Fistan Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 dagıtırım lan kuleleri. keyfimle ortak mısınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 :d sana kalmıs valla dagıt baba büyüksün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 bide sey var bi tarafı mega yapıyosn.ordan gelen cvrepler diger kuleelere saldıuryo sende onları keserek yan blogu da mega yhapbiliyosun falan filan boş işl boş iş boş iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 AS klanı cok iyiymis vs vs ezdik mi ezdik gg bb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 kavgada söylenmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 BD nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 backdoor creepleri es geçip binalara dalınması. yapmayın, yapanları uyarın zira oyunu bitiren bir hamledir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Bd kendi creepleriniz yokken kuleye saldırılmasıdır.Kulenin 700 aoe'sine creeplerle girdikten sonra.Sizin creepleriniz başka bir şeye(hero düşman creep vs.)saldırsa bile siz yine kuleye abanabilirsiniz.Creepleriniz ölsede yine dvm edebilirsiniz.Ki ölümüne barracks lara dalan çok vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Peki BD nedir? BD'un ne olduğunu anlamak için önce neden çıktığını anlamak gerekir. Yeni oyuncular için söylüyorum BD'un yasaklanmasının nedeni A takımı saldırıya geçmişken B takımındaki yıkıcı heronun A takımına gizlice ve hızlı bir biçimde gidip tek bir hero ile kule, barrack vs almasını engellemekti, ve başarılı olduda çünkü bu tip durumlarda oyunun tüm mantığı gidişatı tek bir heroya bakıyordu fakat DOTA bir takım oyunu olduğu için bu da hoş karşılanmadı. Fakat şu anda BD sınırlarını aşmış ve başka boyutlara taşınmıştır. 2 Adet kullanım şekli var: Uygulama 1: A takımı oyuncusu(ları) B takımı base'ine doğru creep ile yürümekte ve kuleye kadar varmaktadır. B takımının kulesi A takımının creeplerini oldurur ve A takımı kuleye attack etmeye devam eder. Bu BD sayILMAZ. Uygulama 2: A takımı oyuncusu(ları) B takımı base'ine doğru creep ile yürümekte ve kuleye kadar varmaktadır. B takımının kulesi A takımının creeplerini oldurur ve A takımı kuleye attack etmeye devam eder. Bu BD sayILIR. Uygulama 1'in mantığı şudur: Eğer zaten A takımı koridor boyu yürümüş ve B takımıda bunun farkındaysa, B takımı önlem almak zorundadır. Kuleye varır kuleyi alır ve devam eder. Creep beklemez çünkü B takımı halen uyumaktadır. Hatta ve hatta B takımı A takımı ile A takımının base'i arasındaki creepleri oldurse bile A takımı yoluna devam eder bu engelleyici olamaz. Uygulama 2'nin mantığı şudur: Anladığım kadarıyla creepler oldukten sonra kulenin parasının alınmaması için kuleye vurulmaz creep beklenir. Bu uygulamada yukarda bahsettiğim bi yanlış nokta var. Örn: A takımı yürüdü B takımı izledi. A takımı son kuleye geldi, kuleyi alıcak creep bekliyor fakat B takımının mass-creep oldurucu bir herosu A takımı ile A takımının base i arasındaki creepleri temizliyor yani creep gelmiyor. Tabi bu arada A takımı orada creep beklerken B takımı artık uyanıyor ve attack basarısız oluyor. (bence mantıksız ama siz karar verin) ALINTIDIR c/p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 @fistan: haklısın oyunun aslında %70'i strateji.ama furion tarzı heroları bd yaptıgın durumda tutmak imkansız oluyor:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Olives bence yazdiklarindaki 2. uygulama yanlış neden dersen. A takımının herosu creeplerlerle geliyor demişsin.Kuleye dalıyor creepler ölüyor fakat bu kuleyi hero indiriyor ve devam edip diğer kuleye dalabilir demişsin hayır diyorum.Bunun nedeni A takımının herosu creeplerle gelmeyipte direk ormandan atlayıp kuleyi temizler eğer creepler ölürse yeni creep beklemek zorunda b takımının herosuda taktik icabı creepleri keserek engelleye bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 BD rakibin baseine teleport yada invisibility yada sırf gözükmeden gelip bir anda çatır çutur yıkmaktır. bunu önllemek için kuleleri sırayla invul yaptılar (direk son kuleye dalamıyorsun) , furionun teleportunu basee olmıyacak şekilde değiştirdiler. ama ben baseimden çıkarım sırayla herşeyi kese kese gelirim yanımda da hiç creep olmaz ve gelir yıkarım. bd de olmaz. benim zamanında dota forumlarında okuduğum buydu. bu kuralın nedeni de ne kadar ezerseniz ezin biyerden sonra herolar creep ve kuleler için çok güçlü oluyor , tek hamlede bitmesi çok kolay hale geliyor. yani oyun uzasın diye :) not: isteyen istediği kadar küfretsin kuleden gelcek 300-500 altını creepe yada karşı takıma bırakmam 2 dandik creep öldü diye :) [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 20:07 tarihinde, LethE tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 bildiğim kadarıyla yürüyerek ilerlemek suretiyle gücün yetiyorsa istediğin binayı vs. hakkın var (aksi belirtilmedikçe). onun dışında sadece furion, boots of travel vb. şartlarda ışınlanarak ilerlenmek suretiyle bina yıkılması bd oluyor diye biliyorum. diğerleri bd değil ama anlatmak problem oluyor bazen oyun içinde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 BD nin açılımı arkadaşlar Bekçinin D.... demektir. siz anladınız. bu durum çok kötü bi durumdur. bazen oyunlarda ekranınızda göründüğü anda korkudan değişik şekillere bürünüp dudak uçuklamasına kadar gidebilir. geceleri rüyaya girer. ben bunu yaşayan 4 kişi duydum ordan anlatıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 kırip yokken binalara saldırmaktır ab ne kastınız b kadar işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
skyly Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 lethe iyi anlatmış valla. birde dotaya şu sıralar başlayan arkadaşlardan genellikle şu şikayeti duyuyorum. kulenin az canı var creeplerle range girmişiz ama creepler halen karşı tarafın creepleriyle savaşıyor, hero gidiyor kuleyi "parası" için alıyor ve all'dan BD BD BD diye sesler duymaya başlıyoruz. Bu bd değil bunu bilmek lazm, hiç creep olmadan baseden yürüyerek tek tek kule alarak gitsek bile bd olmaz. Bd nin asıl manası zaten "farkettirmeden oyun gidişatını değiştirmektir" ki meydan savaşına çıkamrış gibi göstere göstere yürümek bu tanıma girmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 batu ben demedim. bir siteden alıntı sadece. bana göre 700 range icinde crebin varsa dal yık. crep blockingmis ıvırmıs zıvırmıs,boş iş onlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 dalmayın lan binalara işte ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 fazla uaztılmıs işte creple binaya dalınır bölgeye giliri yada crep ölse bile yıkama devam edersin ama geri cekilirsen diger creplerei beklemek zorundasın creepsaiz hiç bir binaya direk dalmak yasak oyun kuralı değil genel oyuncu kuralı etik değil yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 ben sana soyle soliyim aslında oyun kuralları icinde bulunmayan biseyin bizim salak turkler tarafından oyuna eklenmesiyle baslayan bisi ornek olarak : no abaddon spectre invis diyebilirim ve bu olay tamamen oyuncuların kalitesizligi ve kolaya kacmalarından kaynaklanıyo yurt dısında yapılan turnuvalarda adamlar sadece kule yıkmak icin bone alıyo mesela ve sen 135 golda a kıyabiliyosan zaten onunda yapabilicegi bisi yok aslında ama gel gor bizim turkler AQ BD yapma falan gibi sacma sapan seylerle urasıyolar neden cunku her kuruslarını itema yatırıp ego tatmini yapmakla mesguller neyse inanmaya f9 basar okur oyun kurallarını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 tamam da, türklerin uydurduğu bişey değil BD. biz uydursak türkçe olurdu belki hem. kaldı ki sana şuraya upload edeyim BD yasak turnuvaları. Genelleme yapmayın. Dünya çapında oyuncularımız var. Az dilinize hakim olun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 sana su kadar diyim bizim no spectre no invis gibi sacmalıklardan kurtulmamız 5 6 ay surduyseki invis muhabbeti hala var 1 2 sene sonra buda duzelicek bu oyunda bd diye bisi yoktur arkadasım onlemini alıcaksın ve sadece 135 gold bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Bak şimdi nası bi ortamda oynuyosun bilmiyorum da ben no spectre no invis olayını senden duydum ilk defa. Bu 1. 135 gold diyosun da, adamı farkedip base e dönmek yaklaşık 7 saniye alır. Ben lvl 25 bone ile 4-5 sn'de barak yıkar, 1 zafer turu atar kaçarım. Hiç bi işe de yaramaz. 135le olmuyo o iş. İstersen bedava olsun. bu da 2 olsun :) backdoor bir de bu yukarıda yazdıklarından farklı. Backdoor'u saçma bulsalardı, kuleler yıkılmadan diğer kulelerin invul olması özelliğini eklemezlerdi heralde ha? Yeni versiyonda geri kuleler bildiğin invul. Ağaç önündeki 2 kule yıkılmadan invul. Barak invul. bd yapılmasın diye sırf. Ya bd dünyaca kabul görüyor, yada oyunun son versiyonlarını tükler yapmış ha? [ Mesaj 20 Nisan 2007, Cuma - 00:39 tarihinde, Dynun tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 said: bd diye bisi yoktur arkadasım onlemini alıcaksın ve sadece 135 gold bu sen level 25 bi hero ile heralde sadece pt felan ile dolaşıyon inventoryde 80 tane tp alacak yer kalıyo. level 25 e gelen bi heroda kolay kolay boş yer kalmıyo be güzelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2007 bd türkleri uydurdugu birşey degildir bilmeyenler sallamasın. ayrıca bd yaparsanız zaten oyunlara alınmazsınız çogu turnuvadada bd yasaktır. çünkü bd yapsa tutamıycagınız herolar var. e haliyle bu herolarla bd yaparsa adam takım oyunun felan manası kalmıyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar