Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Firefoxu dünyadan silelim

Chemical

Öne çıkan mesajlar

beni operacı diye suçlayanlar belki de firefoxçu olmuştur?

dediğim gibi, ben de ie'den firefox'a ilk geçtiğim zamanlarda opera'nın özelliklerini övenlere karşı plug-in'leri sıralardım.

ancak belki de bilgisayar konusunda pragmatik olduğum içindir,
opera'nın özelliklerinin firefox'u 10 kat aştığını görünce, direk operaya geçiş yaptım.

ha, ertesi gün birisi operanın özelliklerinden fazla özellik sunarsa, ona geçerim.

ancak ne "duplicate tab", ne "lock tab", ne "paste and go", ne "block content", ne "wand" olan bir browserı gelip burda övmeyin.
Sosyal ağlarda paylaş

denedim, opera daha çok ram yiyor, daha çok çöküyor, daha yavaş. ff daha az ram yiyor, neredeyse hiç çökmüyor, daha hızlı. bu durumda extensionlu firefox kullanmak varken neden opera kullanayım?

hayır yani bilgisayar konusunda tek bir şeyler bilen sen misin bu sitede sürekli böyle konuşuyorsun?

[ Mesaj 22 Eylül 2007, Cumartesi - 14:29 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
operada kulladım yanında ff'ın, yiyo biritiyo ram'ı cpu'yu, heleki uzun süre acık kalırsa acıp kapandıkca tabler biriktikce birikiyo...

merak ettim, bu kadar abarttığın ram yemesi nasıl oluyormuş.

3 ayrı pc'de denedim opera 9 ve firefox 2,
- browserı 0'dan açmak istediğinde opera daha hızlı açılıyor.
- browserı 0'dan açtığında opera daha az cpu ve ram yiyor.
- browserda 10 ayrı tab açtığında opera daha az cpu ve ram yiyor.
- browserda 10 ayrı tab açıldıktan sonra hepsini kapatınca opera daha az cpu ve ram yiyor.

hatta firefox'un 1.5 zamanından bahsetmek bile istemiyorum.
512 mb ram'li pc'imde ram'in de cpu'un da %80'inden fazlasını yiyordu 2-3 tab açtıktan sonra.

sırf o yüzden opera'ya geçmek zorunda kalmıştım, şahsen gayet de memnunum.
firefox'dan hiç bir özelliği eksik değil, dediğim gibi de tam tersine çok daha özelliği var, bu yüzden opera'ya geçmekte hiç bir sakınca yok.

[ Mesaj 22 Eylül 2007, Cumartesi - 14:32 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Beni firefoxçulukla suçlayanlar belki de operacı olmuştur? muadhahah

Pru+1. Çok hantal bi browser opera. ayrıca duplicate olsun lock olsun paste n go olsun hepsi var firefoxta

%80? Atma bone din kardeşiyiz. Ben şu anda kullanıyorum. Hem de üşendim yenisini yüklemeye hala buglı 1.5 kullanıyorum. Sana şarkı yolluyorum burdan.

Ufak at, biraz ufak at da civcivler yesin :P

[ Mesaj 22 Eylül 2007, Cumartesi - 14:36 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
denedim, opera daha çok ram yiyor, daha çok çöküyor, daha yavaş. ff daha az ram yiyor, neredeyse hiç çökmüyor, daha hızlı. bu durumda extensionlu firefox kullanmak varken neden opera kullanayım?

hayır yani bilgisayar konusunda tek bir şeyler bilen sen misin bu sitede sürekli böyle konuşuyorsun?

anlıyorum ben seni, merak etme prudent.
cidden insan opera'yı fazla kullanmadığında aynen böyle düşünüyor.
firefox kullandığım zamanlar, ceviz forumlarında opera'yı öven kişileri ben de opera fanboy'lukla suçlamıştım.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pru+1. Çok hantal bi browser opera. ayrıca duplicate olsun lock olsun paste n go olsun hepsi var firefoxta

hayır, yok.
opera'da sıfırdan herşeyi elde ederken,
firefox'u opera'ya benzetebilmek için sürekli eklenti kurman gerekiyor.

hantal da değil ayrıca, ha, default tema hantal gözüküyorsa (ki uzun süre opera'ya geçmememin nedenidir) çok daha lite temalar mevcut.

bu sizin yaptığınız,

"tofaş'a ferrari motoru takıp, ferrari hızında gitmek varken, neden ferrari alalım" demeye benziyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi eklenti kurmanın amacı operaya benzemek değil ki, hani hızlansın falan diye de kurmuyoruz yani? ki ff ilk kurulduğu haliyle operadan zaten daha hızlı (en azından benim pc'mde, bu pc'yi ben kullandığıma göre benimkinde daha hızlı olması benim için yeterli bir sebep). firefoxta 47 tane tab açtığımda cpu kullanımı %15 ram kullanımı 95 mb'a çıkıyor (amd3000+ işlemci 1gb ram). ne zaman firefox kelimesi geçse, senin sayfalar dolusu yazını görüyoruz yok "opera süper, işte bunlar bunlar bunlar bıdıbıdıbıdıbııdı" şeklinde. sana ne yani, insanlar isterse dener görür, neden sayfalar dolusu yazı yazma gereği duyuyorsun, sana ne ki?

he yani lite tema mevcutmuş, neden kendisi direk lite değil? bak firefox direk lite, hem de hiçbir şey kurmadan! vuuuuuu.

[ Mesaj 22 Eylül 2007, Cumartesi - 14:43 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hiç alakası yok.kesinlikle kullanıcının aradığı özelliklerin var olup olmamasıyla ilgili.bi ara bendede sorun firefoxda kullanıcı adını girmeme rağmen hiç bir değişiklik olmamasıydı.sırf bu yuzden opera kullandım aylarca.ama sonuç olarak yine firefox a döndüm çünkü ayrıntı değil sadelik istediğine çabuk erişebilirlik önemli.operada bi yığın incik boncuk var ama firefox kadar hızlı değil maalesef.bana hız ve erişebilirliği kolay bir browser lazım ve firefox bunun için ideal (bence)

herkesin kişisel fikri farklı çünkü istenilen özellikler farklı o yuzden firefox kötü yaşasın opera benim adım kamil dayt! gibi davranışlar bence aşırı tepkiden kaynaklanıyor.

isteyemen kullanmaz arkadaş bu kadar basit.

[ Mesaj 22 Eylül 2007, Cumartesi - 14:43 tarihinde, Black_Lupin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

firefox - hızlı belki stabil değil ama sürekli güncel
opera - içerik çok geniş bir sürü özelliği var ama hantal ciddi boyutta yavaş
ie - uzun söze uzun açıklamalara gerek yok.bir hatadır kendisi internetin en embesil aracıdır kendisi bir microsoft® ürünüdür bu bile kullanmamak için yeterlidir.

[ Mesaj 22 Eylül 2007, Cumartesi - 14:48 tarihinde, Black_Lupin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Benzetmeni duruma uygun bulmadım bu bir. Operaya lite bilmemne kuruyosun o zaman tilkiye niye addon kurmuyosun bu iki. Banane banane yok işte demek gibi olmuş seninki bu üç :p

firefox'u savunmanızı duruma uygun bulmadım bu bir.
operada lite bilmemne kurmuyorsun, tilkiye niye addon kuruyorsun bu iki. banane banane diyen ben değilim sizsiniz bu üç.
Sosyal ağlarda paylaş

opera ff savaşının zırt ve pırt diye patlatılması garip elbet.. daha garip olan başka bir şey ise testler operanın ff'den daha hızlı olduğunu göstermesine rağmen "hala" ff kullanıcılarının 'opera yavaş' söyleminin arkasına sığınmak istemesi..

"ben denedim operayı.. yavaş açıldı" demek açıkçası. "ben denedim yer çekimini.. çekmiyo ahım şahım" demek ile aynı minvalde. bi zahmet google isimli yeni nesil mesihinden aratınız yapılan çalışmaları.. keza güvenlik olarak da daha sağlamdır opera ff ye kıyasla.9,5sürümü ile zaten hızlı olan browser daha da hızlanmıştır.

her neyse işin diğer yanı da "ama operaya da eklenti kurulabiliyor" geyiğidir. ki bu da üstteki kadar über-saçmadır. bilakis diyeceğim "ee kurulsun artık!" olacaktır. ancak her aklı başında kompüter kullanıcısı bilir ki, ne kadar çok kullanıcı o kadaaar çok eklentidir. ff'nin kullanıcı sayısı ise operayı pek bi rahat dövmektedir. dolayısı ile bol bol eklenti gelmektedir

nihayetinde sadece kişisel tercihlere bağlayabileceğim bu olayda habire diğer şirkete bok atan ve bu şirketlerin "babalarının şirketi" olduğunu sandığım gözü kapalı ve gözü kara fanatik tartışmacılara başarılar diler, ati-nvidia, intel-amd savaşlarını da şimdiden dört gözle beklerim efenim.

haydi hayırlı savaşlar

[ Mesaj 22 Eylül 2007, Cumartesi - 15:02 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...