Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

roaccutane ?

Fly

Öne çıkan mesajlar

3-4 yıldır sivilce problemim var, daha 16 yaşında olduğum için normaldir falan diyorlar da şahsen sıkıldım her traşta 3-4 sivilce kanatmaktan. günün birinde arkadaşım kullanmaya başladığını söylemişti , ben de internetten araştırdım biraz ve 2 hafta sonra randevu alabilirsem bir cilt doktoruna gideceğim de aklıma takılan şeyler var, sormadan rahatlayamayacağım.

bu ilaç tam olarak ne yapıyor (nasıl çalışıyor) ? yok pankreatit yok yağ bezi kuru dudaklar falan bir sürü açıklama var. sivilcem gidecek diye 30-40 yaşına gelince ölüm riski teşkil edecek durumlar var mı ? öss var benim bu sene, çalışmamı etkileyecek derecede yan etkileri oluyor mu ?

depresyona yol açıyor, amerikada onlarca kişi intihar etti falan deniyor bir de. diyelim ki bir gün bu ilacı alan biri ertesi gün uyanınca içgüdüsel olarak bileğini falan mı kesiyor, noluyor ?

edit : evet benzer bir konu daha önce açılmış ama dediğim gibi, her kafadan farklı bir ses çıkıyor , istediğimi öğrenemedim.

[ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 00:17 tarihinde, Fly tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
beynin dengesini bozan, sinir hastalıklarını tetikleyen bir ilaç.
kullanıp ağır depresyon geçiren tanıdıklarım var.
kullanmadan önce depresyonun ne olduğunu bilmiyorsanız öğrendiğinizde hayatınız kararmış olabilir.
aşırı dikkatli olun bu ilaca karşı.
dozaja ve bünyeye, kişiden kişiye değişebilir bu yan etkiler.
hiç bir şey olmayabilir de.
Sosyal ağlarda paylaş

İlaça başlayalı 2 hafta oldu benim. Şimdi her sivilceye roaccutane tedavisi verilmiyor. Bir sivilce vardır antibiyotik tedavisine yanıt verir diğeri ise yağ bezelerinde saklanır ve cevap vermez. İkinci tür sivilceden ancak yağ bezeleri yok edildiğinde kurtulursun. Burada vücuda aşırı A vitamini veren ve yağ bezelerini yok eden roaccutane giriyor :).

Ben cilt doktoruma gittiğim de kadının bana bakıp öyle bi roaccutane diyişi vardı ki sanırsın ki burnumu kesicekler. Başladı yan etkilerini saymaya. İşte nedir bunlar? Dudak, cilt, burun, göz kuruluğu. Burun kuruluğundan doğan kanamalar, dudak kuruluğundan doğan yaralar vs.vs. Güneşe çıkamıyorsun ve ilaç karaciğeri çok yorduğu için kullandığın süre boyunca alkol ve sigara yok. İntihar, depresyon ve bunalım ise senin yaratacağın şeyler. İlaç tedavinin ilk 2 ayında yüzünde bir değişiklik yaratmıyormuş. Hatta tam tersine birkaç yeni sivilce arkadaşın daha çıkıyormuş. E tabi 2 ay dudak kuruluğu, güneşe çıkamama göz möz derken deliriyorsun ve yeter lan diyosun en sonunda hehe. Benim işte kullandığım 2 hafta içinde dudak kuruluğundan başka yan etki görmedim hatta güneşin de bir yan etkisini göremedim. Yüzümde eski sivilcelerden kalan kalıntılar yavaş yavaş gidiyor ama birkaç tane daha çıktı ve dudağım da birkaç yara var tabi :)

Şimdi kullanma konusuna gelince. İlaca başlayacaksan, devam etmelisin. Her gün 40mg alacaksan, alacaksın. Başka yolu yok :). Normal bir tedavi 6 ay sürüyor ve eğer birkaç gün eksik alırsan veya doktor dur demeden bırakırsan 1-2 ay sonra çat diye tekrar çıkar sivilcelerin. Ayrıca iyi bir cilt doktoruna git eğer roaccutane demezse sen ona söyle böyle bir ilaca gerek var mı diye. Yani bir doktorun gözetimi altında kullan. Malum ayda bir kan testi yaptırmalısın. Ayrıca son olarak daha ben 2 haftadır kullanıyorum fazla birşey yaşadığım söylenemez bir kaç yorumu daha bekle :).

[ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 01:01 tarihinde, Sage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle söyleyeyim yazacaklarım pek iyi şeyler değil
lise 3'deyken içtim bu ilaçtan. en ağır dozu olandı sanırım ve tam 1 ay içtim ve belki benim de dış görünüşümü fazla takıyor olmamdan dolayı gerçekleşmiş de olabilir ama -sivilceli birisi takar gerçi- hayatımın en kötü 1 ayı'ydı diyebilirim.

birincisi sivilcelerim artmayı bırak daha da kötü oluyordu. ama bu da ilacın bir etkisi olabilirmiş.
ama esas kötü olan dudaklarımın soyuluyor olmasıydı. önce ulan alt tarafı bi dudak soyulcak, zaten soğuktan çatlıo falan diyodum ama bu soyulma öyle böyle bir soyulma değildi.

dudağının üstünde kalın beyaz katmanlar oluşuyordu ben de bunları deli gibi yoluyordum. bu sefer de kırmızı kırmızı dudaklarla falan geziyordum otobüse bindiğimde hissettiklerimi düşündükçe miğdem bulanıyo o derece. dersaneden erkenden kaçtığımı falan hatırlıyorum.

bir de dudak koruyucusu falan almıştım doktor önermişti. o da ayrı bişeydi çıkarıp sürecem diye ne acılar çekerdim. sınıfta falan sürdün mü de arkadaşlar geyik çevirir bilmemne. bir de bütün firmalar da güzellik için bayanlara üretmezmi şu dudak koruyucularını. sürerdim parıl parıl parlardım koridorlarda. peh.
e bir de bu dudakların acısı var. ondan bahsetmeyeyim bile.

sonuçta sivilcelerim geçmedi.
azaldı galba biraz bilmiyorum. üstünden 2-3 yıl geçti hala sivilce sorunum var tabii ki o zamanlar ki kadar değil ama yine de sinirlerimi bozacak kadar.

tabi bu ilacı 7-8 ay fln içmek lazım. bana doktor -doktor da bi acaipdi zaten ota boka roaccutane dayıyodu- 1 ay dedi içtim tekrar gitmem gerekiodu gitmedim. ama sonuç olarak gerçekten "ağır" vakalar için tek ilaç. çok işe yarıo. yaradığını başkalarında gördüm.

işte durum böyle.
benden sonra çok rahat bu ilacı içen adamlar da gördüm. belki ben çok sorunluyum bu konuda yada ilacın dozu yüzünden. bilmiyorum.

bazen diyorum acaba bi 4-5 ay daha içseydim şimdi rahata erseydim ya falan ama yok bi-iki yıl daha sivilceyle gezmeye tercih ederim. o derece.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Prosedurune gore kullanirsan zararini gormezsin.
Kullanimdan once karaciger testleri yapiliyor.Bunun sonucunda boy ve kiloya gore alinacak doz belirleniyor.Tedavi suresince iki ayda bir tahlil yaptiriyorsun.Ters giden biseyde onlemini aliyorlar.

Depresyon olayina gelince;
Kullanmaya baslamadan evvel gorustugum psikologa danismistim.Dedigi tek sey suydu:
''Sivilcelerin sebep oldugu ruhsal rahatsizliktan daha fazlasiyla karsilasmayacaksin.''
Bu yonu pek etkilemedi beni.Belki de kullandigim anti-depresanlar yardimci olmustur.

Tedavi 4-8 ay arasinda degisiyor.
Ilk baslarda vucutta deri alti,deri ustu ne kadar sivilce varsa hepsini yuzeye cikariyor.Vucudunun garip yerlerinde bile sivilceler cikmaya basliyor (az cekmedim bu olaydan).Sonra hepsini birden temizliyor iste.Ama bu ilac da kesin cozum degil.Cok dusuk bi oran da olsa ilerde nuksetme ihtimali var.Bi de tedaviye basladiktan sonra yarim birakmamak gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle doktora gidiyorsun ve onunla konusuyorsun

bunun dısında bende sivilce lisede değil üniversitede başladı ve hala devam ediyordu(22 yaşındayım) 3-4 ay önce başladım roaccutane a

aldığım doz 20mg yani en düşüğü önce bunu belirteyim. içki içiyorum, güneş kremiyle güneşe çıkıyorum(güneşe çıkmaktan kasıt tatil vs yoksa sokağa çıkamama gibi bi durum söz konusu bile değil, uzun saatler güneş altında kalınacaksa krem sürülcek), depresyonla ilgili en ufak birşey söz konusu bile değil

zaten başladıktan sonra doktoruna gitmeye devam edeceksin. birkere gidip doktoru birdaha görmeyeyim diye birşey yok. doktor isteyince karaciğer testi yaptıracaksın, karaciğerin etkileniyorsa içkiyi bırakacaksın tabi ki.

kısacası herkeste etkileir aynı değil ve senin alacağın doz a çok bağlı tabi ki. hemen doktoruna gidiyorsun ve onunla konusuyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

Valla black roaccutane sayesinde sivilcelerden kurtulan bir sürü arkadaşım var ve yani bunlar gerçekten kötü gözüken sivilcelere sahip olanlardı. Yani ilaç eğer tedaviye harfiyen uyarsan gerçekten etkili. Ama doktorun gerçekten garipmiş en az 6 ay kullanmalıydın.

16 yaşındasın, al ve kurtul. Tam öss senesi kapan eve mis gibi alırsın bir dudak nemlendiricisi şimdi başlarsan ekim gibi biter tedavi. Jilet gibi gidersin üniversiteye. Ama gene de kendi tercihin, ilaç, diğerlerinin dediği gibi, herkese farklı yan etkilerde bulunuyor. Ben de seneye ÖSS ye giricem ve bu seneden başlamaya karar aldım.(Tabi 89luyum 5 sene lise :/) Seçim meselesi. Ben alıp kurtulmaya karar verdim :p.

Ama roaccutane gerçekten son çare yani. Sen sakın dediklerimizden korkup cilt doktoruna gitmemezlik yapma. Git bakalım belki seninki antibiyotikle geçen türdendir.

[ Mesaj 26 Nisan 2007, Perşembe - 10:24 tarihinde, Sage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende kullandım. Memnun kaldım. Öyle sokağa çıkamama güneş müneş bişey etkilemedi. Doktora gidiyorsun. Doktor eğer sana uygunsa bu ilacı öneriyor. Yalnız sana bir kağıt imzalatıyorlar. Yan etkileri vs vs biliyorum diye. Doktor kontrolünde ve aylda 1 kan testi ile kullanıyorsun. Yan etkisi olarak bende dudaklarım kurudu. Yüzüm kurudu. Birazda burnun kurruyabilir ve kurumadan dolayı kanama yapabilir. Bunun dışında karaciğerini biraz etkileme gibi bir muhabbet var ama çok nadir görülüryor. İlk 1-2 ay yüzündeki sivilce sayısı artacaktır. Hiç takma dert etme. Daha sonra azalmaya başlayacak ve yok olacak. Cildin eskisi gibi yağlanmayacak. Dudak ve yüz kuruluğu için krem kullanabilirsin. Erkek adam lipstick sürünce biraz arkadaşları dalga geçebiliyor tabi. Bununda çaresi var. Roche nin Lipikar isimli tüp kremi var. Yüz ve dudak için. Yaklaşık 60 ytl ye patlar ama baya kullanırsın. Arkadaşlarının yanında çıkar kremi sür. Tüp krem olunca ağızlarını açmıyolar. Test edildi onaylandı. Ama doktor kontrollerine dikkat et ve kesinlikle aksatma eğer kullanacaksan. Bir tanıdğımızda ilaç ters tepki yaratmıştı. Karaciğerini zorlamış sanırım. Doktor hemen ilacı kesmişti. Doktora tüm yan etkileri riskleri sor. Ona göre kendi iradenle kadar ver. Ama unutma kişiden kişiye değişir yan etkiler.
Sosyal ağlarda paylaş

1-2 sene önce 1 sene boyunca günde 3 tane içtim bu ilaçtan. Tabi kullanmadan önce bi ton prosedür var ve kağıt falan imzalatıyorlar sana. Çünkü karaciğerde ağır tahribat falan yapıyormuş. Depresyon falan ne bilim hiç söylenmedi ve başıma gelmedi bu ilaçtan dolayı. Gerçi hiç gelmedi de bu ilacın öyle bi etkisi olduğunu bilmiyorum özellikle beyine tahribi falan :S Karaciğer'i tahrip ediyor bunu biliyorum. Zaten bu ilacı herkese vermiyorlar gidip 1-2 sene tedavi görüp (krem vs vs) sonuç alamazsan son çare ayağına veriyorlar kullanıp kullanmamak sana kalmış sonuçta geçecek bir gün elbet.. :)

Unutmadan ve suratını acayip kurutuyor bu ilaç özellikle dudakların mahvoluyor. Hatta arkadaşın elleri falan kuruyordu çok iğrenç oluyor ama sonuç iyi oluyor tabi ki de :) Zaten bu ilacı gidip kafana göre alamazsın kesinlikle dermatoloğa gitmelisin...

[ Mesaj 28 Nisan 2007, Cumartesi - 23:24 tarihinde, Alfheim tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

2 ay kullandım doktor 7 ay demişti.. sırtım dahil suratımdaki ve vücüdumdaki bütün sivilce ve izler gitmişti lise dönemınde. 3 sene oluyor .

kötü yani:
cok skılıyorsun 4 duvar arasında yumrukluyosun bazen. hiç olmadıgın kadar sinirli oluyorsun ınsanlara karşı.
dudakların inanılmaz derecede şekil değiştiriyor ve çatlıyor. sıradan bı catlama degil tabi bu . krem falan sursende 30 dakka en fazla etkisi.

ama sivilceye %100 cözüm diyebilirim.
ömür boyu değil ama 1-2 ay kullanmak 1-2 sene götürüyor.
3 senedir kullanmıyorm tek tük sivilce cıkıyor 2-3 gün durup gidiyor ellemıyorm bile.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...