Misafir Guest Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Büyükanıt sadece bu ülkenin cumhurbaşkanının sahip olması gereken nitelikleri bir kez daha hatırlattı sadece olması gerekni söyledi bu da ayrımcılık olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Ciddiye alınıp test uygulanırsa komik olur: Sayın Hikmet İmamlılardan, cumhurbaşkanlığına adaylığınızı koydunuz.. ama kabul edilmesi için bir şartımız var.. çocuklar sıraları getirin.. (ilkokulda din kültürü hocasının sıra üstünde namaz kıldırması hedesi) Çık üstüne namaz kıl.. (20dk sonra) şimdi sureleri soracağız.. (1,5saat sonra) arapça okumalısınız (40dk daha sonra) hacca gitmiş miydiniz? (3hafta sonra) ya son olarak.. ee sünnet var mı.. onu kontrol etmemiz lazım da.. eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 bizsiziarariz'a katılıyorum. Laik bir cumhurbaşkanı istiyoruz demek ayrımcılık değildir. Gerekeni göstermiştir sadece Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Büyükanıt'ın orada "Cumhurbaşkanı sizden biri olamaz" tarzından bir şeyler söylemek istediğini eminim ki sende çok iyi anlamışsındır. Kaldı ki, Büyükanıt bir askerdir, kendi sınırlarını aşan konularda, istenilse bile yorum yapmamalıdır. Bir askerin, seçilecek olan Cumhurbaşkanının vakıf olması gereken nitelikleri söylediği nerede görülmüştür? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 TC kanunlarına göre Ülkenin rejimini korkumak TSK'nın görevidir. Tehlikeyi görünce bunu söylemesi de doğaldır. Ayrımcılık değildir. Tayyip o söylediği laflardan dolayı bu ülkeye adım atamaz durumda olması gerekirken başbakan. Bunları düşünmek lazım, büyükanıt ne dedi diye düşünmek değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 hala israrla diretiyorsunuz beyniniz almiyor turban in girmemesinin 3 sebebi var ikisi acik 3. kapali sebep devlet vatandasa hizmet verirken (kamusal alan diyoruz biz buna) dinine bakmadan herkeze esit hizmet vermek zorundadir turban dini bir semboldur yahudi kipasiyla hristiyan haciyla putperest putuyla shaman totemiyle giremez iceri eger bir dine izin verirsen hepsine izin vermen gerekir ki dini "ahaha yuzde 99 musluman bu ulke" seklidne yorumliyamazsin itlik olsun diye biri ben falanca dinine mensubun inancim geregi mayo ile gemzme lazim 4 mevsim derse veya eleman ben nuitari nin takipcisiyim o yuzden siyah cuppelerim ve buyucu asamla giricem dinim boyle emridiyor derse buna itiraz edemessin birine izin verirsen hepsine izin vermen gerekir ikinci sebep atiyorum dersten zayif not aldi ilerde cikip vaaah ben muslumanim turban taktigimdan anladi hoca hristiyan garezi var o yzuden zayif verdi polemigini yaratmamak icindir 3, sebep ise yuakrdakiyle baglidir ama gizli sebeptir turban siyasi bir sembol durumu olmsutur gunumuzde gene ayni sebebten vay hoca turbanli dinci ben ataturkcuyum diye sinifta birakti muhabbetine yol acmamak icin ayni sekilde siyasi sembolelrde yasaktir kamusal alanda yasak turban yasagi degildir aslini ogrenin gelin kamusal alanda kisi dini ve siyasi semboller tasiyamaz olay o kadar basit avrupa birligi aynisini diyor insan haklari mahkemesi aynisini diyor ve cogu ulkedede bu boyledir gariban hindular ne yapsin peki hitler gamali haci uzakdogudan aldi nazi sembolu yapti adamlar kendi dini sembollerini bugun kullanamiyorlar adam rahip, dini kitabinin ustunde swastika var diye amerikaya girerken nazi diye tutuklaniyor bu isler dunyada boyle yuruyor iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Asker, savaşı sadece silahla yapmaz, psikolojik savaş diye birşey de vardır. Ve sanırım sözlerle çözülebilecek sorunlar varken silah kullanmayı düşünmek fuzuli olur, hele TSK'nın şu anki zor durumunu, asla darbe yapmayacağını düşünürsek askerin psikolojik darbeden başka çaresi kalmıyor, bu da onun bir uyarısıydı sadece.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 ya hiç laf anlatmaya gerek yok. çok azınca hep idam edildiler şimdiye kadar radikal dinci ayak takımı,bundan sonrada müebbet hapis yerler ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 bak bu da yeni aklıma geldi; dindarometre!! çok satıcak çok.. toefl gibi bilgisayar destekli cevabınıza göre zorlaşacak veya kolaylaşacak. Acaip bşi! yahu bi de kindar cumhurbaşkanı seçselerdi.. bak o daha feci olurdu ha.. neyse buna da şükür Allahım.. (doğru cevap dindarometre de 10puan daha kazandınız) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 @Apache: Tayyip son 15 yılda verdiğpi demeçlerle zaten çoktan abarttı. Ama hak, hukuk derken adam başbakan oldu. Pnun söylediklerini söyleyen bir kişinin bu ülkedeyaşayamaması lazımdı. Kıytırıktan bir cezayla geçiştirdiler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Demeci veren Tayyip değil Arınç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 siracinin sahidi bozaci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Ben Tayyip'in yıllardır verdiği demeçlerden bahsediyorum. 15 senedr dedim dikkat edersen. Tayyip'in sözlerini bir araştır istersen bak bakalım neler yumurtlamış.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Bknz: Bilgi sahibi olmadan, yorum sahibi olmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 her halta afedersiniz dini alet ediyor bu adamlar. ama suc bunlarda deil halkta. hala din üzerinden siyasi rant elde edenlere bir dur diyemediler, kafaları basmıo işin acıkcası, düpedüz kullanıldıklarını görmüolar. türbana falan gelince, bu ülkede din üzerinden siyaset yapmaya devam edildikçe türban kalkmayacaktır. aslında herkes istedigi gibi giyinebilmeli ama yönetim de örümcek beyinliler oldukca, bizim halkımız da cahil ve olayları idrak edemeyecek düzeyde oldukca o yasagı ordan kimse kaldırmaya cesaret edemez. Nitekim edemediler de. Türban yasagını kaldırsa kaldırsa bu ülkede bir sol parti kaldırır ama bunun icin de AKP zihniyetinin siyasetten tamamen temizlenmiş olması gerekiyor. [ Mesaj 17 Nisan 2007, Salı - 19:56 tarihinde, Ceday tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Şu son iki sayfada benden başka Tayyip ve demeç sözcüklerini bir aradakullanan yok. Bana dediğini düşündüm dolayısıyla. Ha bana dediysen zaten ve Tayyip'in demeçleri hakkında bilgi sahibi olmadığımı söylüyorsan da yanılıyorsun. Dediklerini buraya yazmak pek doğru olmaz bence, gereksiz reklam olur ayrıca şimdi o sözlerini bulmak uzun iş. Evet tembelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 aragorn, viktor'un yazdığı şeye cevap verebilir misin lütfen? mis gibi sıralamış maddelere. bunlardan hangilerine itirazın var? hayır bilgi sahibi değiliz o yüzden öğrenmek istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 insanlar laik olmazlar. devletler laik olurlar. insanlar da laik devlet taraftarı ya da karşıtı olurlar. bunu unutunca insan hem laik hem müslüman olur/olamaz gibi hatalı görüşler çıkabiliyor ortaya. inanç sistemleri ve devletin laik olmasını benimsemek ayrı kulvarların kahramanları olduğu için de birbirleriyle çelişmezler. yani insan hem müslüman hem laik devlet taraftarı olabilir. cumhurbaşkanı da laik olamaz. ancak laik devlet taraftarı veya karşıtı olabilir. bunun yanında müslüman, ateist, şaman, jedi vs olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 İnsanlar şöyle olabilirler. Mesela bir genç kız mayoyla dolaşırken saldırıya uğradı karaburunda yobazlar tarafından. Başkalarının inancına karışmayan, saygılı insanlar olabilirler. Aynı durum birine sırf türbanlı diye saldırılması durumunda da geçerlidir tabii. Bunun adı laiklik değildir tabii ki, "din devlet işlerinin ayrılığı" ile alakası yok. Bence bunun adı insanlıktır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Dindarlık ne demek? bunu Arıncın ağzından düşünün. Meclisin AKP kanadının herhalde hepsinin karısı örtülü. hiç bir ramazan namazını kaçırmazlar. Bize din derslerinde öğrettikleri; çalışan insanlara namaz farz değildir. Hele siyaset gibi önemli bir mevkideysen. Çok ilginç değil mi bunların yaptıkları? Gidip halkına çalışacağın zamanda gidip namaz kılmak? Bu oluyorsa eğer, bu yobazlıktır, bağnazlıktır. Bu dindarlık değildir. Bugüne kadar kaç tane dindar Cumhurbaşkanı biliyoruz? İlla herkesin önünde diniyle artistlik mi yapması lazım? neymiş ramazanda Sezer canlı yayında su içmişmiş. İçer. Kaç yaşında adam. Adamın hastalığı olup olmadığını kim biliyor? ama sağolsun RTE osursa hastaneye kameralar gidiyor. Her zaman kamera önünde mi olmak lazım? En basitinden şöyle düşünün. Bugüne kadar kaç tane Cumhurbaşkanı geldi bu kadar spekülasyonla birlikte? Ayrıca Büyükanıt'ın ağzından çıkan her laf TSK'nin görüşünü simgeler. Her nasıl RTE'nin ağzından çıkan her laf AKP'nin görüşünü simgeliyorsa. Ama işin trajik yanıysa şu; Arınç Büyükanıt'ı kendine tehdit görüyor ki demekki, Büyükanıt'a cevap verme ihtiyacında hissetmiş kendini. Baykal'a cevap verir gibi cevap veriyor TSK'ya. Büyükanıt belirli bir kesime seslenmedi konuşmasında. Cumhurbaşkanını seçecek tüm meclise seslendi. İçinde ANAPı DYPsi CHPsi AKPsi var. Onlara Cumhurbaşkanının niteliklerini hatırlattı. Bugüne kadar gelen bütün Cumhurbaşkanları'nın özellikleri aynıydı. Fakat Akp dışında hiçbir grup bunu problem etmedi. Yarası olan gocunur diye bir laf vardır. Dini hassas konu haline getiren akp, kuralları değiştirmeye kalkan akp(konuşmasında laiklik yerine dindar lafını ekleme gibi), Cumhurbaşkanının özelliklerini değişmek isteyen akp ("Amerikan tarzı başkanlık sistemi istiyorum"). e daha ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 yeri gelmisken ekliyim aaa bu turbanli pis kaka ocu karafatma yobaaaazk diyen bir insanda laikligi sallamiyor demektir laikligi benimsemis bir insan baskasinin dinine karismaz laiklik tanri ilekul un arasina 3. kisilerin girmemesi herkesin inancinin kendini baglamasi ve inanc ozgurlugu demektir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Yazılanların hepsini okumadım ama dindar bi umhurbaşkanı seçiceez gibisaçma bi laf yoktur. Birisi ''niye sadece bu lafa taktınız '' demiş. Bu lafa takarız çünkü ben burdan ateist bi insanın cumhurbaşkanı olamayacağını çıkarırım. Eee nerde seçme seçilme hakkı? Nerde eşitlik demokrasi? Ayrıca askerin darbe yapmasını isteyenlerde saçmalamasınlar lütfen... Askerin darbe yapması demek bu ülkede hala demokrasi olmaması demektir. Bu ülkede yasalar var , biz bi hukuk devletiyiz. E o zaman biri çıkıp cumhuriyete karşı birşey yaparsa - bu kişi ister cumhurbaşkanı olsun ister köylü memet ağa olsun farketmez...- yasalar ona gerekli cezayı verir. Siyasete karışmak askerin işi deil bence... Eğer ki cumhurbaşkanı tayyip olur ve mecliste yine çoğunluk akpden olursa o zaman cidden şeriatçılar ve atatürkçüler diye ikiye ayrılabilir türkiye...Bu durumda 80lerde ki gibi millet birbirini doğramaya çalışırsa şaşmam açıkcası... Ama şahsım adıma cumhuriyeti yıkmaya çalışanları gerekirse canım uğruna engellemek için de herşeyi yaparım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Yalnız şunu farkettiniz mi bilmiyorum. rejimin koruyucusu askerdir. eğer rejim elden giderse nerde olacak hukuk devleti? neyi kullanarak ceza verecek? hangi yasayı kullanarak ceza verecek? biri bana bunun açıklamasını yapsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 yargı rejime veya devlete bağlı değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2007 olay şudur. rejimin koruyucularından BİRİ askerdir. bizde halk ayaklandı,hergün meydanları bastı,parlementoya yürüdü,bildiriler yayınladı,grevlermi başladımı,halk kendi üzerine düşeni yaptımı,nerde bizim üniversitelerimiz,gençlerimiz,halkımız,biz üzerimize düşen yaptıkmı? bizden bi boh olmaz,ya atatürk gibi bi adam bekleyeleim,yada ordu kurtarsın,bende şurdaki yeşillikte çimenleyeyim.peki koaly gelsin. cok ateşli devrümcü konuşması gibi oldu,aşırı oldu,ama ordunun darbe yapamsıda azımsanacak birşey değil,oda aşırı. öle böle. klas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar