Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ölümü Kabullenmek Bile Daha Kolay

Defensive

Öne çıkan mesajlar

Ölüm bile daha iyi deme bence. O kadar emin konuşma başına gelmedikçe. O insanı özlediğin zaman arayıp sesini dinleyemeyeceğini, bir daha onu göremeyeceğini bilmenin acısı gibi birşey yoktur dünyada. Ayrılırsın, yanında değildir ama yine de biryerlerde olduğunu bilmenin değerini sadece o ebediyen gittiği zaman anlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Muhallebi; saygı duyuyorum :)
RayCharles; umarım :)

Bu arada bugün ikinci gün hiç birşey yok. Dün ve bu gece sadece iyi geceler diye mesaj attım. Bugün cevap geldi ama :) Ne kadar kötü birşeymiş bu zaman ver muhabbeti. Salı günü karşılaşıcaz. O zamana kadar hiçbir şekilde aramayı düşünmüyorum. Sadece iyi geceler mesajı dışında birşey yapmıcam. İçimden bir ses "olm, biraz ilgilen kendini unutturma diyor. Ötekide sus ulen adam ol bu sefer bırak o gelsin diyor." Hayırlısı olsun ya. Salı günü sizi bilgilendiririm.Dua edin ne kadar tanımasanızda en azından hayırlısı için. Herkeze iyi geceler.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben bu durumda bir iliski yasadim, hem de burada yurt disinda yani.
Olay bu noktaya geldiyse, devam etmez ne yazik ki. O an cok devam ettirmek istiyorsun farkindayim, beraber gecirecegin bir ekstra gun icin bile her seyi yapmaya razi oluyorsun. Yani ben sahsen boyle bir konusma sonrasi, onu yavas yavas kaybettigimi anlayarak, bari o beraber oldugum anin tadini cikarabilmek icin 20 dakika daha fazla gecirebilmek icin yolcugulumu 2 saat uzatmistim (sacma bi otobuse binmistim direk giden yerine).

Su var, terkedileceksin bu olayin sonunda. Bu noktadan sonra birsey yasayamayacaksin, huzursuz olacaksin hep.
Ve terkedilmek kotu yani, uzuleceksin hic yere. Terkettiginde de uzuleceksin tabi ki, ama gururun kirilmayacak :) Kotu bir bakis acisi gibi geliyor aslinda, ama degil abi cok farkediyor.

Ben o gun ayrilmak mi istiyorsun? diye sordugumda uzun sure sessiz kaldi sonra optu beni karsimdaki kisi. Ama yani hicbir sey eskisi gibi olmadi, ve 2 hafta sonra terkedildim. Bir de hayatimda ilk defa olunca allak bullak oldum yani.

Bitecekse, sen bitirmis ol bence. Bir problemi var belli ki, onu ogren en azindan, sorun neyse her seyi anlat, cozebileceksek cozelim yoksa bitirelim ben boyle devam etmek istemiyorum de. Ipleri eline al. Hayatimda bir kere biraktim, basima gelmeyen her sey basima geldi. Aman diyim sen yapma.
Sosyal ağlarda paylaş

Penthesilea yazdıkların birebir şeyler. Dagıttın be abi. Ama ben ona, bana sogudum dediginde "Beni sevmiyosan yapıcak birşey yok. O zaman ayrılalım dedim. Ve ilk defa kavga etmeden konuştuk.Anlamaya çalıştım araya duyguları karıştırmadan.3 kere sordum sonuncusunda gözleri dolunca, üsteleyemedim. Hala severken ayrılmak zaten yeterince zor birde karşıdaki insan böyle davranınca ayrılmak gerçekten imkansız. Ama bunu fazla uzatmıcam. Belli bir süre içinde dönmez ise, ki bence cumartesiden - salıya düşünecek zaman bulmuştur. "sorun neyse her seyi anlat, cozebileceksek cozelim yoksa bitirelim ben boyle devam etmek istemiyorum" dicem :( Bu arada mutluydum az önce iyi geceler mesajıma cevap geldigi için. Ve forumdaki arkadaşlar güzel cevaplar yazmıştı. Abi ne yaptın. Şimdi sen beni gördügüm rüyadan mı uyandırdın? İçimden bir sesde o senin durumunu bilemez sahip çık aşkına diyor. Ama ben eger bu kadar fedakarlık üstüne terkedilirsem gerçekten dagılırım. Çook haklısın. Penth ne yaptın ?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya uzgunum, ama cidden bunlari yasadim.
O konusmamizdan sonra benden 1 hafta toparlanmak icin zaman istedi, harika bi sekilde ayrildim yanindan ben.
Hatta, bu kotu gunleri atlatip Paris'e gidicektik, ucak biletini ve otel rezervasyonunu ayarliyorduk o hafta.

Ama su var yani, biz ikimiz de Isvec'te exchange ogrenciyiz, kendi hayatlarimizi yasamiyoruz burada. Bir yerden sonra sacmaliyor insan ait olmadigi yerde, biz oyle yaptik en azindan yani. O yuzden, bir umut istiyorsan, bu o umut olabilir: ben bunlari garip sartlar altinda yasadim.

Neyse iste, benden 1 hafta istedi. "Tabi dedim hayhay iliskinin devami icin ne istiyorsan yapmaya hazirim, 1 hafta 2 hafta sen beni gormek isteyene kadar giderim". Abi bu cumleyi kurdun mu tum ipleri veriyorsun, ve insan elde ettigi seyden o ilk bastaki heycani duymuyor sanirim. Ipleri verme sakin tamamen.
Tabi ben bunu dedim, ertesi gun sinavi vardi sirf sesini duymak icin onun nasil gectigini ogrenme bahanesiyle aradim. Ikinci gun dedim oteller dolucak paskalya'da, bir an once otelleri ayarlayalim. Interneti kotuydu ogun, o gun de haybeye konusmus olduk uzerine gitmis oldum, ertesi gun yapmaya anlastik. Ertesi gun sirf o 10'da bu is icin beni bekleyecek online olacak diye her hafta iple cektigim nation yemegine calismaya gitmedim, bilg basinda oturdum, otel ucak rezervasyonu yaptik. Haberi yoktu tabi.
Yani ilk 3 gunun ucunde de konustum.
4. gune geldik, ben tatile gittim Kopenhag'a arkadaslarimla. Malmo'de bir gece kalalim dedik, hostel bulamadik ayarlamamisiz. Telefon edebilecegim 80 insan varken yine bu bahaneyle onu aradim. Yardimci oldu, konustuk.
3 gun Isvec disinda oldugumdan, arayamadim haliyle, buna sukur yani.
Doner donmez, ki sure istediginin 1. haftasiydi, ben odaya gelince msg atti biraz iyiydi gibi morali, cok ozlemistim ama ben. Konustuk biraz, smileyler sunlar bunlar yollamaya falan basladi, cok mutlu oldum ben. Gelecekti, gelebilecek misin dedim? Hayir, param bitti ve kredi kartimi yatirmayi unutmus ev arkadasim, 20 kron ile kaldim hicbisey yapamiyorum dedi. Ben geleyim mi dedim. Aslinda yalniz kalmak istiyorum dedi. Sonra hemen ama gel dedi. Sonra bir mesaj daha atti ardindan, gel gel diye.
Atladim gittim. Harika 3 gun gecirdik, cok mutluyduk eglendik falan. Ama ben gece yaninda uyuyamiyordum o 3 gunun 2 sinde gece 2 ser saat uyuyabildim. Huzursuzdum neden oldugunu bilmedigim bi sekilde, meger hissediyormus ya insan. Ayni anda hem mutlu, hem de mutlulugunu kaybetmek uzere oldugun icin huzursuz olabiliyormussun :) Harika 3 gunden sonra, 4. gun cok sakindi, cokmus gibiydi. Ben ayrilmak istiyorum dedi. Ve bitti her sey, ilk defa terkedildim, Isvec'e bagliyorum bu durumu ama ilk defa birine baglandim boyle kisa bi surede allak bullak oldum falan.

BENCE, o biraz rahat kalma vs. muhabbeti girdikten sonra, yasadigin mutluluklar temeli olmayan ve yalan seyler oluyor yani. Kotu bir deneyimdi benimki, sartlar da farkliydi, biz ne birsey yasayacak zamani bulabildik, ne yeri bulabildik ne de kendimizi bulabildik, farkli yani sartlarimiz. Ne olursa olsun, bunlar 20 gundur cektigim eziyeti degistirmiyor hicbirsey yani anca 5-6 gun oncekendime gelebildim, ki ben guclu kuvvetli bir insanimdir. Sevgilin, senden uzak kalmak istiyorsa, bazi seyler bitmistir. 20 yasindayim, bir suru iliskim oldu, bunu anlayabilmek icin boyle birsey yasamak gerekiyormus yoksa masal gibi geliyor : ) O ara duzgun davransam her sey farkli olur muydu? Hicbir fikrim yok, bilmek de istemiyorum zaten. Her sey farkli olsa, baska birsey olurdu ve ayrilirdik. Bitmisti yani birsey, benle 1 ay once cok mutlu insan, benden uzak kalmayi rica ediyordu yani. Bunu su an sakin kafayla dusununce "yahu bitmis ki bu?" diyorum, ama yasadiginin farkindayim o an denmiyor.

Uzuyorsam ozur dilerim, ama yeni agzi yanmis bi insan olarak iyimser bakmam imkansiz bu duruma, cok kotu seyler yasadim yani ben. Benle olmaktan mutluluk duyan, gozunun icine bakan bir insan sana bir gun geliyor ve "Ben ayrilmak istiyorum, eskiden hissettiklerimi hissetmiyorum artik sana" diyor, beyninden vurulmusa donuyorsun. Hayatim boyu bir daha boyle birsey yasamayi planlamiyorum ben, bir kere dusurdum defasimi, ipleri karsimdakinin eline verdim, belki bir istisnaydi basima gelenler, bilmiyorum ama bir kere agzim yandi yani.

Su an seni unutmamasi icin veya onu ozledigin icin ara sira mesaj atacaksin ona, ama her mesaj atisinda "Acaba uzerine mi gelmis olacagim ya bunu atinca?" diyeceksin, yanlis miyim? Bir iliskiye o "Acaba.. " lar girince, o aslinda bitmis oluyor. Senin su an yasadigin sey onun yoklugunun yaratacagi bosluga hazir olmamanin getirigi birsey bence, alismislik diyeyim bir nevi. Icinden geldiginde "seni cok ozledim" diyemeyecegin bir sey, benim gozumde iliski degil su yasadiklarimdan sonra. Icine o huzursuzluk girince, bitiyor abi. Senin icin de bitiyor aslinda. Sevdigin birine, rahatsiz eder miyim diye huzursuzluk duyup "seni seviyorum" diye mesaj atamiyorsun. Bu bitmemistir de nedir?

Ben cok hata yaptim, kiz benden zaman istedi onu bile veremedim, eyvallah hepsine uzerime aliyorum zaten. Ama yani, ne farkeder ki nasil bittigi :) Bit - ti. Sonucunda, kendinin nerede oldugu onemli. Benim en cok uzuldugum, vurmadigim kadar dibe vurdum. Pismanim, kendime yakistiramadim bunlari cunku.

2 secenegin var: Biraz anlik yasayip, her ne olursa olsun devam edip her dakikanin tadini cikarmak, veya bunun bittigini kendine kabullendirip, guclu bir sekilde uzaklasmak. Ben birincisini yaptim, o ikincisini yapti. Ne oldu, sonucta bu iliski bitti, cunku bitmisti. O ayaklarinin uzerinde durabildi, ben devrildim yani, ve hayatimda ilk defa, o yuzden cok canim acidi.

Ha su var, beni 40 defa o gune geri gonder, 40 defa onla o 20 dakka fazlayi gecirmek icin o otobusu kacirirm, 40 defa anlik yasarim. O anlarin da degeri var cunku, onlar da guzel seyler. Ama iste, yalan birseyi yasiyorsun abi o zaman, ruhsal masturbasyon oluyor ne yazik ki.

Ikimizin de farkli beraberlikleri var su an ve bugun itibariyle arkadas kalmayi da becerebildik. Tabi ki keskelerim var, yasanmamis seylere uzuntulerim var, ama geeeecti ve gitti hicbir sekilde donup bakma ihtiyaci bile duymuyorum 5-6 gundur. Ozellikle bugun uzun uzun konustuk tatliya bagladik her seyi. Cok mutluyum, iliskimin oncesindeki gibi hissediyorum kendimi, ve karliyim da yani bir arkadasimi "cok yakin" bir arkadasim yaptim, az da olsa guzel seyler yasadim. Degdi mi? Degdi anasini satayim : )

Sen icinden geleni yap, hayat senin hayatin sonucta. Ben bugun icimden gelenleri yaptigim icin en azindan "acaba" demiyorum. Ama, ayaklarin uzerine de bas her zaman. O insan bir gun gelip gececek hayatindan yani, er veya gec. Sen ise hayatinin sonuna kadar kendine lazimsin : ) Ama, karsindakini uzme ne yaparsan yap. Ben ayrildiktan sonra onu da yaptim ne yazik ki, uzuntunu ikiye katliyor sadece bu, eger gercekten deger veriyorsan o insana. Ayrilacaksan da uzmeden ayril, ayrilmayacaksan da uzmeden gitmesine izin ver.

Ulan duygulandim valla ben de : ) Umarim istedigin gibi olur her sey.
Sosyal ağlarda paylaş

belli ki kendini senden vazgeçirmek için zaman istemiş. ayrıyken sağlıklı düşünemezsin, hemen ona gidesin gelir. ama birlikteyken ve ilişki senin elindeyken onun kötü yönlerini kendine kabul ettirip tamamen soğuyabilmen için çok elverişli bir ortamın vardır. kusra bakma ama benim de tecrübelerim böyle :( zaten ilişkiyi devam ettirmek isteyen kişi arayı açacağını bile bile zaman istemez, aksine karşısındakine bunu unutturmak için o zamanı dolu dolu yaşatır, elinden geleni yapar. kısacası senin ayrılmaya hazır olduğunu görmüş ve kendini de bu duruma getirebilmek için zaman istemiş senden. belki birşeyleri baştan yanlış yaptın, ama devam ettirmek istersen hala zamanın var, onu tekrar kendine bağlayabilirsin, tabii adımları kusursuz atmalısın..

[ Mesaj 23 Nisan 2007, Pazartesi - 02:17 tarihinde, DoruK tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman...

yalından - herşey sensin geliyoorrr. Aşkın frekansında birlikteliğimiz sürüyor...

koydum sevinçlerimi önüme
baktım hepsi sensin
yazdığım şiirlerin her hecesi
üzüldüğüm tüm filmler
yıpranmamış hayatlar
büyük hüzünler bekler
her işte bir hayır
bu işte hepsi sensin
şimdi senden vaz mı geçmeli
masal olup yola devam mı etmeli
ben kalpten sorumlu
aşka sorunluydum
anladım herşey sensin
Sosyal ağlarda paylaş

Laraken; Demek istedigini anladım, ama o kadar yıprandık ki artık netleşsin anlamında sogukkanlı olmaya çalıştık, ikimizde :)

Bu arada 3 gündür (bugünde dahil) iyi geceler mesajı attım sadece. Bugün aradı yanlız konuştuk.Keşke aramasaydı kolay ayrılırdım dedim. Ama iyi oldu be olm kız geriye dönüyo işte de dedim. Abi işte öyle şeyler yazıldı ki psikopata bagladım. Yani sevinmedim o kadarda aradıgına. Kafam ufaktan allak bullak ama keyfim yerinde allah bozmasın. Nerden geldiyse :) Yarın yüzyüze gelicez. Abdestli olan arkadaşlarımdan ciddi anlamda dua istiyorum. Nickime gönderin sanırım kabul olur. İyi geceler.

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 00:04 tarihinde, Defensive tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası penth çok güzel yazmış, aynı şeyleri kendimde daha 20 gün önce yaşadığım için resmen yazıyı benimsedim.
Ben onun için deliriyorken, herşey çok güzel sanıyorken o da "düşünmem lazım" demişti. bıraktım düşündü sonra da bitti. Ne yazık ki bu "düşünme" olayları işin içine girdiği zaman sonuç genellikle ayrılık oluyor. Benim sana acizane tavsiyem, bence onun için birşey yapma, çünkü yaptığın şeyler onu sana yaklaştırmaz "bu" noktadan sonra. Bi kere işin içine ayrılık kelimesi girdiği zaman, ilişki düzelse bile bu kelimenin etkisi birkaç ay kalır. Ayrılıp-barışıp şu an kaç yıldır beraber olan arklarım var mı, baya var ama sen herşeye hazırlıklı ol.
son konuşmalarda yalvarma bence, çünkü gidecekse eğer, yalvarman sadece gitmesini hızlandırır. Ben son konuşmamızda içim yanmasına rağmen çok sert konuştum, orada tekrar denesek dese balıklama atlicak haldeydim ama ben demedim, o da demedi. İçimde kalan herşeyi yüzüne söyledim, içimde kalıcağına cevabını alayım diye ve işin komik kısmı, cevapların hiçbirine de inanmadım. Hatta bi ara laf sokma kısmına geçtik..
Biraz karamsar bi yazı oldu ama, fedakarlık hiçbirşeyi değiştirmiyor, kendimden biliyorum, neler yaptığımı anlatsam sana inanmayabilirsin :) benim hatam, en başta ipleri onun eline vermekti. Bendeki etkisi hala geçmedi, belki de ilk olduğu içindir ama cidden o ilk hafta neydi öyle ya, Penth anlar :P
Valla penth bu ayrılık etkisini atlattım diyosun, varsa bi göstericeğin yol gözünü sevim bana da söyle ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Konus abi, iyi geliyor konusmak : )

Biz 2 senelik arkadastik zaten, boyle bizim icin garip bisi oldu yasadik bitti falan : ) Arkadas kalinca, zamanla baska biseye cevirebiliyorsun.

Ya en onemlisi, karsi tarafin hatalarini gormeye baslayabildigin an oluyor. Cunku elbet bir hatasi vardir, mesela benim iliskimde benim hatalarim agir bassa da, simdi onun da cok hatasi oldugun goruyorum. Bir cogu benim hatalarima tepki belki, ama hata. Justify etmek istersen her hatayi edebilirsin yani, onemli olan hata yapmamak : )

Ya benim problem su, yalniz kalmaya gelemeyen bi insanim, illa iliski olarak degil arkadaso larak falan da. Zaten yurt disinda bi yalnizsin, boyle bisi yasadiktan sonra birakmak kolay olmadi benim icin hem bu acidan, hem de bi hata yaparak baya bosladim kiz arkadasim haricindeki yasantimi. O gidince o yuzden allak bullak oldum. Bahsettigim kiz onemli bi insan benim icin hala, turkiye'ye gidince ikimizin de sartlari elverirse tekrar beraber olmayi da dusundugum birisi zaten. Ama Isvec'te, allah korusun.

Dunyanin yarisindan fazlasi hatun be abi, ne takiyosun kafana : ) Baska birini bul sirf kafani dagitmak icin bile olsa : ) Bir sure iliski de yasama, takil oyle : ) Yani bu Isvec'te kolay tabi de, Turkiye'de de yapabilirsin sanirim : )

Simdi dusunuyorum, devam etsek ne olucakti. Ben beraber olmadigim icin onu ozluyo olcaktim su an. Ikimiz de huzursuz olacaktik falan. Oysa simdi beraber oldugum kizin evinden geldim, puro + newcastle brown ale icip yapay zeka odevi yapiyorum. Hayat bu ya : ) Uzulmek de lazim ara sira aslinda, hem iyi bi deneyim oluyo : )
Sosyal ağlarda paylaş

Ya evet ben duygu adami diildim boyle duygu adami ciktim falan, ona sastim zaten eheueh. brezilya dizisi gibi adamsin iyiymis, garip oldu valla dogru : )

Mesela bu iliski olur da adam akilli sartlarda tekrar baslarsa, adam gibi yasarim. Sirf bu degil, baglanabilecegimi anladigim herhangi bir iliskiyi adam gibi yasicam artik, yasayamadan birakmak koydu biraz sanirim : ) Bazi seylerin degerini anlamani sagliyomus meger boyle bisiyi yasamak. Yani ben cok insan uzmusum demek ki bu yasima kadar, onu anladim fln.

Uzmeyin abi kendinizi baskasi icin, uzun yani de uzeceginiz surenin bokunu cikarmayin : ) Cunku cidden ne dunya'daki karsi cins sayisi tek, ne de karsinizdaki kisi sizin icin "ideal". Tek olan sadece bir sey var, o da kendiniz : )
Sosyal ağlarda paylaş

penth, don't preach.

haha demin de sana söledigim gibi, bu ne lan? peygamber gibi adam olmussun:/ iyi ki bi asik oldun.
naman tanrisa posta bak.. smiley nokda virgül smiley smiley smiley. jnms: ))
penedict XVI.

[ Mesaj 24 Nisan 2007, Salı - 03:12 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...