Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekşi'ye Youtube Modeli

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir başkasına hakaretten kapatılmış olsa çok üzülmezdim de böyle bir adama hakaret edilmesinden kapatılması acı verici.

Ayrıca kapatılınca ordaki tayfa dışarıda insanların yanında yine Adnana küfredecekler. Anlamsız yani. Belki yanlış küfür falan ama öyle işte..
Mesaj tarihi:
Artık televizyonlarda programa göre ceza veriyorlar. O programın yerine belgesel yayınlanıyor yani kanalların kapatıldığı dönemleri geride bıraktık. Şimdi binlerce üyesi olan siteye, ki bu site ülkenin sayılı sitelerinden biri, üyelerden bazılarının yazdıkları şeyler yüzünden erişim engelleniyor. Yapılan şey yanlış tabii ki ancak yaptırımın da resmen ucu kaçmış. Umarım yönetimdeki insanlar bunu da zamanla öğrenecekler.
Mesaj tarihi:
zamanında birden fazla domain ayırmanın faydalarını kullanıyor şimdi ekşi..ip de uçarsa sorun olacaktır biraz..

siteye girmeye çalışınca
Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir !... yazıyor kocaman..siteye www.eksisozluk.com adresinden girmeye alışmış birisi olarak pek de koymadı bana onu anladım bugün =)

[ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 10:44 tarihinde, CthuLhu tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
bence lütfen hukuk konusunda eğitim almamış kişiler saçma sapan görüşler bildirmesinler. yok milyonda birmiş, yok hedefi şeriatmış, yok bilginin tek kaynağı değilmiş.. bunlar tamamen sokak ağzıyla yazılmış, hukuki düzenle hiçbir alakası olmayan şeyler.

basiretli olmak her yöneticinin hukuken görevidir ve bunu internet sitelerine uyarlamamak için bir sebep yok. o yazılar zilyon yıldır orada olan ve ekşi yönetiminin aksine bir eylemde bulunmadığı, dolayısıyla tasvip ettiği girdilerdir. sonra çıkıp da "kaldırdık siteden" diyemezsiniz.

birileri çıkıp benim adıma da öyle şeyler yazarsa kusura bakmasınlar dava ederim, siteyi de kapattırırım. kişilerin haklarına saygı duymak lazım. bireysel olarak bunu yapmıyor olmanız, sokakta bu yasaların uygulanmıyor olması ve bunu baz almanız türkiyenin abye ne kadar uzak olduğunu değil, sizin dünyaya ne kadar uzak olduğunuzu gösterir.

güncelleme: hukuk konusunda eğitim demişim, hukuksal yaptırımlardan bi'haber diye düzelteyim.

[ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 11:52 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
mum ne diyeyim çok haklısın.

kendisi hakkında söylenen eleştirileri insanlar sindirebilir ama sonuçta orda yazılmış şeyler a.o için muhtemelen küfüre varan şeylerdir hiç görmedim etmedim onun da bunu yaptırmasını normal karşılıyorum. ne yani orda birisi gelse sizin için mısralar boyu hakaret yağdırsa isminizi yazarak başlığa, tepkisiz mi kalacaksınız? kapattırmak da bir işe yaramıyo ki öle yada böle giriliyo. anca server'a birşey yaptıracaksın bunu da yaptırmazlar gibi bi sürü tartışma dönebilir ama a.o olduğu için insanların bu kadar tepki göstermesi yanlış bu kim olursa olsun böle olacaktır.
Mesaj tarihi:
Site kapatmayı doğru bulmuyorum, daha doğrusu genel olarak sansürü doğru bulmuyorum.
Çünkü internet bazında "sansür" dediğimiz olay hepimizin bildiği gibi görüntüden ibaret. Gayet başka bir domainden giriş mümkün siteye. Yani doğru bir yaptırım değil sözlük için "kapatmak". Çünkü yaptırım amacını gerçekleştiremiyor.
Ha hakaret etmiş bir yazarı şikayet ederlerse sitedeki yetkililer gerekli bilgiyi verir, hakaret etmiş olan kişinin yazdıkları silinir edilir, "o kişiye" yaptırım uygulanır vs. onu anlarım, o zaman amaç gerçekleşmiş olur bence.
Türkiye içinden Türkiye karşıtı yayın yapan siteler de var, onları kapatmak ne kadar işe yarıyor ki? Adam gayet başka bir site açabilir veya Sözlük'te yapıldığı gibi domaini değiştirebilir. Adamın sitesini kapatıp geçmek yerine adama yaptırım uygulayıp sitesini de kapatsalar çözüm olmaz mı?
Internet hukukunun yeterince gelişmemiş olması bu tür sonuçlara yol açıyor işte.
Mesaj tarihi:
Yürü be müm :p

Konuya bende değineyim dedim, normalde pek bu tarz işlerle uğraşmam; fakat artık zırt diyene engel koymaları biraz saçma olmaya başladı. Özellikle bu kararlar verilirken bir "uyarı" dahi verilmeden.
Çok mu zor bu entry'nin kaldırılması da onun yerine siteyi ortadan kaldırıyorlar?
Hakkaten enteresan bir ülke olmaya başladık yoksa hep enteresan mıydık?

Yazıma ekşi sözlük'ten aldığım bir alıntıyla son vermek istiyorum. (:p)

said:
sitede yazilanlarin hicbiri dogru degildir. 18 ya$in altindakilerin kullanmasi hukuken sakincali olabilir (zaten o ya$ta ne i$iniz var internette sitede cikin, gezin, gezdirin). Yazarlar Ek$i Sozluk'e yazdiklari entry'lerin telif haklarini Michael Jackson'a devretmi$ sayilirlar. Sitede yazilanlari kaynak belirtmeden Word'e aktarip "Fw: Turk astronot ve houston! cok komikkkk!" diye arkada$larina yollayan pespayedir, hemzemindir, hincaldir, uluctur. Hukuki gereklilikler haricinde yazarlarin kimlik bilgileri saklidir. Sadece arada yoneticiler tarafindan onemli bir gerekceyle incelenip "tuh erkekmi$" denebilir. Bir gun kapimiza biri gelirse "kim lan bunlar" diye "bi sn du$tayim" denir mutfak penceresinden kacilir.
Mesaj tarihi:
ee haliyle bu safça olay son bulacaktı..
sayın sözlük yetkilileri ve ilgilileri,

eyüp 3. asliye hukuk mahkemesi bugün yapmış olduğu tedbire itiraz duruşmasında başvurumuzu haklı ve yerinde görerek http://sozluk.sourtimes.org adresi için almış olduğu yayın durdurma kararını kaldırmıştır.

tedbir kararı sadece "adnan oktar'ın kişilik haklarını zedeleyici başlıkların yayınlarının durdurulması" şeklinde düzeltilmiştir.

karar bu haliyle yazılır yazılmaz türk telekom'a tebliğ edilecektir. yarın içinde konunun tamamen halledileceğini tahmin ediyorum.

bu süreç içerisinde ilgi ve desteğini benden ve ekşi sözlük' ten esirgemeyen herkese teşekkür ederim. bundan sonra umarım bu tür orantısız kararlar alınmaz. mesajlarına cevap veremediklerimden de buradan özür dilerim, hepsini tek tek okudum, dikkate aldım.

behey kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? hala ona buna sansür, kapatma kararı alınıyor, millet bunları destekliyor... Çağdışı kalmışların aba altından yağlı ilmik gösterdikleri gözönüne alındığında sansür ve kapatma yanlılığı daha insan bir düşünce gibi gözüküyor elbet..
Mesaj tarihi:
sansür başka, kapatma kararı başka bir hadisedir.

sansür, devletin denetleme mekanizmasıdır. eğer özgürlükten bahsedecekseniz olması zorunludur çünkü özgürlük, başkasının özgürlüğünü kısıtlamadığınız sürece özgürlüktür.

sansürün bir taraf adına kullanılarak yaptırıma dönüşmesi ise hukuki açıkları sömürmektir. hukuk devleti olmamakla ilgilidir. bu açıdan bakarsanız her türlü yasa sömürülebilir, bir taraf adına kullanılabilir.

rtük sağolsun, sansürün tanımı da değişti türkiye'de. haklı tabii şimdi insanlar böyle demekle...
Mesaj tarihi:
iki mesaj için tüm siteyi kapatıyorsanız, yayın durdurma kararı alıyorsanız bu sansürdür hocam..

karar hangi yazılara alınmışsa onlara yaptırım uygular silersin (nihayetinde burada da olduğu gibi)

yok ben youtube'e girişi yasaklarım, sözlüğe durdurma kararı veririm olayı baskıcı zihniyetin yapamayacağı şeyleri rüyasında görmesinden ibarettir
Mesaj tarihi:
ben doğrudan sansür kavramı üzerine yazdım. en başta da dediğim gibi "sansür, devletin denetim mekanizmasıdır". sonunda alınan karar ise sansürden doğan yargıdır.

senin sorunun yargıyla... ben zaten bu ülkedeki yargı sistemini desteklemiyorum.
  • Yeni Oluştur...