Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 cidden, iki yıl sonra tekrar gelip bakıyorum buraya. halen aynı. insanlar halen parti kapatmalardan bahsediyor. halen dışarıdan müdahalelerle yönetimin değiştirilmesini umuyor. belki diyorum, bir miktar artış olur demokrasiyi kabullenmek isteyen insanların oranında ama hiçbir değişiklik yok gibi. arkadaşlar, cumhuriyet tek başına öyle ahım şahım bir yönetim sistemi değildir. saddam'ın ırak'ı da cumhuriyetti, halkı açlıktan kırılırken gsmh'nin dörtte birini orduya harcayan kuzey kore de cumhuriyet, iran da cumhuriyet, küba da cumhuriyet. cumhuriyet olup da diktatörlük ya da göstermelik seçim sistemlerine sahip olmak pekala mümkün. ama sadece gerçek demokrasi halkın kendi kendini yönetmesine bugün en çok yaklaşabilen sistemdir. sonuçlarını beğensek de beğenmesek de seçimlerin sonucu neyse ona katlanacağız. boş oy atmayacağız, "boş oy attık ondan bunlar seçildi" diye bir özür olamaz. yerimize başka, siyasi yetkisi olmayan kuruluşların karar vermesini isteyemeyiz. unutmayın ki bugün sizin sevmediğinize müdahale edenler, yarın desteklediğinize de müdahale edebilirler. "o onu dedi, bu bunu yaptı" demeyin bana, görüyoruz işte her hükümet gelip geçiyor. eleştiririz, gider yürüyüş yaparız, oyumuzu veririz. gidin bakın, atatürk'ün hedef koyduğu müreffeh medeniyetlerde demokrasiye dışarıdan müdahale istiyor mu ya da destekliyor mu vatandaşlar. atatürk pek tabii üniformasını çıkarmadan ömür boyu diktatör ilan edebilirdi kendisini, daha cumhuriyetin o kırılgn ilk yıllarında demokrasiye geçiş denemesi yapılmıştır. biz 80 küsur yıl sonra halen demokrasiyi içimize sindiremiyoruz, atatürk'ün hitap ettiği türk gençliği acaba ne kadar dikkat ediyor onun söylevlerine ve yaptıklarına? sırf görüşleri bize uymuyor, başımızda istemiyoruz bir sonraki seçime kadar diye demokrasiden taviz vermeye razı mıyız? şimdi kesin akp destekçisi damgası vuracak benim eski görüşlerimden habersiz bazı arkadaşlar, onlara da diyebilirim ki şu ana kadar akp, refah partisi, saadet partisi gibi partilere oy vermedim. hoş gerçi akp'yi doğrudan onların uzantısı olarak da göremiyorum ama olsun. politika madem gırla gidiyor artık burada, böyle de bir başlık damlasın ortaya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Sam tebrikler ve teşekkürler yazın için. Bayadır buralarda bu görüşleri anlatabilmek için dil döküyorum. İnsanları Cumhuriyetçi ve Demokrat olarak bile ayırdılar http://forum.paticik.com/konu.php?id=180459 bakar mısın ? Ya bit şeyler de eklemek isterdim de her noktaya değinmişsin Sam teşekkür ederim ve imzamı atarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khirsah Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Secim sistemi ve 10 % luk secim baraji gibi anti demokratik durumlar ortadan kalkarsa demokrasinin icsellestirmesi kolaylasir bence.Tamam kurtler meclise giremesin diye 10 % baraj koydun,ama oyle bir sistem olustu ki bir parti aldigi 25 % oyla mecliste 66 % lik hakimiyete erisiyor ki bence demokrasiye aykiri olan en onemli nokta a burada. Ayrica mantikli bir sistemle erken secim yapilip AKP tekrar basa gelirse ena zindan benim soyleyecek birseyim kalmaz.Cizyemi oderim hayatima devam ederim,ne de olsa ehl-i kitabim adamlarin gozunde. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 10:26 tarihinde, Khirsah tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Bence onemli olan halkin mutlulugu. Mesela git bak kuzey koreye halk inanilmaz mutlu herkes Kim İl Sung'a tapiyor (Bunu gormen icin sayili kuzey kore forumlarina bakman yeterli). Turkiyede cogunlugun demokrasi ile mutlu olacagini sanmiyorum. Zaten orta dogu halklarinin garip bir ozelligi bu, aci cekmeyi seviyorlar (Biz avrupaliyiz demeyin simdi...). Bu durumda hem alan memnun hem veren memnun oluyor. Turkiyenin de diger orta dogu halklarindan bir farki oldugunu sanmiyorum. Sonucta turkiyede demokrasi hic bir zaman halkin icine sinmeyecek ama bu durumda hic bir sorun yok cunku turkiye kuzey kore gibi degil istemeyen yurt disina rahatlikla gidebilir. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 10:25 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 ben "kürtler meclise giremesin"i de anlamıyorum. o vatandaş değil mi? onun oy verme hakkı yok mu? ama sorun onlarda değil, oy verdikleri partide. onun çözümü de baraj değil, hukuk devleti. ama öyle bir ülkede yaşıyoruz ki meclisin ve cumhurbaşkanının kararlarını kimse denetleyemiyor. peey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 bir ülkede halk hükümetin yaptırdıgı 2 tane kaldırıma tav olup " helal olsun be adamlar calısıyor" diyip, ona oy atıyorsa,o hükümetin ülkenin temel degerlerine zarar veriyor ve halk bunu göremiyorsa, o ülkede demokratik olmak, o ülkeye zarar verir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Lol bu ülkeye biz başka tarafa bakerken demokrasi geldi de biz mi farketmedik. 4-5 yılda bir sandığa git, onun haricinde de ses çıkartma denilen, %25 ile mutlak çoğunluğu sağlanayan partinin "demokrasiye inanın hüleyn, Güüççç bende artıııkkkk... " diye bağırdığı ve %75'in ses çıkarttığı zaman "demokrasi düşmanı ilan edildiği" bir ülkede yaşadığımızı zannediyordum ben. Allah allah bizler galiba farklı ülkelerde yaşıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 giovanni doğrusu hiç şaşırmadım o başlığı görünce, bazı şeyler hiç değişmiyor dediğim gibi. arkadaşlar seçim sistemi bu. beğenmiyorsak o halde onun değiştirilmesi için demokratik yollarla elimizden ne geliyorsa yapacağız. yürüyüş yapacaksak onun için yapacağız, "gelin müdahale edin bu hükümete" diye değil. demokrasiyi elden bırakmak, halkın iradesini hiçe saymak için özür olamaz kendi isteksizliğimiz. evet geçen gün kuzey koreli bir deri bir kemik bebek sevinç gülücükleri atıyordu ulu önder kim bilmemne yung'un doğumgünü kutlamalarında. şahane bir memleket. belki de oraya göçerim. halkın yerine karar veremezsiniz arkadaşlar. ne kadar akıllı, ne kadar dürüst, ne kadar gerçekçi olursanız olun, hiçbiriniz hepimizin yerine karar verme yetkisine sahip değilsiniz. hiçbirimiz değiliz. işte bu yüzden yönetme yetkisini kusursuz olduğu için tanrıdan aldığını iddia eden hükümdarlar değil de halkın seçtiği hükümetler yönetiyor demokrasilerde ülkeleri. ekleme: %75 kimmiş? oylama mı yapıldı da soruldu halka? bugün ülkenin bütün meydanlarında 40 milyon insan toplansa gene %75 olmazdı. beş yılda bir birşeyler değiştirme şansım var, kullanmıyorsam bunu kendi hatam olabilir ancak. en son oy verdiğim parti de baraja takıldı, giremedi ama ben gene de demokrasiden taviz vermek için yeterli görmüyorum bunu. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 10:41 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Koreye gidip yaşamak? Sam iyi misin? UZaktan davulun sesi hoş gelir derler sende bilirsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 abso belli ki buradaki arkadaşlar gidip deneyim etmiş o ülkeyi ki insanların mutluluğundan dem vuruyorlar, ben yanlışta olsam gerek zira gidip görmüş değilim. orada öyle mutlularsa boşuna uğraşıyoruz biz burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Sam adamlar mutlu olmasalardi isyan cikarmazlar miydi? Demek ki mutlular kardesim neyse kuzey kore dialogunu burada keselim konu dagilmasin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Biz isyan mı çıkarıyoruz? Hayır. 4.5 senedir tek isyan çıkmadı. Demek ki bizde mutluyuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 evet saddam ırak'ında devamlı isyanlar oluyordu hergün nasıl da unuttuk. 98% oyla seçmemişlerdi kesin benim hafızam beni yanıltıyor. ne de olsa üstüne tank yürütüp halka ateş açabilen ülkeler değil bunlar, biziz. bir mayıs başlıklarından görebiliyoruz nümayiş özgürlüğü farkını aradaki. kesin yürürlerdi mutsuz olsalar. küba'dan sallarla meksika körfezine açılan insanlar da kelimelerle mutluluklarını ifade edemiyorlardı kıyılara vururken. aaah ah, ne diyeyim. demokrasiyi öğrenebilmek için tabii önce totaliter rejimin ne olduğunu bilmek gerekli. o da başka bir başlığa artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Tamam iste bizim ki sanki totaliter rejim degildi(70'li yillardan beri)? Akp geldi butun duzen bozuldu bir an once totaliter rejim'e geri donmemiz lazim o yuzden. Sonucta totalijer rejim'i sevmeyenlerin buyuk bir cogunlugu 80 darbesinde ya oldu ya da yurtdisina kacti? Turkiyede geri kalanlar ise totaliter rejimi seven kisiler ben ozet olarak diyorum ki onemli olan halkin mutlulugudur ve Turk halki totaliter rejim ile daha mutlu olacak. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 11:05 tarihinde, Sylian tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 totaliter rejimi savunanlara karşı mücadele ediyoruz besbelli ki. benim görüşlerimi doğrudan temsil etmese bile demokrasi anlayışının yerleşmesi için çaba sarfedecek bir yönetimin seçilmesini temenni edebiliyorum ancak. ayrıca, türk halkının neyi sevip neyi sevmeyeceğine ne sen karar verebilirsin ne de ben karar verebilirim dediğim gibi. demokrasi halkın neyi istiyorsa onu başına getirmesine araçsa "totaliter rejimle mutlu olacaktır halk" gibi havada duran bir iddiaya nasıl bir temel düşünüyorsun merak ediyorum doğrusu. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 11:10 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 said: Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Bursa Nutku Sanırım seninle anlaşamadığımız nokta şu Sam, baştakiler Demokratik yollarla gelmiş olsalar da, amaçları Demokrasi'yi alaşağı etmek ve devletin yapısını değiştirmek. Söz konusu durum, istisnadi ve olağanüstü bir durumdur, üstesinden gelmek için de, her ne kadar absürd gelse de, Demokrasi'nin geleceğini korumak için, Demokrasiden ödün vermek gerekebiliyor işte. Dediklerinde gayet mantıklı birçok nokta var. "Bugün sizin lehinize olduğu için destek verdiğiniz hareket, yarın size karşı kullanılabilir" diyorsun, hak veriyorum. Lâkin şu anda elleri kolları bağlı oturmaktansa, bu tarz bir riske girmek gerektiğini düşünüyorum yine de. Bir nevî iki ucu boklu değnek. Ama unutulmamalı ki, bugüne gelmemizin en büyük nedeni de "Demokrasi'nin sonuçlarıdır" diyerek, bu tarz hareketlerin önüne daha önce geçilememiş olunması. Sonuç olarak, vaktinde önlem alınmadı, harekete çok geç geçildi, neticesinde de ağır bedel ödemek zorundayız. Tüm kötü sonuçlarına rağmen, hiçbirşey yapmadan oturmaya tercih ederim şu anki durumumu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Amaç mı araç mı demişti zamanında birileri demokrasi için. Şimdi bunu gayet güzel emelleri için araç olarak kullanıyorlar ve bunu savunanlar dahi var :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Gözünü seviyim Abso :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 AKP demokrasi amac degil aractir gorusunu benimsiyen bir parti 4.5 sene 11 milyon oyla babalarinin ciftligi gibi yonettiler ulkeyi eyvallah dedik elestirdik tabiki demokratik hakkimizi kullandik ne zamanki bu 11 milyonluk parti cikti 80 milyonu temsil edicek olan cumhurbaskanini "biz bi isim atariz buraya" seklinde yorumladi o zaman delirdik anayasa cumhurbaskaninin niteliklerini ve nasil secilmesi gerektigini soyluyor acik acik toplumu kucakliycak gecmiste yuz kizartici eylemleri olmiycak vs vs adamin gosterdigi aday cumhuriyeti yok edicez demis gecmiste onu gectim herkesi kucakliycagina bi kendileri inaniyor hadi bunuda biraktim 367 nin anlamini bile algiliyamiyorlar cogunluk bende kendi istedigim adami secerim diyorlar hayir efendim demokrasielrde onemli olan cogunlugun degil azinligin nasil temsil edildigidir kaldiki %25 oyla ben cogunlugum deyip cumhurbaskanini 4.5 yasinda bir parlementoyla oldu bittiye getiremessin "367 yuzunden kimse cumhurbaskani secemiycek artik mecliste" dedi beyfendi ne kadar kit goruslu oldugunu ispat etti 367 sarti illa aday 367 kisiden destek alsin degildir 367 sarti oy vermiycek olsalarda uzlasma ortaminda aday cikartma sartidir gecmiste hicbir iktidar muhalefetle kopruleri yikip onlarin varligini resmen inkar etmedi hayir efendim AKP nin yaptiklari demokrasiyle uzaktan yakindan bagdasmiyor demokrasi "ben oylarimi aldim gerisini takmam" oyunu degildir seceninde secmeyeninde goruslerini dinliyip butun halki kucakliycan sizden bizden muhabbeti yapmiycan makaminda uyuyan adam varsa halk bunla dalga geciyorsa istifa ettiricen koltuga yapismaya calismiycan, desteklemeseler bile muhalefetin onaylamadigi bir adayi cumhurbaskanligi gibi tum ulusu temsil eden bir makama cikartmaya calismiycaksin bunun adi demokrasi degil cogunlugun saltanatidir kaldiki cogunluk bile degil adamlar demokrasi kalkaninin arkasina saklaniyorlar simdide Demokrasi 5 yilda bir secim yapip kalan zamanda halki terketmek, cogunlugun padisah gibi hariket edip azinligi yok saydigi, makamlarin 5 yillik oldugu bir sistem degildir 4.5 yil demokrasiyi katledip ordu muhtira verince demokrasi dersen ben senin niyetinden suphe duyarim bir hukuk develtinde anayasa mahkemesinin kararina saygili olmaz "demokraisye sikilan bir kursundur bu" dersen ben senin hukukun ustunlugunu benimsediginden suphe duyarim Laiklik le bir problemimiz yok deyip "dindar cumhurbaskani secicez" dersen ben senin irtica ile mucadele ediceginden suphe duyarim hatta irticanin kendisi sensin derim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 evet, 'meşhur bursa nutku'. herhalde bir gazetede filan çıkmış olsa gerek bunun o vakitlerde? zira ben bulunamıyor diye biliyorum. hatta gene bir başlık vardı bayağı hararetli tartışması yapılan. nedense atatürk "taş, sopa ve silah" kullanılmasını öğütlemiş, atatürk ismi geçmese stalin söylemiş diyeceğim. eğer demokrasiyi yıkmaya yeltenecek olursa bir yönetim, işte o zaman ben sizinle sokağa çıkarım arkadaşlar. taş ve sopayla değil ama yüreğimle. daha önce değil. ekleme: bunlar demokrasi düşmanıysa oylar yetmeyince azınlıkta kaldığı için demokrasiye dışarıdan müdahale edilemesini isteyenler neci? yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan acaba? unutmayın ki pekçok ülkede koalisyon imkanı dahi yok, birinci parti mutlak iktidar oluyor ve keyfine göre yönetiyor ülkeyi. savaş bile açıyor isterse. seçim sistemi eksikse o halde onu değiştireceğiz, demokrasiyi baltalamayacağız. maalesef barajlardan şikayet eden arkadaşların barajların kalkmasını gerçekten istediklerinden de emin değilim. zira bugüne kadar 'istenmeyen' partiler takılıyordu ağlara. külahlar değişince birdenbire "34% oy türkiye'yi temsil edemez" denmeye başlandı. sormak isterim, bundan önceki 5 hükümetin oy değerleri yüzde kaçlardaydı? 40% ile yıllarca idare edildik, kimseden çıt çıkmıyordu o zamanlar. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 12:02 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Ama o %40 karma bir %40tı her düşünceden şimdikiler gibi saf halde vatan haini değildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Sam yukarda yazmışlar. %34 le yönettiler bişi demedik zaten %34 ile biz cumhurbaşkanını ATARIZ dediler , bizim isyanımız orada başladı. Atayamazsın kardeşim. Uzlaşmam atarım dersen zaten en başta sen demokrasiyi baltalamış olursun. neyse yukarda uzun uzun var bir zahmet okursun :=) yazamam aynı şeyleri tekrar neye isyan ettiğimizi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Bunu yapmaya çalıştıklarını düşünmen için daha ne gerekiyor Sam? Sırf yukarıda yazdıkların yüzünden seni AKP sempatizanı olarak görecek değilim. Ama aptal bir adam olmadığını da biliyorum, tam olarak anlatmak istediğini anlamaya çalışıyorum. Gerçekten de yönetimin aynı şekilde devam etmesinin, AKP'nin istediği gibi at oynatmasının "Demokrasi'nin korunması amacıyla" göz yumulabilecek şeyler olduğunu mu söylüyorsun? Haklısın, Bursa Nutku'nun Atatürk'e ait olup olmadığı tartışmalı bir konudur. Bu konuda ne diyeceksin peki; [spo] [/spo] Bu adamın Cumhurbaşkanı olmasına "Demokrasinin gereğidir" diyorsan, ya göremiyorsun, ya görmek istemiyorsun derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 abso kime göre vatan haini? varsa hain çıkarın kanıtı açın davayı. bende kanıt olsa ben gider kendim açarım. uzlaşma nasıl olacak ki? chp'li aday mı seçecekler lol. yani ben olsam orada çatır çatır seçerim kanun müsaade ediyorsa. etmiyorsa gereği neyse o yapılır, alın işte seçim dendi. eğer kanun kafi değilse değiştirsinler halk seçsin madem. böyle aylarca süren krizlerle dalgalandırmasınlar ülkeyi. neye isyan ettiğinizi okuyorum, demokrasiden vazgeçmeyi gerektirecek birşey göremiyorum. zaten bu yazılanları yıllardır dinliyorum, okuyorum. yeni şeyler söylenmiyor. demokrasiyi tehdit eden birileri var ortada. ama dikkat ederseniz "demokrasiyi tehlikeye atıyorlar, durdurun bunları" diye darbeye yol verenler bunlar. hani gizli saklı tezgah belli olmuyor belki derdim ama gün gibi ortada. olaylara objektif bakmak yeterli görebilmek için. iki tarafı da desteklemeyen birisi olarak bunun görülememesinden ötürü hayrete düşmem normaldir belki de. ekleme: demokraside kim seçilirse o at oynatır bir kere. rejim ne olursa olsun birisi at oynatacak zaten. demokrasi olsa da olmasa da. seçim olsa da olmasa da. cumhuriyet olsa da olmasa da. akp'den önce gelenlerin hepsinin at oynattığını kendim görmüşüm. hiçbiri "aman uzlaşayım muhalefetle" filan derdinde olmadı, bildiğini okudu. bunu anlayalım önce. bunların hepsini ben gördüm, tayyip'in söylediklerini de hatırlıyorum. yukarıda dikkat ederseniz kuşkum vardı demişim. halen sıfır diyemem. ama kuşkulandığımız her kişiyi mahkum edebilir miyiz? hukuk neden var peki? mahkemeler neden kurulmuş? akp sempatizanı görüp görmemeniz benim elimde değil zaten. kimisiyle konuşurum bana solcu muamelesi yapar, başkası sağcı muamelesi yapar. ortada olmanın doğası gereği, alıştım artık. [ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 12:25 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2007 10 dakikadan beri topici okuyorum,o kadar çok şey yazmak istiyorum ki,vaktim müsait değil,akşama yazıcam bekleyin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar