Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Genelkurmay Bildirisi (Tam metin)

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

valla hiçbirşey olmuyor abso. gayet güzel eleştirimi yapıyorum, henüz gelip beni 'kaybetmediler'. askeri idarelerde genelde eleştiri yapanlar eleştirileriyle beraber 'kaybolurlar'.

işimize gelince darbeyi şakşaklayıp işimize gelmeyince eleştirirsek bu işin sonu gelmez. 60 olsun 80 olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

kaybedemezler ama ayağını kaydırırlar, ki bu hükümete güvenenlerin bile ayağı kaydı asılsız ekonomi politikaları yüzünden (bkz. eczacılar). ki o insanlar bildiğim kadarıyla kenan evren dönemi kayboluyordu bi öyle o kadar, onun dışında kimse kaybolmaz, ortalık yerde asılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben her iki bildiriyi de çok yerinde, çok haklı ve zamanlama olarak da doğru buldum açıkçası. Tek umudum her ikisinin de dürüst ve içten olması ;]

Bu konuda endişelenilecek nokta ikisinden birinin ya da maalesef her ikisinin birden gerçek amacının dışında olup olmadığıdır bence. Hükümetin açıklamasının takiyye olduğu kanımca çok açık olsa da, yakın geçmişteki tecrübelerimiz nedeniyle genelkurmayın amacının saflığından da şüphe etmeden duramıyorum. Umarım ben fesat bir insanımdır, umarım en çok güven duyulan kurum olmayı hala hakediyordur ordumuz.

Darbe şakşakçılığı yapacak değiliz burada hiçbirimiz, ama yeri geldiğinde demokrasiye zarar gelmesin diye ordunun görevini yerine getirmekten kaçınması, hem demokrasi hem cumhuriyeti kaybettirip üstüne uzun süreli ve dışarıdan bolca destekli bir iç savaşa zemin hazırlayacaksa eğer, mümkünse almayayım ben.

Sam bir de cidden eklemeden geçemeyeceğim; 60 la 80i bir tuttuğun için cehennemde cayır cayır yanacaksın bilesin
Sosyal ağlarda paylaş

80 le 60 i bir tutup karistirmiyalim

arada daglar kadar fark var hatta 80 darbesinin 60 i ntam tersi oldugunu 60 ta olan kazanimlara ilk darbenin 72 muhtiraisyla vuruldugu 80 de ise su anki baskici apolitik duruma itildigimizi belirtmek lazim

turkiye eger demokratiklesmek istiyorsa 61 anayasasini raftan idirip yendien incelemeli ustunde calismali ve gunumuz kosullarinda revize edip uygulamaya sokmalidir

82 anayasasindaki baskici ve tutucu maddeleri avrupa kafamiza vura vura duzeltmeye calisiyor bugun zaten
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sam bir de cidden eklemeden geçemeyeceğim; 60 la 80i bir tuttuğun için cehennemde cayır cayır yanacaksın bilesin

selam nefr :p

darbeleri iyi, kötü diye ayırmaya başlarsak sonu gelmez. yoksa ben de detayına girersem ayrım yaparım ama demokrasinin kesintiye uğramaması gerektiği inancımı değiştirmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ehm demokrasinin kesintiye girmesimi?

demokrat partinin tahkim kurulunu kurup isi diktaya cevirdigi bir donemde yapildi 60 ihtilali kaldiki zaten oncesinde gencler ayaklandi universitelere kursuye akdar gireriz gerekirse dedi o gunun RTE si polisler ogrenci oldurduler vs vs cok uzun olaylar

ha asilmamaliydi kaldiki asilmasi haketmemesine ragmen onu bir demokrasi sehiti yapti ve sevmiyenleri bile magdur kontenjanin hararetle onu savunmaya basladilar

bugun durumumuz 80 veya 72 degil 60 daki durumdur

menderes gibi gelen bu adamlar menderes gibide gidicektir

tarih tekerrurden ibarettir demisler
ha bugunki hukuemt o kadar baski yapamiyor belli basli dis etkenler yuzunden ama RTE ve partisinin cizdigi portre demokrat partiyle birebir ortusmesede baya benzesmektedir diyebiliriz
Sosyal ağlarda paylaş

dediğim gibi, iyi kötü diye ayırmaya başlarsak sonu gelmez çünkü aynı fikirleri paylaşamıyorum. "senin darben kötü, benimki iyi" dendi mi zaten vatandaşlar görüşlerine uygun olduğu sürece zor kullanılmasını haklı görüyorlar demektir, iç savaş denilen olay da o noktadan başlar.

neyse, mantıklı ve makul tartışamayan insanlar çoğunlukta maalesef o yüzden bu kadarla yetineceğim. nefr'e merhaba demekti maksadım her ne kadar cehennemde yanma kısmı şaşırttıysa da biraz. :p
Sosyal ağlarda paylaş

lol Sam anladım ne demek istediğini, zaten anladığım için cehennemde yanma dedim geyik havasını sana vurgulamak için. Yine de dendiği gibi 60ın ve 80in koşulları da sonuçları da bir tutulamaz; zaten dikkat edersen biri "ihtilal" biri "darbe" olarak anılır, zira 60a darbe demeye kolay kolay dili varmaz insanın =]

arkeyn kazanırsan alırım karın yarısını, provoke ediyoruz bu kadar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...