta emlak işine girebiliyorsun.Bu çeşit bir youn gerçekten tatmin edici olurdu.
Tale in the deserti bir deneyeyim diyorum çok methettiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

A tale in the Desert' ı indirmek ücretsiz. Oyunun sitesi www.atitd.com.Oyunu buradan çekebilirsin.

Oyunu 24 saat boyunca ( oyunda kaldığın 24 saat) bedava deneyebiliyorsun.Baktın ki beğendin bu süre sonunda ödemeni yapıp devam edebilirsin.Baktın ki sarmadı bırakırsın. Ama senin istediğin özellikleri isteyip bu oyundan sıkılmak zor sana söyliyim :)

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 13:03 tarihinde, cherokee tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İndustryplayer fena bir oyuna benzemiyor, yalnız biraz işi bilmek mi istiyor sanki.Yani gördüğüm grafikler falan Capitalism 2'de de vardı ve pek bunlara hakim olmadıgım için hep çuvallardım.Bir de bu tip bir oyunun paralı olması şaşırttı beni, tamam indirdiğimiz bir kurulum var ama yine de diğer online oyunlar gibi ağırlıklı bir grafik yokki oyunda, ilk baktığımda web tabanlı sandım hatta.Yine de bir deneme sürümünü indirip bakayım diyorum.Paralı oluşu belki de oyuncu kalitesinin düşmemesi açısından iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

Para istemese çok daha popüler bir oyun olabilirdi, yani en azından ben daha önce duymamıştım.Belkide bu sayede oyuncu kalitesini yüksek tutmak istediler, ama içerik iyi olsa da bu tarz için para vermek düşündürücü.Zaten anlamayan birisi haybeye bu oyunda başarılı olamaz, bir süre sonra sıkılıp bırakanlardan geriye kalan iyi bir oyuncu kitlesi devamlılığını sağlar oyunun.Diğer üvretsiz mmo lar nasıl kar sağlıyorsa aynı şekilde geçinip giderlerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...