Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

14 Nisan 2007 Anıtkabir Yuruyusu..

gellidus

Öne çıkan mesajlar

Halk basa geciris olabilir dorudur, ama %35 oyla tek basıan iktidar olmadı mantıklı değil.

BUnun yanında halk siyasetle ilgileniyosa oyları isteklerini düşündüklerini yansıtıyo demektir.
Pasift bi halkın verdiği oy siyasi düşüncelerini ne kadar gösterebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

yazilanlarin hepsini okumadim,simdi cikiodm evden okula gidicem o yuzden ilk sayfayi okuyabildim sadece..

misal Suark demis ki : rte guc kaybeder zaten cumhurbaskanliginin fazla yetkisi yok...

yok`ten tut da anayasa mahkemelerine devletin ust kurumu olan bircok yer , meclis caycisina sorumlu di mi, direk cumhurbaskanina degil ? (mahkeme tabi kimseye sorumlu deil de, atamalarda falan cumhurbaskaninin sozu gecerli ) rte nin bi el atamadigi YOK kaldiydi onu da parcalamak icin eline firsat gecmis olucak.
Sosyal ağlarda paylaş

yökten her üniversiteli nefret eder.
birileri çıkar kızılayda eylem yapar.
ben bebekken de böyleydi,
ben üniversitedeyim halen böyle.
kaç yıldır üniversite okuyorum, ama üniversitelilerin neden yök'e karşı olduğunu hala anlamış değilim.

[ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 09:02 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Yök kalkarsa ne gelicek onu bilmez kimse :) ama YÖK kalksın der illa. 16 sene öncede öyleydi gene öyle universiteler :)
Bu arada birçok rektör ve yargı atamasının bekletildiğini biliyorsunuzdur herhalde şuan ki cumhurbaşkanı reddeder Tayyibi bekleyelim diye ne hikmetse. :(
Sosyal ağlarda paylaş

yök rte ıktıdarına karsı cumhurıyetı savundugu ıcın bu aralar pek ustune gıdılmıyor.Ancak yök'ün de darbe sonuncunda oluşan bir kurum olduğunu o dönemin izlerini yansıttığını unutmamak lazım.
Ayrıca bir arkadaşta rte yi halk seçti demiş.halkın %33'ü sanırım oy verdi akp'ye ve şu anda bir seçim yapılırsa bu oranın düşeceğiden eminim.Çünkü o seçimlerde aldığı mhp-anap-dyp hatta dsp oylarını bulamayacak.Kendi tabanındanda çok oy kaybetti.Özellikle askerlik yan gelip yatma yeri değil lafı onu dibe vurdurdu.Onun için erken seçime yanaşmadılar.
Birde seçilecek cumhurbaşkanı Türk Silahlı Kuvvetlerinin baş komutanıdır.Ben rte'nin başkomutan olmasını içime sindiremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Oy verecek düzgün biri olsa AKP oy toplayamaz ama öyle bi zamandayiz ki başka oy verecek düzgün parti yoktu hala da yok bence. Yani Cem Uzanın %7 gibi oy aldığı bir seçimle başa geldi AKP durumu siz düşünün artık.

[ Mesaj 13 Nisan 2007, Cuma - 09:42 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

"dini bütün, sağlam müslüman" için saadet partisi vardı yanılmıyorsam.

akp'nin bu kadar oy almasının ardındaki ana neden, normalde kendi partisine oy verecek kişilerin, kendi partisine tepki göstermek için akp üstünde toparlanmasıydı.
chp, mhp, anap özellikle bu yüzden çok oy kaybetti.
bu olmasa belki en fazla genç parti kadar oy alacaktı.

bunlar geri dağılıp kendi partisine oy verirse, "dini bütün"cüler de saadet partisine geri yönelirse, sadece akp tabanından ve kendi iktidar döneminde kazandığı seçmenlerden aldığı oyla bile %10'un altında kalma ihtimali var.
Sosyal ağlarda paylaş

oy verecek düzgün birinin olmaması abuk subuklara oy vermeyi veya boş oy vermeyi gerektirmez ki. sonuçta gereksiz oy atmak veya boş oy atmak veya hiç atmamak yine bu ülkenin kaderini belirleyecek. kötünün iyisi kavramı her zaman geçerlidir. hele hele bu şartlarda sırf a partisi gelmesin diye en yakın rakibine atacaksın. napalım bu şekilde devam ederiz en kötü, 100sene kaybetmekten iyidir
Sosyal ağlarda paylaş

Bana sorarsan, zor ama oy oranını arttırabilir bile AKP. Muhtemel düşüşse dikkate değer olmayacak. Tahminim 3 parti girer meclise önümüzdeki seçimler. AKP, CHP banko, 3. partinin adını koymak için biraz erken. Seçim dönemi liderlerin performansına bakar. DYP, MHP den birisi olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Katılmıyorum. İtalyadaki gibi 10 parti koalisyonlarıyla, saçma sapan bir meclis olsun istemem ben. Çokşey kaybettik bu istikrarsızlık yüzünden. 90'lar hep kayıp Türkiye için.

Temsil oranındaki iyileşme çok sonraki iş. Türkiye'de devletin acilen kendisini yenilemesi gerekiyor. AKP bu işe aday oldu, göreceğiz altından kalkabilecekler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

CHP'nin ne olacagi da belli degil acikcasi.
AKP'ye tepki oylari CHP'den cok MHP'ye gidecek bence, ozellikle son zamanlardaki terorizm ve K. Irak olaylarinin yukselise gecmesiyle.
Ama CHP'ye de oy gelir, MHP'nin bi nevi kafatascilik yaptigi gercegi var, ulku ocaklari onlarin himayesinde vs. boyle bi olusuma oy vermek istemeyecek akli basinda adam da coktur Turkiye'de.
Bi yandan CHP, yine sessiz kaldigi icin oy kaybedecek, o da kesin gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...