ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Ufak bir proje için lazımdı, sizin de görüşlerinizi almak istedim; konuşuruz üstüne falan. "Güzellik nedir?" temel soru, neye göre güzeldir, kime göre güzeldir; "iç güzellik daha önemlidir benim için" diyenler ne kadar sıkıyordur falan. Ki bence, çok pis de sıkıyorlar evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Bence algıya göre bir estetik sınırı vardır. Bu sınır herkeste aşağı yukarı aynıdır. Sınırın üstündeki insanlar güzeldir.Güzelliğin dereceleri vardır. Sınırın altındakiler çirkindir,estetik değildir. Tabi insanların zevkleri farklı. Kimi öylesini beğenir kimi böylesini. Fakat bence kim nasıl beğenirse beğensin güzellik değişmez. [ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 20:09 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 iç güzellik olayı bi yalan :) bence güzellik bakımlılık temizlik farklılık.çoğu Allah'tan gelen ama çok büyük paralarla estetik te mevcut ama herkesin böyle bi şansı yok.yani dış görünüşü güzel olmayan bi insan için güzelleşmek zor olsa gerek.ne bilim anlatamadım bi :).güzellik paraylada orantılı bence :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 bence insanın kendıne yakışanı giymesidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 İç güzelliğin hiç bir önemi yok. Önemli olan dış güzelliktir. İçim çok güzel de ne oldu? Hiç bir işe yaramadı. Ancak dışım ogre/orc/dwarf karışımı tuhaf birşey olduğu için ilk karşılaştığım insanların hep hor bakışlarıyla karşılaştım. Dış güzellik önemlidir. Bir nesneye veya biz özneye ilk yaklaştığında yaşadığın önyargı bu güzelliğe bağlıdır. Çirkin bir kızla mı birlikte olmak istersiniz, güzel bir kızla mı? Eve çirkin bir heykel mi almak istersiniz, yoksa güzel bir heykel mi? Laptopunuzun kaba saba mı olmasını istersiniz, yoksa ince ve hafif mi? Bütün bunlar birer etken bence. Ha, "arkadaş" olayında dış güzellikten ziyade iç güzellik devreye giriyor. Zaten arkadaş olduğun kişilerle sen onların karakteri yüzünden birlikte olursun. Ama buna pek iç güzellik diyemem. Sadece sana benzer özelliklere sahip olduğu için arkadaşlık yaparsın. Dış güzellik, önyargılarımızı etkiler. Önyargı sanki kötü bir kavrammış gibi algılanır. Ancak, yıllar boyunca birlikte olup o şeyi çok iyi tanımadan yapman gerekiyor hayattaki işleri. Mesela bir discodaki bodyguard, insanları kılıklarına bakarak içeri alır. Markette bir eşya mesela tabak/süs/bardak gibi birşey alırken, şekli hoşunuza giden birşey alırsınız. Pazarda meyve seçerken gene şekli düzgün olanlarını seçersiniz. Ancak şekli düzgün olan meyve/sebzelerin mutlaka tadı da iyi olacak gibi bir kaide kural yok. Çok fazla dağıldı yazım. Kafamı toparlayamadım. Neyse umarım anladınız demek istediğimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paspatur Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 BBC Human Body 'nin güzellikle ilgili mükemmel bi bölümü vardı. bulabilirsen izle, olayı bilimsel açıdan muhteşem izah ediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Bence yüzüne bakılacak kadar güzel olması yeter, önemli olan iç güzellik cidden. O kadar vücut gördüm içinde insan yok yani. O yüzden yüzüne bakılacak kadar güzel olsun zaten içi güzelse, seversen sana en güzel kızmış gibi görünür :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 İç güzellik kesinlikle önemlidir, sadece dış güzelliğin önüne geçemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Bir insan hakkındaki ilk fikrin, ilk izlenimin genelde bir noktaya kadar götürür ama değil mi seni genelde; yani kafadan olumlu ya da olumsuz gideceğine dair bir şeyler oluşur. İlk izlenim neye göre oluşuyor peki? Dış görünüş... p.s: yarın sabah falan genel olarak insanların hangi kutuplarda toplandıgını da bir sayıya falan dökmeye çalışıcam, sunumda kullanmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
codename_curse Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 karşında kendinden ne kadar bulduğun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 O yüzden dış görünüşün önüne geçemez ya zaten Zaugna. Çok absürd bir örnek olacak belki ama ilk aklıma gelen şu; bir kişiye bir şeyler öğrettikten sonra, o öğrettiklerinin yerine farklı şeyleri öğretmeye kalkarsan zorlanırsın. Onun yerine hiçbirşey bilmeyen bir kişiye -yani sıfırdan- birşeyler öğretmeye çalışırsan nispeten daha başarılı olursun. Aynı şekilde, bir konu hakkında önyargılı bir insanın fikirlerini değiştirmek, o konu hakkında hiçbir fikri olmayan birisinin fikirlerini değiştirmeye nazaran çok daha zordur. Biraz kasış oldu gibi geldi bana da ama bağlayalım, bir kişiyi ilk kez gördüğümüzde, o kişinin "dış görünüşü" bizde bir çeşit ön yargı oluşturur. Aynı zamanda, o kişiyle ilgili elimizdeki tek bilgi de dış görünüşüdür. Bu nedenledir ki, karşımızdaki kişinin dış görünüşüyle, iç güzelliği birbirlerine ne kadar zıt olsa da, kişinin dış görünüşü o kişiyle gelecekteki ilişkimizin yönünü çizen en önemli etkenlerdendir diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 İnsanın kendi yakışanı giymesidir tabii ki.İnsan kendisine yakışanı giyerse güzel olur, endamlı olur.Başkasına yakışanı giyerse olmaz, uymaz. [ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 21:02 tarihinde, Lopeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Yani direkt olarak anlatılabilecek birşey değil çünkü herkesin anlayışı farklıdır yani ne biliyim mesela kimisi sarı saçı çekici bulur kimisi siyah saçı, bunun gibi milyon tane farklılık var o açıdan direkt olarak bi tanım yapılamaz. Benim açımdan sorarsan birisine güzel demem için ille de 0 beden olması, manken gibi hatlara sahip olması filan gerekmez. Grotesklik sınırına dayanmadığı sürece güzeldir, yani ne biliyim vücudu sağlıklı olsa bi de kendisine baksa her kız güzel olabilir. Bu olayın net bir tanımı olamaz yani=) (tabii güzellik bi de doğal olursa daha bi önemlidir, yapay güzellik itici geliyo yani tamam biraz makyaj yapılabilir zaten mevcut olan güzelliği ön plana çıkarmak için o sorun değil hatta yapılması güzel birşey ama abartılı makyaj, boyalı saç filan saçma geliyo bana. estetik ameliyatlar filan da kötü tabi) Neyse; bence sağlıklı ve bakımlı olduğu sürece güzeldir(istisnalar olabilir, yani yine de alışagelmiş güzellik standartlarına yakınsadığı sürece daha bi güzeldir tabii ki=)) İç güzellik konusuna gelirsek: Gerçekten vardır, hatta oldukça önemlidir ama çoğu durumda züğürt tesellisi modunda kullanıldığı için yalan damgası yemiştir, o açıdan konuyu fazla kurcalamamakta fayda görüyorum=) [ Mesaj 09 Nisan 2007, Pazartesi - 21:13 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 bu cok detaylı bir konu aslında pskolojik olarakta yogun bir yelpazeye sahip cok kücük bir örnek : yuvarlak hatlı insanlar güven verir genelde daha cabuk kaynaşırsın , şişmanlar tombullar itici yada korkutucu gelmezler.bone gelebilir sakalları korkunç çünki bende gelebilirim benimde sakallarım korkunç.biz böleyiz. böle böle bin tane şeyvar.renk uyumundan tutta geometrisine kadar.estetik anlayış e buda herkezde bir olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Dove'un şu reklamı ve düzenlediği kampanya aslında özetliyor olayı; http://www.youtube.com/watch?v=iYhCn0jf46U Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 bi bayan için tanımlarsam. Çekinmeden öpebildiğin, sarılabildiğin, elini tutabildiğin, yanında rahat olabildiğin bayanın sahip olduğu şeydir güzellik. içi dışı hepsi bir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Quasimodoların ne günahı var kahpe dünya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 amaca göre degisir. aşk yaşayacagın kızın içininde güzel olması lazım başka amaçlar için takıldıgın kızın içi güzel olmasada olur zaten :P :) Ama Sensible'a katılıyorum, ortak bi güzellik-esteik anlayışı vardır bencede. belli bi sınır vardır en azından aşağısı - yukarısı şeklinde yorumlanabilecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 İnsanın içi ne ise dışı da o. Dış görünümüzden şikayetiniz varsa içinizi sorgulayın. Kesin doğru olmayan birşey vardır. Dürüst olursanız falsonuzu görürsünüz. Aksi halde anca hayıflanırsınız. Şikayetiniz yoksa zaten öz güven tavan yapmıştır. Yani mok olsanız kokmazsınız o derece. Güzellik ise illüzyondur. Kendini gerçekleyebilecek şekilde bakabilme yetisi gerektirir. Yani bakmayı bilene hamamböceği de güzel. Hatta fıkrası da vardır. Kıskanç bir adam dünyanın en çirkin kadını ile evlenir. Bir akşam yemeğe çıkar eşi ile. Bir bakar ki karşı masadaki adam eşini kesiyor. Dellenir, gider adama çıkışır. "- Bre adam yan gözle bakılmasın diye dünyanın en çirkin kadınıyla evlendim. Nesine bakıyorsun bu kadının?" Adam huşu ile: "- Mirim sen hiç bir kadında böyle güzel kulak memesi gördün mü?" der. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2007 tanımı ilkel benlikden yaparsan her zaman güzel olan simetrik olandır ama düşünerek yaptığında güzellik çok daha kapsamlı olur.Gamer bir erkek çocuğumuzu ele alalım gamer kız hayalleriyle yanıp tutuşur bu genç aynı oyunları oynayacağı birlikte zaman geçirebileceği bir kız,sokaktaki makyajlı kızlar bu çocuğun çoğu zaman ilgisini çekmez ancak misal veriyorum ultima online oynayan bir kızı gördüğü zaman ne kadar hoş kız diye aklından geçirecektir (çoğu zaman kilo bile farketmez hatta görüntüsü o kadarda ilgilendirmez) sadece ikili ilişkilerden bahsetmiyorum ama insanlar daima kendilerine yakın bulduklarını güzel bulurlar.Misal dwarf sempatizanı insanlar dwarfların görüntüleri çokmu güzel yahu güzellik burda simetriden çıkar işte illa güzellik fiziksel olan değildir davranışlarda güzelliği belirleyen ana faktörlerdir sanatta görsel güzellik resmin anlattığı olaya görüntüye bakar,çoğu zaman simetrisi bir anlam ifade etmez tablonun.Güzelliğe fiziksel açıdan bakarsanız yanılgılar denizinde boğulabilirsiniz.Güzel bir kadınla (fiziksel açıdan) evlenen bir erkek seks hayatında mutlu olacaktır oda haftada kaç saat ya hayatın geri kalanı beraber geçinebileceklermi ? Simetri hayat kurtarmıyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar