Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 said: Absolut üye [şikayet et] § 16 Mayıs 2007, Çarşamba - 02:26 [ özel msj ] MEsela Asteroth ve onun çocukları ve onun .ocukları ...... 100 nesil düzgün tartışma dersleri alsa en sonunda ortaya düzgünce tartışmayı bileni karşısındakine saygılı ve evrimsel olarak daha insana yakın bi tür ortaya çıkabilir :) lol ciddiye mi aldınız be =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExhaulteD Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Kuranda yaratilis ile ilgili ayetleri okursaniz dinin evrimle celismedigini gorursunuz. . Su yaziyi okursaniz daha aciklayici olur kanaatindeyim http://www.mustafaakyol.org/archives/2005/12/akilli_tasarim_intelligent_design.php [ Mesaj 16 Mayıs 2007, Çarşamba - 04:34 tarihinde, ExhaulteD tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Exhaulted, bende 4. sayfada dominic'in verdiği linki veririm: http://www.youtube.com/watch?v=bMEkCHU2KtA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 arkadaki adam sahaneymis. nasil olduysa oldu arkadasim, simdi burdayiz boyleyiz, onumuze bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 said: ama olur da yarın öbürgün ateist'in karşısına allah çıkarsa elbet korkma ihtimali vardır bi anda ciksa bole korkar insan tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 booo dese calilarin arkasindan atlasa, bence en imanli adam da korkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Susun bre deyyuslar!!! Çarpılacaksınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Karşına aslanda çıksa korkarsın çok saçma bi soru olmuş :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampirhuma Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Zaten insanların şu daha yüce bir varlığın var olup olmaması konusunu biz nerden geldiğe bağlamasına hastayım. İnsan bir görüş sunduktan ben ateistim sebepleri ise şudur şudur şeklinde bir saatlik bi açıklama yaptıktan sonra karşısındakinin ozaman soruyorum biz nerden geldik şeklinde kendince olayı bir cümlede özetleyip karşısındakinin bütün fikirlerini alt üst etmiş olduğunu bir anda içini allah korkusu sardırdığını sanmasından daha korkunç ne olabilir bilmiyorum. Ozaman demekki dinin bize faydası öyle herşeyi fazla sorgulatmayıp kafayı zorlamamak ve böylelikle kafadan daha fazla verim almayı sağlamaktır. Bugüne kadar kimse kesin bi açıklama yapamamış ben nasil yapıyım diyip bilimden felsefeden uzaklaşmakmış. Ben bunları hiç almıyım böyle yaşıyacağıma aşırı dincilerle aynı kefeye koniyim napalim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 allah'a inanıp inanmamak kişinin kendi seçimi. ama inanmadığı için de kötülenmemesi gerekli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Nesiller sonra din diye bir olgu kalmayabilir.Üstinsan'ın yaratıcısı der ki ;inançlar hakikat düşmanları olarak,yalanlardan daha tehlikelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Akıllı tasarım komik birşey bence. Sonuçta dayanağı "madem bu bu kadar kompleks o zaman kesin biri yaratmıştır." ya da "insanlar bir amaç için yaratılmış olmalı, rastgele yaratılmış olamaz" zaten ikinci sebep direk megalomanlığa girer. Ayrıca o sebebi açıklayamıyorsan zaten bir anlamı yok savunmanın. Neden bizi yaratsın bir varlık? O kadar üstün bir varlık neden kendilerine tapınsın diye yaratıklar yaratsın ve tapmayanı cezalandırsın? Kendine güveni yok da ezik yaratıkların "baba büyüksün" demesiyle mi mutlu oluyor? Ayrıca önceden de dedim madem insan için yarattı neden o kadar milyon yıl dinolar yaşadı, madem hak din müslümanlık neden önce iki din daha yolladı? Bu hata yaptığını ve düzeltmek için yaptığını göstermez mi? Ve bu da mükemmelliğini lekelemez mi? Sorular uzar gider de çelişkiler ve "mükemmellik" olgusundan uzaklaştıran bir çok şey var dinlerde. Ayrıca sebep de belirtilmiyor yaratılışa ilişkin. Tapınsınlar diye yaratıldılar hariç, o da bence anlamsız, sonuçta o kadar mükemmel bir varlığın sefil yaratıkların tapınmasına ihtiyacı olmamalı. Sorguluyorum ve memnunum, akıllı tasarımın dindar insanların bilimle tanrının varlığını destekleme çabası olarak yorumluyorum. Ki bu mümkün değildir Tanrı zaten mükemmel olduğundan o istemeden varlığı kanıtlanamaz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 "Ayrıca önceden de dedim madem insan için yarattı neden o kadar milyon yıl dinolar yaşadı," Bu zaman kavramı biraz insana göre birşey.Yaratıcıdan bahsederken pek geçerli olcağını sanmıyorum.Bunun dışında ben de bu konuları sorgularken zaman zaman senin gibi düşünüyorum nileppezdel , dinin dogmatik olması ve bu tarz sorulara cevap vermek zorunda olmaması tatmin etmiyor beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Bende dava acayım bari. Benim itirazımda Milli Marşımıza. Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal diyor ben hiçbir şeye tapmıyorum istiklal hakkım değil mi? Ben böyle bir dava açsam beni çok pis yaparlar dimi? En iyisi ben böyle marjinal görüşlerimi forumlara falan yazmakla yetineyim çünkü dayak yemeyi sevmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2007 Allah korkusundan ziyade vicdan diye birşey vardir. En azindan bende var, sizleri bilmiyorum.. Allah'tan korkmam ne yalan söyleyeyim. Ama Allah'tan korkmuyorum diye değil, azicik aklim olduğu için böcek ot bok püsür harici hiçbir canlıya zarar vermem. Kendimi onun yerine koyabilirim. bana yapilsa nasil hissederdim diyebilirim. Yani kisacasi suç işleyen insanlar, dar görüşlü, gerizekali insanlardir. Allah korkusu yüzünden "ulan buna ne tecavüz ederim ama yukarda allah var" diyen bi insanda benim gözümde gerizekalidir.. Bu noktada din görevini yapar ve gerizekali koyun arkadaşimizi "korkuyla" topluma kazandirir. Burasi olayin farkli boyutudur.. O yüzden ben inanmasamda. dinler gereklidir. takdir ederim, saygi duyarim. [ Mesaj 18 Mayıs 2007, Cuma - 16:12 tarihinde, MeSh tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar