Befounder Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 ben cidden anlamiyorum bu gosterileri destekleyen patilerin mantiklarini. istanbulda bu kadar asiri onlem alinmasina sebebiyet veren, izin verilmedigi halde taksimde gosteri yapmaya calisanlar degil mi? orda onlarca masumun dayak yemesine ortam hazirlayanlar onlar degil mi? illegal bir olayi durdurmak icin guvenlik gucleri kullanilmamali miydi? o zaman devletin otoritesi denen seye ne olurdu? evet asiri guc kullanilmis olabilir, ama o gosteri yapilmasaydi, verilen yerlerde olsaydi bu gosteriler de bu kadar olay cikar miydi? 2 tane buyuk miting gecti, yuz binlerce kisi katildi, tek bir olay cikti mi? allah askina gelip burda savunmayin izinsiz, YASAL OLMAYAN mitingde polis "zulmune" ugramis insanlari. Adam olsalardi da izin verilen yerde yapsalardi eylemlerini. Haklarini soke soke almaya calisan suclularin pata kute dovulmesi mi bu kadar koydu? Eylemciler adam olsaydi, istanbul valisi bu kadar onlem almak zorunda kalmaz, bu kadar polis toplamak zorunda kalmaz, Istanbul felc olmaz, belki de gercekten 1 Mayis "Bayram" olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 ehehe harika dersaadet valisi boyunsuz muammer pasa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 hay agzina saglik befounder yaw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 bayramı bayram gibi kutlayacaklar ile hayvan gibi kutlayanların karışması sonucu olan ve her sene süre gelen sorunlara sert bir çözüm(?) denemesidir sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 kendini devletin aldığı karardan daha üstün görenlerin ne kadar azıtcağı açık. ki polis cidden çok çok kızışana kadar hiç bi müdahele yapmadı gördüğüm kadarıyla,müdahele yapanda keyfinden yapmıyo. ki daha önceki senelrde katıldığım bir mayıs eylemlerinden birini nerdeyse yaşasın pkk eylemine dönüştüren insanlar eminim ordaydı gene bu senede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 ÖLÜ OLSAYDI DA BÖYLE DİYECEK MİYDİNİZ ? çıldırdım neyse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 OKULUMU BASTILAR BUGÜN OKULUMU [ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 21:07 tarihinde, Giovanni tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 .. [ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 21:09 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Trafik , ulaşım gibi sorunlara hicbi lafim yok tamamen basiretsizlik fakat gostericilerle polis arasinda olan münasebet olmasi gerektiği gibi olmustur . Daha önceden defalarca gosteri yapilmasina izin verilmeyecegi tekrarlanmisken , israrla sanki kafa tutarcasına oraya gidipte direnis yaparsan polis geregini yapar, olmasi gereken de budur, yoksa otorite diye bisey kalmaz ortada. Ne güzel valla , polis karismadigi zaman polisin yetkileri cok sınırlı etkisiz kaliyor, polis disini gosterdigi zaman polis cok sert. Oraya zorlamı götürmüşler insanları? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 .. [ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 21:10 tarihinde, Giovanni tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 peki herşeyi gectim şuna cevap verin o zaman. Madem sadece taksimde gösteriyi engellemek istiyoalr dertleri bu neden avrupadaki lerin kadiköye gitmesii engellediler? Hatta butun istabulun kadi köye gitmesini engellediler. Ortada yasal olan gösteriyi engelleme durumuda var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 said: .. said: .. 0_o[ Mesaj 01 Mayıs 2007, Salı - 21:14 tarihinde, A-R-E-S tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 polisin olay yerinde vatandaşlara da sert davrandığı ve aşırı güç kullandığı doğrudur (sezarın hakkı sezara tanrının hakkı tanrıya) ancak polisin görevi bu gibi olayları engellemektir.kadıköye gidişte "aman gösteri yapmasınlaaar" gibi bir engellemeden çok "aman olay çıkartanları ayıklayalım ölü çıkmasın" engellemesi vardır. aşırı tedbir boğucu bir ortam yaratmıştır elbette. bu konuda görüşümüz ortak sanıyorum ancak, gerekenlerin yapılmaması halinde ölü çıkardı veya en iyi ihtimalle taksim/kadıköy savaşalanına dönerdi yine ve nihayetinde yine polis suçlu olurdu.. "aa görevlerini yapmadılar ama" olurdu.. benim senelerden beri cevap aradığım soru ise emekçilerin kadıköye veya bilmem nereye girememesi değil molotof kokteyli yapıp sağı solu yakan, araçların camlarını kıran, yol kesen adamların hangi sıfatlarla bu "işçi bayramı" adı verilen günde bulunduklarıdır. hep merak ederim nerede çalışırlar.. ne işçisidirler.. terör işçiliği var mıdır acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 O değil de ,az önce cnntürk göstermiş,polis bir kafeye girip yemek yiyen suçsuz birini tokatlamış zuahsuhauhau... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 aynı olay bizede oluyodu nerdeyse. birden 15-20 kişi koşturmaya başladı etrafta müşteri ayağına yattılar bi kısmı (sonra abartısız her taraftan yüzlerce polis sardı etrafı ellerine kim geldiyse götürmeye kalktılar garson dahil). ama sırtta ter varmı testi sonucu hiç fire vermden sadece gerkli kişileri götürdüler. ben o eylemcilerin müşteri ayağına yattıkları kapalı kısımda olsaydım ve noluyo ne bakıyon sırtıma deseydim muhtemelen bende çok sağlam cop yerdim orda. çünkü polis çok gergindi ve hiç bişeye tahammülü yoktu o anda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CusTodeM Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Adam tedbir diye heryeri kitliyor hickimseyi dusundugu yok ondan sonrada ben isimi yaptim der anca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 bugün arkadaşımla herzamanki gibi buluştuk sabah arabayla bostancıdan ayazağaya gideceğiz. Her zamanki gibi Tem den gidiyoruz. Girer girmez bir trafik. normal değil ama. saat 7. Sonra fark ediyorum ki ehliyet vs. her şeyi evde unutmuşum. Çünkü sabahki ders önemli ve 1 kere daha geç kalırsam devamsızlıktan kalacağım. Ehh birde geç uyanınca ve cüzdan taşıma alışkanlığım olmadığı için aceleden bütün kimlikler, ehliyet vs. önceki gün giydiğim pantalonda kalmış. Radyoyu açtık acı haberi aldık ki çok geç olmuş fsm de bütün girişleri kapamışlar tek giriş var sadece o da polis kontrolünde. ehh oraya kadar gitmeyi başarsam bile polis kontrol edecek sadece ceza yemekle kalmayacağım belki de üzerimde kimlik olmadığı için gözaltına alınacağım. Ama devamsızlık olayı daha bi önemli arkadaşla her şeyi göze aldık yola devam ediyoruz. Polise söyleyeceğimiz yalanlar vs. her şey hazır, provasını yapıyoruz. Ama öyle bir trafik var ki saat 7 den 12 ye kadar devam etti yolculuğumuz ve hala köprü girişine bile gelemedik. İnsanlar artık bayılmaya başlamış, arabalarından çıkmışlar yola yürüyerek devam ediyorlar. Devamsızlıktan kalacağımız dersin hocasıda karşıda oturduğu için derse gelememiş bir arkadaşım haber verdi. Neyse oradan kurtardık. Riva dönüşünden geri döndük ki dönme şansı için tek seçenek burası. Eldekiler: 20 ytl benzin çöpe gitti. Hepsi sadece bostancıdan fsm ye bile ulaşamadan oldu. 4,5-5 saat arası hayatımda çekmediğim bir işkence çektim. vites değiştirmekten sağ kolumdan damarlar fırladı. debriyaj, fren, gaza basmaktan ayaklar uyuştu. AKP ye ettiğim küfürlerden küfür haznem gelişti ve küfüre karşı olan yatkınlığım da ciddi bir artma gerçekleşti. Teşekkürler AKP ve onun atadığı meymenetsiz valiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Adamın verdiği talimatı açıklıyorum: elinizdeki biber sprey tüplerinin tamamını boşaltın. Başka türlü o biber gazının beşiktaşta kabataşta maçkada bile insanların genzini yalmasına imkan yok, herifler gerçekten boşaltımış. Ki o kadar dozu dibindeki adam yedi mi muhtemelen şok geçirir. Ayrıca taksimde de olayla alakası olmadığı idda edilen (ciks, tikky vs diye tabir edilen) gençleri copladıkları söyleniyor polislerin. [ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 01:24 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2007 beşiktaşta sıkılan gazı biz tophaneden firüzağanın aşağısından duyduk... bugun olanlara güvenlik önlemile ilgisi yok, toplumu bastırmakla ilgili, yasa dışı uygulamalar yaptı vali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 said: Provokatörler uğraşsa polisin bugün verdiği kadar zarar veremezdi. vali taksim'e girmelerine izin verselerdi iş bu kadar uzamazdı. provokatörlerin de ekmeğine bal sürülmezdi. ama yok, "taksim ana arterdir" bahanesiyle taksime girilmesini engellemiş. bu yüzden tüm istanbul yaşantısının felç olmasını başarmış. köprüde tıkanıklık yaşanmış. kontrol için bir şerite düşürülmüş yol. madem öyleyse, sokağa çıkma yasağı getirselermiş. daha iyi olurmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6443241.asp?yazarid=2&gid=61 Enteresan vali... VALİ "İşçiler geliyor... " diye kalkıp kapıya kadar koşup masasına geri döndü. Ben böyle vali görmedim. Dün 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda yakalanan suç aletlerini sayıyor: "İki kar maskesi... " Söyler misiniz; on binden fazla kişi iki kar maskesini nasıl takacaklardı dersiniz? * Bu vali enteresan. Diyelim ki futbol maçlarından sonra Taksim'de eğlence toplantıları yapılabiliyor. Yılbaşı eğlencesi de yapılıyor, şarkı yarışması şenlikleri de... Ama 1977'de arkadaşları öldürüldüğü için orada "anma toplantısı" yapma hakkı en çok olan işçilere yasakladı Taksim'i. Enteresan bir vali. O sokaklar kapkaççılara açıktır. Otoparklar mafyanındır. Köşebaşları uyuşturucu satıcılarının. Geceleri hırsızlara geçer İstanbul. Çeteler, şebekeler, suç örgütleri parsellemiştir İstanbul'u. Ama işçilere yasak... * Ormanlarını çalıp "kent"ler kurdular, Vali duymadı. Surlarını, antik kalıntıları çaldılar. Her an yağmalanır şehir. Koruluklar, yeşil alanlar gitti. Tüm bunlardan Vali'nin haberi hiçbir zaman olmadı. Ama anlı açık, emeği ile yaşayan, namuslu işçiler Taksim'e gelmeye kalktıklarında Vali "İşçiler geliyor... " diye koştu. * Ve önlem aldı Vali: Metro kapatıldı. 41 okul tatile sokuldu. Trenleri, vapurları, tramvayı, otobüsleri, özel otomobilleri durdurdu vali, ki içindekiler de durmuş olsunlar. Yüzlerce kişi gözaltına alındı, çok yaralı var, kimse işine gidemediği gibi evine de dönemedi. Bebekler biber gazından zehirlendiler. Kısacası rezalet oldu İstanbul. Vali bunu niye yaptığını açıkladı: "Kamu düzeni için... " Ben bu kadar enteresan bir vali görmedim... [ Mesaj 02 Mayıs 2007, Çarşamba - 09:59 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Nerde o akpden genel kurmay istifa etsin diyen adam şimdi de istanbul valisine versin gazı bekliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Şu valinin konuşmasına bakın ya.. Adam türkçeyi bilmiyo.. Dünyadan bi haber.. Dediği tarihi söz!; "Cuba gomünist tabi onlarda bayram olur biz gomunistmiyiz de bizim bayramımız olsun 1 mayıs" Cümleye bakın.. Sadece oha diyorum bu adam için..başa getirenler baştakiler utansın..ezilen yine halkımız.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Bir yandan Ankara mitingini son anda satan DISKe iyi oldu diyorum ama sonra düşününce satanlar yemedi dayağı gene işçiler yedi onların yerine bi ton sopa diyip üzülüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 2, 2007 eylem yapmasını bilemezsen,demokratik hakkını yitirirsin,sonra da insanlara zalim dersin,oh ne ala. muammer güler gaziantep'teki valiliğinden beri(sanayileşme ve marka şehir gaziantep çalışmaları) takdir toplamış ve istanbul'a alınmıştır. kadıköy'de bile yeterince olay çıktı bu sene diye bahsediyordu arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar