Zopik Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Selamlar, Sıkmabaş saltanatından gerçekten gına gelmeye başladı artık bana. Aşağıda bulunan dilekçeyi yarın okul rektörlüğüne vereceğim. Benzer durumlarla karşı karşıyaysanız dilekçeyi baz alarak siz de aynı şekilde şikayette bulunabilirsiniz. said: ÇANAKKALE 18 MART ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ DEKANLiĞi'NA İlgi:07/Mart/1989 tarih ve 1989/12 sayılı T.C.Anayasa Mahkemesi kararı ve Yüksek Öğretim Kurumu Başkanlığı'nın Yüksek Öğretim Kurumlarındaki kılık kıyafet yönetmeliği Konu :Kılık Kıyafet kanununa aykırı fiil ve bu fiile iştirak eden Güvenlik Görevlileri Hakkında Üniversitemiz Terzioğlu kampusu nizamiye kapısında 03/05/2007 tarih ve saat 10:00 sularında Belediye'ye ait ve öğrenci taşıyan otobüsün nizamiye girişinde ki .........özel güvenlik şirketine ait iki güvenlik elemanı tarafından kimlik kontrolleri yapılmakta iken türbanlı(Tesettür kıyafetli) iki kişinin kimliklerini de kontrol etmesine karşın türbanlı olarak okula giremeyeceklerine dair herhangi bir uyarıda da bulunmaksızın(ilgisiz bir şekilde) kontrolünü bitirdikten sonra otobüsten inerek aracın nizamiye kapısından geçişine izin vermişlerdir. Buna benzer olarak yine nizamiye girişinde otobüs bekleyen bazı şahıslar da (öğrenci olup olmadıkları da belli olmayan) türbanlı olarak nizamiyede beklemekte ve buradan güvenlik görevlilerinin hiçbir müdahalesi ve uyarısı olmaksızın otobüse binerek kampus içine veya dışına gitmektedirler. İlgi de bahsedilen Yüksek Mahkeme kararı,Kamu alanları ve öğretim kurumlarındaki kılık kıyafeti tanımlayan kanun ve ilgili yönetmelikler gereği bu şahıslar görev ihmali ile birlikte fiile iştirak etmektedirler Gereği için bilgilerinize arz ederim. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 21:44 tarihinde, Zopik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 sonucundan da haberdar edersin umarım bizi. bende geçen gün bahçeşehir üniversitesinde giyim ve görünüm olarak "tikky" diye tabir edebileceğimiz bir çocuğun bir adamla "nasıl olur ya? türbanla nasıl sınıfa girer!?" diye tartıştığını görünce şaşırdım ve sevindim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Kanun böyleyse uyulması lazım, haklısın. O tamam da... Üniversitelerde başörtü yasağının olmasına da hoş bakmıyorum. O da ayrı konu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
http Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 bizim burada çok bırak kampüsü fakültenin içinde gördüm bugn ama dilekçeye gelince öle bişi yapsam okulu bitirmek hayal olur yada linç ederler çıkışta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Yani racta en söylenmeyecek şeyi söyledin gelip de ... Gerçi sen söylemesen başkası söylerdi. Şöyle bir açıkamada bulunayım o halde, biraz ararsanız bulabilirsiniz de google'dan falan haberlerini. Vakti zamanında böyle bir yasak yoktu. Ne zaman ki bu Erbakan, Tayyip tayfası aldı başını yürüdü, türban resmen siyasi bir sembol haline geldi o zaman yasaklandı. Epeyce bir olay çıkmıştı. Bu olayların sonucudur bu yasak. Kaldı ki -geçen gün birinin fotoğrafını çekiyordum çekemedim, keşke görebilseydiniz- kafasına fıstık yeşili türbanı geçirip üstüne de tam yapışan kıyafetlerle gelen tiplerden bahsediyoruz. Önemli olan dinin gerekleri değil onlar için, türbanı kafasında taşımak. Din adına namaz kılanı, kafasını kapatanı belli oluyor zaten. Girerken başını açıyor, adam akıllı soytarılık yapmadan ağır oturaklı davranıyor, evine yurduna gidince de namazını kılıyor duasını ediyor. Bununla birlikte eğitim için yapılır bu diyor. Eminim bunu demokrasi ve özgürlük adına söylüyorsun racta fakat daha ülke, bütünlük, cumhuriyet, laiklik ve medenilik gibi kavramları bilmeyen, kişilere ve haklara saygı nedir bilmeyen bir millet için bu kadar özgürlük fazla şu anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
http Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 fıstık yeşili türban dedinde bende bi tanesinde piercing görmüştüm burnunda ama türbanlı deilde ne derler bilmiyorum da benim tabirimle kara çarşaf burnu ve gözleri açıktı sadece ve burnunda da piercing çok şaşırmıştım [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 22:10 tarihinde, http tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Tamam, başörtüsünün bir kesim tarafından sembol olarak kullanıldığının farkındayım. Yalnız bazı şeylere karşı ılımlı yaklaşmak lazım. Yoksa hiçbir zaman çözüme yönelik bir adım atamayız. Bu başörtüsü yasağı büyüdükçe başörtüsü takan insanlara küfür gibi geliyor. Kutuplaşmaya önayak oluyor. Siyasi erkin oyunlarına her zaman birileri gelir. Mesela kutlu doğum haftası hakkında 2-3 yıl önce hiçbir fikri olmayan bir çok dindar, bugün büyük bir inançla bu haftayı savunur ve kutlar. Bu siyasettir. Birileri halka öğretir bunu ve halkta balık hafızası sayesinde bunu yutar. Peki diğerleri ne yapmalı? Bazen (her zaman demiyorum kesinlikle) ılımlı olabilmeli. Damara basmayı tercih etmek yerine yanında durabilmeli. Düşman gibi durmamalı... Çünkü düşman değiliz. Türkiye'nin mevcut şartlarından sıyrılıp da tam demokratik bir ortamdan bahsedebilseydik (ki demokrasiye inanmam), devlet kurumlarında da başörtü yasağına karşı çıkardım. Buna karşı değilim, en azından şimdilik. Ama özerk olduğu iddia edilen ve toplumun lokomotifi olması gereken üniversitelerde bu olmamalı bence. Çünkü gençler, özellikle üniversiteli gençler bu ülke için önemli. Ve üniversiteli gençler başörtülü, sakallı, küpeli diye birbirinden uzaklaştırıldığı, kutuplaştırıldığı sürece sokaklarda neler olmaz ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 türban 80lerin başında iranda çok sayıda müridi olan bir şeyh tarafından çıkarılmış bişey ondan önce bu tip bir baş baglama yoktu zaten,baş örtüsü vardı bide çarşaf vardı.erbakan force bunu aldı bayragı yaptı bastı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 hızma denen teknoloji uzun süredir var ve normal bişi ki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Madem simge olan türban, başörtüsüyle girilebiliyor mi? Haydi evladım van tu tiri foroooooo. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 22:17 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Askeriyede de türban yasaktır fakat bizim nine modeli olan tavşan bağı şeklinde başını kapatmak yasak değildir örneğin. Ama ben bu konunun burada tartışılmasına pek sıcak bakmıyorum yine birsürü kavga çıkacak gibime geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 en büyük zararı kendilerine yaptılar.her camide namaz için arabasını durduran erbakan b@b a gönül verdiler.gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 ailemde başörtüsü kullanan yok ama aşırı buluyorum bu yaklaşımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Kanunlarda üniversiteye girerken öğrenciler şöyle ya da böyle giyinmelidir diye düzenleme yapan bir madde yok. Sadece kanunlara aykırı kıyafet giyilemez deniyor ki kadınların kılık kıyafetiyle ilgili bir kanun yok. YÖK'ün de öğrencilerin kılık kıyafetiyle ilgili düzenleme yapma hakkı yok. Zaten bu işle ilgili bildiğim en son 98 senesinde 28 Şubat sürecinden sonra bir düzenleme geldi YÖK tarafından, onda da başörtüsüyle ilgili birşey yoktu. O seneyi iyi hatırlarım öğrencilerin hepsini tek tek öğrenci işlerine çağırıp; saçım sakalım uzun, başım kapalı vs okula gelmeyeceğim diye kağıt imzalatıyorlardı. Bu uygulama halen devam ediyor mu bilmiyorum ama kanuni dayanağı olsa o senesi yasayla yasaklanırdı. 86 senesinde Evren'nin yaptığı bir konuşmadan sonra idari kararlarla bu tip engeller çıkarıldı. Ayrıca belirtmek isterim ki, siyasi görüşlerine temel oluşturmak için halk cahil, laiklik bilmez, demokrasi bunlara fazla gibi beyanlar da canımı sıkmaya başladı. Cahil olmayan, laikliği bilen, kendilerine demokrasi az bile gelen bu arkadaşlar ne yapmamız gerektiğini söylerse biz gariban halka mutlu olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Açın kanaltürk'ü izleyin şu anda birkaç rektör var. İlk elden konuşuyorlar. Öğretmenle konuşmayan öğrenciler, servislerin - sınıfların ayrılmasını isteyen öğrenciler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Gayet apka vs ortulebilir amaç ortunmekse. Var okulda oyle bir arkadaş bizim, pek irin =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Walla işin acıkcası üniversitelerdeki yasaga ben de karsıyım. Aslen devletin diger kurumlarında da (meclis haric) bu yasagın kaldırılması gerektigini düsünsem de, AKP gibi din sömürüsü yapan bir zihniyet siyaset tarihinden silinmedikce kalması gerektigini düsünüyorum. Yalnız üniversitedekiler kaldırılaiblir, herkes istedigi egitimi alabilmeli.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 universite de ogrencinin yasaklanmasi bana da sacma gelmiyor degil, ogretim gorevlisi, calisani filan anlarim da ogrenci neden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 çok basit ve en olabilecek nedenlerden birisi. Ögretim gorevlisi ataisttir kafasında turban var die 4 sene gecirmez. yapamazmı? yapar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 onu yapan ogretim gorevlisi sikayet edilir, isinden atilir. bunun sadece dinle ilgisi yok ki. kadin feministtir erkekleri gecirmez, erkekler uniye giremesin o zaman? boyle sacma sebep olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 türban yasak kardeşim. giremezsin. yürü git. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 turbansiz cikmam abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 çok net değilmi abi zaten yasak işte çıkarıcan kardeşim zaten nefret ediyorum kafa örtenlerden ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Bi de bunlar var. Kopmuşlar artık bu realmden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2007 nincalarin da okuma hakki var!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar