Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

14 Nisan 2007 Anıtkabir Yuruyusu..

gellidus

Öne çıkan mesajlar

eger bı topluluk ıktıdardan memnun degılse destekledıgı muhalefetı elestırmelıdır cunku suc onlardadır. konumuzda da cumhurıyetı meclıste savunması gereken chp dır bu muhalefet. yakın gecmıse bakın nerdeyse "her partı" hukumetlerde cogunlugu elde edıp bu ulkeyı yonettı, hepsı de sıctı. bunlardan sonra son secımde ortada ınanılmaz bı kararsızlık, guvensızlık varken geldı 6 aylık partı tek basına ıktıdar oldu, cem uzan bıle yuzde 7 oy aldı. pekı ıktıdar nerdyse hıc olamamıs cumhurıyet savunucusu halkcı chp ne kadar oy aldı. bunun suclusu ıktıdar olmayı beceremeyen chp yonetımıdır akp vs degıl. gecen secım baykal olmasaydı chp'nın basında tek partı chp ıktıdar olurdu. boyle yurumek zorunda kalmazdı kımse. hem ıster 500 bın ıster 1.5mılyon kısı yurusun ıktıdarın umrunda olur mu sızce adamlar bozuk da olsa demokrasıden almıslar destegı kımı takarlar asker dısında. az once tv de akp grup bılmemnesı konustu; ordakılerın hepsı chplıydı, bızı ırgalamaz dedı kestı attı. al sana etkı.

dedıgım gıbı mılletın sesını cıkarabıldıgını gostermesı bakımından cok guzel bı olaydı ama bence baska bıseye yaramadı. hatıceye degıl netıceye bakan bı yapım var uzgunum. ben fenerbahce sampıyonlar lıgınde turkıye'yı rezıl edınce onlara kızmam, sampıyon olamayan, taraftarı oldugum galatasaray takımı ve yonetımıne kızarım.
Sosyal ağlarda paylaş

Grup Vitamin zamanında ne de güzel yazmış.

[spo]Erdoğan bir tuhaf adamdır
Üç kuruş için hesap sorandır
Uyanık geçinir amma yalandır
Tüm malvarlığı cebinde olandır
Liseyi 6 senede bitirmiş
Cin gibi cocuk bizim Erdoğan
Neden bu kadar acele etmiş
Aklını seveyim lan Erdoğan lan Erdoğan lan Erdoğan lan Erdoğan lan Erdoğan lan Erdoğan, Erdoğan ..

(Erdoğan) Sek sek sekerek Erdoğan
(Erdoğan) Rastık çekerek Erdoğan
(Erdoğan) Adresim aynı Erdoğan
(Erdoğan) Posta kodum da aynı yavrum
(Erdoğan)

Kel başa şimşir tarak
Bu ayakları artık bırak
Ne işin var ki isporyum da
Yanında bir kız sarımtırak
Ayranın yok içmeye
Atla gidersin çeşmeye
Bu ne perhiz, what is this
Aman Erdoğan, can touch this
Hafif psikopattır kendileri
Buna enayilik de dahil
Kızma amcası daha çok cahil
Erdoğan

(Erdoğan) Erdoğan odalarda ışıksızım
(Erdoğan) Peşindeyim Erdoğan
(Erdoğan) Tut ki karnım acıktı kedimi yedim
(Erdoğan) Ah .. ben deli Erdoğan, sen benden deli
(Erdoğan)

Kırdığın potlar beni aştı
Bak yalnızsın herkes kaçtı
Erdoğan da buna şaştı
Aklını seveyim lan Erdoğan
Lan Erdoğan atlı mısın
Yavrum İranlı mısın
Herkes zeka yaşını sorar
Lan sen bu kadar tatlı mısın
Ulan Erdoğan ulan Erdoğan ulan Erdoğan ulan Erdoğan ulan Erdoğan, Erdoğan

(Erdoğan) Sıra sıra siniler
(Erdoğan) Hasta olan iniler
(Erdoğan) Erdoğan kel kafandan sen suçlusun
(Erdoğan) Erdoğan miyav dedi
(Erdoğan) Minik fare kükredi
(Erdoğan) Erdoğan iki gözum iki iki musluk
(Erdoğan) Oynatmama az kaldı Erdoğan nerde
(Erdoğan) La fa, la sol Erdoğan
(Erdoğan) Erdoğan ballı lokma tatlım benim
(Erdoğan) Erdoğan senle cennet bile sürgün sayılır
(Erdoğan) Seninki düpedüz vurgun sayılır Erdoğan
(Erdoğan) Erdoğan sen kocaman bir çılgınsın
(Erdoğan)

(Erdoğan) Çılgın çocuk RTE
(Erdoğan) Erdoğan önemli şahsiyetim benim
(Erdoğan) Erdoğan felsefe yapma
(Erdoğan) Erdoğan tut-i mucize-i güyem
(Erdoğan) Ben ne desem laf değil
(Erdoğan) Erdoğan Tutti Frutti seyrediyorum
(Erdoğan) Göremiyorum biraz eğil
Erdoğan beni anlamadın ya, ben ona yanıyorum .

Erdoğan mutfakta biri mi var ?[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

adam adayligini acikladi dolayli yoldan

CHP lilerin mitingi iste bu filan dedielr zatende

o meshur ucakta sey demis
yukari cikarsam akp lideri tayyip erdogan oldu, yokoldu saysinlar

hadi canim sende
biz cok dineldik o geliserek degistim hikayelerini

bide demis tarafsiz olurum kesinlikle
lol diyor geciyorum

cumhur olursa bu adam Turkiyenin onundeki secenekelr daraliyor

ya halk orduyu beklemeden he zamanki gibi isi askere havale etmeden kendisi direnip indiricek asagi bunlari

yada yavas yavas somurum bir gece ansizin gelicekler hilafet fikirleriyle

TSK darbe filan yapmaz bosuna umitlenmesin kimse, her seferinde halk TSK darbe yapsin dedi ve yaptiktan sonra 40 sene TSK yi elestirdi darbeci bunnar die
TSK bir darbenin daha yukunu kaldiramaz cunki bugun indirse 3 ay sonradan itibaren olucak butun kotu gelismelerden asker sorumlu tutulur konuyla ilgili olsun yada olmasin
Sosyal ağlarda paylaş

Atatürk'ün Bursa nutkunu tekrar okuyun, iş TSK'ya bırakılmamalı, zaten bırakılırsa acısını en çok çeken bizler oluruz..

Bir de, exhaulted, Penthesilea iyi bir tavsiye vermiş sana, ne diyeyim artık, bu noktadan sonra seninle tartışmak yersiz, benimsediğin fikirler ortada..
Sosyal ağlarda paylaş

Ampulü istemeyenler birleşemiyorlar ki, birleşseler güzel olur ama yok, yine ampul seçildi diyelim. Ve esas emellerini harekete geçirmeye başladılar, zate kadrolaşmanın Allah'ını yaptılar hulkukla olmaz. E halk hangi güçle indirecek onları? Fransız ihtilali gibi bişey mi yapacaklar? Hiçbir siyasi veya hukuki gücü yok ki halkın. Mecburen TSK yapacak, tabii halkımız akıllanıp ampulü söndürmezse..
Sosyal ağlarda paylaş

bugun halk genelkurmayin kapisina yigilsa ve yuruyun beraber gidelim indirelim dese bile asker karismaz

asker karisirsa AB muzakereleri kapar akp gider ama 3 ay sonra ayni halk TSK yi suclar mudahale ettiler AB isi bitti diye

ordu zaten cok zor durumda su anda cumhuriyet tarihinde belki ilk defa ordu icerden ve disardan bu akdar saldiriya maruz durumda bide oyel bir sorumlulugu bir daha almaz gibime geliyor

gerci Yasar pasa akademide okutulan kendi yazdigi ders kitabinda TSK nin gorevi budur budur bunu bize anayasa verdi sartlar ne olursa olsun yerine getiririz diyor ama su anki goruntuye gore adamcagizin eli kolu bagli durumda

ne konuda konusursa hemen Ooo asker konustu diyorlar

kendisi biz TSK oalrak gucumuzu halktan aliyoruz, halk bizi destekledigi ve guvendigi surece sirtimiz yere gelmez beraberce her turlu zorlugu asariz diyor

uzerine dusunulmesi gereken bir konu ferhan sensoy bile darbe olsa davul calicam diyorsa bi seyler degisti turkiyede demektir
Sosyal ağlarda paylaş

said:

nileppezdel
Allah'ın kelamı herkes ilgilendirmez, herkes Allah'ın kelamına göre yaşamak zorunda değildir, Türkiye laiktir ve öyle kalacaktır.

Allahin kelami herkese gonderilmistir herkesi ilgilendirir
Ancak herkes allah kelamina gore yasamaz, bu kisisel bir tercihdir.
Bende zaten herkes allah kelamina gore yasasin demedim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Suark

ozaman her turlu sıctık desene

Uysak dünyada yanıcaz
uymasak cehennemde.

şaka bir yana, Allah'ın kelamı yukarda türkçe yazıyor.
Basit bir kitabın türkçe çevirisi bile bir sürü anlam kaybolmasına yol açıyorken,
nasılda türkçeye çevrilmiş bir Kur'an a göre yorum yapabiliyorsun ki?
Tabi arapça öğrenmemek bizim suçumuz,
hakkaten 4.dil olarak arapça almak lazım. Gerçi kompleks bir kitabı anlayabilmek için kafadan 8-9 yıl eğitim almak lazım.
pff

Arapca ogrenmeye gerek yok. 40 tane meal var hepsini acip karsilastirma yapabilirsin.
Hepsi yanlis cevrilmemisdir herhalde
Sosyal ağlarda paylaş

miting milleti galeyana getirmekten baska birsey degil,
Turkiyede laikligin vatanin elden gittigi yok,seriatin geldigi yok kardesi kardese dusman ediyorlar,fasizan fasizan sloganlar sanarsın savas cıktı seriat geldi oysa olan birsey yok secim yaklastı tabi oylar gelsin akp karsıtlarına,deniz baykalda kıs kıs guluyordur
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de be güzelim, Kur'an'ı Kerim'de belirtilmemiş mi sana, bana, bize; başkalarının dinine karışmamamız, kendimiz yaşamamız, orada devletin işleyiş tarzıyla ilgili kelam buyurmuş mu? Sen devleti laiklikten çıkarıp İslam devleti yaparsan başkalarının dinine karışmış olmaz mısın, ister istemez kul ile Allah arasına girmiş olmaz mısın bu da günah değil midir?

Apayrı birşey, sen, bu konularda senden benden yüz kat daha okumuş, bilgili, kültürlü, zeki Mustafa Kemal Atatürk'ün, yüzde bilmemkaçı Müslüman olan bu ülkeye laiklik ilkesini uygun görmesine rağmen, hala böyle konuşuyorsan, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına karşısın demektir. Yanılıyorsam düzelt. Kusra bakma ama eğer öyleyse burada senin gibileri sevmeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor

Allah'ın kelamı kişiseldir, kimseyi zorla buna uymak mecburiyetinde bırakamayız. Devlet dinsiz yürür, dinini inancını isteyen yaşar kendince.

İnsanları zorla silahla devletle dine uydurmaya çalışma devri ortaçağda kaldı, o zaman yaparlardı Araplar Türklere, Türkler balkanlara... Gerçi yine en hoşgörülü Türklerdi diğer ülkelere bakıldığında.

Top-down rejimlere bende karsiyim her zaman basarisiz olmustur. Zaten Islam devleti bottom-up kurulur allah bunu emreder.Yani insanlara baski yapilmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cuce

allahın kelamı orda yazıyo olabilir, exhalted,

da şöle bi sorun var kuzum Allahın Kelamı muslimanları ilgilendiriyor, laik bi devlet olarak Turkiye musliman değil dolayısıyla Türkiyeyi ilgilendirmiyor.

Allah orada demişki senın yasan benım, başkasının sözüne itibar verme. Türkiyede yaşıyan bir türkiye vatandaşı olarak, Allah'ın kuralları uyarken türkiyenınde kurallarına uyarsan kimse sana karşı cıkmaz, ama sen cıkıpta başka insanları islamiyet altında yaşatmaya calışırsan sen Allah'a karşı cıkmış olursun keza, din inanç, kulla yaradan arasındadır, sen karışamazsın.

Ben insanlari islami bir rejimde yasamaya diretmeyi savunmuyorumki. Ben sadece kuran ve laikligin celiskisini ortaya koydum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...