Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hizli Trende test surusleri basliyor

mADmaXimus

Öne çıkan mesajlar

Ankara ve İstanbul arasındaki yolculuk süresini kısaltmak, daha hızlı, konforlu ve güvenli bir seyahat sağlamak amacıyla uzun yıllardır gündemde olan hızlı tren projenin ilk etabını oluşturan Ankara-Eskişehir bölümünün temeli 8 Haziran 2003’te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldı.
Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2000 yılında imzalanan sözleşme gereği çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak yeni demir yolu yapımına başlandı. Esenkent-İnönü ve İnönü-Köseköy olmak üzere toplam 550 kilometre uzunluğunda 2 etap halinde yürütülen çalışmalar kapsamında kazı ve dolgu çalışmalarında 2.5 milyon kamyon ile 25 milyon ton hafriyat yapıldı.
Ankara-İstanbul hızlı tren güzergahında çalıştırılmak üzere alınan tren setleri, saatte 250 kilometre hız yapabilen, 419 kişi taşıma kapasiteli, 6’şar adet vagondan oluşuyor.
Ankara-Eskişehir arasını 50 dakikaya, Ankara-İstanbul arasını 3 saate indirecek hızlı tren seferleri aynı zamanda Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini de yaklaşık 2 saat kısaltacak. Ankara-Eskişehir arasındaki test sürüşleri bu ay içinde başlayacak.

kaynak:ntvmsnbc.com

bu konuda ne dusunuyorsunuz sizce bu baska bir hizlandirilmis tren faciasi olur mu yoksa basarili mi olur? Hizlandirilmis tren olayindan sonra binmeye cesaret edebilirmiyim bilmem, guvenemiyorum nedense
Sosyal ağlarda paylaş

bence guzel olur. 3 de kalkarım. rexx'e giderim. 8 de gider tren istasyonuna 9'da binerim. 12 de ankara-konur'da olurum. ordakilerle sabahlarım. 9 da tekrar biner eve dönerim. oa süper bi vakit öldürme yöntemi. teşekkürler büyük şehir belediyesiiii
Sosyal ağlarda paylaş

Ankara İstanbula kefil olamam ama Ankara Konyaya gönül rahatlığı ile binin o kısmı ben yapıcam :)
Ankara İstanbulu yapan firma batınca onu da ben yapıcam ama tamamı ben yapmadığımdan kefil olamam :)

[ Mesaj 03 Nisan 2007, Salı - 12:32 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

düşükmüş ya hızı, gazetede 550 üzerinde hız yapan tren fransada rekor için denemelere başlıyordu diye haber vardı
madem yeni yapılıyor, tam yapsalardı
vagon sayısının fazlalığı veya yük taşımacılığı vs. gibi teknik nedenlerden dolayıysa başka
gerçi magnetik hattı benim okuduğum, bu öyle deil hehralde

ama super yine de en az 3 kat daha hızlı olur eskisinden, raylarda ileriye yönelik döşenmişse daha da iyi
Sosyal ağlarda paylaş

hızlı gidecek gitmesine de bu tren yine her istasyonda yarım saat takılırsa bir de demiryolu trafiğine göre başka bir trenin o hattan geçmesini falan beklerse bi anlamı kalmaz hızlı olmasının. bi kere ankaradan izmite 9 saatte gelmiştim. yani tren hızlı gider de yolda kesin bi bokluk çıkar eminim. yine de iyi olacagına inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...