Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Arkadaşım daha 1 yıl önce aldığı 19' philips monitörünü satıyor. Flat ekran, gerçekten çok güzel, CRT tabi monitör, tüplü yani hayvansal... Ama şimdi düşünüyorum, ben çok bilgisayar başında duran birisiyim. Yoksa bir Lcd monitör mü alsam? Lcd'ler radyasyon yaymıyor ve göze çok faydalı diyorlar. Tabi 60 hertz'de monitör kullanan biri için lcd çok farkedebilir ama ben sürekli 85 hertz'de kullandığımdan ne kadar farkedecek bilmiyorum (şu anda crt 17' flat philips 107S6 bir monitörüm var)... Şimdi arkadaş 19'i crt'sini 170 kağıttan bana verir. Ama lcd almak istersem 17' bile 300ytl'den başlıyorlar ki lcd alırken kaliteli almak lazım sonra ölü pixel'idir, resimlerde karelenmelerdir vs. vs. vs... Heralde 400 kağıt gidecek gibi ki üstüne üstlük 17' olacak 19 olmayacak. 19' lcd almak istersem 450 500 kağıt gidecek. Arkadaş zaten oyun oynadığı için satıyor. 19' monitörü ona fazla geliyor, oyunlarda tabi çözünürlük arttıkça oyun kasılıyor. Ben oyunlarla pek uğraşmam, kırk yılda bir takılırım. Genelde hep dreamweaver photoshop açıktır benim makinada. Bu nedenle çift monitör yapmak istiyorum, 19' yanında da 17'. Aslında isteğim bu idi, param da hazır şu anda arkadaşın monitörünü alabilirim ama bu zamandan sonra almışken LCD mi almak lazım ne dersiniz arkadaşlar? Gerçekten bekleyip biraz daha biriktirip o paraya kıyıp 17 veya 19 bir lcd almak? Bilgisayar başında çok duruyorum ama gerçekten faydalı ve değer mi? Görüşlerinizi merak ediyorum, benim durumumda olsanız hangisine karar verirdiniz acaba... Okuduğunuzdan dolayı teşekkürler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 5, 2007 philips crt alma diyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Peki bu şartlar altında lcd al diyor musun? Ayrıca neden philips crt alma diyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 lcd yokken bilgisayarda 3-4 saatten fazla çizgiroman okuyamıyordum , şindi 9-10 saat okudum oluyor bana mısın demiyor gözlerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 O kadar faydalıysa kesinlikle Lcd almaya değer be GERGE... Ama acaba eski monitörünü 60 hertz'te mi kullanıyodun 85te mi, merak ettim. 60 ise 3 saatte göz yorması normal de 85'te beni pek tınlamıyor... [ Mesaj 06 Mayıs 2007, Pazar - 09:12 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crane Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 "Bence" sadece radyasyon yaymadigi ve gozlere crt kadar zarar vermedigi icin bile LCD tercih sebebi olmalidir. http://ergo.human.cornell.edu/Pub/LCD_vs_CRT_AH.pdf [ Mesaj 06 Mayıs 2007, Pazar - 09:42 tarihinde, Crane tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 lcdimde eskiside 60 hertzde çalışıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 @Crane Zaten benim de tek tercihim o nedenler, başka nedenlerim yok lcd için, yok yermiş yok az elektrikmiş hede hodo... Az elektrik iyi aslında ama tercih sebebim değil yine de. @GERGE Lcd'de bildiğim kadarı ile hertz pek farketmiyor, her türlü kaliteli oluyor. Ama crt'de 60 hertz çok fazla göz yorar normal... Ama crt'te 85 hertz ile bütün gün bilgisayar başında durabiliyorum :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Arkadaşın bana 170'den vereceği monitör de bu. Ahanda bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 nedense fiyat/performans oranının güzelliği yüzünden crt ekranlardan vazgeçemiyorum. Tamam lcd sağlıklı mağlıklı ama (tam tersini diyen, çok göz yorduğunu söyliyen de var.) Aynı kalitede bir crt ekran ile lcd ekranın arasında lcdnin 3 kat pahalı olması gibi bir fark var. Kalitesiz lcd almayın zaten. Philipsi görünce kaçın zaten. Kaç senedir philips kullanıyorum, ötmesiydi, ekranın çözünürlüğünü değiştirince ekranı ayarlamasıydı, ekran ayarını şaşırınca en ortaya toplanmasıydı, ekranın kapanmamasıydı, ekranın ayarlanmasının imkansız olmasıydı (1 saat sürüyor simetrik bir görüntü elde etmek, çoğu monitörde bu otomatiktir) çok uğraştırıyor gerçekten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Philips 17' crt var ve gayet memnunum. Bu filibis karşıtlığı biraz abartı gibi :/ Hmm neyse lcd alacam sanırım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 chem abi niye öyle mavimsi o? bende samsung 17" syncmaster var, geometrisi azcık sorunlu ama çoook güzel bir monitör. 1280*1024@85Hz kullanıyorum, haftasonları 16 saat başındayım 1 kere bile gözüm yorulmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Oha crt ve 1280x1024 çözünürlükte 85 hertz mi? Yoksa lcd mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 o göz yorulma olayı adamına görede değişir. lcd nin bana en büyük faydası masamda cidden aşırı fazla yer açılmış olması ve bu masayıda ders çalışırken kullanıbilir hale gelmem. şu anki monitörüm philips 19" 190v diye bi model. tek sorunum kapalıyken viiiiiiiiii diye ötmesi(çok yüksek bi ses değil ama ben uyurken kol saati tik takından bil kafayı yerim). onun için gee yatarken fişini çekiyorum. bence lcdlerin fiyatları eskisi gibi uçuk değil ve çok güzel taksit seçenekleri var almışken lcd al en az 5 sene kullanırsın. (ben çok aşmış yeni bi teknoloji gelmediği taktirde ve monitör ötamir edilemez bi hasar almadığı sürece 5 yıl falan kullanırım diye düşünüyorum). [ Mesaj 06 Mayıs 2007, Pazar - 18:47 tarihinde, elesso tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 @Brigand, monitör crt. Crt monitörlerin hz konusunda sınırı olmuyor zaten acaip bir şey ben de anlamadım. 160hz'e kadar çıkabiliyor benimki. şimdi gelip aslında çıkmıyor sadece öyle yazıyor diyenler olacak :) ama gerçekten çıktığı mouse hızından bile gayet bariz belli oluyor. samsung syncmaster 17" 793mb crt flat monitör kullanıyorum, 1280*1024@85Hz. [ Mesaj 06 Mayıs 2007, Pazar - 19:57 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 LCD'ler kullanım rahatlığı açısından açık ara önde. Hem çok daha hafif, hem daha az yer kaplıyo, hem gözleri daha az yoruyo, hem de artık USB girişi olan hoparlörü olanları bile çıkmaya başladı. Yine de performans/fiyat oranı baya düşük. LCD alıcakken kaliteli almak lazım, yoksa ölü pikseldi, ghostingiydi (azaldı gerçi de), harf kayması (harflerin belli belirsiz bi kopyası daha oluyo kenarlarında), vs uğraşmak zorunda kalıyosun. Üstelik oyunları yüksek kalite görüntüyle oynamak isteyenler LCD alırken ekran kartlarına da dikkat etmek zorunda. Çünkü monitörün kendi çözünürlüğünün altında aşırı çirkin oluyo görüntü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 fiyat performans crt diyorsunuzda crt ler lcd lere göre çok çok daha fazla elektrik tüketiyor. bu da orta vadede aldığınız lcdnin crtye göre olan fazla parasını çıkartırken uzun vadede kara geçiriyor sizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 aylık 10 ytl daha fazla mı tüketiyor ki kara geçirsin abicim? aylık 10 ytl olsa bile aradaki farkı 2 senede çıkartamaz. (ki o kadar elektrik harcayamaz bir monitör) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 arkadaşım git orta ve uzun vadenin anlamını öğren öyle cevap ver. kaldı ki monitorlerden konuşuyoruz ekran kartı değil bu. her ay yenisini almanıza gerek yok. yıllarca kullanacaksın aldıktan sonra. [ Mesaj 06 Mayıs 2007, Pazar - 21:17 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Mum chamber neden bu kadar agresif birisisin? karşındaki insana birşeyler söylerken azıcık daha sakin olmaya çalış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 garanti süresi 24 ay olan ürün için uzun vade nedir? 13,5 yıl mı? http://www.google.com/answers/threadview?id=1082 adresinde hesabı yapılmış. yılda 11,60 dolar (yazıyla: onbir dolar elli sent) olarak hesaplanmış. ben de yapayım: 19" lcd = yaklaşık 500 ytl 19" flat crt = yaklaşık 175 ytl aradaki fark = 325 ytl (hani bizde elektrik daha pahalı ya) ayda 2ytl fatura farkı olsa (ki olamaz): 162,5 ay. alınacak ekranın garanti süresi: 24-36 ay demek ki... fakat.. edik: özel duygu ve düşünceleriniz için özel mesaj plx [ Mesaj 06 Mayıs 2007, Pazar - 22:52 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 garanti süresiyle elektrik harcamasının alakası nedir anlamadım? ben bir monitor alırsam en az 5-6 yıl kullanırım ki 11 yıldır bilgisayar kullanıyorum zaten ki şu ana kadar 2 monitor kullanadım bu iki monitore dayanarak soyluyorum sayıları :) Şu an kullandığım 17" CRT monitorü 5 yıldır kullanıyorum ama maddi durumlara bakacak olursak en az bi bu kadar daha kullanacağım gibi gözüküyor. Ki bu durumda lcd alsam elektrik yönündende karlı çıkacağım. Son olaraktan ben sadece belirtmek istedim uzun vadede parasını çıkardığını ki gerçekten de çıkartıyor. senin bu sivilceli ergen çocuk cevaplarınla uğraşacak değilim. kolay gelsin herkese :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 garanti süresi ekranın yedek parça, tamir istemiyeceği masraf çıkaramıyacağı süreyi belirliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 garanti süresi ve uzun vade konusu zor geldi, daha basitçe açıklayayım: (tesadüfen bu da benim uzmanlık alanımdır (bkz. strategic management masterı), ders vermeye başlamadan, bana da tecrübe olur) garanti süresi 24 ay olan bir ürün için 10 yıllık plan yapılmaz. çünkü uzun vade göreceli bir kavramdır. dayanıksız tüketim malzemeleri ve gıda ürünleri için 1 yıl uzun vadeyken, binalar için 30 yıl uzun vadedir. aynı mantıkla, bir crt ekranın 5 senedir kullanılıyor olması, bir lcd ekranla ilgili 10 sene plan yapmaktan çok bağımsızdır. doğal bal krisalleşmiyor diye baklava açıkta bırakılmaz. yine internetten kısa bir araştırma yapılırsa, ki bunun pek yaygın olmadığı aşikar, lcd ömrünün 30.000 saat olduğu, ama 5 yıldan fazla medet ummamak gerektiği konusunda fikir birliğine varıldığı görülür. ayrıca ColdShadow, ergenlik sivilcesi konusuna girmeyelim, direkt o konu sana girsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 6, 2007 arkadaşım bende işletme okuyorum 3. sınıftayım kime ders veriyorsun sen :) şirket yönetmiyoruz burada kişisel kullanım için alacağımız crt monitorden bahsediyoruz. ayrıca aldığımız ürün hdd de değil. en zor bozulan en çok kullanılabilirliği olan bilgisayar bileşeni yani monitor. eğer bir insan dediğin gibi monitorü 2 yıllık ömrü var diye alıp plan yaparsa o zaman o arkadaşa biz zengin diyoruz zaten. bizzat benim böyle bir lüksüm yok. şirket değil burası arkadaşım :) Bu konular için sadece yönetimle ilgili dersler alman yeterli olmayacaktır biraz da bilgisayar bilgin olmalı. ya da hiç bilgisayar işine girme. ders ver diyeceğim de bu asabiyet varken sen öğrencilerine de sokarsın bana konuyu soktuğun gibi bir şeyler :) [ Mesaj 07 Mayıs 2007, Pazartesi - 00:43 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar