Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhurbaşkanlığı seçimi yürütmesi durduruldu

Apache

Öne çıkan mesajlar

türkiye cumhuriyeti devleti, hertürlü iç ve dış mihraklara karşı bir bütün olduğunu, bozulmaz sağlam yapısının demokrasi vs. gibi ucu açık kavramlar sayesinde aşınmasına izin vermeyen bir devlet olduğunu, gazinin dediği gibi "şeyhler, müritler devleti" olmayacağını ispatlamış oldu.

lakin bir tehlike şudur ki erken seçimle beraber akp daha büyük bir çoğunluk sağlayacak gibi görünüyor :(

bundan hiç memnun olmam ama öyle bi his var içimde.
Sosyal ağlarda paylaş

inşallah birleşirler.
çünkü bence sağ sol gibi kavramlar gerilerde kaldı. yani bugün dypnin çizgisiyle dspnin çizgisi çok da net olarak ayrılmıyor zannımca.
bizde yıllarca partiden çok lidere oy verildiği için hala o sistemin devamına yönelik eğilimler var. ama bugün ne mehmet ağar, ne deniz baykal, ne erkan mumcu ne zeki sezer vs. vs. asla eskiden demirelin ecevitin yaptığı gibi arkalarına kitleleri toplayabilecek "isimler" değil bu yüzden tekrar diyorum ki
inşallah birleşme ve toparlanma olur.
Sosyal ağlarda paylaş

CHP, Anayasa mahkemesine Cumhurbaşkanlığı oylamasının iptali için başvurmuştu, sonuc acıklandı.
Seçim iptal.
Buna göre 45 gün içinde erken seçim yapılması gerekiyor.
Hükümet diyorki seçim tarihini öne alabiliriz.

25 yaş üstü kişilerin seçilme hakkı tasarısı şartıyla diyor.
O olay da şu;
CHP den bir milletvekili kasım ayında 25 yaş üstü seçilme hakkı için önerge veriyor ve kabul ediliyor.ancak bunun yürürlüğe girmesi için kabul tarihinden 1 yıl geçmesi gerekiyor.
AKP sanki kendi teklif etmiş gibi bu yasayı üstüne yatıp seçimi bu tarihten önce yapmak istemiyor.komedinin kralını yapıyor.CHP verdi o yasa teklifini sanane be adam.
erken seçimde gömülecekler, kendileride biliyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

hayırlısı olsun..

olay bu değil.. bunun çıkacağı garantiydi zaten. ancak bundan sonrası önemli, katılım önemli..

seçim ağustos olur diyorlar.. açıkçası bana uygun (aklıma yatan) gelen tarih de bu. Ancak bu seçimden yine akp çıkması ihtimali göz ardı edilmemeli ve oylar bölünmemeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Heyt beaa hemen tükürdüklerini yalamış abilerim=)

TRT 1 de var şuan canlı yayın

Bıdı bıdı bişeyler konuşuyo Apogül amca.

altta şöyle yazıyo:
Son dakika: Anayasa mahkemesi kararı

onun da altında:
Gül: Cumhurbaşkanını halk seçmeli, hemen erken seçime gidilmeli

Daha 2 gün önce biz seçicez huleaaynn modunda at koşturan amcalar şimdi fısss...
Sosyal ağlarda paylaş

kendilerini ezilmiş ve hakları yenilmiş olarak göern tabanlarından oy alabileceklerini biliyor olmaları bu "fıss" olarak adlandırılan durumun oluşmasında etken olabilir sanıyorum. Bilakis şimdi milletvekili kaybederken yeniden tek parti olarak başa geçme imkanları mevcut..

dolayısı ile önümüzdeki seçimlerde oy bölünmesinden ısrarla kaçınılmalı..

ayrıca ne yazık ki, -sanılanın aksine- ahanda TSK sopa gösterdi, anayasa mahkemesi (valla bu karar işime geliyor ancak işin esas çok demokratik bir karar değil. ama darbe kadar antidemokratik de değil.. ses etmiyorum hiç) höt dedi.. bitti artık durumu yoktur. 1000 defa giderler 1001 defa gelirler.. alınılmış "zafer" yoktur.. bu ayakta bir başarı elde edilmiş gibi gözüküyor (sonucunu zaman gösterecek) ancak yarışma devam ediyor ve henüz sonuç belli değil.. falan filan hede ve hödö
Sosyal ağlarda paylaş

utanmıyorum. bana nasıl geliyosa öle yazıyorum. sana benim fikirlerim abuk subuk geliyosa sen de öle yazarsın. ben alınmam yani.

O değil de Abdullah Gül için apo yazmayın. ne kadar karaktersiz bi adam olsa da, şerefsiz bi politikayı temsil etse de, Apo Türkiye'de en üst seviye küfürdür, hakarettir, sölenmesi yasak olan isimdir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...