calimero Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2007 ABC News'in haberine göre, 3 yıl önce Oklahoma eyaletindeki Hardesty kasabasına taşınan Smalkowski ailesi, 16 yaşındaki kızları Nicole'un, dini görüşü dolayısıyla okulda çektiği sıkıntılar üzerine, çocuklarını okula göndermemeye karar verdi. İyi bir sporcu olan ve okulun futbol takımının tek kız oyuncusu olmayı başaran Nicole, lisenin basketbol takımına girmesinin ardından işler değişti, zira maç sonrası tüm takım dua ediyor, kendisi ise ateist yetiştirildiği için toplu duaya katılmıyordu. ABC'nin haberine göre, maç sonunda karşı takımın oyuncuları hatta okul yöneticilerinin bile yer aldığı bu toplu duaya katılmayan Nicole'ün diğer öğrencilerle ilişkisi giderek bozulmaya başladı. Nicole Smalkowski, giderek öğretmenlerinin kendisini bezdirmeye başladığını, bir öğretmenin kendisine ''Burası Hıristiyan ülkesi, beğenmiyorsan çek git'' dediğini anlatırken, okul yönetimi tüm bunları yalanladı ve öğrenciye ayrımcılık yapılmadığını açıkladı, hatta Nicole'ün basketbol takımının düzenini bozduğu ve diğer öğrencilerin spor ayakkabılarını çaldığı gerekçesiyle takımdan atıldığını bildirdi. Kızlarının okuldaki güvenliğinden zaman geçtikçe endişe etmeye başlayan Smalkowski ailesi, sonunda 3 çocuklarını okuldan alarak evde eğitimlerini sürdürmelerine karar verdiler. Nicole'ün babası Chuck Smalkowski, bunun ardından Hardesty Lisesi'ne ve kasaba yönetimine ABD Anayasası'nın kilise ve devlet ayrılığı ilkesini ihlal etmekten dava açarken, Uluslararası Ateist İttifak adlı örgüt de hukuksal işlemlerin başlatılmasında destek verdi. Uluslararası Ateist İttifak Başkanı Margaret Downey, Newsweek dergisinin mart ayındaki araştırmasına göre ABD halkının yüzde 92'sinin Tanrı'ya inandığını söylediği ABD'de, her yıl ateistlere yönelik yüzlerce saldırı haberi aldıklarını söyledi. Downe, bu saldırıların, cinayetten bıçakla yaralamaya, dövmeye ve ırza geçmeye, toplumdan soyutlamadan, işlerini ve aile bireylerini yitirmeye dek geniş bir yelpazeye yayıldığını kaydetti. (AA) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 ya ben okuyamadım yada açılan dava anayasaya değil okula anayasa yoluyla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 evet, ben de açtıktan sonra farkettim :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Eskiden anayasa mahkemesine de böyle bir dava açılmıştı. Anayasa mahkemesi binasında duvarın birinde İncilden bir söz mü varmıştı ne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 zihniyet hep aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 iste laiklik bu yuzden gerekli bir seydir insanalrin dinini okullara isyerlerine filan sokmiycaksin yoksa sonuclari bu olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Valla Ateistlere ne yapılırsa yapılsın hiç umrumda değil. Allah'dan korkmayan insan her haltı yer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Bi isi Allah korkusuyla yapiyosan sadece, yapma daha iyi zaten.. Dar goruslulugunu cahilligine veriyorum Sensible. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 haklısın allahtan korkanlar olarak hepsini öldürünmelisiniz bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Din, Allahtan korkmak mıdır peki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 ahashdfhasf sensible. peki bu insanlar Allahtan korkuyorlar da mı en basitinden abdestleri falan kaçmasın diye kadınların saçları bile görünmesin isteyecek kadar da sapıklar? ya da ne bileyim ondan mı tecavüz olayları bu kadar sık oluyor, ya da hırsızlık, ya da adam öldürme. ondan mı konya(en bağnaz şehir olur kendisi) en çok içki tüketimi ve fahişe konusunda tavan yapmış durumda bir yer. geçiniz, next! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 allahtan korkucan ibadetini yapican duani okuycan din o bu zihniyete adam oldurup milyarlarca kul hakki ye sonra her sene hacca git dinimi severim allahtan korkarim ben de hastasiyim bizim milletin dindarlik kavraminin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 bu işleri yapanlar müslümanlar değil mi : ) ya da ben katoliğim diye geçinip herkesle sewişenler hehe, ya da ne bileyim yine hristiyan olup diğer inanışlara saygı göstermeyenlerin de bir farkı yok. bunları gördükçe insanın dinlere inanası takip edesi gelmiyorsa bu insanları suçlayamassın, sen inanma özgürlüğünü kullanıosan o da inanmama özgürlüğünü kullanabilir. gıkın çıkamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GrandFather Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 kortugu icin inanan yada bi is yapan herkeze yazik zavalliliktir bu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Aşırı dinciler nekadar sapıksa ateistler de o kadar sapık İkisi de uç noktalar,biri bir uçta öteki diğer uçta benim görüşüm,heyecanlanmayın Bu arada bazı kavramları karıştırmış bazı arkadaşlar: Ateist: Allah'a da dine de inanmayan Deist: Allah'a inanan,dine inanmayan Teist: Allah'a da dine de inanan [ Mesaj 14 Mayıs 2007, Pazartesi - 13:30 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chiptech Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 dinciler de sapık o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 ateist'leri "allah'tan korkmayan insan her haltı yer" diye tanımlayıp, aşırı dincileri de "onlar dindar değil, sapkın insanlar" diye tanımlamak son derece gülünç olmakta sensible'ciğim. islamiyet veya müslümanlık, allah'a inanmaktadır. oysa sünniler sağolsun "allah'a korkmak"a indirmişlerdir tüm olayı. mesela mevlanaya bak, tasavvufçulara bak, alevilere bak, "allah'tan korkmaz" onlar, tam tersine "allah'a sevgi ve saygı" ile yaklaşırlar. "ateist'ler allah'tan korkmayan kişilerdir" dersek çok büyük bir gaflet'e düşmüş oluruz. ateist'ler allah'tan korkmaz değildir, ateist'ler allah'ın varlığına inanmazdır. ama olur da yarın öbürgün ateist'in karşısına allah çıkarsa elbet korkma ihtimali vardır. "korkmak" ile "inanmak" birbiriyle karıştırmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Sensible aşrıı dincilerle ateistler iki fakrlı uc değil keza ikisnin ortası kabul ettiğin muslimanlık işin ortası olmak zorunda değil. aşırı dinci insanlar baskalarına zarar vericek işler yaparlar bu buyuk bir genellemedir ama ne yazıkki durum budur, ama ateistler'in başkalarını erkileriklerini zarar verdiklerini göremezsin buda büyük bir genellemedir ama buda ne mutluki doğrudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 yaşlandım mı ne. cahillerle eskisi gibi uğraşamıyorum artık. ama olmaz ki. aydınlat. şakraları açılsın değil mi? kim uğraşacak şimdi. karşındaki düşünmeden etmeden, kendi aklında bir takım dogmaların yarattığı korkularıyla kendini avutma ve sağlama alma içgüdüsüyle bir tepkisini dile getiriyo. ama tepki tepki değil. ben ne desem akıllanmayacak zaten bu adam. ne diye konuşayım. [ Mesaj 14 Mayıs 2007, Pazartesi - 13:45 tarihinde, Black-ice tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 said: oysa sünniler sağolsun "allah'a korkmak"a indirmişlerdir tüm olayı. genelleme yapma,yapma genelleme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 genelleme yapmıyorum. sünnilerin inancı "allah'tan korkmak" üzerine kurulmuş. sünniler allah'tan korkmayı savunurken aleviler allah'ı sevmekten bahseder. nesi kötü de hemen karşı çıktın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 yani net olarak şu üzerine kuruludur diye söylenemez,sünnilerde de vardır bu sevgi.şahsen ben de var =) bi de tasavvuf olayına gireceksek,tasavvufta gerçekten kabul etmediğim,gayet batıl şeyler de vardır,anlayış olarak beğendiğim şeyler de vardır. sonuçta mevlana bile "ben hz.muhammedin ayağının tozuyum" diyorsa onun büyüklüğü burdan belli olur. her akım,mezhep dini farklı bir şekilde yorumlarsa,kuran ve peygamber çevresinden sapmazsa,bunu dinin zenginliğine yorarım,yoksa da islamiyetin yanlış tanınma,gelenekselleşme süreci başlar,şu noktada belki en karşı olduğum nokta o. aleviliğin bu gün ne noktada oluğu tartışılır,islami çerçevede yaşayanlarda var,hz.ali'yi peygamber sananlar da. o yüzden ibadet yönünden birini örnek alma(hanefilik,şafilik gibi) bir şeyleri örnek almayı anlarım,zaten onlarında inanç anlamında büyük çelişkileri yoktur ama,bu siyasi bölünmeler belki de baya bi zararı dokunmuştur islamiyete. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZiFir Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Allah tan korkmak ne demektir? sana ceza verecek cehenneme atıcak yakıcak seni diye korkuyorsan zaten bi şeylerde yanlışlık vardır orda...ama sevdigin bi insanı bile kırmaktan,yapma dedigini yaparak onu üzmekten korkmaksa Allah korkusu da buna benzetilmelidir.kcınızdan element uydurmayın lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 internette direk olarak alevi vs sünni gibi bir kıyaslamaya gitmedim. ama sünni inancını azıcık incelerseniz zaten allah sevgisinden ziyade allah korkusunun etkisi olduğunu göreceksiniz. mesela recep tayyip erdoğan ve fetullah gülen gibi kişilerin sözlerinde hep allah korkusu anlatımları vardır. hatta oruç tutmadığın zaman "allah'tan korkmuyor musun da oruç tutmuyorsun" diyenler var. sünni'lerin bol bol alevi katlettiği de söyleniyor. bunlar daha çok allah'tan korkup başkasının hatalarını yoketmekle uğraştıkları olduğunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 14, 2007 sen dinlemedin ki hiç fethullah gülen kasedi.dinleten olmamıştı.öle demiştin =) zibillen dinledim ben,sanırım 5 tane kaseti var adamın allah ve peygamber sevgisi üzerine. ya onları da geçtim,örneklerin lokal kalıyor çok,bu böyle yapmıştı o yüzden böyle diye genellemelere gitmenin pek doğru olmadığını söylüyorum ben. ben de sünniyim,o da sünni,ben adam kesmedim ,o kesti,hangimiz sünni şimdi ? usame ladin de allahın askeri oldunu söylüyor öyle bakarsak,ama bir masum insan olsa bile o insanın canına kıyman,tüm insanlığın canına kıymandaki yasaklık seviyesiyle eşdeğer. sünni,şia,ya da başka bir şey. farketmez. islamiyetin kaynağı kurandır,ana hatlarıyla bellidir,ondan sonrasını peygamberin hayatı ve yaşayışı izler. denizi geçiceksin,vapura biniyorsun meselesi..(necip fazıldan çaldım) peygamberin varlığı da bu yüzden vardır,yaşayarak etkilersin ve öğretirsin insanlara çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar