Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Farkı Fiyatı


Passanger

Öne çıkan mesajlar

Bu konuyu akıllı transfer nedır nasıl yapılır bunları tartısalım dıye acıyorum.
-------------------------------------------------------------------------------
Farkı fiyatı
Adil DEMİRÇUBUK 13 Nisan 2007
Yılda 826 bin YTL alan Beşiktaşlı futbolcu, bu sezon ligde ve kupada attığı toplam 16 golle, Türkiyenin en pahalı forvetleri Kezman, Ümit Karan, Mert Nobre, Necati Ateş, Hakan Şükür ve Deividi geride bıraktı.

FUTBOLLA ilgilenen herkes transferin biraz da şans işi olduğunu bilir... ;Yıldız; diye aldığınız futbolcu, bir bakarsınız kocaman bir hayal kırıklığı yaratır. Hem kendini rezil eder hem kulübünü... Futbol tarihimiz böyle onlarca örnekle doludur; Ortega, Ailton, Felipe, Bratu, Frank De Boer, Ali Lukunku gibi... Öte yandan;sıradan gözüyle bakılan birçok futbolcunun harikalar yaratıp, yıldızlık mertebesine yükseldiğine de tanık olursunuz. Tıpkı Beşiktaşlı Bobo gibi...

Tam adı Deivson Rogerio Da Silva olan "Bobo" geldiği günden bu yana attığı gollerle Kartal;ın can simidi oldu. Beşiktaş;a, geçtiğimiz sezonun devre arasında Brezilya;nın Corinthians Kulübü;nden kiralık olarak gelen ve bu sezonun başında da bonservisiyle birlikte transfer olan Sambacı, hem ligde hem kupada gollerini sıralamaya devam ediyor.

22 yaşında ve 1.86 metre boyundaki Bobo, Beşiktaş forması altında resmi maçlarda toplam 27 gol atarak, takımının en golcü ismi oldu. Yarım sezon oynadığı 2005-2006 sezonunda Süper Lig;de 5, Fortis Türkiye Kupası;nda da 4 kez rakip fileleri havalandıran Bobo, bu sezon ise şimdiye dek ligde 10, kupada 6, UEFA Kupası;nda da 2 gol attı.

Üstelik Sambacı bu golleri sıralarken, büyük küçük ayrımı da yapmıyor. Trabzonspor ile yapılan her iki lig maçında 1;er kez fileleri havalandıran Sambacı, ligdeki G.Saray derbisinde ve önceki gün F.Bahçe ile oynanan kupa maçında da 1;er gol kaydetti.

Bobo;nun 3 büyüklerde forma giyen forvetler içindeki en ucuz oyunculardan biri olması, attığı golleri daha da değerli hale getiriyor. Lig ve kupada toplam 16 gol atan Brezilyalı futbolcunun Beşiktaş;tan aldığı yıllık ücret 600 bin dolar (826 bin 200 YTL). Buna karşın 6 lig golü bulunan Fenerbahçeli Mateja Kezman;ın yılda kazandığı para tam 3.5 milyon dolar (4 milyon 820 bin YTL). Yani, Bobo;nun yaklaşık 6 katı. Kezman;ın yanı sıra, Beşiktaş;ın bir başka Brezilyalı golcüsü Nobre (2 milyon 220 bin YTL), Galatasaraylı Ümit Karan (2 milyon 220 bin YTL), Necati Ateş (1 milyon 480 bin YTL), Hakan Şükür (1 milyon 377 bin YTL) ve Fenerbahçeli Deivid De Souza da (1 milyon 377) Bobo;dan çok daha fazla para kazanıyor.

Beşiktaş;tan başkası olmaz; dedi 3.7 milyon YTL kazandırdı

BOBO, transferi ile ilgili pazarlıklar sırasında da siyah beyazlı kulübe 3 milyon 700 bin YTL kazandırdı... Yarım sezon kiralık oynattıkları Bobo;nun performansından memnun kalan Beşiktaşlı yöneticiler, bu sezonun başında Corinthians;a başvurarak, bu oyuncuyu bonservisiyle birlikte almak istediklerini bildirdiler. Brezilyalı yetkililer, Fransa;dan başka teklifler de aldıklarını öne sürerek, bonservis için 4 milyon Euro (7 milyon 400 bin YTL) talep etti. Beşiktaşlılar doğal olarak bu rakamı yüksek bulduklarını belirtince, devreye Bobo girdi. Golcü futbolcu, "Ben Beşiktaş;tan başka yerde oynamam. Bonservis ücretimi düşürün" diye kendi kulübüne rest çekti. Corinthians yönetimi de bunun üzerine fiyatı yarı yarıya indirmek zorunda kaldı ve Bobo;nun bonservisi 2 milyon Euro;ya (3 milyon 700 bin YTL) Beşiktaş;a geçti. Brezilyalı yıldızın maddi fedakarlığı bununla da bitmedi ve siyah beyazlı yöneticilere, "Ben sizinle para pazarlığı yapmam. Ne verirseniz kabul ederim" dedi ve Beşiktaşlı yöneticilerin önerdiği yıllık 600 bin dolara (826 bin 200 YTL) 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/6324254.asp?m=1&gid=143&srid=3560&oid=2
-----------------------------------------------------------------------
Ben bu transferın tamamen tıgananın basarısı oldugunu dusunuyorum.Besiktas sokaga cok paralar attı ama sımdılerde bıraz akıllandılar gelecek vaat eden genc oyunculara donduler.Dunyada bunu yapıyor.Mourınho bıle yuksek transfer ucretlerınden yakınıyor.

[ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 09:20 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 09:20 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Parası çokta akıllı davranıyo sanki.Parası yok ucuza futbolcu aldı işte gene şansa iyi bi adam çıktı.Bunu Fener maçında bi gol attı diye manşetlere taşımanın hali yokki.Abartılı medya işte gene.Adam gol kralı sanki hiç bir maç boş geçmiyo sanır gorende.Şişirin anam şişirin boboyuda şişirin.Onuda kendiniz patlatırsınız yakında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elbet fenerin de parasi biter, yildiz futbolcu getirilmesine lafim yok ama boboya da laf edilmemeli. gecen sezon gokhan gulecle birebir ayni tipte, gereksiz diye dusunuyodum ama bu sezon cok gelistirdi kendini, fizik olarak da ustun top takibi ve son vuruslarda da. kanat sorunu cozulurse arkasinda ricardinho ve delgado, kanatlarda dogru duzgun adamlarla gol krali da olur bobo neden olmasin. umit karandan bir eksigi yok, hatta boyle gelismeye devam ederse daha da ustunlesir. turk yapalim bunu :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cin git test çöz sen insanların karakterınede dil uzatma feci çarpılırsın benden demesi.Öss stresi bunlar başka birşey değil.Sana kemik atanda olmadı.Ben topici bobo fenere nası koydu diye açmadım.şimdi okula çıkıyorum sınavım var sen test çöz biraz akşama konuşuruz.Yavrucum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şu cintonikle uğraşmasanıza ! kaç hafta kaldı streste çocuk.Zateeeeenn koyduk çarşamba gecesi.yapmayın lütfen...

Bobo şu anda forvet olarak en iyi topçu ligde.Daha fazla atardı ama sistem zorluyor.Ayrıca parasızlıktan diyorlarda Beşiktaş 22 yaşındaki bir oyuncuya 3milyon euro verdi.
Beşiktaş a çok yararlı olucak sözleşmede iyi 2010a kadar.2 sene sonra çok iyi bir fiyata satabiliriz.
Nazar değmesinde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cintonik hemen hemen her topicte saçmalıyorsun ve gereksiz şeyler yazıyorsun.

bobo ilk geldiğinde çok fena idi. bundan topçu olmaz diyordum ama gerçekten iyi geliştirdi kendisini. tiganada güvenip forma şansı verince başarılı oldu. ama aynı şeyler malesef gökhan için geçerli değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kıyaslanan bütün futbolcular zamanında kendini kanıtlamış, nobre de geldiği zaman 300-500 kazanıodu. fenere gelmeden 500bin iken bonservisi fener elinde patlamasın die kiraladı, fenerde kendini kanıtlayınca değeri de bölece arttı, kezman, hakan şükür , ümit karanın geçmişlerini hatırlatmaya gerek yok.
bobo da ilerde daha fazla para isticektir, performansı geliştikçe kendini kanıtladıkça. ayrıca 2-3milyon euro gibi bi bonservisle alındı yanlış hatırlamıosam, pekde "akıllı transfer" olmuor geçen seneki performansına göre.
gerçi bu tartışmalar gündeme göre değişio, bi kaç hafta formsuz ya da oynadığı takım formsuz olunca yerden yere vurulur. takımda iyi gider arada iyi işlerde yapınca ilah yapılır futbolcular. türkiyeye gelmiş en iyi yabancılardan, 70 maç 50 gol 50 asist yapmış alex bile eleştirilken, boboya bunlar sölenmesi hiç şaşırtmıor beni.
futbolcu olarak, necati ateş ve deivid hariç bu topicde yazılan hiç bi futbolcudan iyi değil.

[ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 13:59 tarihinde, Patos tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

heh geldım okuldan.
Arkadaslar topıc amacından sasmıs.Bobo van basten değil ama 10mılyon euroluk bır oyuncu oldu.Ve her gecen gun ustune koyuyor fııııııstan.
Ornegın fenerbahce roberto carlosu alacakmıs dıyor gazeteler.Dıyelım kı aldın verecegın en az yıllık 4 mılyon dolardır.3 yıl oynasa 12 mılyon dolar eder.prımsız vergısız.
Dıyelım kı 5 mılyon dolarda sana forma kombıne sattı.7 mılyon dolar acık cıkar.
Ama boylece sukse yapmıs olursun ısmın duyulur avrupada reklamın olur.Ancak bu 7 mılyon dolar sende acıktır bır sekılde kapatman gerekır.
Azız yıldırım dususte olan ancak cok yaslı olmayan oyuncuları alıyor dıkkat edersenız.Anelka-kezman bunları satma ıhtımalın herzaman oluyor cunku.Bana gore carlos azız yıldırımın bu senekı 40 mıyon euroluk transferının hepsınden kotu olur.
Beşiktaş'a bakarsak nobre olu bır transferdır turk olması avantaj.Rıcardınhoda carlos gıbı satısı (istemezsen) olmayacak bır oyuncudur.Delgado akıllı bır transferdır cunku geleceği parlak olacaktır ustelık hıc bonservıs verılmemıstır.Bobo da bizim yöneticilerden beklenilmeyen bir transfer basarısıdır.He boboyla ılk geldıgı zaman babo bu brezılyalı değil urfalı dıye dalga gecenler sımdılerde satmasın Beşiktaş bu adamı diyor.Bunun dışında 2.ligden gelen oyuncuları kazanmaya calısan bır teknık ekip var.Serdar gecen sene 2.ligde oynarken bu sene sampıyonluk yarısının ıcınde buldu kendını burakda aynı.Serdar toparladı burak toparlayamadı.
Galatasaray aslında akıllı ısler yapıyor.Elınde turkıye lıgı ıcın yeterlı bır kadrosu var bunu tutmaya calısıyor.İnamoto gereklı bir transfer mıydı?Hayır zaten parada verılmedı.

Benım istediğim boyle konuların tartısılması.Baska olaylara girmeyelim lütfen.

[ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 18:22 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...