forgiver Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Atatürk o şekilde açmasının nedeni, öncelikle milletimizin karakteristiği ile ilgili, sonra laiklik yok, hatta şeyhulislam lık daha kaldırılmamıştı sonra tersini yapsa destek bulamaz vs. hatta kurtuluş mücadelemiz de çarşaflı, başörtülü, sakkalı, takkeli insanlarların da yer aldığı savaşlarla kazanıldı gönül isterdi ki laik çağdaş türk kadınları ve erkekleri de istatistiklere geçseydi filan ama o zamanlar yobazlar çoğunluktaydı o yüzden bu şekide davranmak zorunda kaldı, onlar savaşta öldüler nüfüs dengelendi sonra bak gayet halkı sınıflandıran, bölen, gerçekçi bir açıklama gel günümüz açısından objektif bakalım tarihimize çok zevkli di mi? kahraman milletimizin mücadelesi, milletin bütünlüğü bence çok daha güzel, hem o zmanlar da öyle deil miydi gerçekten kimse yukardaki saçmalıklarla uğraşmıyordu, öteki beriki olarak görmüyordu günümüzle alakası "arkasındaki art niyeti buldum, buraya gönderme yapılıyor laiklik elden gidiyor" buradaki anlamla alakalı hala neden bu rahatsızlık? 23 nisanın rejim açısından kutsallığının olduğunu mu düşünüyorsunuz? iyi ki çocuk bayramı yönü ağır basıyor yoksa 23 nisan arka planı açısından unutturulmuyor ulusal egemenlik, herkes hür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 forgiver, (hemen üstümdeki değil, daha önceki mesaja yönelik bir cevaptı bu) Art niyet söz konusu olmasıyla alakalı bu rahatsızlık. "Art niyet yok, tamamen saf dini duygularla düzenlenen bir şey bu" diyeceksen bir şey de diyemem zaten üstüne, zaman kaybı olur benim için. malik, "87 yıl öncesine göre yorumlamayın" demedim, "bugüne göre yorumlamayın" dedim. Yanlış anlamışsın. Atatürk o sözleri meclisi açmanın gerekliliğine inandığı, ve halk desteğini almasının en güvenli yolu bu olduğu için söylemiştir bana göre. Buna "halkı kandırmak" mı dersin, "halk için halkı kandırmak" mı dersin, sen bilirsin. [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 15:24 tarihinde, ZaugnaKhaldun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 forgiver düzenleyenler 23 nisanda böyle birşey düzenlendiginde (heleki ülkenin şu durumudna) gerginlik olcagını bilmeden safça, temizce duygular içindemi düzenledi bunu? bunu mu iddaa ediyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 ya bu kutlu doğum haftası ne , eskiden böyle coşkuyla kutlanmazdı nerden çıktı şimdi bu? binbir çeşit abuk insan kendilerine tutanacak bişey bulamayıp eski köye yeni adet getirmeye çalışıyor. ((Sakın kimse "Kutlu doğum haftası hz. Muhammed (SAV(hastayım bu savada)) efendimizin doğduğu bik bik demesin o kadarını bende biliyorum)) [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 15:27 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 christmasa rakip olsun diye abartıyolar galiba kutlu doğum haftası olayını hatta bizim de yılbaşımızın kutlu doğum haftasında kutlanması gerektiğini söyleyen fetoboylar var etrafımda (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Özentilikten başka bişi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Ben müslüman olmadığım için bu konuda yorum yapamıcam objektif olmam mümkün değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 açıkçası size bir şey söyleyeyim mi ? kutlu doğum haftalarında yıllardır insanlar ,mısırlı hafızlardan başlayıp çocuklara kadar,her yaşa göre yani Kur'an okuma yarışmaları düzenlerler. benim anlamadığım bugüne kadar problem olmadı da bu,23 nisan geldi şimdi bunu gerginlik için yapıyorlar bu geri kafalılara mı döndü olay ? ya medyanın şebekliğinin farkında değiliz,ya da ortamı gerginleştirmek için bahaneler bulmak hoşlarına gidiyor insanların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 ya resmen insanı dinden soğutuyorlar, AKP geldikten sonra durup dururken dini sorgulamaya başlayan arkadaşlarım var (tartışma kesin bu yöne kayacak şimdi...) insan ister istemez keşke o yarışma yapılırken birileri içeri dalsa ellerinde meşe odunlarıyla çotank çotank diye vursa kafalarına diye düşünüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 .... @bizsiziararız Çok özür dilerim mesajı hararetle yanlış okumuşum [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 15:34 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 15:35 tarihinde, Aket-Atum tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Kuran okuma yarışmasıyla 23 nisanı sabote ettiklerini düşünüyorum hatta 23nisanın neden kutlu doğum haftası içinde kutlandığına da anlam veremiyorum, belki sırf bu yüzden miladi takvime geçmş bile olabiliriz taşlar nasıl da yerine oturuyor di mi hele bu yarışmayla rejime savrulan tokat Kutlu doğum haftası etkinliklerinin olduğu laik bir ülke, bu ne cürret böle paranoyak düşünüyom ben hatta bu etkinliği düzenleyen kişilerin çocukları sabah 23 nisanı kutlarken, ikindi vakti de aynı ailenin çocukları bu yarışmaya katılcak, ne kadar vahim di mi 5 saate nasıl beyinleri yıkandı insanların bu yarışmayı 23 nisan ı görmezden gelme umursama olarak görüyorsanız 23 nisan günü, 23 nisanla alakalı bişey yapmayan diğer milyonlarca insan kaçıncı sınıf tehlike oluşturcak mesela ben dota oynarım büyük ihitmal o gün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 edit:yanlış anlaşılma [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 15:37 tarihinde, bizsiziarariz tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Ben bir çocuğa din dersi verilmesine son derece karşıyım. Milliyetçilik duygularını aşılamaya da karşıyım. Bir insan erişkin yaşa gelmeden evvel hiçbir yanlı bilgi ona empoze edilmemeli. Bütün konular bahsedilmeli, bilgi verilmeli ama hiçbir taraf üstün gösterilmemeli. Bu yüzden çocuklara kuran okutma olayına da karşıyım doğal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 said: Ben bir çocuğa din dersi verilmesine son derece karşıyım bir çocuğa din dersi kesinlikle verilmeli, aksi taktirde veren birileri çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paspatur haklısın, ama işte dersi veren güvendiğin adamın hıyanet etmeyeceği ne malum? her din hocası Abdullah Tunca değil ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 o zaman tüm dinleri vericeksin zorla müslümanlıgı gözüne sokmıcaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 O ne demek? İyi aileysen önüne geçersin bir çok şeyin. Ben zaten din nedir bilmesinler demiyorum. Bütün dinler anlatılır, ne oldukları objektif bir biçimde açıklanır ama birbirinden üstünmüş gibi gösterilmez. Ben daha çok bilimsel eğitimden yanayım. Dünya'da en düzgün beyin bilimsel beyindir diye garip bir cümle kurup Gönder butonuna basarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 @paspatur:imam-hatiplere kadar uzar o olay uzatırsak =) [ Mesaj 19 Nisan 2007, Perşembe - 15:54 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Ben milliyetçiliğin hafiften empoze edilmesine karşı değilim (ama Atatürk Milliyetçiliği). Bazı değerleri doğru anlasalar ileride cahil kafatasçı olmazlar. Ama din konusunda ben de herkesin özgür olması gerektiğini düşünüyorum, yani nüfus cüzdanımıza doğumda yazılan "islam" ibaresi bile ters geliyor bana. Sana ne kardeşim nerden biliosun hangi dine inanacağımı : ) Her din için geçerli bu söylediğim türkiyede'de yapılmıyor bu sadece ne yazık ki. Ama yabancılar kendilerine bakmıyolar da bizim dinimizle uraşıyolar hep nedense.. Virginia tech'te 32 kişiyi öldüren müslüman olsaydı neler olurdu çok merak ediyorum mesela... Bu olaya gelirsem, allah belalarını versin bizi rezil edecekler dünya çocuklarına(ve belki ailelerine ve tv'den dünyaya). Ne alakası var ? Yok. Direk provokasyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 demek istediğim kontrollü ellerden verilecek "temel" din eğitimidir. İmam hatip lüzumsuzdur. İlahiyat fakültesi lüzumludur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 said: Özentilikten başka bişi değil. said: christmasa rakip olsun diye abartıyolar galiba kutlu doğum haftası olayını hatta bizim de yılbaşımızın kutlu doğum haftasında kutlanması gerektiğini söyleyen fetoboylar var etrafımda (: kimden özeniyoruz acaba, tüm peygamberlere inananlar olarak, en son peygambere inanmayanlara mı kutlu doğum haftası, karşılık vermek amacıyla yapılmıyor, Peygamberimizin doğuşu kutlanıyor, Ahlakını, Öğretilerini, Öğrettiği Dini daha iyi anlamak için bu kadar önem verilmesinin nedeni de, bilenin de bilmeyinin de bir şekilde haberdar olmasını sağlamak, dini açıdan insanların daha bilinçli olmasını sağlamak, Müslümanlığın gereklerini daha iyi öğrenmesini yapmasını sağlamak, Kutlu Doğum Haftası da bütün bunlar için bir vesile -- anlamakta zorluk çekiyorsanız, şu açıdan bakarak yaklaşın 23 nisan nasıl çocukların bir bayramıysa, eğlenmeleri sağlanıyorsa, egemenliğimizin değerinin anlaşılması sağlanıyorsa gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 İptal olmuş ztn. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 ya forgiver uzun lafın kısası..bu ülkede Arapça istemiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Din eğitimi resmen taraflı veriliyor memlekette, tüm dinler üstün körü anlatıldıktan sonra kitabın geri kalanı silme müslümanlık. Sadece müslümanlık olsa gene iyi, tek bir mezhebi. Bu kafayla verilmemesi, her dinden bahsedilmesi, dersin adını hak etmesi lazım. Verilmemesi lazım diyemiyorum, yukarıda dendiği gibi vereni çıkar çünkü bir yerlerden. Ayrıca el kadar çocuklara Kuran falan okutulmasına ben de karşıyım kendi adıma. İşin 23 Nisan kısmına hiç gelmiyorum, Kutlu Doğum Haftası denen olayı da bu yaşımda yeni duydum. Hep dediğim gibi, gündem bulandırmaca işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 imam hatip beyin yıkamaktan başka birşey değildir, ilahiyat insanın seçimlerini yapabilceği yaşta seçebileceği bir yoldur.İmam hatipler kaldırılmalı ve ilahiyat faukülteleriyle yola devam edilmelidir.Bence tabi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar