Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'da Mayolu Resimler Yasaklandı

_-_ShadowSong_-_

Öne çıkan mesajlar

Yer: Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali. Tarih: 2003. Zeki Triko'nun mayolarını tanıtan top model Adriana Karambeau'nun bikini reklam panosu, o dönem hac ve umreye giden yolcuların tepkisini çekmiş, önce üstü örtülmüş, sonra da kira sözleşmesi bitmeden kaldırılmıştı. Bikinilerin yer aldığı panolarda ise şimdi 'Armine' marka ipek eşarpların reklamı var. Eşarp reklamı, Dış Hatlar Terminali geliş ve gidiş katlarının yanı sıra, 7 bin araç kapasiteli otoparkın 92 değişik noktasında da bulunuyor. Zeki Triko'nun sahibi Zeki Başeskioğlu, kendi reklamının kaldırılıp yerine eşarp reklamı konulmasıyla ilgili şunları söyledi: "Olaya tepki olarak açtığımız 1 trilyon liralık devaya devam ediliyor. Eşarp ve türban reklamıyla Suudi Arabistan'ı buraya getirdiler. Büyük bir rezalet."

Kaynak : Milliyet .

Bu ne peki ? Allah belalarını versin . Mayolu fotoğrafa yasak koyup türban reklamına bir şey demiyorlar . Hepsi gebersin .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
said:
Müdürlük mayolu afişlerin binalara asılmasına izin vermedi. Gerekçe olarak da 'Bu afişler ahlak kurallarına aykırı görüntüler oluşturur. Tahrik unsuru olur. Trafik kazalarına sebebiyet verir' denildi.

hayal dünyasındalar sanırım , komedi bi sebep olmuş
tabi şimdi iranda asılsa bu bilbordlar alışık degil millet kaza olur. gelecege yatırım yapıyorlar heralde.

hehe bu olay yurtdışında yaşandı ama :D Almanya'da bir virajdaki billboarddaki Claudia Schiffer resmi o resim konulduktan sonra o noktadaki kazalar ciddi oranda arttığı için kaldırılmıştı.

Tabi bu demek değilki ben mayolu resimlere karşıyım, hatta Armine'nin inceden inceye dekolteye laf sokan "Giyinmek Güzeldir" afişlerini her gördüğümde içimden küfretmeden duramıyorum. Hele o 3 tane türbanlı yok mu, hayatımda gördüğüm en çirkin mankenler. Bari daha güzelini bulsalardı da tipten kaybetmeselerdi.

[ Mesaj 16 Mayıs 2007, Çarşamba - 21:39 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Kadıköy Altıyol'a cuma pazarı tarafından gelen varsa bilir, yurdumun akıllı(!) müslümanı bu olaya harika bi çözüm getirmiş.
İç çamaşırı satan mağazanın yan duvarında bi reklam panosu var. Reklamda iç çamaşırlı hoş bi kadın var. Millet o reklamı görüp azmasın diye o akıllı vatandaş almış eline mavi sprey boyayı, kapatmış çamaşırların üstünü.
O arkadaş kimse en içten dileklerimte tebrik eder, ellerinden öperim. Aklını seviym onun.
Sosyal ağlarda paylaş

lan yazın mayolu taş gibin vücudumla billboardlarda arzıendan edicektim.. bu karar engelledi beni.. bu yaz yine billabonglara kaldık işte..

bir de donla girenlere bişi diyorlar mı yoksa o mayo sınıfına girmiyor mu diye sormak isterim.. ve hatta sordum galiba..

sonuç:ee.. şey burası suudi arabistan değil miydi.. yanlış mı geldik biz? dedirten bi olay
Sosyal ağlarda paylaş

AKP başa geldiğinden beri küçük küçük, ufak ufak bu tür olaylar cereyan edip duruyor. Genelde iki gün sonra halı altı edildiği için kimsenin aklında da kalmıyor. Sonra da çevremizdeki açık görüşlü insanlar bile iyi niyetle dahi olsa olaya yaklaşırken bu halı altı edilen ufak şeyler birikirken bunları unutuyorlar ve "hadi demokrasi, nerde demokrasi, AKP ne yapabilir ki, kaç senedir baştalar ne değişti ki türkiyede?" diye söyleniyorlar. Değişen şeyler bunlar işte, ufak ufak ve halı altı edile edile değiştiği için kaçırıyor insanlar. Değişim yok demesin kimse, Türkiye değişiyor ve her ufak olayda biz biraz daha az şaşırıp "eh, normaldir... " diyoruz.
Normal değil ama... Billboard'a mayolu kadın resmi konulması belediye tarafından engelleniyorsa ve biz buna "eh doğaldır abi... " diyorsak biz de boyun eğmeye başladık demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

okuduğum en uygun yazı şuydu:
ibb tarafindan "yok oyle bisey" denmesiyle tartismali hale gelmis yasaktir. belki de serbesttir. durum tartismaya aciktir. ibb kentsel tasarim mudurlugu tarafindan hazirlanan reklam ilan ve tanitim yonetmeligi istanbul 2005 dokumanin 3 kisim, 22 madde, 1 paragrafinda

"1. bu yönetmelikte belirtilen reklam, ticari tanıtım levhaları ve ilanlarda; sağlık yönünden zararlı olan alkollü içki, sigara, genel ahlak kurallarına aykırı görüntüler, korku ve batıl inançları içerecek, toplumun acıma duygularını istismar edecek şekilde hasta, bebek, çocuk, yaşlı ve özürlülerle ilgili ifadeler veya görüntüler kullanılamaz."

ve takip eden 2 paragrafinda,

"2. yönetmelikte belirtilen reklam ve ticari tanıtım levhaları ve ilanlar yürürlükteki mevzuata göre getirilen kısıtlamalar ile hükümet, bakanlıklar veya milli güvenlik ve genel ahlak yönünden konulan ilke ve uygulamalara uymak zorundadır."

ifadeleri bulunmaktadir. buna gore yukarida gecen genel ahlak kurallarina aykiri goruntulerin yazili bir tanimi olup olmadigi, belediyenin bunu nasil yorumladiginin yanisira, hukumetin genel ahlak yonundan koydugu ilke ve uygulamasi olup olmadigi, varsa hukumetin genel ahlaki nasil yorumladigini degerlendirmek lazimdir.
ibb bu konudaki aciklamasini
http://www.ibb.gov.tr/...tenidetay.html?bultenid=1681 adresinde yayinlamis olmakla birlikte aciklamanin basliginda kullandigi "bu gun bir gazetede yeralan mayo yasagi haberi" basligindaki "bir gazete" ifadesi muglak durumdadir. eger sozu gecen "bir gazete", http://www.referansgazetesi.com/...009&forarsiv=1 adresinde habere yer veren referans gazetesi ise, haberde adi gecen firmalarin sikayetlerinin incelenmesi, sikayetlerin hangi belge ve olaylara dayandiginin net bir bicimde ortaya konmasi lazimdir.

kuskusuz, mayolu kadin resimlerinden rahatsiz durumdaki belediye, bir diger degisle zihniyetin,
ancak yukaridaki bilgiler isiginda ve muglak noktalarin netlesmesi ile yapilacak degerlendirmenin sonucu olarak "acik havada mayo reklami yasagi" uyguladigi dogrulanacak veya yalanlanacaktir.

arada karıştırıyorlar ortalığı.. maksat... ya tutarsa! ufak parçalar halinde tutuyorda..

di mi benjamin?
-abi ben haşema almaya gittiydim de duyamadım dediğini
kaybol benjamin.. bi git allasen
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında yasaklanan bir çok şeyin arkasında bir korku yatmaktadır. mesela burda olduğu gibi karısını kızını kaybetme korkusu. kendisine güvenmediği için karısını ve kızını kapatarak erkekliğini koruma dürtüsü bunun dinle falan alakası yok ben size kısaca anlatmış olayım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...