Copycat Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 1.Pump nedir? 2.Çıkmış oyuncunun herosunun itemlarını araklamak caiz midir? 3.Bunları cevaplarsanız sevinirim. bu kadar.bitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 1-Pump, pompa, vs güzel birşey değildir. Pump, basitçe takım arkadaşlarının birine tek yönlü eşya desteği yapmasıdır. said: 3 kişiyiz mesela. Sen sarced relic aldın, ben sana demon edge aldım , diğer arkadaş da clymore attı sana. Birden aşmış bişey oldun. Ama alnının teriyle değil. =p Tüm takımı silip süpüresi herolar vardır. Hatta kasarsa her hero silip süpürür. Takım arkadaşlarının kendine almayıp hep sana hep sana yapması seni devoçi deyişiyle demi-god yapar. dengesizlik olur oyunda ayıp olur. 2- Çıkan oyuncunun eşyaları; -Hepsi satılarak takıma ortak para gelmesi sağlanabilir. güzel şey =p İtemleri satılmış hero ile oynanmaz , ayıptır. Mümkünse yasaktır. İtemler satılmayıp bölüşülebilir de. Çıkan hero ile oynayacaksanız eşyalarını satmayınız. Teşkürler. [ Mesaj 22 Nisan 2007, Pazar - 11:48 tarihinde, Dynun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 pump abartılmamak kosuluyla yapılabilir bence mesela sen sy-butterfly bitirmişsin takım arkadasın eziq kalmıs ona bi sy kagıdı almak gibi ama aartılırsa cok igrenc oluo waxxide cok yapan görmedim ama kafede bazen yaptıgımız oluyor sonunda malum har gür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 en basitinden bence oyun basında canı azalan takım arkadasına yüzük almıssısan onuda vermek etik değil bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 o kadarda deil be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Gayet de doğru Sinan'ın dediği. Yüzük falan değişmeyin ayıptır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 takım oyunu ile pump arasında ki çizgiyi karıştırmayın bence. potion yüzük paylaşılır gerekirse ama gidipte adamın tüm potionlarını sen almazsın yada verdiğin yüzük 10 dakka adam da kalmaz.(ölürsün veremez ayrı iş). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 potion vermek de birşey yok, oyun kurallarına göre ring değişmek de suç değil fakat bence ring değişilmemeli. Orta da 2v2 siniz diyelim karşınızda birinde ring var diğerinde ring yok. ring olmayana ara ara atacklar yapıp hitpointi olabildiğince aşağıda tutmaya çalışıyorsunuz pat yandakinden ring alıyor, uğraşınız boşa gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 pumping yasak diye hayatımda duymadım. pumping diye sınıflandırmak ve buna yasak getirmek oldukça saçma birşey. bu oyun takım oyunu. o zaman takımın birbiriyle yardımlaşması lazım. şimdiye kadar sayabileceğinizden çok team deathmatch oyun oynadım. hepsinde takım arkadaşına yardım etmek caiz olmuştur. hatta birbirine yardım eden ve bir plan doğrultusunda hareket eden takım her konuda daha başarılı olmuştur. en basitinden, counter-strike'ta bile parası fazla olan kişiler, takım arkadaşlarına silah alıp verir. her ne kadar dota dışı warcraft köşeye atılmış olsa da, dota sonuçta bir warcraft haritasıdır. ve diğer warcraft turnuvalarında veya ums haritalarında olduğu gibi oyun etiğine sahip olmalıdır. pumping dediğiniz şey iki yönlü çalışır 1- kendisine fazla gelen parayı takım arkadaşına vermek 2- kendisi hiç item almayıp kazandığı tüm parayı tek bir oyuncuya vermek. bu iki durumu değerlendirirsem, birincisinde, kendisine fazla gelen parayı takım arkadaşına vermek, bir takım oyunu kuralıdır. boş yere kendisinde para durması yerine, kendi takım arkadaşına yardım etmesi etiktir ve oyunu kazandıran etkenlerden biridir. ikincisinde, tek bir kişiyi güçlendirmek olarak tanımlayabiliriz. bu durumda takımın diğer elemanları zayıf kalacaktır, bir kişi güçlense bile diğerleri etkisiz duruma gelecektir. yani bu ikinci durumu da endişe etmeniz gerekmez. bir takım, en zayıf halkası kadar güçlüdür. tek bir kişi ne kadar güçlü olursa olsun, en zayıf oyuncudan başlıyarak teker teker kırıp karşı takımı yenebilirsiniz. yani bu iki şeye bakarak söyleyebilirim ki, pumping dediğiniz hadise her oyunda normal karşılanmaktadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Değişik rule settinglere göre yasak olabiliyor tabii ama ben bizim oyunlarda yasak olması için bir neden göremiyorum. Ha bu arada oyundan çıkan insanın itemlar team sell olmalı bugün resmen gg olduk o sebepten, pump halt etmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 bone sizin takım parasını kendine harcarken karşıdakiler tek bir heroya abanır. sonra o paranın 3 katını çıkarırlar sende dersin "en zayıf halka nerdesin!! nerdesin!!". 4 kişi yanyana dolaşcaksanız o pumplıyı kesmek için zaten kendi paranızdan experienceınızdan ödün veriyorsunuz , pump yapanlarda yanlarda leylim ley geziyor hatta arayı kapıyor olur. her türlü denge bozan bir unsur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Eğer bir oyuncu oyundan çıkar yada düşer ise 2 seçenek vardır: 1. si : itemları satar veya kullanırsınız "ve" hero'su ile oynayamazsınız 2. si : itemları olduğu gibi bırakır ve hero ile oynarsınız(kendi heronuzla da oynamanıza rağmen). Şöyle bir olayda görülmüştür: Bir arkadaş kendi herosunu beğenmez ve çıkan hero ile oynamak ister, kendi itemlarını satar çıkan heroyla oynar. Bu pek tavsiye edilir birşey değildir, çünkü çıkan arkadaşın herosu ile kill ve creep alınınca oynayan oyuncuya para gelmez vs. Ama yinede böyle yapacaksa kendi herosunu bırakmalıdır. Yüzük işine gelince, bence yüzük değişmenin pump ile hiç alakası yoktur. Pump sözcüğünden anlayacağımız gibi pompalamak, güçlendirmek, tüm kaynakları bir kişiye odaklamak vs vs... Yüzük değişimi, takım arkadaşının regeneration unu geçici olarak arttırır, item onda kalmaz ve pump değildir. Bu kurallar elbette kişiden kişiye değişebilir ama şu anlık genel kurallar(weplada euro battleda fln) böyle. Sağlıklı bir oyun olması için bu kurallarınoyun başlamadan konuşulması gerekmektedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Copycat Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 @Dynun: Satılmayıp bölüşülebilir demişsinde bölüşmek diyince herkes farklı bakar buna. Eğer bölüşülecekse team sell yapılır herkes kendi ihtiyacı olan şeyi satın alır.Şöyle düşünelim oyunda bir takımda 2 agi 3 int herosu olsun, agi herolarından biri düşer.Biz bunları paylaşıyoruz haydin deyip tüm eşyalar diğer agi herosuna gider.Ve senin dediğin demi god durumu oluşur :) Eğer paylaşılacaksa tüm olay team selldedir diyorum. @Bone: Bone cs ile dota tamamen farklı olaylar ikisini kıyaslaman yanlış bence. Çünkü counterda her oyuncu eşittir, dotada ise çok farklı 80 civarı hero var. Bunların kimileri kolay farm yapabilirken kimileri de oyunu çok rahat çevirebilecek nitelikteler. Örnek vermek gerekirse -em olmayan bir oyunda Ezalor çok rahat para farmlayarak bununla faceless void, troll, naix gibi herolara pump yaparsa oyunun resmen boku çıkıyor. Ha illa pump olucaksa bence bir item ücreti sınırı olması o sınırın altındakiler pump yapılabilmeli. Mesela 875 uygun geliyor bana göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 said: birincisinde, kendisine fazla gelen parayı takım arkadaşına vermek, bir takım oyunu kuralıdır. boş yere kendisinde para durması yerine, kendi takım arkadaşına yardım etmesi etiktir ve oyunu kazandıran etkenlerden biridir. Bu dediğine, normal strateji oyunlarında( age of empires vs.) fln katılıyorum fakat dotada "late game herosu" diye bir faktör olduğundan oyundaki tüm herolar güçlenmeden tek bir heronun güçlendirilmesi oyunun dengesini tamamen bozabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 @copy: o demi-god durumu oluşabilir. sonuçta eksik oynanıyordur. olur yani :'( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Pumping'e tamamen olmasa da iyi bi şey gözüyle bakıyorum. Adam oyunun başından beri yanlış yerde yanlış şekilde kasmış, millet 9. levelken bu 4'te kalmışsa yardım etmek lazım diye düşünüyorum. Hani Gidip 20. leveldaki adama üç kişi tarrasque toplamak yanlış tabi de, küçük ve masum (afsjdsds) şeylere bi şey demem. Mesela arcane ring alan biri manası doluysa, yanındaki manası az adama verir yüzüğü, adam kullanıp geri verir hemen. Ya da ne biliyim, manası az olan adam elindeki dagonu manası çok olana verebilir kullansın bi kereliğine diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 arcane ring zaten aoe :P dagonu ver 2 dakka kullanayım olmaz işte. hoca verin şu butterı burizayı bide guinsooyu iki adam kesip gelcem diye gider bu. neyse artık aegis yapılamıyor en çok "divine düştü kapan oyuncuya hemen aegis yapalım" muhabbeti vardı yavaş yavaş kıvama getiriyorlar dotayı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2007 Hani şu tıklayınca mana veren şeyden bahsetmiyo muyuz? Onda tıklayınca aoe mana mı veriyodu ya? Yoksa ben mi yanlış biliyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar