mADmaXimus Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Ankara ve İstanbul arasındaki yolculuk süresini kısaltmak, daha hızlı, konforlu ve güvenli bir seyahat sağlamak amacıyla uzun yıllardır gündemde olan hızlı tren projenin ilk etabını oluşturan Ankara-Eskişehir bölümünün temeli 8 Haziran 2003’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı. Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2000 yılında imzalanan sözleşme gereği çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak yeni demir yolu yapımına başlandı. Esenkent-İnönü ve İnönü-Köseköy olmak üzere toplam 550 kilometre uzunluğunda 2 etap halinde yürütülen çalışmalar kapsamında kazı ve dolgu çalışmalarında 2.5 milyon kamyon ile 25 milyon ton hafriyat yapıldı. Ankara-İstanbul hızlı tren güzergahında çalıştırılmak üzere alınan tren setleri, saatte 250 kilometre hız yapabilen, 419 kişi taşıma kapasiteli, 6’şar adet vagondan oluşuyor. Ankara-Eskişehir arasını 50 dakikaya, Ankara-İstanbul arasını 3 saate indirecek hızlı tren seferleri aynı zamanda Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini de yaklaşık 2 saat kısaltacak. Ankara-Eskişehir arasındaki test sürüşleri bu ay içinde başlayacak. kaynak:ntvmsnbc.com bu konuda ne dusunuyorsunuz sizce bu baska bir hizlandirilmis tren faciasi olur mu yoksa basarili mi olur? Hizlandirilmis tren olayindan sonra binmeye cesaret edebilirmiyim bilmem, guvenemiyorum nedense Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Bence başarılı olmaz, getirdiği yarardan çok zararı olur. Sonuçta ülkeye yararlı olsun diye yapılmıyor meret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 bence guzel olur. 3 de kalkarım. rexx'e giderim. 8 de gider tren istasyonuna 9'da binerim. 12 de ankara-konur'da olurum. ordakilerle sabahlarım. 9 da tekrar biner eve dönerim. oa süper bi vakit öldürme yöntemi. teşekkürler büyük şehir belediyesiiii Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 insallah bi kaç sene önceki ilk denemelerdeki gibi facia ile sonuçlanmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 ya Ankara-Istanbul treni bolu dagindan geciyor mu? geciyorsa tunelden niye gecirtmiyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 geçmiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 tren yolu ile karayolu farklı şartlarda çalışır projelendirilir de ondan.. zati eskişehir tarafına inip oralardan geliyor daha çok bilgi için izzet altınmeşe'ye başvurunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 trenin görünüşü çok güzel, ama gittiği yollar da buna uygun olarak ayarlanır umarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Birkaç sene önceki faciaya neden olan "hızlandırılmış tren" di. Yani normal bir tren modifiye edilip hızlı hale getirlimişti, sonuç fiyasko oldu. Bunlar "hızlandırılmış" değil "hızlı" trenler olarak geçiyor. Bence arada bir fark var. Yine dedikkatli olmak gerek tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 yok yok öbür olay gibi bişi olmaz..bu ayrı bişi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 peki Istanbul-Ankara arasindaki raylar degisicek mi? Yoksa ayni ray uzerinde mi gidecek hizli tren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Ankara İstanbula kefil olamam ama Ankara Konyaya gönül rahatlığı ile binin o kısmı ben yapıcam :) Ankara İstanbulu yapan firma batınca onu da ben yapıcam ama tamamı ben yapmadığımdan kefil olamam :) [ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 12:32 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 modernizasyonları yapıldı.. istanbul eskişehri arasının.. ben öyle biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 abso bize beleş bilet al =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 düşükmüş ya hızı, gazetede 550 üzerinde hız yapan tren fransada rekor için denemelere başlıyordu diye haber vardı madem yeni yapılıyor, tam yapsalardı vagon sayısının fazlalığı veya yük taşımacılığı vs. gibi teknik nedenlerden dolayıysa başka gerçi magnetik hattı benim okuduğum, bu öyle deil hehralde ama super yine de en az 3 kat daha hızlı olur eskisinden, raylarda ileriye yönelik döşenmişse daha da iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Peki sizce normal tren ücretleri gibi ucuz olur mu hızlı tren?Yani kafamıza est,iğinde günübirlik Ankara falan yapabilecek miyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Muhtemelen pahali olur, teknolojiye bagli tabii.. Normalde hizli trenler (saatte250-300 falan gidenler) ucak fiyatlari ile ayni yada pahali oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 otobüsten daha çok güvenilir bence hızlı tren olsa da. umarım gerçekleşir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chasten Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 ankara - konya süper işime yarar umarım olur, uçaktan pahalı yada aynı olursa uçağı seçer çoğunluk, ucuz olur bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 hızlı gidecek gitmesine de bu tren yine her istasyonda yarım saat takılırsa bir de demiryolu trafiğine göre başka bir trenin o hattan geçmesini falan beklerse bi anlamı kalmaz hızlı olmasının. bi kere ankaradan izmite 9 saatte gelmiştim. yani tren hızlı gider de yolda kesin bi bokluk çıkar eminim. yine de iyi olacagına inanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2007 Öncelikli hakkı olucak geçişlerde ve öyle her istasyonda durmayacak merak etmeyin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar