Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: İyi o zaman siz forumlarda birbiri ardına yorumlar yazın ne diyim? said: tamam gerge,forumlarda tartışmaya devam edin diyorum bende,gerçeklik ile sanal dünyayı birbirinden ayırt etmek lazım,google'a gir vicadani ret ile ilgili tillah site var,peki sonuç? peki pardon o zaman, ben nedense şu üstteki yazılarını okuyunca öyle bir anlam çıkarmıştım, madem yanlış çıkartmışım özür dilerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 affınıza sığınarak.. araya girip bi iki kelam vicdani ret için edeyim.. vicdani ret bir hak mı? kasarsanız evet.. ancak bu vicdani ret olayına girenleri hiç rahat bırakmadılar.. "burası türkiye burdan çıkış yok!" durumu biraz.. vicdani ret yoluna gidip kötü nazarı toplamak yerine faydacılık çerçevesinde yurtdışında çalışıp sonra bedelli yapmak daha uygun.. hatta bakaya kalıp sonra bedelli çıkarsa gitmek de bir yol olabilir.. Üni.lerde bi sürü öğretim görevlisi doç bakayadır.. işlerini yoluna sokunca giderler askere.. veya bedelli çıkınca.. göze batmak iyi değildir nitekim.. maksat sonuca ulaşmaksa minimum enerji maksimum sonuç ilkesi izlenmelidir zannımca bu gibi riskli durumlarda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 izninizle bende insan hakları evrensel bildirisinden bir kaç madde söylemek istiyorum. *Bütün insanlar hür ve eşit doğarlar. Akıl ve vicdan sahibidirler; birbirlerine karşı kardeşçe davranmalıdırlar. *Yaşamak, özgürlük ve can güvenliği herkesin hakkıdır. *Hiç kimseye işkence, zulüm, onur kırıcı ceza ya da işlem uygulanamaz. *Herkesin düşünce, vicdan ve inanç özgürlüğü vardır. *Kölelik ve kulluk yasaktır. *Her insanın düşünce, inanç ve din özgürlüğü vardır. *Hiç kimse düşünce ve sözlerinden dolayı sorumlu tutulamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 dasaa girme araya dağıtma konuyu, birşey tartışıyoruz şurada =P bu arada vicdani ret hayır ülkemizde ne kadar kasarsan kas yasal olarak tanınmış bir hak değil; ancak tanınmamış olmasına karşın bu hakkı kullanmak mümkün, çünkü gerek insan hakları sözleşmesi gibi imza atmış olduğumuz bağlayıcı uluslararası sözleşmelerin hükümleriyle yasalarımızın çelişiyor olması, gerekse aihm korkusu nedeniyle sessiz sedasız kapatmaya çalışıyorlar konuyu genelde yani yargılanan hapse atılan hatta işkence edilen vicdani retçilerin yanısıra, fişlenmiş olmakla beraber hayatını aksatmadan devam ettirmiş vicdani retçiler de var genelde ibret olsun diye sallandırma politikası uygulanıyor sanıyorum; fazla ses getiren olduğu zaman, "halkı askerlikten soğutma" fiili nedeniyle askeri mahkemede yargılanıyor, süründürülüyor o rezilliğin de değişmesi söz konusuydu, ne oldu bilen var mı? asker olmayı reddeden adam sivildir mantıken, e sen sivil adamı nasıl askeri mahkemeye çıkartıyorsun? yok eğer askerse e o zaman neden yargılıyorsun? =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 vicdani retcilere laf yok ama olay vicdani degil direk retciler durumuna gelmis askerlikten korkan insanalr vicdani ret kalkaninin arkasina cahilce siginiyorlar askerlik vatandaslik gorevi yapicaksin retci isen gene yapicaksin ama eline silah almiycaksin ha ben istemiyorum askere gitmek diyemessin cunki hergun kac tane insan oluyor ekonomimiz ve cografi konumumuz profesyonel askerligi kaldirmaz bakin israildeki duzene adamalr haldir huldur gidiyor askere ekonomielrinin bizimkine oranla durumunu dusunursek bizde boyle bir talebin olmasi absurt buyuksehirlerdeki genclik tozpembe bir yalani yasiyor, yasiyoruz turkiye egrcekelri cok farkli o yzuden askere giden adam oluyor dogudaki koydeki vatandasa koymuyor askerlik hayati zorluklar icinde egcmis cunki kaldiki bunalr cogunluk bizim laylaylom yetisen eleman hayati boyunca cocuk kalmis kariy di kizdi sanatci olucam ben top oyniycam vs vs birden karsisina kabul edemeyecegi gercekelr cikiyor buyunun bozulmamasi cocuklugunun bitmemesi icin gercekle yuzlesmeyi reddediyor bence askerligin erkekelre kattigi en onemli olay budur bu ulkede hayatin belkide hic gormiycegin bir yuzunu zorla yasatiyor sana ve hic olmassa elindekielrin degerini anliyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 yaşar kurt'un anne şarkısı güzeldir bu konuda =) Orduya istiyorlar, savas çıkar diyorlar Silah veriyorlar anne, bana öldür diyorlar Yat diyorlar anne, Kalk diyorlar! Beynimi yiyorlar anne... beynimi yiyorlar 2004 yılında ab kriterlerinde gelen vicdani ret hala mecliste bekliyor.korkularından ne hayır diyorlar ne evet diyorlar öyle muallakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 ayrıca askerin bu ülkedeki siyasi ağırlığı kaldırılmalıdır.mayıs olayları olsun,vicdani retcilerin yok olmaları olsun askerin ülkeyi korumaktan cok sivil ambargo koymaya dönüşmüş olması gelişimin önünü kapatan bir unsur. artık dünya kültürel ve bilişim alanında rekabet ederken biz hala "askere gitmeyene kız verilmez" gibi ilkel görüşlerin peşinden sürükleniyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 hee kaldiralim hatta toptan askeri dunya barisi adina sinirlari filanda acalim dusunceler guzelde gercekler ne yazikki bundan cok uzak askeri kaldirdigin an turkiye toprakalrinin %40 ini veya daha fazlasini kaybeder seriat gelir ve abd nin resmi somurgesi oalrak irakla akrdes oluruz her gun sokakta 100 lerce adam birbirini oldurur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 viktor silahlar altında özgür yaşama imkanı diye bir şey olamaz. demek istedigim silahlı kuvvetler siyasi alanda her ne kadar rejimi korusada,diğer bir taraftan türkiyede sosyal gelişimi 60 lardan beri 'underground' bir şekilde tıkamıştır. askerin görevi ülkeyi silahlı bir saldırı altında korumak ve ülkeyi silahlı dış ve iç güçlere karşı korumaktır.asker bir parti değildir.asker kapansın denmiyor burada konuyu sanırım tam okuyamadın kafan karışık ordu profesyonel bir çizgiye çekilsin. vicdani ret bir insanlık hakkıdır,bu yadsınamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Ordu çekilsin de gör sen ülke ne hale geliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 ordu cekilsin orduda bunu istiyor ama ordu bos yeremi yapiyor mudehaleleri? niye kimse orduyu mudahale edicek noktaya egtiren siyasetcilerin basiretsizligini tartismak yerine ordu karismasin diyor ordunun siyasetle ugrasmadigi bir ortami yaratmak siyasetcielrin elinde ama senin basbakanin kider sehite kelle teroriste sayin der askerlik yan gelip yatma yeri degil derse ve bu basiretsizlikten orda asker her gun kayip veriyorsa karismak hakkidir adamalr iktidara geldikten sonra bitti denilen PKK hortladi ne kadar sehit verdik asker buna ragmen susmali olume gitmeliydi demek aptallik olur vicdani ret i sonuna akdar savunuyorum ancak vicdani ret adi ustunde vicdani olmalidir adam resmen istanbulu birakip gitmek istemiyor allahin kirosuyla ayni odadami uyiycam diyen bile vardi bu vicdani ret degil ukalaliktir kaldiki ben vicdani retciyim diyen bir kise bu uygulamanin oldugu ulkelerde muhakkak hizmet verir gene ambulans soforu olur 5 ay yerine 15 ay yapar avrupada bu sekilde bizde ise hovarda gecnlik vicdani ret in askerlikten kacis yolu oldugunu askere gitmekten kurtulabilicegi icin bir umut gozuyle bakiyor vicdani ret ci olucam askerlik sorunum kalmiycak laylaylom hayatima devam edicem modunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Her ne kadar toplum fikrine karşı olduğumu söylesem de , anarişistim ben desem de ; toplum hizmeti denen olayı kabul edebilirim ama elime silah verilmesi çok fazla. İnandığım her şeye temelden karşı. Ben askerim dersem eğer ; içimde ki müzik susar , eğer beste yapamazsam yaşamam için bir nedenim kalmaz. Nazileri düşünün ; hepsi müzikten çok iyi anlardı ; Beethoven'ın çoğu eserini şu anda onlar sayesinde dinleyebiliyoruz ama Nazi Almaya'sında tek bir besteci bile yoktu. Müzik yaşam demek. Askerliğin anti-tezidir müzik ; kimse benden asker olmamı bekleyemez - yapmam ; bu kadar basit. Yapmam. [ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 23:42 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 muhakkak hizmet verir diye birşey yok viktor, iki aşaması var onun, bazı ülkeler zorunlu kamu hizmeti getiriyor, bazılarında hiçbir zorunluluk yok ordunun siyasete karışmak hakkı değildir, en azından demokrasilerde değildir. koşullar veya siyasetçiler ne olursa olsun bu bir hak ya da görev değildir ordu için, ama ayrı konu bu, dasaa kızmasın yine savunduğun mantığa da katılmıyorum vicdani ret ile ilgili. doğudaki - batıdaki ayrımın zaten yeterince açıklıyor durumu bence; böyle bir ayrımın olmaması güçlü bir ekonomiyi ve eğitim sistemini gerektirir, daha güçlü bir orduyla çözülecek bir sorun değil bu en klasik vicdani ret anti tezlerinden biri de "herkesi kendiniz gibi düşünmeyin, "oradaki" adamın ihtiyacı var bu eğitime" yüzeyselliğidir, ki bir üst paragrafı tekrarlama ihtiyacı yaratıyor bende edik; birde hadi birşey demeyeyim demiştim ama slat ve viktor, yürekten birer lol diyorum apachenin mesajını yorumlamaktaki hayal gücünüz nedeniyle =] [ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 23:48 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Ad Hominem yapma! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Ayıp bir şey. Forumun seviyeli kalmasını istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: Ayıp bir şey. Forumun seviyeli kalmasını istiyorum. O zamansa tabii ki,bi daha olmas ^-^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 bu konuyu vicdanen reddediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Askerlik asla isteğe göre olamaz kabul etmiyorum. Ben bir sosyalist olarak şimdi ki yönetimimizden rahatsız olmakla birlikte, şöyle düşünüyorum: Askerlik isteğe bağlı olamaz, ya herkes gitmeli ya hiç kimse gitmemeli. Vatan için sadece fakirler ölecekse (ki şu anda öyle oluyor) öyle vatanın ta orta yerine .... Profesyonel ordu adı üstünde paralı askerdir. Milletin askeri olamaz. Ayrıca profesyonel ordu bir süre sonra o hale gelir ki hele de bizim ki gibi bir ekonomide; hırsız, uğursuz, köşe başında dikilen hayatı kurtlar vadisi zanneden'' ne bakıyon lan''cılar orduya dolar, Türk Hırbo Kuvvetleri kurulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 birkaç sayfa önce bazı arkadaşlar demiş ki; "askere gitmek istemiyoruz, silah kullanmayı öğrenmek istemiyoruz, ama tabii vatan için çok önemli bir şey olursa herkesin gitmesi gerekirse biz de gideriz". ayıptır sorması siz daha silah tutmayı, nişan almayı, elindeki silahın ne olduğunu, ne kadar sekeceğini, içine nasıl mermi konacağını bilmeden nasıl böyle bir durumda gidebileceksiniz çok merak ediyorum. giderseniz napıcaksınız onu daha çok merak ediyorum. sonuçta tekrar çok büyük bir savaş olursa bu savaş sonunda karaya inecek, silah tutmayı nişan almayı bilen insan lazım olacak. [ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 02:27 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 ya pru 1 günlük eğitimden bahsediyosun .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Ben hicbir sartta silah kullanmak istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 valla ben silah hastasıyım ama askerlik ya düşünemiyorum bile saçma geliyo bana yok yani gidemem atsınlar içeri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 o zaman bir koye filan gittiginizde, bisey olunca candarmayi aradiginizda adamlar gelip, biz bu konuyu vicdanen reddediyoruz derseler sasirmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 (o_0?) jandarma adli olarak "iç işleri" bakanlığına bağlı olduğu için yerini bilmesi gerektiğini belirtiniz.. son kullanma tarihinden sonra zorlamayınız açılmış kutuları almayınız.. zati retçi olsa orada olmazdı di mi? [ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 03:50 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 "Ben reddediyorum askerliği, yapmak istemiyorum, barış çocuğuyum, çiçek çocuğuyum" yorumları, kusura bakmayın ama, bana biraz (hakikaten) çocukça geliyor. "Ben barış insanıyım" diyenler iyice düşünsün, birisi çıkıp da karınıza kızınıza tecavüz etse, ananızı babanızı öldürse ve elinizde o adamı öldürme fırsatı olsa yine "ben barış insanıyım, cezasını devlet versin" psikolojisi içinde mi olursunuz, yoksa çeker vurur musunuz? Ha ilki olacaksa hakikaten, tamam, eyvallah, vicdanen silahı reddediyorsunuz demektir. Yok eğer ikinci mod olacaksa şunu söyleyeyim vicdani ret ayaklarınız palavradır, ikiyüzlüsünüz demektir. Bu vatan hepimizin anası, babasıdır, gerektiğinde her Türk evladı bu vatanı korumak adına silah tutmayı bilmelidir. Yukarıdaki örnekte ikinci modu hissedip konu vatan olunca ilk moda girmek bariz bir vatan hainliğidir. Yasa der ki, her türk genci vatani görevini yerine getirmekten sorumludur. Bunun askerlik olması şart değildir. Ama bunu asker olarak yerine getirmek bu görevin yerine getirilmiş olduğunun garantisidir. Öğretmenler bir aylık eğitimden sonra bir yıl ordunun gösterdiği yerde sivil olarak öğretmenliğini yaparak vatani görevini tamamlayabilmektedir mesela. Keza, üni. mezunları ya 6 aylık kısa dönemle ya da 12 aylık yedek subaylıkla askerliğini tamamlayabilmektedir. Üni mezununa 6 ay askerlik yaptırarak geri kalan 9 ayda mesleğini icra edip vatana bu şekilde de hizmet etmesi için fırsat sunulmaktadır. 15 ay asker olanlar ise çoğunlukla yeteneklerine göre ayrılıp askerliklerini yapmaktadırlar. Yani siz sanıyor musunuz ki her asker olan tüfeği alıp sınıra gitmektedir, yok böyle birşey. Bunun olması için iyice vasıfsız olmanız gerekir (Yani bir anlamda bu ülkeye en iyi hizmeti ölerek-öldürerek verebilecek durumda olmanız gerekir). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar