Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Menderes gibi geldi,Menderes gibi gidecek...

Apache

Öne çıkan mesajlar

işte mutlaka olacak bunlar ancak 14 nisanda gerçekleşen mitingdeki kalabalık toplanacak deseler 1 sene önce hayatta inanmazdım ona da. mümkün değil türk halkı böyle bilinçlice tepki vermez derdim

bu miting sonrası benim umudum arttı

bu arada şu zülfü livanelinin KASIM 2005'teki yazısı, mutlaka okuyun:
http://img223.imageshack.us/img223/3820/livaneliku3.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

zati bir şey diyebilmek için önce içeriği belirlemek ve neden salak, cahil ve eşşek olduğumu yazmak lazım.. aksi halde ortaya çıkan şeyi cümle olarak nitelendirmek bile zor.. ancak kelime kalabalığı laf salatası olur =)

savlarınızı öne sürebilmeniz dileğiyle..

ben bunu görmemiştim.. bir üstteki mesajda yazdıklarım Kojiroh ve Absolut'un yazdıklarına istinaden yazılmış idi..
Sosyal ağlarda paylaş

Yok ben de başbakan şöyle böyle demedim dedim.

Savları ortaya koyarız tabii de sizden de aynısını bekleriz. Önceki yazından seninle aynı siyasi görüşte olmayıp, istemediğin partiye oy verenlere bir dokundurma yok mu? Türk milletinin salak, eşşek ve cahil olduğu konusunda ne tür bilimsel bir çalışmayı esas aldın. Savlarımızı koyalım ortaya tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

ben çok kızıyorum abi böle düşünenlere.
ve açıkçası çok içten sensin salak diyesim geliyor =)
türkiye'de bir sürü ideoloji var ortalıkta dolaşan,zibillen savunanları var,terörist kesim hariç saygısız bir şekilde dinlememezlik yapmam.yapnları da sallamam.
çok katıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

heh bu soruya verilecek cevap matematiksel bir formülasyondan geçer..

basitçe bilinenleri tanımlayalım.. (sonuçta her soruya /soruna böyle başlanır di mi?)

türkiye de kaç tane parti var.

türkiye de kaç kişi oy kullanıcak

baraj nedir

tam 21 tane parti seçimlere girecek:
yazalım üşenmeden:
AKP, CHP, ANAVATAN, DYP, MHP, DSP, SP, SHP, ÖDP, DTP, TKP, MP, LDP, İP, HDP, HAKPAR, GP, Emek Partisi, BBP, BTP, ATP

ve seçimlerde 41.407.027 kişi oy kullanma hakkına sahip.

misal 2002 seçim sonuçlarını inceleyelim..
Demokratik Sol Parti (DSP) 384.009 1,22
Demokratik Halk Partisi (DEHAP) 1.960.660 6,22
Yurt Partisi (YP) 294.909 0,94
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2.635.787 8,36
Doğru Yol Partisi (DYP) 3.008.942 9,54
Millet Partisi (MP) 68.271 0,22
Büyük Birlik Partisi (BBP) 322.093 1,02
Anavatan Partisi (ANAP) 1.618.465 5,13
Liberal Demokrat Parti (LDP) 89.331 0,28
Saadet Partisi (SP) 785.489 2,49
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 150.482 0,48
Özgürlük ve Daşanışma Partisi (ÖDP) 106.023 0,34
Türkiye Komünist Partisi (TKP) 59.180 0,19
Genç Parti (GP) 2.285.598 7,25
İşçi Partisi (İP) 159.843 0,51
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 6.113.352 19,39
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 10.808.229 34,28
Yeni Türkiye Partisi (YTP) 363.869 1,15
Bağımsız 314.251 1,00

bunların (41milyonun) 32.768.161'i oy kullandı, 1.239.378 geçersiz oy attı.

Şimdi matematik üzerinden devam edelim (matematik iyidir, gözlerdeki perdeyi kaldırır)
AKP nin aldığı oy 10.808.229 yani %34oy almış.. peki bu parçalanmış sol da kim ne oy almış onu hesap edelim.. toplam yaklaşık 7küsür milyon..

şimdi milletin AKP'den yaka silktiğini ve yeni anket sonuçlarına göre akp'nin oy kaybettiği kayan oy tabanının tepki oyları olarak CHP ye gittiğini biliyoruz. Standart verilere göre AKP yine de yaklaşık 1,5-2milyon oy önde.. üstte yazdığım partilerden gidipte LDP'ye oy verip.. "aa ben liberalin ama AKP başa geçsin de istemiyorum" derseniz gülerim size sadece.. yok aksi halde mükerrer oy kullanmanız gerekecek bir şekilde.

İdeoloji belirtme hedesine gelelim.. parti kurmak kolay.. herkesin partisi var.. ben de parti kurayıp das-aAa grup seksi savunanlar partisi diye (sıkıyorum şimdi) işte oy da vereyim kendime.. arkadaşlar falan da oy verir.. hatta bana da oy veren salaklar çıkar elbet.. Sıkıyorum türkiyeden grup seksi seven 59.000kişi oy versin (TKP kadar oy almış olayım yani) şimdi bu benim başarım mıdır, yoksa hiç bir şeyi temsil etmediğim, hiçbir faaliyette bulunmadığım için sadece bir tabela partisi mi olurum? keza tkp kadar aktif olma, konuşma yapma falan gibi bir durum da olmaz ve swinger partilerin de yargıtayın gözünde kongre olarak tanımlanacağını sanmam.. anayasa mahkemesi de 2sene kongreye gitmeyen partileri kapatır bildiğiniz üzre..

Gene sonuçlara bakacak olursak 2.284.644 kişinin genç partiye ov veren konsere gitmeyi seven, eğlenceli insanlar olduğunu görüyoruz ki bu arkadaşlar oy verenlerin 7,25 gibi büyük bi kısmını oluşturuyor.. cem uzan biraz daha halk konseri verseydi emin olun girerdi meclise.. her neyse bu üstün zekalı arkadaşlara selam söyleyelim "şehrazat 1ytl olacak!"

nihayetinde temsil edebilmek için baraj adını verdiğimiz hedeyi geçmeniz gerekiyor. Atalarımız güzel bi laf söylemiş "haitceye değil neticeye bak" hah işte cuk oturuyor.. neticede yoksanız mecliste.. hariçten gazel okuyan biri olur çıkarsınız. belki allem kallem edip meclisten bağımsız milletvekili ayarlar da "temsil" -nası bi temsilse o da - edersiniz/edilirsiniz.. satılık bi paravanla tabi.

tüm bu matematiksel işlemlere dayanarak.. baba ben oyumu Yp'ye vericem beni ancak onlar ifade ediyor dedikten sonra "ulaaan gene mi bu adamlar başa geçti" demek basitçe matematik bilmemektir. Yani öyle bir dönem yaşıyoruz ki, ya akıllılık edip ağırlığı bir tarafa çekicez ya da diğer taraf ağır basıcak..

"ha ben AKP'ye oy vericem." diyenlere ok baba seçim senin derim.. sonuçta seçim senin di mi.. kaldı ki bahsedilen olay sana değil, diğer tarafa söylenen bişi.. takılma hiç sen.. diyebilmem mümkündür.

veyahut "ben özgürüm aynı zaman da swingerım das-aAa partisine oy vericem.. bu benim tercihimdir. karışamazsın" diyenlere de eywallah baba, senin tercihindir.. takıl kafana göre, tabi oy hakkın var.. ver gitsin. istersen hiç yorma kendini oyunu at klozete çek sifonu keza pusulada amblemi 69 olan bi das-aAa partisi bulamayacağın gibi bulsan bile max 50.000 oy alır o da bi boka yaramaz.. derim

matematik güzeldir, mantıklı seçim yapmak hoş bir şeydir.. sonra ağlamayın e mi?

(çook dağınık oldu.. bi yere yetişip gelicem.. daha sonra daha düzgününü ve cidden hesap kitap olan versiyonunu yazıcam bi.. ama şimdi duş+giyin+koş kombosunu uygulayacağım)

gitmeden önce bir de 99 sonuçlarını verelim (yüzde / milletvekili sayısı)

ANAP 13,2 86
BP 0,2 0
BBP 1,5 0
CHP 8,7 0
DBP 0,1 0
DEPAR 0,1 0
DSP 22,2 136
DP 0,3 0
DYP 12 85
DTP 0,6 0
EMEP 0,2 0
FP 15,4 111
HADEP 4,7 0
İP 0,2 0
LDP 0,4 0
MHP 18 129
MP 0,3 0
ÖDP 0,8 0
SİP 0,1 0
YDP 0,1 0
BAĞIMSIZ 0,9

buradan da akp'nin oylarının kayan mhp,anap ve fp oylarından oluştuğunu görebilirsiniz. bu oyların tepki oyları olduğunu söylememe gerek yok zaten. ancak solda fazla parçalanma sonucu bu kadar güçlü bir ortak noktaya kayma olmaması normal..

her verilen kararın bir sonucu vardır..

kararlar ve sonuçlar..

ya ayrıca biraz uzun sürmüş yazmam.. kusura bakmayın.. tel falan gelince öyle oluyor ^_^

[ Mesaj 16 Nisan 2007, Pazartesi - 13:36 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bence biraz abartiliyor bu olayda yani..
14 nisanda gittik tepkimizi muthis gosterdik gozleri korktu korkmadi onemli degil onemli olan orda 1milyon kisiden fazla adam olmasi ve biz uyandik hey hey geliyoruz ayaginizi denk alin demesiydi ve basardik..

Ve bence ne oluyor biliyormusuz korkudan tir tir titriyorlar..

Ama idam edilsin kovulsun asilsin kesilsin akp nin yaptigindan farkli birsey degill..

Simdi ben o secimlerde oy kullanmayan kesime catarim.. e be kardesim madem o kadar duyarliydiniz sol partilerden oy vericek kimse yok bende oy vermem diyeceginize az biraz akilli olsaydinizda dusunseydiniz ulan bu hukumet cumhurbaskanini secicek ben duyarli olmak yerine aklimi basima topliyim sonra milletin anasi aglamasin demediler..

Siyasiler birlesmediler o bakanlik benim bu bakanlik senin su bakanlik onun diye diye birlesmediler ve Turkiye bu halde.. Benim gozumde cok acik soyliyim siyasetci olarak baktiginiz zaman en iyi adam RTE birtane sol parti onlar kadar bilimsel orgutlu calissalardi hersey degisik olurdu.. Ama chp simdiden kendini muhalefete hazirladi ben nasil olsa %10 oy alirim gerisine karismam..

Halbuki birlesseler chp dsp shp vs vs artik sagi solu kalmadi ulke meselesine dondu ama RTE ne kadar koltuk sevdalisi ise Baykal da onun 5 kati fln..
Sosyal ağlarda paylaş

50 den sonra evet =).
Koltuk sevdası artı para diyelim.

Birde öyle bir yorum geldi ankaralı bir büyüğümden cumartesi günü.

-RTE Cumhurbaşkanı olmayacaksa 1 sebeple olmaz.Aynen Özalın yaşadığı gibi, RTE partiden ayrıldığında seçimlerde melih gökçek milletvekili adaylığını akp den koyarsa parçalar partiyi. RTE kadar karizmatik ve güçlü bir adam, Gül bir arada tutamaz.

Bende hak veriyorum, RTE cumhurbaşkanı olursa, Gül'ün o partiyi bir arada tutması zor
Sosyal ağlarda paylaş

bati demokrasielrinde 3-4 parti vardir meclis bunanrin arasinda bolusulur
sosyal demokrat parti muhafazakar parti bide liberal seklinde atiyorum
o yzuden demokrasi denilen olgu tikir tikir yurur genelde

oysa bizde 3233 tane parti var

muhafazakar partilere bakioz
akp saadet kenkler ve ucundan mhp

liberallere bakiyoruz
dyp anap genc parti (saka gibi)

sosyal demokratlara bakiyoruz
chp dsp shp vs vs say say bitmez

ve ayni gorusu savunuyorlar ancakbirbirleriyle tamamen egolari yuzunden zitlasiyorlar

birlesseler mis gibi olucak liberal liberal partiye muhafazakar kendi partisine sosyal demokrat ta kendi partisine vericek

hem koalisyon kabuslari yasanmiycak hemde daha stabil olucak ulke yonetimi

asil anlamadigim bunnarin birbirinden ayrildigi planalri programlarida yok

salliyorum x partisi otenaziye karsiyken y partisi evet diyor o yzuden birlesmiyorlar olayida yok

tamamen kisisel cikarlar
ve akp belasini basimiza onlar getirdi mitingde herkez bagirdi BIRLESIN BIRLESIN diye
ama nafile

ortadoguda baris saglanabilir ama turk solu birlesemez o derece
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...