Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hasan Celal Güzel: Bu zorbalıktır.

horacegoesskiing

Öne çıkan mesajlar

Eğitilmemiş insanlar sorgulanmaz kurallara alışarak hatta sırf öyle kurallarla büyüyolar. Dine ve kurallarına alışmaları da çok kolay oluyo böylece. O mantığı kabul ettiklerinden tek seçenek olarak kurallara itaati seçiyolar. Bunda yanlış bi şey yok.
Yanlış bu duyguyu suistimal edenlerin. Kitap yüzü görmemiş, dünyadan bihaber yaşayan adamın dini duygularını nasıl kullanırlar da sonra "müslüman" takılırlar hiç mi hiç anlamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Orada da babalarının inancı giriyor devreye. Abdullah Gül de doktora yapmış adam yurtdışında okumuş ama babasının görüşünü benimsemiş, şimdi de tüm Türkiye ye empoze ediyor tornacı babamın fikriyle yaşayacaksınız diye :)

He tabi bu herkes için geçerli diye birşey yok ama babasından duyduğu şeyin dışına çıkamamış birisi nihayetinde kendisi. Eh bide büyüdüğü çevrede aynı kafadan olunca, başka türlü düşünen insanlar olduğunu hala anlayamamış muhtemelen.

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 22:18 tarihinde, Vodan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Kanının son damlasıymış, laflara bak hele. Bu halk duygularla yaşatılıyor neyazıkki, bilgilerle mantıkla değil. Celallenmiş ifadeler kullanarak çekilen dikkate, yönetilen fikirlere bakın. Halk ne de olsa cahil, kim çok konuşur kim daha kararlı bakarsa inanıyor di mi. Bir de din faktörünü ekledik mi tavlarız. Nitekim tavladılar, o yüzden iktidar oldular, "neden bu adamlar başta o zaman" sorusuna cevabımdır. Demokrasiye karşıymış bu davranışlar. Lan şerefsiz adam, bi ülkede demokrasi varsa o ülkenin ismini değiştirebilirsin anlamına da mı geliyor bu. Heriflere sanki boş toprak verilmiş alın kafanıza göre bişeyler ayarların der gibi iş yapıyor üç beş beyinsiz. Demokrasi var çoğunluk ister diye bayrağı da değiştirirsin o zaman? Evet lanet olsunki yarın öbürgün bayrağı değiştiriyoruz desen bunlara oy verenlerin büyük kısmı "bi bildikleri var demekki" der. Acı ama gerçek Türkiye kalitesiz, eğitimsiz halk acısı çekiyor. Cumhuriyetin sonu yaklaştı lafına karşı çıkmayan insan defolsun gitsin hangi toprakta ne yapacaksa yapsın, sanki bu kavramlar haybeye sıkıldı koyuldu. Of.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar, ben akp sütten çıkmış ak kaşıktır demiyorum. diyemem de. akıl sahibi bir insanım çünkü.

başta herkesin kaldırılmasını istediği kanunları kaldırmaması, 82 anayasasını sabit tutması, biraz da biz güçlü olalım fikri, akabinde yaptıkları bazı yanlış özelleştirmeler, parti mensupları ve bakanların tutumları, bunlar hep yanlış, ve benim halkın bir mensubu olarak karşı çıktığım şeyler. başta kim olursa olsun, benim anam değil babam değil, takım tutar gibi savunmam. hiç ci cı olmadım, unity100 ün kulakları çınlasın, anlaşamazdık ama o da öyleydi.

ortada yapay bir yeni gündem, ülkede, yani halkın içinde olan bir karışıklık olmamasına rağmen, malatyadaki boğaz kesme hadisesine, hrant dinkin vurulmasına rağmen, stabil ve tutumlu bir yapı olmasına rağmen, darbeden sözedilmesine, ve askerin bir gece vakti muhtıra vermesinden bahsediyorum.

evet cumhurbaşkanı yetkileri sınırlandırılsın, evet ülke, birbirini kontrol eden mekanizmalar halinde yönetilsin, polisi kim denetleyecek (Quid custodiet ipsos custodes" sorusunun cevabı verilsin, türkiye üniter bir yapıda olsun istiyorum.

yolsuzluklar olmasın istiyorum, belediye başkanı ihalelerde adam seçmesin, devlet bakanı kendi işyerlerine para akıtmasın istiyorum, çünkü o benim param. çünkü o parayı çalan babam bile olsa karşı çıkarım. bizim hepimizin ortak yönü bu. biz halkız.

bana sorarsanız da erken seçim olsun. hatta önce anayasada değişiklik yapılsın, cumhurbaşkanını halk seçer hale gelsin, ve 6 ay öncesinden belirlenmiş bağımsız adaylardan cumhurbaşkanını da halk seçsin. ben halkım neden halkın sesine karşı çıkayım. bunu anlamanızı istiyorum.

benim derdim, ülkenin yeni bir karışıklığın içine girmesinde. ortalıkta fol yok yumurta yokken, olacağı yıllar önce belli bir olay yüzünden... inanın bizim başka sorunlarımız var. kendi içimizde karışıklık çıkmasını kaldırabilecek durumda değiliz.

avrupa kapıda bekliyor, ermeniler, yunanistan, kürdistancılar bekliyor. amerikanın 2007 yılı planında olan hadise gerçekleşecek gibi, üstelik dediğim gibi, halkın kendi içinde sorunları yokken, birdenbire oluşan bir gruplaşma ve darbe muhtırası ile.

benim kendim için korkum yok, akp için de olamaz da. tekrar söyleyeyim, akp ile göbek bağım yok. benim korkum, türkiye için, bu millet için. başörtüsüdür, düşünce suçudur bunlardan daha gerçek sorunlar için. etten, kandan candan, sorunlar için. en üniter olmamız gereken bir durumda hala darbeyi ister durumda olan, ve darbenin nasıl bir şey olduğunu tam idrak edemeyen insanların, özellikle genç insanların sesini duyduğum için.

umuyorum ki, bir erken seçim durumu veya herhangi başka bir şey olur da, savaş durumu olmadan tekrar birbirimizle bütün halinde yaşar, etrafımızdaki tehlikelere karşı, birbirimize sırtımızı verebilir hale geliriz.

kürdistan kurulacak, biz diyarbakıra gireriz seslerini duyarken, amerika irana girebilmeye çalışırken, ermeni lobisi her zamankinden daha güçlüyken, bizim güçlü olmaya çok çok ihtiyacımız var.

eğer bizim kardeş, millet yapımız sağ olacaksa, baki kalacaksa, bırakın abdullah gülün recep tayyip erdoğanın cumhurbaşkanlığını, kulağa basit gelse de, tüm samimiyetimle, ben ölmeye razıyım. en azından ölen bir kişi olur.

umuyorum ki beni anlayasınız, fetullahçı, akpci, şeriatçı vsvsci olarak değerlendirmeyesiniz. yaşadığınız ülkede, sizin yediğiniz ekmeği yiyen, sizin dinlediğiniz müziği dinleyen, sizin konuştuğunuz dili konuşup, sizin için iş yapan bir kardeşiniz olarak değerlendiresiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

oturdum tamamını okudum konunun ve sanırım viktor en doğru şeyi yazmış, bu 4 yıllık bir süreç değil.

öncelikle ülkemizde malesef "sol" diye birşey kalmadı. en azından"sağcı olmayan"ları birleştirecek bir parti bir oluşum olsaydı belki çok daha farklı bir ülkede çok daha farklı şeyler tartışıyor olurduk. ancak malesef tarfışma bu, devletin ilkeleri ve akp.

evet, yeri gelince herkes hassasiyet gösteriyor, aman rejime zeval gelmesin, laiklik ve demokrasi bizim herşeyimizdir diyorlar, ve tabi ki çok haklılar.

yine de ben hiçbir partinin gelip de "tamam arkadaşlar, bugün bi yasa çıkarıyoruz ve laikliği anayasadan çıkarıyoruz" diyebileceğine inanmıyorum. bu intihar olur zaten, ülkenin yıkılmasıdır. zaten bir islam devleti arzulayanlar hala varsa, varolan devleti yıkıp yerine yenisini kurmaları gerekiyor. bunu yapabilecek babayiğit varsa çıksın yapsın.

ha, bazıları diyor ki yavaş yavaş yapıyolar, gizli gizli kanunlar çıkarıyolar, milleti uyutuyolar..da nası oluyo bu? 4 yıldır bu adamlar tek başlarına iktidar, evet çatışmalar oldu, sataşmalar oldu, harala gürele oldu, ama söyleyin gözle görülür, elle tutulur bir değişiklik oldu mu hayatlarımızda? rejimde veya anayasanın en temel ilkelerinde bir sapma, bir bulanıklaşma yaşandı mı? ama dikkat edin, çığırtkan muhalefetin dediğine bi kerecik bakmadan, objektif olun.

bana kalırsa akp'nin bu saatten sonra şeriat falan getirmesi olanak dışıdır. ne ordu, ne halk, ne abd, ne ab, ne imf yani bu ülkeyle ilgili ne kadar mekanizma varsa buna izin vermez, geçmişte de vermedi, bundan sonra da vermez. o zaman neden bu haldeyiz? neden bu kadar korkuyoruz? neden sadece işimize gelince seviyoruz demokrasiyi ve kanunlarımızı? vermeseydik cumhurbaşkanına onca yetkiyi, devleti iki başlı hale getirmeseydik, seçim kanunu da adam gibi yapsaydık "seçim! seçim!"diye tutturmadan önce.. çok daha vahim şeylere göz yumduk milletçe ama anca şimdi tepki vermeye başlıyoruz.

bana artık insanların manevi özlemleri varmış gibi gelmiyor. "ah keşke şeriatla yönetilen bir ülkede yaşasaydık" diyen insanlar bence kalmadı. ki onları bile tercih ederdim, en azından inandıkları, değer verdikleri bişey var diye..artık herşey paraya, ranta ve kadrolaşmaya bakıyor. hangi parti gelirse gelsin, kadrolaşacak, devlete yayılcak ve kaynakları lehine kullanmaya bakacak. tansu da böyle yaptı, necmettin de, mesut da..1980den sonra kim iktidara geldiyse biraz daha batırdı bu ülkeyi. kaynaklarımız, hazinemiz göz göre göre soyuldu, örtülü ödenekler, ihaleler, banka hortumcuları..herkes kendi cebini doldurmaya baktı, herkes kendi arkadaşını kolladı ve o sırada kimse sokaklarda yürümedi cumhuriyet elden gidiyor diye. insanlarımız vergi kaçırmaya, kolay yoldan köşeyi dönmeye, para üzerinden para kazanmaya devam etti. iktidar değişince rant elde edenler de değişti, işte o kadar. rant el değiştirince bu sefer muhalefet de değişti tabi, önceden herşeyin sütliman olduğunu savunanlar, iktidara saldırmaya başladı. halbuki sistem çürümekteydi sistem, ve biz boğazımıza kadar borca batmaktaydık ülkece. daha köklü bir değişiklik yapmak gerekiyordu. bu değişiklik için de toplumda bir uzlaşma, bir elele verme, bir uyum gerekiyordu. ama ne oldu?

halkı oyalamak ve tartışma çıkarmak için sen türbanlısın, o değil, sen laiksin o değil, sen kürtsün o değil gibi bir çok suni tartışma yaratıldı, bunun suçlusu hem iktidardır hem de muhalefettir. sanki herşey her an tehlikedeymiş ve göz açıp kapayıncaya kadar bir ülke tamamen yok olup yerine başka bir ülke gelebilirmiş gibi..insanlarımız çok mühim meselelerle uğraştığını zannederken, iktidardakiler ve yandaşları herşeyi silip süpürdüler. din üzerinden siyaset tek taraflı yapılmadı bir yerden sonra, türban üzerinden siyaseti dinciler kadar "laiklik yandaşı" insanlarımız da yapmaya başladı.

sonuçta bunca yıl bizi yöneten çapsız iktidar partilerinden geriye kalan korkunç bir dış borç, gelir dağılımında muazzam bir uçurum, haraç mezat özelleştirme ve kör cahil bir halk oldu..4 yıl önce başka bir parti de gelse aynı şeyleri yapacaktı, "a ama bunlar rejim yanlısı öyleyse bunlardan zarar gelmez" diyip sokağa çıkmayacaktık.

değişim şart. ve bu değişim de tek parti iktidarıyla olmaz elbet, çünkü hangi parti tek başına iktidar olursa olsun, halkın "öbür" kesimi çığırtkanlık yapacak ve çatışmayı sürdürecek. chp tek başına iktidar olsun. herşey harika mı olcak? o zaman çatışma olmayacak mı?

kimbilir belki de bu sonuçsuz tartışmaların yıllar boyu yapılması ve devletin iyiden iyiye soyulması gerek bişeyleri idrak edebilmemiz için. biraz dağınık ve uzun oldu kusura bakmayın. saldıracaksanız da rica edicem küfür kullanmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

bu adamlar öyle ki, zamanı gelince orduya da sızarlar, ki eminim vardır bi çalışmaları, halkın çoğunluğuna da ulaşırlar gör bak o zaman ne olur ne biter.. birgün kendini şeriat aslında o kadar da kötü değil yahu diye kendinle tartışırken buluverirsin belki de.. niyet belli, amaç belli adamlarda, geçmiş belli. başka adam yok mu toprak satarak özelleştirme yaparak ekonomiyi kalkındıracak(?), birliği sağlayacak?..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ha, bazıları diyor ki yavaş yavaş yapıyolar, gizli gizli kanunlar çıkarıyolar, milleti uyutuyolar..da nası oluyo bu? 4 yıldır bu adamlar tek başlarına iktidar, evet çatışmalar oldu, sataşmalar oldu, harala gürele oldu, ama söyleyin gözle görülür, elle tutulur bir değişiklik oldu mu hayatlarımızda? rejimde veya anayasanın en temel ilkelerinde bir sapma, bir bulanıklaşma yaşandı mı? ama dikkat edin, çığırtkan muhalefetin dediğine bi kerecik bakmadan, objektif olun.

zaten adamların taktiği de bu.
herşeyi çaktırmadan yapmak.

içkiyi yasaklatırsın, "insan sağlığını düşünüyoruz" dersin.
atatürkçülüğü kaldırırsın, "dış ülkelere nefrete neden oluyor" dersin.
23 nisan'a karşı kutlu doğum haftası şart koşarsın, "dinimizi seviyoruz" dersin.
23 nisan'da koltuğa 21 yaşında imam hatip mezunu birisini koyarsın, "istediğimi seçme hakkım var" dersin.
cumhurbaşkanı seçiminde "dindar cumhurbaşkanı seçiceğiz" dersin.

ve bunun gibi bir ton şey.
sen bile farkına varmadan, yapılanların ne için yapılmış olduğunu anlamadan herşey o kadar hızlıca değişiyor ki.

şimdi de sıra cumhurbaşkanlığında. eminim oraya tesettürlü bir first lady oturmasının da yanlış olmadığını söyleyeceksin :)

herşey yavaş yavaş oluyor. eski normalleri şimdi anormal gibi gösteriyorlar.

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 23:34 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yahu adamlarin direk kaldirdigi yokki icini bosaltiyorlar

laikligi yeniden tanimliyalim lafida oraya geliyor

anayasaya uydurup getiricekelr seriati
mevcut sistem anayasa altinda yerini islami bir cumhuriyete birakmalidir demedilermi zaten

laikligi yeniden tanimliycak laiklik ehrkesin kendine yakisani giymesidir gibi sacma bisey koyup bitiricek

unutmayin olmaz etmez demeyin bu dunyada bir gecede neler degisti

cokmez denilen sovyetler parcapincik oldu
daha birlesmez denilen almanya birlesti
hicbi halt yapamaz denilen japonlar pearl harbor a daldi
bu satten sonra hayatta toparlanamaz denilen almanlaar ilkinden daha buyuk capta bir savas cikarmayi basardi
artik isleri bitti kesin geberdiler denilen turkler kisa sure icinde tabutlarini katillerinin basina gecirip butun dunyayi allakbullak etti

hicbirseye olmaz yapamazlar demeyin bu dunyada her an hersey olabilir
Sosyal ağlarda paylaş

de işte, nerde içki yasaklandı, nerde atatürkçülükten vazgeçildi ki? atatürkçülük, şu son 4 yılda yıpratılmak bi yana dursun, iyice güçlendi. buna da iktidar hakkındaki şaibeler yol açtı tabii. ben oraya kazık kadar adam çıkarmalarını falan savunmuyorum, hatta ülkenin içinde bulunduğu durumdan memnun olduğumu ve akp'nin iktidarda kalması gerektiğini falan da söylemiyorum. dediğim şey, köklü bir değişim gerçekleştiremediler, gerçekleştiremezler de.

peki biz ülke olarak ne kaybettik başbakanın eşi türbanlı diye? tamam türk kadınını temsil etmiyo, tamam çok sakil bir görüntü, tamam modern değiliz, imajımız zedeleniyo vs. vs. bunlar sabaha kadar tartışılır şimdi, ama gerçekten, gerçekten ne kaybettik? başbakan bi ülkeye gitti de "aa eşiniz türbanlı sizi kabul etmiyoruz, ülkenizle ilişiği kesiyoruz" mu dediler? imf yardımı mı kesti? kürdistan daha mı rahat kurulmakta? dandirik avrupa ülkelerinde soykırım yasası daha mı kolay çıkıyo kadın türbanlı diye?

adam imam hatip mezunu, geldi başbakan oldu. dışişleri bakanı olan birisi de pekala cumhurbaşkanı olur. gökten zembille inmedi bu adamlar, kanunları da kendileri yapmadılar, hazıra kondular bunu anlatmaya çalışıyorum. suçu tek bi tarafa atmakla ve akp iktidardan indiği zaman herşeyin harika olacağını savunmakla yürütemeyiz bu işi.
Sosyal ağlarda paylaş

öyle içki yasaklanması falan senin düşündüğün gibi bir anda olacak şeyler değil. çok önceden planlanması gereken, yavaş yavaş, içten içten kurutularak yapılacak şeyler. kadrolaşmalarının haddi hesabı yok. bir planları var. yok demek cahilliğin ta kendisi. bir insan 10 senede bu kadar değişebilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

ben 4 yıldır istediğim yerde istediğim gibi içki içiyorum, bundan sonraki yıllarda da içeceğime inanıyorum :P

ayrıca viktor saydığın şeyler çok uç noktalar, savaş anında ve halkın neredeyse tamamının katılımıyla elde edilmiş başarılar ya da yapılmış köklü değişiklikler. akp böylesine köklü bir değişikliğe gidemedi, tek başına iktidar oldu, ve yapmayı istediyse de, beceremedi.

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 23:59 tarihinde, sir tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Basbakanin esinin turbanli olmasinin yaratacagi sorun tamamen imaj sorunudur zaten (kalkip da universitede okuyacam demezse tabi).
Ama 4 yilda hic birsey degismedi de denemez.
Milli Egitim bitti mesela, dini egitim oldu o.
Cocuklarimiza Arapca isimler verir olduk, Ahmet Mehmet`ten bahsetmiyorum, yeni yeni isimler turedi, cevremden biliyorum.
Dersane abi ablalari tek degil, bunlarin mahalle kadini versiyonlari da var.
Zaman`in tiraji katlandi da katlandi, bakkallara sor satilmiyo derler ama.
Eskiden bagis dedin mi Kizilay vardi, Turk Hava Kurumu vardi, Mehmetcik Vakfi vardi, simdi Deniz Feneri var.
Milli takimin bile sortlari uzamis, eskiden dizustuyken simdi bayagi bi dizlere gelmis
vs vs vs

Boyle gider bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Kuzeyimizde, rusya hükümeti boris yeltsinin elinden putin efendiye içi bom boş bir kasa vermişti aynı 99da ecevitin elinde olan boş kasa gibi.putin o kasayı aldı %600 oranında azına kadar doldurdu, avrupanın tamamı dahil 16 ülkeye dogalgaz satıyor,üstüne birde giderayak avrupaya tekrar sert cıkışabiliyor özgüveni var hükümetin.sovyetlerin dagılan mallarının yagmalanmasından sonra imkansızı başardı diyebiliriz adamlar.o soyguncular bugun dünyanın en büyük kulüplerini falan satın alıyor bilirsiniz.

o ecevitin elindeki boş kasayı bizde doldurabilirdik, hiçbir problemimiz yokmuş gibi dogdugumdan beri bu ülkede erbakanında destegiyle bir din sorunudur gidiyor, valla bıktım usandım.üstüne birde yalan dolan birsürü özelleştirmeyle olmayan parayıda bitiriyorlar avrupanın götünü yalıyorlar.adamlar niye alsın bizi sırtımızdan geciniyorlar senelerdir, almasınlar zaten kendilerinde olmayan bir ton şeyi bizden istiyorlar, adamların ürettikleri silahlar orda burda afrikada afganistanda güneyimizdeki pkk nın elinde görülüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

işte diyorum ya, yapmaya çalıştıysa bile, HÖÖST diyosun duruyolar, durcaklar tabi, riske atabilirler mi rejimi herifler?

sg-1 eğitim konusunda haklısın, zaten doğru dürüst bir eğitim verilemiyodu, iyice boka battı. ancak çocuklara isim vermek ve zaman'ın tirajının yükselmesi biraz halkın iradesi sanki, hükumet zorla gazete sattırıp isim koydurmuyo sonuçta.

milli takım şortları? O_o
Sosyal ağlarda paylaş

Milli takim sortu isin geyigiydi yav, akp`den once uzadi o, modaya uydu.

@sir, gazete satislari konusunda ne dedim bak, bakkallarda satilmiyor o gazete, insanlar abone ettiriliyor, once tanitim icin bir sure beles, sonra da parali abonelik. Mahalle`deki Kuran kursu kadinlari yapiyor bu isi. Bizim eve de girdi o gazete, oradan biliyorum.
Isim koymalara gelince acayip acayip isimler konmaya basladi, sirf Kuran`dan bir kelime diye anlamini bilmeden arapca kelimelerden isim konmaya basladi. Ya da bazen cemaat liderlerinin sozde ruyasinda gorup taze anne babaya sunu koyun dedikleri isimler. Komik ama gercek.
Halk iradesi dedigin sey cemaatlerde ya da cemaat olma yolunda giden kucuk olusumlarda degistiriliyor, yonlendiriliyor.
Daha once de yazdim, bu halk hep bir coban ister kendine. Kimin kendisini daha iyi gudecegine inanirsa onun koyunu olur, o coban ne derse onu yapar. Ataturk son coban olup bu halki kurtarmak istedi, ama basaramadi, ya da o basardi ama bir sekilde bu halk eski "padisah tebaasi" gunlerine geri donduruldu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...