-Neiloth- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Erkek kravatsız kızlar tişörtlü Bakanlık, yaz döneminde, erkek öğrencilerin ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunu kaldırdı. Kızlar da tişört giyebilecek ANKARA Milliyet Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ve öğrencilerin kılık kıyafetinde yaz dönemi uygulamasını başlattı. Buna göre, erkek öğrencilerin kravat takma zorunluluğu kaldırılırken, kız öğrenciler de şeffaf ve dar olmayan tişört giyebilecek. Bakan Hüseyin Çelik imzasıyla yayımlanan genelgede, yazın hava sıcaklıklarının artmasından öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için bölgelerin iklim şartlarının dikkate alınması istendi. Genelgede, şu kurallar sıralandı: Mezuniyet uyarısı Erkek öğrencilerimizin ceket giyme ve kravat takma zorunluluğunun kaldırılması, öğrenciye yakışır, sade, kollu / yarım kollu gömlek ve tişört giymeleri. Kız öğrencilerimizin şeffaf olmayan, vücut hatlarını belli etmeyen badi, streç ve benzeri darlıkta olmayacak şekilde, öğrenciye yakışır, sade, kollu / yarım kollu gömlek veya tişört giymeleri. Kıyafetin pedagojik esaslara uygun olmasına özen gösterilmesi, kot, streç, tayt vb. pantolonlar ile okulca belirlenenlerin dışında simge, sembol, şekil ve yazıların yer alacağı, vücut hatlarını belli eden darlık ve türde yakasız, kolsuz kıyafetleri giymemeleri. Kılık kıyafet uygulamasının bugünden itibaren başlayarak yeni öğretim yılına kadar devam ettirileceği belirtildi. Genelgede, okullarda düzenlenen mezuniyet etkinliklerinin de, "Velilere ekonomik yük getirmeyecek şekilde veli, öğretmen ve yöneticilerin katılımının sağlanacağı, başka mekânlar yerine eğitim kurumlarında, daha anlamlı ve coşkulu şekilde düzenlenmesi" istendi.
BoaCh Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 mantıklı ama olmaması gerekir....nası bi iş yerinde t-shirt le dolaşamıosan...okulda resmi bi kurum..
-Neiloth- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 @Aragorn seni ilgilendirmeyen bi konuysa kapatır devam edersin bi çok kişi için gerekli bir topic. amacın ne anlamadım ki? ayar vermeye mi çalışıyosun.?
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Yani şimdi senin bu yazıyı buraya yazmanın nedeni, AKP'yi şeriatçılıkla suçlamak, dar-streç giyilmesine izin verilmediği için bunları tartışmaya açıp, olumsuz eleştiri yapmak değil mi?
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Ne alakası var. Tabiki vücudunu belli edecek bodyler giyilmesine müsade edilmemesi normal. Sonucta okul orası, yine üniforma ile gidiliyormuş gibi ciddi giyinilecek elbette, amaç yazlık giysiler sayesinde sıcaktan kurtulmak. [ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 17:28 tarihinde, toggie tarafından güncellenmiştir ]
Necro Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Nasıl yani yarın okula gömlek ve ceket ikilisi ile kravatsız girebilecekmiyim
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Amanın gözlerime inanamıyorum. (Bu arada AKP'yi savunur konuma geçmişim istemeden)
Natanyal Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Resmi olarak bu günden itibaren,İstanbul'un bir çok yere ve benim okuduğum okul dahil 1 aydır biz Lacoste tarzı t-shirtlerle okula gidebiliyoruz. Ama serbest öyle eline geleni giyemiyoruz malesef,tek renk,baskısız vs. Olması gereken bir uygulama bence.Önümüzü açıp,kravatları indirmekten daha mantıklı.
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 said: Amanın gözlerime inanamıyorum. (Bu arada AKP'yi savunur konuma geçmişim istemeden) İmzandan belli değil mi?
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Buradan yargının bağımsız olmasını istemediğin anlamı çıkar. Neyse başlıkla alakası yok...
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 said: Buradan yargının bağımsız olmasını istemediğin anlamı çıkar. Neyse başlıkla alakası yok... bikaç yıl önce hükümet Van 100. yıl üniversitesi rektör'ünü saçma sapan belgelerle yargılarken,yargının bağımsızlığını savunmayanların şimdi ağızlarını açmaya haklarının olmadığını düşünüyorum...
toggie Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 bence de gayet güzel uygulama, yazın pis sıcaklarında dayanılmaz oluyo sınıflar. giy güzel bi gömlek ya da tshirt altına da cek kotunu oh misler gibi ne kravat ne ceket.
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 ARES, 10 yıl Van'da oturmam ve o olay sırasında Van'da yaşıyor olmam nedeniyle konu hakkında bilgim yüksek. Tanı biraz o güzel Rektörünü... 1- Babam, Mikrobiyoloji dalında yurtiçi ve yurtdışı makale sıralamasında ülkemizde ilk 3'e rahat girer. O güne kadar hiç takılmadan gelmişti. 38 yaşındaydı ve profesörlük için gerekli olan tüm şartları yerine getiriyordu. Ama rektör profesörlük kadrosuna atamadı, neden? Çünkü bölücülük yapıyordu, sırf ideolojisi bağdaşmadığı için kadro açmadı. Sonra noldu? Babam dava açtı ve mahkeme kararıyla atandı. Bunun gibi en az 10 olay daha oldu. 2- Bu adamın evinde antik eşya deposu var resmen. Birçoğu resmi müzeye kayıtlı olmamasına rağmen, bazı güçler açığa çıkmaması için öyle göstertti. 3- Dedesi ünlü Ermenilerden olan bir insanın, Van gibi Ermenilerin göz bebeği olan bir şehirde rektör olması düşündürücü değil mi? Bu kurdu kuzuya emanet etmekten başka birşey değildir... 4- İhalede yapılan usülsüzlüklerden biri, bizzat babamın Anabilim Dalı Başkanı olduğu bölümde yapılmıştır. 2 Milyon dolarlık alet, alındı gösterilmesine rağmen, ortalarda yoktur. Davası halen sürmektedir... 5- Adamlarından olan Enver Arpalı, iddia edildiği gibi intihar etmemiş, ettirilmiştir. Zaten ailesinin yaptığı açıklamalardan da bu anlaşılmaktadır. Daha da bilgi var elimde harbi söylüyorum, istersen detaya da inebilirim...
nileppezdel Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Bizim müdür dün kravat takılması zorunlu değil demedi, sadece ya t-shirt ya gömlek kravat dedi. Yarın bi araştıralım darlayalım hocaları bakan konuştu diye. Bir de öğrenciye yakışır lafı çok saçma, insana yakışır eğitim sistemi yok, işkence çekiyoruz ama "öğrenciye" yakışır şekilde giyinmemiz gerekiyor. Oldum olası bu ceket, kravata falan karşıyımdır. Ciddiyet bununla ölçülemez. Galatasara lisesi serbest kıyafet, oradabir yığın ciddi adam varken kılık kıyafet uygulaması olan okullarda bir sürü yılışık tip var. Bizim okulda da var bir sürü. Yani ciddi giyinmek lazım diyenlere bu lafım,i gayet gereksiz ciddi giyinmek. Ciddi giyinilmez olunur diyor ve noktamı koyuyorum. :)
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Ne kadar ilginç ki,Bu rektör Fethullah gülen cemaatine yakın kişileri de afişe ettiği için de feto medyası ve akepe yanlısı medya tarafından daha yargılanmadan başlamadan suçlu ilan edilmiştir...Peki yargılanma sonucu ne olmuştur?Birçok delil çürütülmüştür...
Dev Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 "Kız öğrencilerimizin şeffaf olmayan, vücut hatlarını belli etmeyen badi, streç ve benzeri darlıkta olmayacak şekilde, öğrenciye yakışır, sade, kollu / yarım kollu gömlek veya tişört giymeleri." akp was here
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 ya bu zaten YILLARDIR vardı. Onu geç onun akp ile alakası yok, benim okuduğum lise bile öyleydi. Bende saçımı istediğim gibi yapamazdım mesela. Okulların belirli kuralları vardır, olmalıdır. Disiplin, düzen temel olarak orda verilir çünkü. Herşeye AKP demeyin
Horrible Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Üff bizim okul buna son derece karşı :/ Kravat takmamayı medeniyetsizlik olarak görüyorlar. Akpliler bu uygulamayı getirdiler die kravatı inadına takmalıymıs erkekler ... Tmm adamlar dincide bu kdr da kötü düşünülmez ki yaa
Khirsah Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Aslinda yeni birsey degil bu,ben lisedeyken Saint benoit gayet mayistan itibaren t-shirtle gidiyorduk okula,gerci kimse okulun sattigi t-shirtleri giymiyordu,onun yerine armadan hazirlamistik onu igneliyorduk t-shirtun ustune
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 AAAAAAAAAA olur mu canım kravat taktırmıyorlar ki şeriat getirsinler diye
-Neiloth- Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 @aragorn KESİNLİKLE siyasi bir amaçla açmadım topici aklımın ucundan bile geçmedi. benim anlamadıgım sey kot giyilemiyecekmiş e ben tshirtün altına kumas pantolon mu giyecem?
Öne çıkan mesajlar