Dev Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Şöyle bir bakıyorum da , gireceğimiz şu yeni dönemde ne oyunlar geliyor. Acaba bu dönem pc oyunlarının hatta tüm oyun sektörünün altın çağı olabilir mi ? Crysis Halo 3 Clive Barker's Jericho Spore Age of Conan Fallout 3 Starcraft 2 Bioshock Alan Wake Assasin's Creed Hellgate London ümitli olduğum ve harika görünen bu oyunlar bir altın çağ başlatacak gibi geliyor bana. Haksız mıyım ?
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Colin Mcrae Dirt'de var heyecanla bekliyorum.
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 bunların hepsini oynayabilmek için bir ton altın gerekeceği kesin [ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 13:34 tarihinde, Lopeth tarafından güncellenmiştir ]
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Ben Geforce 8600 GT mi çektim valla ^^
aktiftablet Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Güzel oyunlar geliyo gibi görünsede altın çağ olamaz, geçti o çağlar. Ayrıca yılın bu zamanları hep heyecan doruktadır, beklenti büyüktür.. :)
MadOrca Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 fallout 3'ü aynı tatta yapabilecekleri hakkında kuşkularım var, başarabilirlerse en çok beklediğim oyunlardan biri. age of conan mmorpg türünde devrim yaratacak bir oyun (combat sistemi sayesinde ve directx 10 nimetlerinden yararlanılacak ilk mmorpg olacak sanırım) - ayrıca single başlanıp oradan karakterimizle devam edebilecek olmamız da yeni bir özellik ve 19 mayıs tüm gençliğe kutlu olsun, SC2 yolda.. ne denilebilir ki, her çıkan videoda, ss'de ağzımızın suyu aka aka bekleyeceğim tek oyun. medic döneminde bir yaz boyunca aksam 6 sabah 10a kadar oynayıp, aralarda sadece yemek ve uyku icin durdugum, 3 aylık bu süreç en unutulmaz sc anılarımdan biridir. (darkdrler fln vardı ne güzel günlerdi trde altın çağdı sc icin nerede o eski community) hatta yine sabah 10da ailemi kaldırmıştım tatile gidecektik, akşamında varmıştık, sabah kalkıp denize girdim ve çıktığımda bayılmıştım. no lifer olmak böyle bişeydi, gün yüzü görmeden, sandalyemde havlu, banyo yaptığımda sadece bornozla, yanımda vantilatör, önümde yemek olarak geçen bir yaz=) yine yaşamak istiyorum bunu sc2 ile, ve eski community geri dönsün dileklerimle (bir çoğu artık çoluk çocuğa karışmıştır, 13 yaşındayken millet 20 küsür yaşındaydı, simdi 22 yaşındayım hehe)
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 GTA4, Guitar Hero III, God of War 2 (çıktı gerçi de, bu dönemin oyunu sayabiliriz) gibi efsane devam oyunları da geliyo. Yani sırf PC'de diil, konsollarda da altın çağa giriyo olabiliriz. Çok yeni teknolojiler çıktı, PS3, dx10 gibi. Eski oyunların devam oyunlarının yapılacağı bi döneme geldiği için eskisinden de efsane, eskisinden de yenilikçi oyunlar gelebilir. Half-Life 2: Episode Two'yu hepimiz görüyoruz. TF2 ve Portal var içinde. TF2, TFC efsanesinin devamı olduu için, Portal da hiç görmediğimiz tarzıyla geliyo. Spore da aynı şekilde, yaşamın başlangıcından itibaren başlayan, evrimi oynadıımız bi oyun. Hiç böyle bi şey yoktu. Bu dönemleri, önceki senelerdeki benzer dönemlerden farklı yapan bu. Eskinin en efsane oyunlarının devamları geliyo. Çok kötü de olsa, oynayanı olcak olan oyunlar bunlar. Ama CC:Tiberium Wars'un başarısını gördük. EA gibi aldığı oyunun içine eden bi firma, çok şaşılcak bi oyun çıkardı. Çıkmak üzere olan oyunların da gayet başarılı olacağını düşünüyorum. [ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 13:46 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
Dev Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 kojinin yazdığı konsollara değinmeyecektim pc bölümü diye ama dediği gibi konsollarda da çok sağlam oyunlar var. mgs4 muhteşem gözüküyor , gta 4 var , guitar hero 3 , god of war 2 çıktı. pc için de dediğiniz gibi iyi para harcayacağız bu konfigrasyon için , ama bence değecek
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 halo 3 yalan. halo serisi toptan yalan. x-box için fps'den başka bişi değil halo. spore da basit bir çocuk oyunu olarak kalacak ne yazık ki. crysis çok abartılsa da umutlu değilim. basit bir fps olarak kalıcak. hellgate london sevemedim, intro movie tarzı videoları bile çok hollywood vari olmuş. jericho, age of conan, fallout 3, bioshock oynaması çok zevkli oyunlar olacak diye düşünüyorum. ama hiç biri starcraft 2 gibi olmayacak. starcraft 2'yi ilk starcraft gibi, dönemin rts'lerinin önünde bir oyun olarak çıkartabilirlerse, yeni bir efsane olur. ama öyle "oyun sektörünün altın çağı" diyemeyiz. o kadar iddiali oyunlar yok. eğer bir altın çağ varsa, o da bence 1997-1998 dönemleridir. quake 2, fallout, fallout 2, dungeon keeper, theme hospital, c&c red alert, diablo gibi oyunlar vardı o dönem.
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 said: eğer bir altın çağ varsa, o da bence 1997-1998 dönemleridir. quake 2, fallout, fallout 2, dungeon keeper, theme hospital, c&c red alert, diablo gibi oyunlar vardı o dönem bu lafa katılmamak elde değil. yeni çıkacak oyunlar da zaten hemen iki günde çıkacağına inandığım oyunlar da değil. stracraft2nin çıkmasına rahat 2 sene var, Half-Life Episode 3 ü beklesek artık iyi olacak gibi, fallout3 için en az 3 sene var,GTA4 gibi bir oyun da var en az 5 senede. yani yeni bir çağa, altın çağa girdik sayamayız. öte yandan Duke Nukem Foooooooooooooo(ooohhhoooooo)orever gerçeği de var. konuyla alakasız ama neden Theme Hospital 2 çıkmadı hala? cidden çok iyi bir başarı da yakalayabilirdi her ne kadar bullfrog kapanmış olsa da, infogramesın başkanı olan adam tekrar çıkarabilir (adını unuttum adamın) [ Mesaj 19 Mayıs 2007, Cumartesi - 14:20 tarihinde, MrLevie tarafından güncellenmiştir ]
cenx Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 starcraft2 den umutlu değilim nedense. bir kaç yeni ünite ve yeni grafikler... nereye kadar... insan yeni bi ırk koyar :P
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Herkes starcraft2 yı alıcak...ve oynuycak..bok atanı sevmeyenı kadını erkegı herkes ama :D..blizz bos oyun yapmaz..
Dev Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 blizz boş oyun yapmıyorsa wowun yapımcısı kim ?
Dragonutopia Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 wow a bos oyun dıyosun yani...hmmm...yorum yok :D
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Wow oldukca super bi oyun bence, her yönüyle. Yenılik yok dersenı ziçinde komik kacar.
Darqainu Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 yeniliklerin hepsi dier mmolardan copy/paste deil mi ne yenilik var wowda yau ?
Dev Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 wow çok boş oyun diyorum derim de abi. bana hitap etmiyor. ha ama rpg dediğin çok ayrıntılı olmasın , action olsun falan diyorsanız buyrun wow. baldur's gate 'in mmosu falan çıksa no-lifer olurum o zaman
Juzzam Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 @Darqainu Hiç bir oyun (hatta hiçbir eser) çeneni eline koyup ilham bekleyerek yapılmaz. İllaki birşeylerden esinlenilir. Esinlenmek gerekir. Yer yüzünde hiç bir eser yoktur ki bilmeden, toplamadan, araştırıp örnek almadan yapılsın.
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Bllizard'ın olayı buyuk olcude odur zaten BI oyun yapıcaksa etrafıan bakar kim neyi iyi yapmış kim ne hata yapmış hepsini koyar masasına secer arasından, eksileriyle artılarıyla bi oyun cıkartır ortaya örnekmi verelim "wowda loot yok" aaaaaaaaaa cok kötü hardcore oyuncular napıcak şimdi ama, "wowda loto yok" e casualları için daha iyi herkez uber pvp ci olmak zorunda değil hem itemlar dah değerli oluyo bölece epix alınca cok seviniyosun gibi. sorna ortaya cıkan şeyi optimize eder, eksilerin etkisi azaltıp veya bi şekilde telafı ederek (e pvp den loto yok ne olucak honor reward ftw) artılarıda güclendirere ceşitlendirerek oyun "guzel" yapar. soran oturur ID'nın EA'nın sacma tutumalrının para kazanmak için nvidia'an alıcakalrı 3 kuruş için sacma oyun motorları yazmaz. oynanbilirliği basitliği anlaşılırlığı düşük sistem ihtiyacını ön planda tutan oyun motorları yazar. Ama bunu yaperken, yaptığı işte uğraştığı için daha az poligon demek kötü grafik demek olmadığını kanıtlar. Herkez 34539035638459 poligonluk şehir kapıları modelliyebilir, üstüne hazır bupmapleri dayar miss gibi kapı yapar, Ama Ogrimmar'ın girişi kaadr görmeklisini Ironforge'un girişi kaadr görkemlisini cok az oyudna görürsünüz, Halbuki Ironforge'un toplamında Quake4'un iki odasından daha az poligon vardır, cunki blizzard üşenmez oyunu yaparken uraşır adam gibi texture artist calıştırır kolaya kacmaz. Warcraft3 de thrall'ın unit portraitine bakın anlıycaksınız ne demek istediğimi. Bu cok ufak bi örnek, ama "buyuk" oyunlar yapan firmalarla Blizzard arasındaki farkı gösteriyor, blizzard oyun yaparken üşenmez oturur adam gibi yapar, 13 senede 7 oyun yapar ama yaptımı tam yapar. bunlar yetmez blizzard gelir türün en iyi oynanbilirliğini yaratır, o zaman akadar cıkmış en kullnışlı en rahat interface'ı gelir üretir. Interface bi oyunun yarısıdır bence. Ayrıca her oyununda türe ciddi yenilikler katar katmaz diye bişi yok oturup düşünüldüğünde her oyununda daha öce denememiş özellikler bulursunuz. Sonra cıkar bu oyunları tek bi kişinin yıllarca oynasa hepsini bulamıycağı tonlarca ufak ayrıntıyla doldurur. sonra bu oyunu öle hayvanı bi şekilde pazarlarki mal gibi oturur bekleriz yıllarca. Bunları yapabilden bi firma daha yok şu piyasada. biraz bullfrog vardı ama o kadar, onlarda biraz fazla yan gelip yattılar sonunda paraları bitti o yüzden.
Dev Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 ha bir de dipnot düşeyim ; ben blizzard kötü oyun yapıyor demişim gibi anlamış bazıları msnden topa tuttular. hayır ben blizzarddın nasıl oyun yaptığını tartışmıyorum, ben sadece bana hitap etmediğini , rpg gibi komplike bir oyun türünü çok basite indirgeyerek rpg ile uzaktan yakından alakası olmayan adam bile para için topladığını bu yüzden de wowun blizzardın çalışmalarının arasında en vasatı olduğunu söyledim.
Juzzam Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Bir de blizzardın bir diğer farkı kendilerini fazla ciddiye almıyorlar. Oyunların içine çok rahat kültürel referanslar, espriler koyuyorlar.Kendileriyle dalga geçebiliyorlar. En çok hoşuma giden de herkes daha gerçekçi daha iyi grafik yapalım diye kasarken blizz sanki nasıl daha gerçeküstü yapabiliriz diye kafa patlatıyor gibime geliyor. Blizz teknik departmana abanmak yerine art departmana ve yaratıcı ekibe çok iş yüklüyor. Bu yüzden karakter ve mekan tasarımları bu kadar stilize.
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 abi bu oyunları amerikada 12-17 yaş looserlar oynuyor diğerleri miami beachte kız tavlıyor diye duydum ne kadar doğru bilemem dcgfd
Juzzam Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 19, 2007 Genelde fazla mature oyun yapılmıyor zaten. Fallout3 ü bekliyoruz bakalım ne olacak.
Öne çıkan mesajlar