Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

14 Nisan 2007 Anıtkabir Yuruyusu..

gellidus

Öne çıkan mesajlar

Uzun süredir yazılıcakmı yada yazıldıda benmi bulamıyorum acaba diye baktım etrafa ama bulamadım.. Yemek programlarından yakısıklılar ve guzellerden koc tassagından kafamızı kaldırıp daha önemli seylere bakmamız gerekiyor diye dusunuyorum..

Cumhuriyetin manseti gibi 16 nisanda saatler 100 yıl geriye alınıyor..

14 Nisanda Anıtkabire yürünüyor.. Aranızda gelecek olan varmı bilmiyorum ama ben orda olacağım..

Türkiyede gerçekte neler olduğunu bilen anlayan herkesin mutlaka katılması gerektiğine inandığım bir yürüyüs.
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece Tayyipin değil, internet kullanan birçok insanın 14 nisan'daki eylemi "anti-demokrasi" olarak görmesi beni üzüyor açıkçası.
Bir de bazıları "iktidar"a karşı değil, "din"e karşı yapıldığını sanıyor bu eylemin.

Hoş, Tayyip bey hazretleri "Demokrasi bizim için amaç değil araçtır" demişti. O yüzden Tayyip'i destekliyenlerin de böyle düşünmesi pek şaşırtıcı değil.
Demokrasi onlar için tek taraflı çalışıyor. İfade özgürlüğü de aynen öyle.
Onlar mecliste tek üstünlükle herşeyi kafalarına göre yapabiliyor, ama halk eylem ile sesini duyurmak istediğinde "anti-demokrasi" oluyor.

Bu eylemin pek bir işe yarıyacağını sanmıyorum. Cumhurbaşkanlığa tayyip çıkmasa onun adamı çıkacak. İkisi de aynı kapıya çıkacak. Tayyip ister cumhurbaşkanı olsun ister başbakan, diğer taraftaki kişiyi çok güzel kukla gibi kullanır.

Yine de, halkın hala burda olduğunu tayyip'in gözüne sokmak için güzel olcağını düşünüyorum.
Katılım baya olacakmış.
Sosyal ağlarda paylaş

önemli bilgi: 14 nisanda cumhuriyet mitingi var.

14 Nisan 2007 Cumartesi günü saat 11.00 de Ankara, Tandoğan Meydanında toplanılıyor şeklinde daha detaylı bilgi verelim gelmek isteyenler için

15 nisanda ise saat 15:00'te anıtkabir ziyareti var.

bunlar 2 farklı organizasyon. imkanı olan 2sine de katılmalı. bir aksilik olmazsa ben ikisinde de olacağım inşallah.

ADD'nin afişi:
http://www.add.org.tr/images/stories/add/afisadd.jpg

http://www.ozgurlukbenimkarakterimdir.org/
Sosyal ağlarda paylaş

Darbe dısında bir yol gormemek yada askerden bu ise el koymasını istemekte en az rte nın cumhurbaskanı olması kadar anlamsız gereksız ve tehlikeli birşeydir

Sonucta ulkeyi bu duruma getirende bu sonuca ulasmamızı saglayanda darbeler zinciri değilmidir??

82 anayasası ile halkı siyasetten uzaklaştıran katılımcı demokrasiyi siyaseti engellemiş 82 anayasası ile asker değilmidir??

Bende askeriyeyi Turkiyenin en duyarlı ve kaliteli kurumu olarak görüyorum ama halkın darbeden bahsetmesi ve bunu desteklemesi korkutuyor beni..
Sosyal ağlarda paylaş

Tayyip erdogan basbakan iken bu kadar tepkili degildim cunku halk secmis her ne kadar sevmesemde istemesemde yapilacak birsey yok.. Tayyip i suclamak yerine solda birlesemeyen kendilerini yemekten muhalefet yapmaya koltuk hirsindan koltugu tayyip e kaptirmalarina kiziyordum..

Birde bu herifin bu kadar yuzsuz midesiz olabilecegini dusunmuyordum. Gercekten adayligini koyacak gibi suna bakin adam ulkenin cumhurbaskanini sakliyor halktan.. Cumhurbaskani adi ustunde halkin baskani ama halk secemiyor kendi baskananini dahada otesinde halk son ana kadar ogrenemeyecek kim oldugunu..

Bu adamin gecmisini ideolojisini her birseyini biliyoruz artik cumhurbaskani olmasi ne kadar tehlikeli farkinda degilmisin de abartiliyor diyorsun..

Anayasa mahkemesi, rektorler, yargi kurumlari, ulkenin duzgun islemesi icin son derece laik demokratik namuslu durust aydin adamlarin olmasi gereken kurumlara atamalari cumhurbaskani yapicak vede gecmiste atamalarda ne kadar basarili oldugu biliniyor tayyip erdoganin..

Abartiliyormus..

Adam medyayi kullanarak haber yaptirtmiyor.. haber yapanlara saldim maliyeyi ustunuze diye tehdit ediyor.. Yandaslari yuruyus 15 nisan diye bolmeye calisiyor.. Hatta araya girip olay cikarmaya calisanlar olucakmis diye kulagima geldi..

Ama suc bu herifte degil bu herifi secen halkta.. Koltuk kavgasindan karsilarindaki tehlikeyi goremeyen sag ve sol partilerde..

ve duyarsiz apolitik genclikte..
Sosyal ağlarda paylaş

şöyleki;
Başbakanımızı Cumhurbaşkanı olsa ne olur diye düşündüm dün.
Kendileri oy için belli bir ideolojiyi benimsemiş bir insan. Ama oy için yani bu onun o yönde bir insan olmadığını gösterir.
Neyse konuya döneyim,
Bizde Cumhurbaşkanlığı her ne kadar ismi aşalı forsu kuvvetli olsada
Öyle pek fazla ey yapılınabilecek bir makam değil. Yani aslında RTE oraya çıkınca güç kaybetmiş olucak, Tek iktidar döneminde yapabilmiş olacağından fazla birşey yapamayacak.
Çünkü zaten seçimlerle AKP tekrar tek iktidar olamayacak.
Çıkamayan kanunlarıda onaylayamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
söylemeden geçemeyeceğim,rte cumhurbaşkanı olursa darbe dışında yol gözükmüyor zaten.

herşeye ok de şunu söylemeyin bari yazıktır günahtır yaa darbeler yüzünden(61 hariç) bu ülke neler çekti demokrasiye zerre kadar inanmayan bu tür zihniyetlerlemi düzelicek bu ülke he sende diyeceksinki bu hükümetide halk seçti demokrasi buysa benim demokrasiyle işim yok.bunu söyleyemezsin işte bunu söylersen sen ne atatürkçüsündür ne cumhuriyetçisindir.türkiye cumhuriyeti tarihinde tek bi haklı darbe vardır oda 61 darbesidir oda demokratik düzeni(bundan kastım çok partili sistemi) ortadan kaldırmaya çalışan bi hükümeti ortadan kaldırmıştır bunun dışında hiç bi darbeyi haklı olarak gösteremezsin.cidden ne kolay dimi bişeyler ters gidiyosa hemen bi darbe silip atalım herşeyi bütün pisliği halının altına atalım sonrada hiç bişey olmamış gibi devam edelim.hiç neden bu haldeyiz diye soramıyoruz dimi sornların kökünü bulup ordan kazımaya çalışmıyoruz okadar alışmışızki pislikleri halının altına itmeye.

[ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 17:23 tarihinde, Zep tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Boşuna değil aket-atum, Elbette bir sebebi vardır. Sonuçta bu olaydan herkezin kişisel bir çıkarı var.
Gerçi yazdıktan sonra düşündüm,
Eğer AKP tek başına tekrar iktidar olursa ve RTE Cumhurbaşkanı olursa ozaman sorun çıkabilir.
Sorun çıkarsada ikinci bir 28 subat olur.

edit: - s nin çengellisi çıkmıyor ondangarip yau ubat yazamıyorum

[ Mesaj 07 Nisan 2007, Cumartesi - 17:41 tarihinde, Suark tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi 61 ihtilalide haklı bir olay değildir kesinlikle.. İnsanların daha ılımlı bakmasının sebebi sanki solcu bir ihtilal gibi durması ama alakası yok..

2. Suark belliki bilmiyorsun ama Cumhurbaskanının yetkileri belki az ama çok kilit yetkileri var..

Daha öncede dediğim gibi cok kilit yerdeki adamları atayacak kendi kafasının yarısı kadar adamları atarsa oraya kaos oluşur ulkede..

Ama biryandada dediğin dogru yakın tarihimize bakarsak iktidar partilerinden gelen cumhurbaskanlarının partileri genelde dibe vurmustur.. Ozal demirel vs vs

Yinede cok tehlikeli cok.. Vede bu yuruyus için yapılanlar bence cok az kalıyor
Sosyal ağlarda paylaş

[spo]şöyleki;
Başbakanımızı Cumhurbaşkanı olsa ne olur diye düşündüm dün.
Kendileri oy için belli bir ideolojiyi benimsemiş bir insan. Ama oy için yani bu onun o yönde bir insan olmadığını gösterir.
Neyse konuya döneyim,
Bizde Cumhurbaşkanlığı her ne kadar ismi aşalı forsu kuvvetli olsada
Öyle pek fazla ey yapılınabilecek bir makam değil. Yani aslında RTE oraya çıkınca güç kaybetmiş olucak, Tek iktidar döneminde yapabilmiş olacağından fazla birşey yapamayacak.
Çünkü zaten seçimlerle AKP tekrar tek iktidar olamayacak.
Çıkamayan kanunlarıda onaylayamaz.[/spo]

Sen hiç haber bülteni falan filan izlemiyosun heralde..

Türkiye cumhuriyeti devletine yakışmıycak ne kadar anayasa maddesi varsa hepsini şu anki cumhurbaşkanımız reddetti. Düşünsene bi tayyibin c.başkanı olucagını. way başımıza gelenler. kuyruğu a.gül olucak başbakan kendisi olucak cumhurbaşkanı iki dakkada bir madde ekliycekler oda kabul edicek gel babacım burdan gel diye diye anayasa ters düz olucak fethullahçılar önplanda olucak heryer kapanıcak kadınlara başörtü falan gelicek başörtüsüzler sokağa cıkamıycak sevgililer el ele gezemiycek haremlik selamlık olucak yani böyle düşün. bu adamların geçmişi belli geçen gün fotorafını gördüm ya usame bin ladinin bilmemne kolu olan herifin ayağında oturuyolar. fetullah ile.

ya ne dersin daha ? he söylesene bi forsu var ama pek saglam makam diil ulan CUMHURBAŞKANI başbakan maşbakan sallamaz. teey tey. Anayasa onun elinde. Anayasa ne demek türkiye cumhuriyetinin idare ve yönetim düzeni kitabı. var gerisini sen düşün..
Sosyal ağlarda paylaş

rte niye cumhurbaşkanı olsun, partisi oy kaybetsin
2. beş yıldan sonra ki dönemde olacak rte
akp yüzde 46,3 oy alacak
aha bu foruma yazıyorum, pati açık kalırsa unutmayın bu kehanetimi.

bu mitingin niye bu kadar stres yaptığını anlamıyorum(sağ kesimde), sonuçta sandıkta akp ye oy vermeyen, akp yi istemeyen insanların tepkisini oluşturuyor, ki mitinge bu kişilerin yüzde 2si gelse bile büyük başarı derim(ankaraya uzak olan il vs.)
benim açımdan tek sorun hukuki açıdan legal olan bişeyi illegalize etme çabası, uygulanan demokrasi adı verilen şeyin sonucunu kabullenememe.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...