Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arkabahçe eziyeti ne zaman biter?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
gidip kapılarına yatıp protesto etsem bir işe yarar mı acep? aylar geçti yıl oldu hala beklediğimiz kitaplardan ses seda yok o kadar seriyi aldılar şimdide çıkaramıyorlar ulan bir fk zevkim vardı onunda içine arkabahçe etti, bi ithaki gedik savaşlarını çıkarıyor allahtan yoksa sıyırmamak elimde değil bi tavsiye bi umut verebilcek kimse yok mu ne yapmak lazımdır :=(

bu pazartesi 1000 ork çıkacaktı gittim baktım penguene gelmemiş onlarında haberi yok offff offf !!!
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
arkabahçe batıyor diye biliyordum ben.

en iyisi ingilizce öğrenmek , bende 200 küsür paperbacklik fk/sf arşivi var , mutluyum.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
5-6 yıl önce bir kaç çevirilerini almıştım , çok kötü çevrilmişlerdi ; eğer hala öylelerse işiniz kötü.
Mesaj tarihi:
gerge yok 5-6 yıl öncekiler gibi deil baya iyi çeviriyo çocuklar. genelde bu konularla ilgili adamlar çevirdiği için. eskiden öyle deildi tabi.
ha ingilizcesiyle tabiki farkları var olmama ihtimali yok zaten. bu yüzden ingilizce öğrenmek daha mantıklı bencede.
Mesaj tarihi:
namevt savma falan vardı zindancıbaşı nın kitabında. gerçi arka bahçenin miydi o tam hatırlamıyorum. ulan ingilizceyken anlıyordum türkçe ye çevirdi adamlar, sözlük kullanmaya başladım. namevt ne be körolası.
Mesaj tarihi:
ya drizzt kitaplarını cevirmek cok kolay zaten.

ve drizit karsınızda mostersmanueldaki sayfa xile x+15 arasıdnaki yaratıklardan x'er kadar cıktı.

ve palalar dans etmeye başladı!!!111birbirbir.

uzunca özetledim işte drizzt kitaplarını.
Mesaj tarihi:
e o zaman siz çevirin abi türkçeye :)
hadi çevirin bakalım
undead=?
ölmemiş mi diceksiniz :)
zombi? zombi olmaz zombi die başka bişi var.
yapmayın abi çok önyargılı daldınız olaya.
Mesaj tarihi:
çeviremediklerini bıraktıklarında ya da yarım yamalak çevirdiklerinde de komik duruyo

mesela şuan hatırlamıyorum ama drizzt in bi kitabında drizzt ten birkaç defa "drow rancer" şeklinde bahsetmişti ki kitaptan tiksinmiştim
(ki ranger ın direkt olarak çevirisi var kolcu olarak)

bence undead ölümden dönmüş olarak çevrilebilirdi bence
(tabii bu deyim bi de az daha ölücekken son anda kurtulmuş şahıslar için de kullanıldığı için biraz karışabilir:P)

ama en azından undeadi kastettiğini anlardık=)

hiç olmadı yürüyen ölü vs. vs. klişe ve uydurma olmasına rağmen işe yarayabilecek alternatiflere yönelebilirlerdi

ama namevt ne yaa?
Mesaj tarihi:
iyi rencır yazmamışlar. namevt defetme. ulan öyle bişey ki: "çık git la şerefsiz, ölmüşün, kokmuşun hala ortada geziyorsun" gibi oluyor. neyi defediyorsun yahu? namevt başından at, kış kış namevt kış kış.
Mesaj tarihi:
larakencim ona bakarsan bu kelime türkçe felan deil
farsça :D
sadece adamlar o kadar uuraşmış öyle hemen dalga geçmek çok kolay oluyor yapmayalım böyle. hangi topice baksam bi şeyle dalga geçiliyor. ben şimdi dicem sen ne yaptın türkiyedeki fantastik kurgu için?
hiçbişey
yapmaya çalıştınmı?
hayır.
ama bunları söylemek/sormak istemiyorum, onları korumak hiç hiç istemiyorum. nötr olalım biraz elleşmeyelim ne yapacaklarsa yapsınlar. bütün o türkçeye çeviren insanlardan daha zekiymiş gibi davranmak itici oluyor biraz. gençliğin sorunu bu zaten, kendilerini herkesten zeki zannediyorlar.

[ Mesaj 03 Mayıs 2007, Perşembe - 05:52 tarihinde, cenx tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
@cenx:

evet frp dünyasına katkım oldu. dolu yeni yaratık yarattım, yeni bir dünya kurdum-ki iki ayımı aldı-, bir sürü isim düşündüm yazdığım senaryolardaki en küçük parçalara, onlarca back ground yazdım, yazımına yardım ettim. bunları çoğu tanıdığımla paylaştım ama hiç namevt defetmedim. beni "türkçeleştirmek" adı altında sözlük kullanmaya zorluyorlarsa ben çok pis dalga geçerim. undead olarak kalsaydı namevt ten daha çok anlaşılır olacaktı sanırım.

benim hakkımda en ufak bir bilgin yokken böylesine rahat eleştirmen de ayrı bir tartışma konusu.
  • Yeni Oluştur...