toggie Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 mevcut 2x256 ram im var. 1gb'a çıkartmak istiyorum boşta 2 slotum var. şimdi şu anda sahip oldugum ramler hakkında bilgi cpuz adlı programda şu şekilde görünüyor. [spo][/spo] yanına alacagım ram nasıl olmalı? 400 MHz lik ramlerin yanına 677 MHz lik ram alırsam ondan da yine 400 MHz gibi mi verim alırım? ve bu fark çok mu önemli. gold bilgisayar, vatan bilgisayar, eksen vs. gibi sitelerden link verirseniz çok sevinirim. ha bi de mecvut ramlerim ddr mı? [ Mesaj 16 Nisan 2007, Pazartesi - 23:00 tarihinde, toggie tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 selam toggie senin şu an da ki mevcut ramlerin PC800 400 MHZ RDRAM / DDR değil. Yanına alacağın ramler de PC800 ve 400 mhz olmalı. Eğer 433 MHZ falan ram alırsan diğer ramlerinle beraber kullanacağın için sistem otamatikman yeni aldığın 433 MHZ ramlerinide 400 MHZ ye indirger. Ve hiç bir verim alamazsın. Benim sana tavsiyem elinde ki 2 tane rami de çıkart. arkadaşına falan sat. 3 - 5 kuruşa anakartında destekliyorsa kingston dual ddr ram falan al. [ Mesaj 16 Nisan 2007, Pazartesi - 23:08 tarihinde, Mavi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 RDRAM RDRAM, Intelin yardımıyla hayata geçirilmiş bir bellek teknolojisidir.SDRAM ve DDR Ram'e göre çok daha fazla pahalı olması ve yapılan testlerde de RDRAM performansının pek fazla bir artısının olmaması geleceğin bellek teknolojisi olarak DDR SDRAM'i gösteriyor. RDRAM ilk olarak Intelin gelişmiş i820 çipseti ile kullanılacaktı fakat i820 nin çalışma sorunları ve RDRAM'in yüksek maliyeti, üreticileri i820 çipsetinin SDRAM'li versiyonunu çıkarmaya zorladı. RDRAM'in artısının neredeyse yok sayılabilecek kadar az olduğunu düşünerek neden halen piyasada bulunuyor sorusunun cevabı ise yenilikçi bellek teknolojisi taşımasıdır.16 bitlik geniş bir veriyolu hızı sunan Direct Rambus kanalı bellek hızının 400 MHz e kadar çıkmasına olanak tanıyor. DDR SDRAM gibi çift taraflı okuma yapabildiğinden bu hız 800 MHz e çıkıyor. DIMM modüllerini kullanan SDRAM ve DDR Ram 64 bit veriyolu bağlantısı kullanmakta.Fakat RDRAM 16 bitlik bir veriyolu üzerinde çalışıyor. Veriyolu genişliğinin daha dar olmasına rağmen daha fazla bant genişliğine RAMBUS'ın çalıştığı hızdan dolayı izin verir.Dolayısı ile daha dar olan veriyolu genişliği daha fazla hıza imkan tanıyor. RDRAM,DIMM modüllerini kullanmıyor. DIMM modulleri yerine RIMM(RAMBUS Inline Memory Module) kullanıyor. Kaynak : http://www.bilgisayarogren.com/ddr.htm [ Mesaj 16 Nisan 2007, Pazartesi - 23:07 tarihinde, Mavi tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 saol mavi. şimdi benim bilgisayarım biraz eski, 4 ya da 5 sene civarı. anakartım da şu şekilde görünüyor. [spo][/spo] anakart hakkında şöyle bişey de buldum. bu sadace rdram mi desteklediğini gösteriyor acaba.http://www.intel.com/design/motherbd/mv/mv_available.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Evet sadece rdram destekliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 oh çok pis mıçtım o zaman çok pahalı bunlar ya. ikinci el baktım gittigidiyorda benim ramler bile şu an 220 ytl ediyorsa ben nasıl bunu 1gb yapacam :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mavi Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 http://www.pcpazari.com/index.php?sy=2&ino=55894 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 anakartı mı değiştirecem abi ya :) yeni pc toplarım onla ugrasana kadar. neyse idare edicez şimdilik. saol yardımların için tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Zaten rd-ramlarin piyasada tutunamayacaği belliydi aşiri derecede pahalı olduklarından,piyasadan silinmeye yakın biraz fiyat düşüşü sağlayip eldeki stoklarım eritelim,geçirebildimiz kadar geçerelim(klasik intel(çok seneler önce amd şimdiki kadar güçlü değilken işlemci fiyatlarında geçiriolardi gene) düşüncesi) politikasi vardi,o arada sende kaynamişsin:) [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 00:23 tarihinde, Dark_Soul tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 o rdram olayı zaten bilişim dünyasının en sağlam patlaklarından biridir. bana da seğirtti o, racta'ya da benim sayemde değdirdi. sana da şimdiden geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2007 yeni alet toplamak farz oldu artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 zaten dediklerini yapacagına git yeni makine al en iyisi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 RD ram'i olan şanssız kesimin klasik durumu bu. 256 olan rami 512'ye çıkarmak veya 512'yi 1024'e çıkarmak için bi ram almaya hevesleniyolar. Sonra bi bakıyolar piyasada RD diye bi şey kalmamış, kalan da pahalı. Bu kadar para vereceğine yeni anakart al diyenler oluyo. Tam bu kafasına yatıyo, anakart alıyosan yeni sistem de topla hazır sistemin eskiyken diyolar. En mantıklısının bu olduuna karar verip gıcır gıcır bi makineyi eve getiriyo. Ufak bi ram alcam diye yola çıkıp yeni bilgisayar alıyolar kısaca. Bikaç arkadaşımda da oldu bu. Kolay gelsin ne diyim :P [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 11:44 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 valla çiftli takıcaksın.. yani bi ram alayım kurtarayım durumu yok! iki tane 128 falan alıcaksın 2yöntem var.. 1.sabır isteyen: donanım sitelerinde ikinci el satan birilerini beklersin.. bulursan alırsın 2.ebay.de neden bilmiyorum almanya piyasasında deli gib rd ram dönüyor.Türkiye'ye göre daha uygun fiyatlılar.. hatta buradan alıp forumlarda satan birini bile biliyorum ya da sıfırdan bilgisayar alıcaksın/kurucaksın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Kadıköy - Simsar her halt var rd de bulursun şayet istanbuldaysan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 benim ramler 800 mhz ama cpuz 400 gösteriyo belirtmeden edemiycem cpz mhz şesini sallıyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 sallamıyor ddr ramler 2 katı sayılıyor. [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 12:18 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 vay ve iddialısın o sistemle vista falan :) bu arada rdram mi kaldı ya çok az olduğu için o kadar pahalıdır onlar. ben 2x1gb mushkin kit aldım ddr2-800 370ytl'ye firebal.net'ten bence biraz para biriktirip yeni sistem toplama vakti gelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 ya rdram olması bilgisayarımda cok da sorun değil, esas sorun anakarta sadece rdram takılabiliyor olması. ben niye buna ddr ram takamayayım ki, hasta ettin beni intel. bL@CkchA0$ nerde bu simsar, yazıcıoğlu civarında mı? doğru dürüst bir mekan mı yoksa pasajdaki gibi seyyar satıcı tadında bi yer mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 toggie ; 677 MHz lik ramleri alıp takabilir ve tam performans alabilirsin. tek yapman gereken ; anakart üzerindeki ram slotlarına bakarsan 2 farklı renkte 4 slot göreceksin. genelde turuncu ve mor olur. herneyse , 677 leri dual olarak 1. ve 3. slota diğer ramlerinide 2. ve 4. slota takarsan tam performans alırsın. 677 ler turuncuya, eskiler mora Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nocom Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 toggie ; 677 MHz lik ramleri alıp takabilir ve tam performans alabilirsin. tek yapman gereken ; anakart üzerindeki ram slotlarına bakarsan 2 farklı renkte 4 slot göreceksin. genelde turuncu ve mor olur. herneyse , 677 leri dual olarak 1. ve 3. slota diğer ramlerinide 2. ve 4. slota takarsan tam performans alırsın. 677 ler turuncuya, eskiler mora SoulCube her anakartın belli ölçüde kaldırabileceği ram seviyesi vardır. 2 gb destekliyorsa sen daha fazlasını taksanda 2 gb olarak işlem yaptırı, bu olay frekanstada aynı. [ Mesaj 18 Nisan 2007, Çarşamba - 00:53 tarihinde, nocom tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 ramin kaç mhz olduğuna nerden bakıyoz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2007 ramin üstünde yazıyodur :P cpuz ile bakabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2007 cpuz u yükledim 1024 ramim var bilgisayarı geçen yıl aldım 167mhz gösteriyo o ne iş anlamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar