Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı tavsiyesi

malsahibi

Öne çıkan mesajlar

yeni bir bilgisayar topluyorum.
nforce2 anakart
athlonxp 2500(barton)
1gb ram

iş ekran kartına gelince çuvalladım açıkçası. şöyle 350 dolara kadar falan iyi bir kart arıyorum
bugün bir kart gördüm ilginç geldi.
Winfat A350 TDH LX 128MB fx5900 - 335 dolar

yoksa radeon 9700 pro mu almalıyım. özellikle halflife2 benchmarklarını gördükten sonra nvidia kartlara bi antipati oluştu bende.
yardım lütfen[hline]Chucky
Belgarionn Riva the Cabby of the HUN
Atillabey the Polearmsman of the HUN
Dantess the Infiltrator of the HUN
Sosyal ağlarda paylaş

bir kere 9700 den sonra cikan 9800 var kesinlikle daha iyi

5900 lerde soyle ultra olanlar biraz daha pahali ama radeon 9800 il kesinlikle kiyaslanmiyacak kadar hizli, half life 2 driver sorunlarindan ati nin yarisi kadar fps aliyor, zaten en fazla 10 gun beklerse nvidia nin son yamasiyla bunu duzeletecegini goreceksin

yani ozetle alabilicek kadar paran varsa msi nbox fx5900 ultra

ama o kadar veremem diyorsan hercules 9800 pro oneririm

son olarakta ultra almam gereklimi dersen ultrain performans farki sadece anti aliasing ve antihis. filtering acilinca kendini belli ediyor yani ben bu karti alirim detaylari abartmadan 200 fps oynarim der isen, ki zaten swg de max detayla sehir icn 40 fps alicaksin, ultra olmiyani alabilirsin[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Bende bu durumun sürücüler ile düzeltilebileceğine pek inanmıyorum. Futuremark'ta benchmark sonuçlarında ati kartlar ile nvidia ları karşılaştırısanız pixel shader testlerinde ati ler nvidia'lara göre çok daha başarılılar.

3dmark03 likleri
r9700 (non pro)
http://service.futuremark.com/compare?2k3=1239882

fx5900ultra
http://service.futuremark.com/compare?2k3=1033585

bu linklerdeki sonuçları karşılaştıracak oluranız FX5900 ün önde olduğunu göreceksiniz ama r9700 pixel shader testinde 5900 ultra yı 2fps de olsa geçmiş. 2 fps'lik fark birşey ifade etmeyecek belki ama iki kartın hızlarına bakınca demek istediğimi anlayacaksınız; fx5900ultra 450/850 hızında, r9700(np) ise 275/540 hızında...

nvidia'nın hL2'de ati'nin gerisinde kalmasındaki sorun bence driver ile ilgili değil kullandıkları teknoloji ile ilgili. nvidia'nın HL2 benchmark sonuçlarında geri kalmasının sebebi kullandıkları pixelshader teknolojisi.

[Bu mesaj Castigater tarafından 20 September 2003 03:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

DirectX 9'u baz alan bir ekran kartı düşünülmesi gerekiyor bu zamanda. Half-Life 2 ve Halo gibi oyunlar kapıda. HL2 benchmark'larını gördükten sonra nVIDIA'nın FX serisine güvenilmeyeceğini anladık. Bu yüzden Ati serisine yönelmeli kullanıcılar.

Radeon 9700 Pro'yu rahatça alabilirsin. TR'de fiyatı 290$ + KDV!
Yurt dışından 9800 Pro'da getirtebilirsin eğer şansın varsa. Ordaki fiyat 250$'a kadar düşüyor çünkü :).
Sosyal ağlarda paylaş

şu an ekran kartlarına hiç güvenim yok.
sürücülerle oynayıp benchmarkları kandırıyorlar. Benchmarklar ne kadar güvenli olursa olsun benim inancım yok o benchmarklara.

Nvidia, aşırı hızlı birşey çıkartıcak diye düşünüldüğünden, çıkmayınca da antipati oluştu insanların gözünde.

Nvidia teknolojiye ağırlık verdi.
ATI ise hıza.
Şu an işime yaramıyan teknolojileri kullanıyor Nvidia.
Belki gelecekte işine yarıycak.
Ama gelecekte de hızı, diğer kartlardan düşük olacak.
Bu yüzden bence de ATI.

Gigabyte'ınkini almayı öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 20 September 2003 07:09 tarihinde demiş ki:
şu an ekran kartlarına hiç güvenim yok.
sürücülerle oynayıp benchmarkları kandırıyorlar. Benchmarklar ne kadar güvenli olursa olsun benim inancım yok o benchmarklara.

Nvidia, aşırı hızlı birşey çıkartıcak diye düşünüldüğünden, çıkmayınca da antipati oluştu insanların gözünde.

Nvidia teknolojiye ağırlık verdi.
ATI ise hıza.
Şu an işime yaramıyan teknolojileri kullanıyor Nvidia.
Belki gelecekte işine yarıycak.
Ama gelecekte de hızı, diğer kartlardan düşük olacak.
Bu yüzden bence de ATI.

Gigabyte'ınkini almayı öneririm.

nvidia teknolojiye ağırlık verdi, ati hıza diyorsun ama bence tam tersi nvidia ati nin görüntü kalitesine daha yeni ulaştı (ti4x00 serisinde yakalayamadı fsaa kalite performansında ati yi yeni yakaladı) üstelik 450/850mhz de çalışan kartları üreten nvidia ve fx5200 gibi dandik bir kartı göz boyamak için ultra yazısını ekleyip yuksek saat hızlarında piyasaya sunan gene nvidia bnm ti4200 bile 5200 ultra dan daha iyi performans veriyor dx8 oyunlarında.

Şu an için görünense nvidia nın pixel shader teknolojisinde ati den geride kaldığı HL2 benchmark sonuçlarını ve pixel shader la ilgili yapılan araştırmalarda bu göünüyor. Umarım infeqted'ın dediği gibi olur yoksa FX serisi alan bir çok insan mağdur olcak.

Şu an için ekran kartı alacak arkadaş bence ne olacağı belirsiz olan bir FX kart alacağına performansı belli olan bir ati kart almalı. En azından 9600pro veya 9700 non pro almalı.
Sosyal ağlarda paylaş

2 tane test okuyarak kafa tutuyorsunuz

radeon lar doom da daha iyi fps verdigindede olay cikmisti.. ama john carmack adindaki sahis demistiki

"Unfortunately, it will probably be representative of most DX9 games. Doom has a custom back end that uses the lower precisions on the GF-FX, but when you run it with standard fragment programs just like ATI, it is a lot slower. The precision doesn't really matter to Doom, but that won't be a reasonable option in future games designed around DX9 level hardware as a minimum spec."

ve sunlari eklemisti

"The NV30 runs the ARB2 path MUCH slower than the NV30 path. Half the speed at the moment. This is unfortunate, because when you do an exact, apples-to-apples comparison using exactly the same API, the R300 looks twice as fast, but when you use the vendor-specific paths, the NV30 wins.

For developers doing forward looking work, there is a different tradeoff --the NV30 runs fragment programs much slower, but it has a huge maximum instruction count. I have bumped into program limits on the R300 already. "

bunun tam olark turkce meali sudur

"Ne yazik ki, bu cogu DX9 oyunu icin bir gostergedir. Doom GF-FX'te daha dusuk precision kullanan bir back end'e sahip, ama ATI'ninki gibi standart fragment programlari kullandiginizda, cok daha yavas. Precision Doom icin cok onemli degil, ama bu DX9 seviyesi donanimi minimum spec varsayarak tasarlanan yeni nesil oyunlar icin baska bir secenek olmayacak"

ceviriyi tahrikmili adli arkadastan aldim teskur ederim

son cumleler herseyi ozetliyor ve diyorki, simdilik ati onde gibi gozuksede ben programci olarak ati chipsetinin dibine vurdum kokune vardim takildirttim, ama nvidianin islem kapasitesi kat kat daha ustun..

ayrica ati fx 5900 ultra ile rekabeti tamamen unutmus olmasiyla beraber 9800 in ust modelini cikardi, 9800 xt olan bu model ile hl2 de fx 5900 ile rekabet etmeyi planliyor

valve hl2 nin bundle olarak dagitilmasi hakkini nvidia ya verdi, pek sanmiyorum 500$ verip 15 fps alinacak bir kart saticak firmaya verecegini

zaten anti aliasing ve anti. filtering acik oldugu zaman nvidianin tepeye ciktigini siz bile biliyorsunuz, yani ornek

bu resimi oyunda oynarken her tabakanin yansimasinda fx5900 sahibi radeon 9800 e gore 2 kat daha cok fps alicak

ayrica sizin kaynak gosterdiginiz test olan

ustunde yaziyorki

"The scores are from an average of the 3 demos they displayed at E3, one of which is the very shader intensive “tech demo”, which may not be indicative of true gaming performance. The other two are standard game levels"

ayrica detonator 45.23 ile alinmis yani nvidianin 3dmark optimizasyon detonator, ki muhtemelen hl 2 icin cikicak en uygun optimizasyon hl2 cd si icine konulacak

ki senin asil bakman gereken test bu

nvidia burada atiyi yakalamis durumda

hem optimize edilmemis driver ile
hemde mixed mode yani, nvidianin modelleme icin olan dusuk fps li ozelliklerinin dahili test sonuclari, bunlardan sadece partial precision [PS2.0 FP16] ve full precision alinan test buraya konulmamis ama 90 kusur fps civarinda geziyor

ayrica nvidianin olay hakkindaki haberlerini burdan okur cikacak patchi kendi gozunle gorursun

sonuc bilmeden konusan insanlari dinleme kulli akila uyup en kaliteli ekran karti olan msi fx5900 ultrayi al[hline]

Sosyal ağlarda paylaş

FX 5900'ün daha performanslı olacağını hiç düşünmüyorum.
nVIDIA hala 50.xx serisi detonator'lara güveniyor fakat beta'larına bakan kişiler nVIDIA'nın Ati'ye yetişebilmek için görüntü kalitesinden ödün verdiğini söylüyor.
Açıkçası HL2'de yada başka DX9 uygulamasında FX'lerin Radeon'lara yetişeceğini düşünmüyorum.
Sırf HL2 benchmark'ından değil, 3D Mark 2003'tede daha düşük performans sergiliyor FX serisi.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an dx9.0 öncesi oyunlar için en iyi seçim geforce4 ti 4200 8x agp. 40 dolar daha verip ti 4800'de alınabilir. Arasında fark var gerçekten. Ama dx9.0'da gerçekten çok kötü. Yani kasıp en az bir FX 5600 ultra felan almak lazm 9.0 oyunlar için.

Dx9.0 isteyen oyun çıktımı bu arada ? Doom mu olacak ilk kullanan ?[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Infeqted, sen benchmarklara nerenle bakıyorsun? Ati şuan piyasanın lideri, nvidia FX'i yapmakla hatalı olduğunun farkında ve düzeltmeye çalışıyor, bütün testlerde Ati önde, herşey ortada.

En son Aquamark DX9 benchmarklarına bakılınca nvidia'nın "süründüğü" açıkça ortada.

FX5900 Ultra, 51.75, 45.23 ve 45.03 driverları ile teste katılmış. 51.75 ve 45.23'te bazı effectler devredışı bırakılmış, böylece performans 9800 Pro'dan biraz daha iyi. Yani nvidia cheat yapıyor. Ama bütün effectlerin kullanıldığı (image quality'nin full olduğu) 45.03 detonator'u ile FX5900 Ultra, Radeon 9600 Pro'dan bile yavaş.

Yani açıkça görülüyorki Ati son derece açık farkla önde, FX 5900 ise 9600 Pro'dan dahi yavaş olabiliyor.

Bu yüzden Infeqted sen kendine gül bir tarafınla.
Sosyal ağlarda paylaş

Sonuç olarak piyasada olan 3 önemli benchmark programı şunlar:

Aquamark 3
3D Mark 2003
Half-Life2

Bu 3 program DirectX 9.0'ı son derece başarılı bir şekilde test ediyor. Microsoft HL2 benchmark'ını "gerçek benchmark" olarak değerlendirdi.

Bu programlar ile yapılan testlere bakınca nVIDIA'nın FX serisi kartları tamamiyle sürünüyor. 9800 Pro'ya rakip olarak çıkan FX5900 Ultra, 9600 Pro ile anca yarışıyor, hatta ondan bile geride kalıyor.

Bütün bu testlerin sonucunda nasıl FX5900 mükemmel bir kart denilebilir? Sanırım nvidia fan'lığından denilebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Infeqted, sen hiç testlere bakmıyorsun sanırım, ve burda bu işten anlıyorum diye dolanıyorsun.

Bütün testlerde Ati büyük farkla önde. Bunun aksini iddia edemezsin, gülerler artık sana. FX5900 hiç bir testte ve hiçbir DX9 oyununda yüksek performans sağlayamıyor, bu kesin ve NET! Bu yüzden nvidia performans artsın diye ugulamaya özel optimizasyon sağlıyor, bu optimizasyonda bazı effectlerin kapatılmasından yada kalitesini düşürmekten ibaret. Yani nvidia Ati'nin performansına ulaşmak için kaliteden ödün vermek zorunda kalıyor.

Bütün ünlü donanım siteleri, son derece ayrıntılı testlerinde nvidia'nın çok kötü olduğunu ve bunların neden kaynaklandığını açıkça yazıyor.

Sonuç olarak, FX serisinden hiç bir kart, hiç bir zaman yüksek performans veremedi, veremeyecekte. Görüntü kalitesinde Ati lider, performans'ta da Ati lider. Bunu senin anlamsız mesajların değiştiremeyecek.

nvidia'ya para yatırmak şuan tamamen parayı çöpe atmakla birebir. NV40 serisini beklemek daha mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...