LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 İlk kısa filmim sonunda hazır. JVC HD111 ile HD olarak çektim. Tamamen amatör ve 3 kişilik ekiple çektik. Kurguda olabildiğince profesyonel bir iş çıkarmaya çalıştım. Senaryoya değil, atmosfere ve kurguya önem verdik. Senaryoda diğer kısa filmlere göre oldukça iyi. HD versiyonunu web için Xvid ile sıkıştırdım ve 80 MB'ye düşürdüm. Save Target as: Fotoğrafçı Bu arada sizden bir ricada bulunucam, deneysel olacak aslında :). Filmi s'nek düzenlediği yarışmaya yolladım. Filme sms oylaması var :) Gönlünden geçen olursa Film26 yazıp 3577'ye yollarsa makbule geçecektir. Bütün forum yollasa ne manyak olurdu be. Yorumlarınızı bekliyorum. (uzun metrajlarla karşılaştırmayın yalnız, kısa filmlerle karşılaştırın :D) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 indiriyorum. ilk sahnede dağnık odasında uyanan bi genç varsa oy moy vermem ona göre asdasd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 indirmedim indiricem daha sonra ondan önce bir sorum var, bu fotoğrafçı yazısının altındaki yazılar da filmi düzenleyere mi ait ? ayrıca afiş güzel olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Poster'i ben yaptım, filmin künyesi var aşağıda. Ben yazdım hepsini, filmin kadrou onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 indiriyorum izliyim yorumumu yapıcam. bu arada plato film okulu logosu var afişte orayla bi baglantınız varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Var, öğrenciyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 net gelsin ilk iş indiricem. oy fln da yollarım. yabancıya gitmesin.:) ama beni rahatsız eden birşey oldu. slogan:) yanlış anlama ama biraz saçma gibi geldi. "her fotoğraf çeken, fotoğrafçı değildir" ilk gördüm, okudum. içimden "ee evet. değildir?" falan dedim. acaba sadece ben mi böyle hissettim? mesela her adam öldüren katil değildir tarzı bişey desek daha derin bir anlamı olurdu ama fotoğrafçı deyince zaten bilinen bişeyi söylemiş gibi oluyoruz. yani ben de resim çektim hayatımda evet fotoğrafçı değilim. biliyorum. açıklayamadım da:D neyse gece gece çok detaya mı girdim naaptım. hayırlı olsun başarılı olursunuz umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 O slogan aslında okul içinde anlam ifade ediyor. Yani gönderme yapıyorum hafiften. Yani herkes için büyük bir anlamı yok, ama okul içinde büyük bir anlamı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 yani mesleki olarak motoğrafçı değildir, fotğraf çekiyo ama herşey olabilir animallah sapık bilem olur gibi bişi sanırım :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Filmde normal bir slogan, yani sağda solda fotoğraf çekenler masum bir fotoğrafçı olmayabilir mesajı var. Ama okul içinde "her eline pahlaı makina alan fotoğrafçı değildir." anlamı var. Öyle olaylar olduda biraz ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Çekim kalitesini ve atmosferi o son odayı görene kadar beğendim ama orası olmamış , bi de senaryo üstünde pek durulmamış evet . Ama güzel yani , ellerine sağlık . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Evet haklısın. Son sahneyi yeniden çekmeyi planlıyorduk fakat yarışmaya yetiştirmek için kullanmak zorunda kaldım. Göründüğünden dahada kötü aslında o sahne, renklerle biraz oynayarak falan kurtarmaya çalıştım elimden geldiğince. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 senaryo için bizim burda Sir diye bi arkadaş vardı bir derdim var videosu aklımdan çıkmaz hala ehah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 çekim kalitesi çok güzel, oyuncular kim bilmiyorum ama heralde ilk kez oynuyorlar. hiç dialog olmasa daha sağlam olabilirdi müzikler konuşuyordu zaten :) yani konuyu o şekilde bağlamak yerine sadece resim çekip adam biçen birinin hikayesini anlatabilirdiniz. ek olarak: çoraplar olmamış, bir de hiç bir katil birini bağlarken ipi o kadar gevşek bırakmaz :D tebrikler güzel olmuş genel olarak. [ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 01:12 tarihinde, kingpin tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Teşekkür ederim :). Çoğu problem son sahneden kaynaklanıyor belli. Ben çok net göremiyorum çünkü 20 gün boyunca montaj'da olunca, sahneleri bin kez izleyince göremiyorsun bazı şeyleri. Son sahnenin hikayeside şu: Çekimler toplam 3 gün sürdü. Dış çekimleri ve bazı iç çekimleri ilk iki günde çektik. Son gün 1-2 dış sahnesinden sonra akşama doğru eve gideriz ve geri kalan iç sahneleri sabaha kadar rahat rahat bitiririz dedik. Ama o son oda sahnesine kadar olan sahneler oldukça uzun sürdü ve biz 20 saattir çekimde olmanın verdiği yorgunlukla sabaha karşı 5:30'da son sahneyi çekmeye başladık. En büyük hatam düğümün çözüldüğü, en önemli sahne olan son sahneyi en sona bırakmamız oldu. Millet uyukluyordu ve 3 kişilik ekibimiz 2 kişiye düştü. Diğer kişininde sabah 8 gibi çıkması gerekiyordu. Bu panikle son dialogların bazılarında tekrar alamadan çekip bitirdik. Ne ışık yapabildik, nede dialogların düzgün olup olmadıklarını kontrol edebildim. Yani suç oyunculardan çok bende. S'nek'te ki diğer katılımcıların filmlerini izledim, bu film garip bişey olmaz ise ilk 3'e girer. 1.'lik şansımında çok yüksek olduğunu düşünüyorum/düşünüyoruz. O yüzden sms'lerede önem verdim :). Eşe-dosta her yere haber verdik :). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 bir daha izledim de hava da kalan bazı şeyler var sanırım spoiler tagı koymadan yazıyorum, katilin filmin sonunda işlediği cinayetleri üvey kardeşinin ortaya çıkışı 2. evlat konumuna düşmesi ile saykoya bağlayıp sağı solu katletmesi anlatılmaya çalışılmış eğer ben yanlış anlamadıysam tabi böyle ise neden o odada haddiden fazla resim var ? ordaki resimler kurbanın bütün arkadaşları mı ? bir de daha önce bahsettiğim gibi dialog olmasaydı çok efsane bir kısa film olabilirdi :P gerçi yine birinci olur diye düşünüyorum, son tarih ne zaman sms atarım bu arada lath sen oynadın mı :p katil değilsindir umarım dgfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 :D yok değilim. Ben cafe'de bir kızın karşısında oturuyorum. Tek planda gözüküyor oda. Hikayeyi doğru anlamışsın evet. Kurbanlarının fotoğraflarını çekmesi psikopat olmasından kaynaklanıyor. Yani fotoğrafçı kimliği, ailesini öldürme kimliğinden ayrı gelişmiş. Aslında bunun üçleme olma olasılığı var. Yakın zamanda çekmeyi düşünmüyorum ama 2. bölümde fotoğrafçılığıyla ilgili bir hikaye var, 3. filmde de çaresizliği, son cinayet girişimi ve yakalanışı var. Peki, son sahne olmasaydı daha iyi olurdu diyorsun, havada kalmaz mıydı hikaye? yani birden sona erse, seyirci "ee niye öldürüyor bu şimdi?" gibi sorular sormaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Beyler şuan diğer finalistleri s'nek veriyor. Digiturk'ü olanlar 99. kanalı açsın izlesin, ve allah rızası için film26'ya oy atsın, bunlarla yarışmak utanç verici sdfsdfs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 İlk kısafilm için oldukça iyi olmuş hatta çok iyi olmuş. Girişteki yazılar ve efektler ve aynı şekilde bitişteki yazılar,efektler de çok hoşuma gitti. Yalnız tek birşey var,Beyazlı arkadaştan oyunucu olmaz :) Mimikleri bazı yerlerde komik bile kaçmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 kablonet var izleyemiyorum :) valla dialog olmaması açısından söyledim çünkü oyuncular başarısız, mesela kurbana diyor katil bunları tanıyor musun, adamın bir konuşması var hiç o atmosferi veremiyor yakalanmışsın abi adam seni esir almış belki de öldürücek biraz sonra insan biraz korkar, seyirciye yansıtır.yani şöyle son odadaki olay olmasaydı hiç üvey kardeş mardeş muhabbetine girmseydin sadece kurbanlarının önce fotoğraflarını çekip daha sonra onlara gönderip öldüren bir hikaye olarak yansıtsaydın çok daha hoş olurdu benim fikrimce, açık kapı hesaaabı :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 son çocuk nası öldü anlamadım ayağa kalktıında elinde bıçak yoktu cesedi sürüklerken de ölünün üstünde yada yerde bıçak yoktu ben mi göremiom acep :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Yerde sürüklerken soldaki küçük nesne (sanırım :D) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 tebrikler begendim ben, mesajda yolladim bi tane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Tebrikler,başarılı olsun başarısız olsun en azından denemişsin,benim gibi yapmamışsın. Son 1 sene de 3 ayrı senaryo,3 birbirinden farklı yapım ile kısa film çekmeye başlamıştım,hepsinden bir yerden sonra vazgeçtim malesef.Nasıl desem Kubrick gibi,Tarchovsky gibi kendi çektiklerimi yetersiz buluyordum ki 10 saniyelik bir sahne için en az 3-4 dakikalık çekimler yapıyordum. Neyse işte hep vazgeçtim,yapmadım ama bu yaz umarım güzel bir şeyle tamamen başlamayı düşünüyorum.İnşallah bu sefer vazgeçmem ki vazgeçmeye cidden niyetim yok. Yapıma gelince oyunculuk cidden kötü ama hangi film yapımcısının ilk filmlerinde oyunculuk harikadır ki ? Oyunculuk konusunda pek takılmadım o yüzden ben. Kurgu'yu çok iyi yapmışsın ama bir çok bölümde ciddi olmasa da çekim hatalarını fark ettim.İşte ne bileyim cep telefonunun ekranından yansıyan kameraman,camdan yansıyan kameraman,çekimin arka planında kalanların gölgeleri vs... Bunlar S'nek 'in ki gibi yarışmalarda sana puan kaybettirmez ama ciddi yarışmalarda bunlara çok pis bakıyorlar.Arkadaşım katıldığı bir yarışma da sadece bu tür hataları var diye yağmur gibi eleştiri aldığını söylemişti.Bunlara dikkat etmeni tavsiye ederim.Tabii bu büyük bir sorun değil,hatırlarsanız Er Ryan'i Kurtarmak adlı filmde sinema tarihine geçmiş bir çekim hatası vardı,Şu kel Er öldüğünde adı Coprazo mu neydi (rezil oldum :D) 7 kişi kalıyorlardı ama bir sonra ki tarla da yürüme sahnesinde 8 kişilerdi.Ha bu filminde kalitesini etkiledi mi ? Hayır çünkü gerçekten güzel bir senaryo ve kurgusu vardı.Kurgu'ya ve senaryoya ciddi ölçüde kafa yorman gerekir. Ben daha önce vazgeçtiğim 3 filmden 2'sinin senaryosunu çekimler sırasında sürekli değiştirdiğim için ve en sonunda sokarım diyip bıraktığım,1 tanesininde de Sin City'den özenip Bluescreen taktığı ile çekeyim demiştim ve ondan da kurgu sırasındaki hatalarım yüzünden vazgeçmiştim. Senaryo'yu pek beğendiğimi söyleyemem ama kurgunu cidden sevdim. Neyse çok konuştuk,ben daha yeni yetmeyim bu konuda :D Eline sağlık abi,başarılarının devamını dilerim.Mesajda attım bu arada umarım bir derece alırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 abi s'nek'dekiler ne öyle. dün gece izledim bende. katliam:) bide yukarda nyf bilmemne finalistleri fln diyodu. o filmler finale kaldıysa bileydim benim cep teliyle bişeyler çeker yollardım yahu:) çekiyorum filmi izlicem bu arada kaç kontör gidio oy atınca:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar