Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye'nin ordu ve askeri gücü

Bone

Öne çıkan mesajlar

* pkk lılaarın saklandığı mağarada yazan yazı böyleymiş

*eğer bir asker sizi gördüğü zaman durmadan ateş
ediyorsa bilinki o acemidir
kurşununun bitmesini bekleyin, bittiği zaman gidin
kafasna sıkın.

eğer sadece sizi gördüğü zaman ateş ediyorsa
saklandığınız zaman duruyorsa o
bir komandodur, kanınızı ve canınızı kurtarın.

eğer sizi gördüğü zaman ortadan kaybolmuşsa ve etraf
sessizse bilin ki o
bordo berelidir merak etmeyin o sizi bulur.

bunu bi yerde görmüştüm ama teklonoji olarak kaçıncıyız bilemem ama asker bakımından dünyadaki en iyi ordu türk ordusudur. eğer sadece teklonojik silahlarla savaş kazanılsaydı ABD Irak ve Afganistanda savaşı 10 günde bitirirdi. Şu an dünyada cephe savaşıdan çok gerilla savaşı yapılıyor. Türkiye ordusuda olması gerektiği gibi savunma amaçlı bir ordudur. Gerilla savaşındada Türkiye den daha fazla tecrübeli bir orduda bulunmuyor dünyada.

Bir de izleyenler bilir '' Kan Uykusu '' belgeselinde harekatlara katılmış bir binbaşı şöyle bişeyler demişti. ''Harekata giderken etrafıma bakıyordum tek kişide bile korku göremiyordum. Hani derler ya Türk ordusu farklıdır o an orda olsanız anlardınız ordaki Türk askerlerin farkını. '' bunun gibi bişeyler demişti binbaşı.

Dünyaki bir çok ordudaki askerler para kazanmak için profesyonel meslek gibi görüyor askerliği ABD için bu normal çünkü adamların ne bir ortak tarihi var ne de milli duyguları bizimkiler kadar derin. ama bizim ordumuzda daha doğrusu milletimizin hemeh hemen hepsi bu ülkeyi hayatı pahasına koruyacak kadar ülkesini seviyor. Her ne kadar teklonoji desenizde bence bir ordunun gücünü belirleyen şey budur.
Sosyal ağlarda paylaş

Pkk lıların mağralarına türk ordusunu övücek şeyler yazmaları kadar saçma bir şey göremiyorum.
Bir fransız ne kadar milliyetçiyse , bir alman askeri ne kadar disiplinliyse bizim ki de iyi bir asker ancak en iyi asker bizim ki diğerleri dandik demeninde mantıklı bir dayanağı yok.
Anlamayadağım bir diğer şey paralı asker konusu , bizim askerler para almıyor mu yani hayrına mı orduda bu kadar asker , amerikada delta force'u , rangersı para alıyorda bizim bordo bereliler karın tokluğuna yapıyo bu işi bu yüzden çok mu kaliteliler .Paralı asker mantığını biri açıklarsa sevinirim..
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada yanlış anlaşılmasın,
kesinlikle türk ordusunu aşşağılamak için açmadım bu topiği.
sadece ortalıkta pek fazla gözükmedikleri için (sadece şehit cenazeleri zamanlarında adı geçiyor) bende hayal kırıklığı vardı.
ancak son derece karizmatik (duruşları olsun, kıyafetleri olsun, silahları olsun vs vs) bulduğum bordo berelilerin eagle forces yarışması konusunda yaşadıkları başarıları okuyunca keyfim yerine geldi.
moralim düzeldi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
said:
söylendi mi bilmiyorum ama "adamlarda swat var" demişsin.

SWAT açılımı Special Weapons and tactics olan orduya değil polise bağlı bir birimdir. Irakta swatlar kullanılmıyor

Hahah komik olmuş SWAT denmesi gerçekten :)
Özel tim polisi gidip biber gazı ve hafif silahlarla falan mı müdahele edecekler Irak'a

salak değilim.
biliyorum SWAT'ın ne olduğunu.
yazdıklarımı bir daha okuyun.
Irak'ta kullanılıyor diye birşey demiş miyim?
Filmlerde, oyunlarda sıkça görüyoruz dedim.
Nasıl eğitildikleri, nasıl işbitirici oldukları felan anlatılıyor. Ben bunu kastettim.

said:
Bone karizmatik karizmatik savaşmak diye bir dünya yok.

Pardon hayal dünyanı yıktım ama..

yav yazdıklarımı nasıl okuyorsunuz merak ettim.
karizmatik savaşıyorlar demedim, karizmatik askerler dedim.
yanlış anlaşıldıysa da ben bunu kastettim, düzeltiyim.

Karizmatik askerlerden kastettiğim nedir? Çok ilginç dizayna sahip kostümler giymeleri, havalı envanter (kasketleri felan mesela) taşımaları, ve etkileyici silahlar kullanmaları.
"Karizmatik" derken bunu anlatmaya çalıştım.
Mesela benzeri bir "karizma" olarak bizde Bordo berelileri görürdüm hep. Bir ara gazetelere uçak tatbikatı resimleriyle felan çıkmışlardı mesela. Halen saklarım o resimleri.

Yani karizmatik derken "karizmatik savaşıp karizmatik replikler söylemeleri"ni felan filan demedim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Pkk lıların mağralarına türk ordusunu övücek şeyler yazmaları kadar saçma bir şey göremiyorum.
Bir fransız ne kadar milliyetçiyse , bir alman askeri ne kadar disiplinliyse bizim ki de iyi bir asker ancak en iyi asker bizim ki diğerleri dandik demeninde mantıklı bir dayanağı yok.
Anlamayadağım bir diğer şey paralı asker konusu , bizim askerler para almıyor mu yani hayrına mı orduda bu kadar asker , amerikada delta force'u , rangersı para alıyorda bizim bordo bereliler karın tokluğuna yapıyo bu işi bu yüzden çok mu kaliteliler .Paralı asker mantığını biri açıklarsa sevinirim..

evet arkadaşım farkı var. parayla askerlikle zorunlu askerliği bir mi tutuyosun. arasındaki farkı anlayamıyosan sana burda ne kadar yazı yazarsam yazıyım anlayacağınıda sanmıyorum.

eğer bu ülkeye bir tehtit varsa gider 18 ay değil 180 ayda askerlik yaparım karın tokluğuna gerekirsede şehit olurum . belki sen böyle düşünmüyosun ama benim gibi düşünen bi sürü insan olduğuna inanıyorum bu yüzdende diyorum ki bence türk ordusu asker bakımından dünyadaki en güçlü ordudur

[ Mesaj 01 Nisan 2007, Pazar - 15:49 tarihinde, MacLeod tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim bildiğim kadarıyla türk ordusu hakkında değerlendirmelerde zorunlu askerlik yapan değil para alan askerler göz önünde tutuluyor.Mesleği askerlik olan adamla , 18 ay eğitim görmüş adamı savaşta hangisi faydalı olur diye kıyaslamam bile.
Bu ülkede en güvendiğim kurum tsk'dır ve ülkemi de severim .Vatan millet sakarya edebiyatı yaparak bir yere varamazsın.Burda bir kıyaslama yapıyoruz , senin gibi aşırı taraflı yaklaşmıyor olmamız bu ülkeyi sevmediğimiz anlamına gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak tefek birkaç bilgi.

Türkiye, kendi mühendis ve işçisiyle en uzun menzilli topu üretti.
Tamamı Türk mühendisliğinin çalışması olan 40 kilometre menzilli 6 top, teknik adı ile 'T-155 Çekili Panter Bataryası' Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi.
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK)'nun değişik fabrikalarında bazı bölümleri yapılan ve Çankırı Silah Fabrikası'nda tamamlanan 6 topun teslimi için dün bir tören düzenlendi. Halen dünyadaki en uzun menzilli top olan T-155 Çekili Panterlerin tesliminde konuşan MKEK Genel Müdürü Mehmet Başpınar, MKEK'nın son iki yılda büyük bir gelişim içinde olduğunu söyledi. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinde kullanılan ve Türkler tarafından üretilen toplardan sonra tam 551 yıldır top üretimi yapılamadı. Bugüne kadar ithal edilen ve en küçük bir parçası için dahi dışa bağımlı kalınan kısa menzilli toplardan sonra Çankırı'da üretilen toplar halen 40 km. ile dünyanın en uzun menzilli topu olarak biliniyor. Patenti alınan bu toplar için yabancı ülkelerden sipariş gelmesi bekleniyor. Bu toplar tamamen Türk mühendisleri, teknisyenleri ve işçisinin alınteridir. MKEK, devletimizin sırtına yük olmaktan kurtarılmıştır. Bankalara olan 200 trilyon borcumuzu ödedik. İhracatımız 2 yılda 3 milyon dolardan bu yıl 30 milyon dolara yükseldi. 2002 yılını 100 trilyon zararla kapatan MKEK, 2003 yılında 45 trilyon kár etmiştir' dedi. Halen 40 kilometre ile dünyanın en uzun menziline sahip olan Panter obüsleri için yurtdışından sipariş gelmesi bekleniyor.
Panterin videosu : http://www.youtube.com/watch?v=hIA3qbU7at0
Atılgan : http://img166.imageshack.us/my.php?image=aselsanprxs2.jpg
http://img166.imageshack.us/my.php?image=atilganng5.jpg

http://www.sage.tubitak.gov.tr/yetenekler.asp Toros füzeleri TÜBİTAK-SAGE'nin ürünü.

T-122 ,122 mm Çok Namlulu Roketatar Silah Sistemi, ROKETSAN tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiştir

Bu modern Topçu roket sistemi, TSK envanterine girmiş olup seri üretimi sürmektedir. T-122 Çok Namlulu Topçu Roketatar Silah Sistemi, gece ve gündüz şartlarında, her türlü hava koşulunda, alan hedeflerine karşı, görmeyerek atış yaparak ateş destek görevlerini yerine getiren bir silah sistemidir. T-122 Silah Sistemi’nden TR-122, TRB-122, TRK-122, SR-122, SRB-122 ve klasik kısa menzilli 122 mm çapındaki roketler atılabilmektedir. Silah sistemi 1055 27 0046756 NATO Stok Numarasına sahiptir.

122 mm Topçu Roketleri

ROKETSAN, 122 mm kalibredeki roketler içinde dünyada en uzun menzile ulaşan TR-122 roketini tasarlayıp, TSK envanterine teslim etmiştir. 122 mm topçu roketleri harp başlıkları tipine göre TR-122 (Tahrip), TRB-122 (Çelik Bilyalı) ve TRK-122 (Bombacıklı) olarak üçe ayrılmaktadır. ROKETSAN, artırılmış menzilli roketlerin yanı sıra, kısa menzilli 122 mm roketlerin de (SR-122 ve SRB-122) üretimini gerçekleştirmektedir.

resmi : http://img166.imageshack.us/my.php?image=t1223ib9.jpg

Aselsan,havelsan,roketsan gibi kuruluşlarımız gazetelerde yer almayan yüzlerce başarıya imza atmışlardır.

Uçak gemisi olmaması nedeni de
: Türkiye Cumhuriyetinin savunma doktrini, savunma üzerinedir. Savunma doktrini saldırı yerine savunma üzerine kurulu olan ülkelerin, amacı savunma olmayan, saldırı olan uçak gemilerine sahip olması gereksizdir. Bunun yerine kendi havagücü olan, hareket kabiliyeti çok yüksek seviyede Dz Piyade gücünün ülkemizde oluşturulması çok daha mantıklı olacaktır.

Savunma sanayi tarihinin en büyük tedarik programı olarak kabul edilen çok uluslu Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) programı çerçevesinde bu güne kadar üretilen en gelişmiş savaş uçağı F-35’in orta gövdesinin ABD dışında tek kaynak olarak TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) tesislerinde üretilmesine yönelik anlaşma 6 Şubat 2007 tarihinde düzenlenen JSF İmza Günü’nde Northrop Grumman ile TAI arasında imzalanmıştır. Milli Savunma Bakanı Sn. Vecdi Gönül himayelerinde ve Savunma Sanayi Müsteşarı Sn. Murad Bayar’ın ev sahipliğinde düzenlenen “JSF İmza Günü”nde söz konusu anlaşmayı TAI adına Yönetim Kurulu Başkanı Tümg. (E) Hasan Peker Günal, ile Genel Müdür Sn. Muharrem Dörtkaşlı; Northrop Grumman adına ise Taktik Sistemler ve F-35 Program Yönetimi’nden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sn. Janis G. Pamiljans imzalamışlardır.

“Son insanlı savaş uçağı” olarak değerlendirilen JSF (F-35) uçağının en sofistike yapısal ana bölümlerinden biri olan “Orta Gövde”, projenin başlangıç safhasında yapılan iş paylaşımı uyarınca, Amerikan Northrop Grumman firması tarafından üretilmektedir. İmzalanan anlaşma ile TAI, ABD dışında F-35 uçağının orta gövde bölümünü üretecek tek firma olacaktır. TAI’nin üreteceği orta gövde miktarları Türkiye’nin alacağı uçak miktarı, üretilecek toplam uçak sayısı gibi kriterlere bağlı olarak tespit edilecektir. Northrop Grumman ile imzalanan anlaşmanın toplam tutarının 3 Milyar Doları geçmesi beklenmektedir.

TAI’nin F-35 uçağının Orta Gövde üretiminden sağlayacağı teknolojik kazanımlar:

Hassas toleranslı ileri teknoloji kompozit parça üretimi, tasarım ve imalat süreçleri arasında yüksek seviyede dijital entegrasyon,
Robot kontrollü hassas delme, kesme ve bütünleştirme işlemleri,
Sofistike yapılar için otomatik tezgahlar kullanılarak fiber yerleştirme teknikleri,
Yüksek teknoloiji kullanarak kompozit ve metal yapıştırma teknikleri,
Robot kontrollü hassas kaplama ve boyama uygulamaları ile
5. nesil savaş uçakları için gereken yüksek standartlı kalite uygulamalarıdır.
Bu anlaşmalar ile TAI ve Northrop Grumman arasında en az 20 yıl sürecek stratejik işbirliğinin temelleri atılmaktadır. Orta gövdede ana yüklenici olan Northrop Grumman ile başlayan ve program boyunca devam edecek olan bu işbirliğinin gelecekte daha da gelişerek ortak tasarım faaliyetleri için önemli fırsatlar yaratacağı düşünülmektedir.

Proje kapsamında üstlenilen iş paketlerini gerçekleştirmek amacıyla yapılacak olan kompozit tesisi gibi alt yapı yatırımları ile sahip olunacak kabiliyetler sayesinde TAI dünyada sayılı firmalardan birisi olacaktır.

Türkiye’nin havacılık ve uzay merkezi olan TAI, proje kapsamında alt yüklenicileri ile küçük ve orta ölçekli firmaların kabiliyetlerini kullanarak, sektörel sinerji oluşturmayı bir görev olarak benimsemiştir. “F-35 Orta Gövde”sinin TAI tesislerinde üretimine başlanması ile TAI, mevcut teknolojisini 5. nesil savaş uçaklarının imali için gerekli temel teknolojiler seviyesine çıkartarak, sahip olacağı kabiliyetler ile dünya çapında bir mükemmeliyet merkezi olmayı hedeflemektedir.

TAI, JSF projesinde kazandığı mali değeri büyük, içeriği kapsamlı ve teknolojik getirisi yüksek iş paketleri ile ülke ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra 20 yıl boyunca yaklaşık 500 mühendis ve teknisyene iş olanağı sağlayacaktır.

Kaynak: http://tai.com.tr

Savaş gemilerine elektrik tasarımı
**Milli Gemi projesi çerçevesinde yapılacak savaş gemilerinin elektrik dizaynı Alen Grubu şirketlerinden AnelMarin tarafından gerçekleştirilecek.
Anel Grubu şirketlerinden AnelMarin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) en önemli projelerinden biri olan Milli Gemi (MİLGEM) projesi çerçevesinde üretilecek savaş gemilerinin elektrik tasarımını gerçekleştirecek. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın gemi üretiminde yurtiçi kaynak kullanımına yönelik başlattığı uygulama kapsamında, Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ ile AnelMarin arasında gemi üretiminde yurtiçi kaynak kullanımı için sözleşme imzalandı. Anel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel , bundan sonra savunma sanayi projelerinde yer almak istediklerini ve bunun için iyi bir ekibe sahip olduklarını vurgulayarak "Böyle işlerin ekonomik boyutu önemli değil. Bu tip işleri gelişmiş ülkeler yapabiliyorsa ve aynı işi biz de artık rahatlıkla başarabiliyorsak, bundan güzeli yok. Türk şirketi olarak böyle projelere başlamak en büyük kazanım'' dedi.

AnelMarin Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ulvi Ağan da savaş gemisi yapımının çok sayıda farklı disiplini içeren bir proje özelliği taşıdığına ve kendi savaş gemisini inşa eden ülke sayısının çok sınırlı olduğuna dikkat çekti. Jeneratör gücü, gemi dağıtım panoları, aydınlatma hesapları, kablo yolları ve kablo çekim tasarımları gibi bir savaş gemisinde olması gereken tüm elektrik sistem tasarımı ile makine silah elektronik sistemlerini gerçekleştirileceklerini aktaran Ağan, MİLGEM projesinde yapılacak ilk geminin elektrik sistemi için proje çalışmalarına başladıklarını, projeyi 2007 yılı sonlarında tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Sanayinin öncüsü ARMERKOM

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Uzun Ufuklar projesi kapsamında 2007 sonuna dek Türkiye'nin tüm kıyıları gözetlenmeye başlanılarak kaçakçılık ve terör gibi tehditlere karşı deniz güvenliği tam olarak sağlanacak

GÖKÇE UYGUN

Türkiye, Deniz Kuvvetleri'nin çalışması sayesinde ilk kez dışa bağımlılıktan kurtularak ulusal olanakları ile sonar (denizaltında yankı ile yer saptama) sistemi üretecek. Bu sistem, Milli Gemi Projesi'nin (Milgem) ilk karakol gemisi olan TCG Heybeliada'da kullanılacak. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Uzun Ufuklar projesi kapsamında da 2007 sonuna dek Türkiye'nin tüm kıyıları gözetlenmeye başlanılarak kaçakçılık, terör ve yasadışı göç gibi tehditlere karşı deniz güvenliği tam olarak sağlanacak.

TSK'deki araştırma geliştirme merkezlerinden biri olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (Dz. K.K.) Araştırma Proje Geliştirme ve Bilimsel Karar Destek Başkanlığı'na bağlı Araştırma Merkezi Komutanlığı (ARMERKOM), yeni teknolojileri takip ederek ulusal özgün sistemler üretme yoluyla savunma sanayimizin kalkınmasına öncülük etmeyi hedefliyor. ARMERKOM'un kuruluş ihtiyacı 1974 yılına dayanıyor. Bu tarihteki Kıbrıs Barış Harekâtı'nın ardından uygulanan ambargo ile yaşanan sıkıntıların, savunma sanayiinde ulusal kaynaklara dayalı üretimin önemini bir kez daha ortaya koyması üzerine Dz. K. K.'lığı, ileri deniz savaş teknolojilerini izlemek ve bunları kendi deniz platformlarında uygulamak amacıyla ilk Ar-Ge (araştırma-geliştirme) kuruluşunu 1975'te Gölcük Tersanesi Komutanlığı bünyesinde oluşturdu. Bu oluşumu, 1995 yılında kurulan Yazılım Geliştirme Merkezi izledi. 31 Ağustos 1998'de de Dz. K. K.'lığı bünyesindeki Ar-Ge çalışmaları tek bir çatı altında toplanarak ARMERKOM kuruldu. "Tam bağımsızlık ancak çağdaş bilim ve teknolojiyi yakalamak ile mümkün olur" anlayışı ile yola çıkan ARMERKOM, 200'ü aşkın personeliyle yaklaşık 80 proje yürütüyor. Gemi, uçak ve helikopterler için ihtiyaç duyulan ve kritik teknolojiler olarak tanımlanan savaş yönetimi sistemleri, elektronik harp ve sualtı akustiği alanlarında donanımlar tasarlıyor ve bunlar üzerinde çalışan yazılımlar geliştiren ARMERKOM, üniversiteler, NATO Teknik Çalışma Grupları ve TÜBİTAK ile ortak projeler yürütüyor. Savaş yönetim sistemleri alanında, ulusal savunma sanayii tarafından henüz çalışılmayan alanlarda araştırma yapan, deniz kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu konularda prototip üreterek, özgün yazılım geliştiren ve bunları ulusal savunma sanayiine seri üretim olarak devreden ARMERKOM, Türk Deniz Kuvvetleri'ni çağın ilerisine taşıyabilecek maliyet-etkin teknolojik çözümler kullanarak uluslararası standartlara uygun özgün sistemler geliştirilmesini sağlamayı amaç ediniyor.

Yazılım Geliştirme, Elektronik Geliştirme, Elektronik Harp ve Akustik Araştırma olmak üzere 4 grup başkanlığından oluşan ARMERKOM'da elektronik, bilgisayar ve akustik dallarında mühendis subay, astsubay, sivil mühendis ve işçilerden oluşan 200'den fazla personel görev yapıyor. ARMERKOM, Hollanda, İngiltere, ABD, Almanya, Pakistan, Kanada ve NATO olmak üzere uluslararası Ar-Ge kuruluşlarıyla ortak çalışmalar gerçekleştiriyor.

http://www.trmilitary.com/ sitesini takip edebilirsiniz.
http://www.youtube.com/watch?v=lqXNNIbFnZQ
Sosyal ağlarda paylaş

neyin aşırı tarafı anlamadım. ne ad takarsan tak ister faşist de ister vatan millet sakarya. bu memleketi korurken şehit olmak aşırılıksa adını ne koyarsan koy ben böyle düşünüyorum.

Paralı askerliğe gelince paralı asker yada profesyonel asker ne için askerlik yapıyo onu soruyorum sana ? Para için mi milleti içinmi ? Para için çarpışan bi asker ister 5 yıl eğitim görsün yinede para için savaşıyo bir şeyi korumak için değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu aradada teklonoji olarakta bi çok projesi var bu ülkenin. şu an İTÜ makina müh. öğrenim görüyorum ve bu sene makina ya giriş dersimizde ASELSAN dan yetkililer gelip geliştirdikleri birçok projeyi anlatılar.

Bunların en önemlileri özellikle doğu bölgesi için %100 türk mühendisi yapımı tanklar için termal dürbünler. Ayrıca bir çok eski hurdaya dönmüş tankın ve helikopterin yeniden son teklonoji ile donatılması gibi faaliyetlerini anlattılar. %100 türk mühendisleri tarafından projeleri süren ODTÜ-İTÜ-ASELSAN helikopter projeside sürüyomuş.

Son olarakta ASELSAN a mühendis olarak girmek içinde koşullar gerçekten yüksek. ODTÜ yada İTÜ den 3 ten yüksek ortalaması olan mühendis adayları sadece başvurabiliyormuş. Bazı olumlu işler yapılıyor yani o kadarda teklonoji olarak kötü durumda değiliz. Aselsan şimdiden savunma sanayinde ilk 10 kuruluş arasında.

[ Mesaj 01 Nisan 2007, Pazar - 16:19 tarihinde, MacLeod tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bordo bereliler ile ilgili wiki ingilizce sayfası daha geniş.

http://en.wikipedia.org/wiki/Maroon_Berets

said:
One of the most widespread rumors are about how they strike their enemies hearts with fear. It is said that if there is a battle between the terrorist faction PKK and the Mountain Commandos for over 10 days, the Maroon Berets are called in. As soon as the PKK operatives spot the reddish silluettes of their berets, they drop their weapons and retreat.

bende ne olursa olsun savaş kazanmanın yüzlerce farklı değişkene bağlı olduğunu düşünüyorum ve bir tinercinin dört beş yıl önce bir komandoyu öldürdüğünüde üzülerek buna örnek göstermek isterim.
Sosyal ağlarda paylaş

tinerciler o komandoyu öldürdüğünde adam sarhoştu yoksa ellerine verirdi ya neyse
Türkiyede 70milyon asker var haydi hayırlısı :) geçmişten gelen en önemli düşünce şehitlik makamına ulaşmak çoğumuzun müslüman olduğunu düşünürsek ulaşabileceğimiz en yüksek makam şehitlik ve şehit olmak için giriyoruz savaşlara yani çok zor bizimle başetmeleri ama artık öyle açıktan savaş yapılmıyor daha çok iç savaş çıkartma ekonomik olarak çökertme vs vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

o komandonun löümü hakkında babası asker olan bir arkadaşımla konuşmuştum, bana "olm adam asker adam, öğrendiği şeyleri çocukların üzerinde kullanmak istememiştir" demişti. zaten eğer hatırlarsanız o komando orada değil taksim ilkyardım hastanesine giderken ölmüştü. demek ki bir şekildede olsa tinercilerden kurutlmayı başarmış, yada belki tinerciler bıçakladık zaten deyip bırakmış kim bilir
Sosyal ağlarda paylaş

cia in sitesinde şöyle yazıyor

said:
in the early 1990s, the Turkish Land Force was a large but badly equipped infantry force; there were 14 infantry divisions, but only one was mechanized, and out of 16 infantry brigades, only six were mechanized; a subsequent overhaul has produced highly mobile forces with greatly enhanced firepower in accordance with NATO's new strategic concept (2005)
Sosyal ağlarda paylaş

yok temizlemez. sadece ortadaki birkac sehri temizler(tamamen). Turkiyenin geri kalan sehirlerini surundurur.
Radyasyon yayiliyo etrafa. Kanser gibi pislik hastaliklara neden oluyo radyasyonda..
Not: Atombombasi 2-3 taneden daha fazladir. Israilin bile birkac atom bombasina sahip oldugunu duymustum eskiden
Sosyal ağlarda paylaş

Atom bombası kullanmak pek öyle kolay değil artık...Çünkü öncelikle artık atom bombası japonyaya 2. dünya savaşındaki gibi uçaklardan değil kıtalar arası balistik füzeler yardımıyla atılıyor ki artık oda pek çok ülkede bulunmakta...Biri oturduğu yerden düğmeye bastığı an bu füzeyi havada görende kendisininkinin düğmesine basıcaktır...Nüklüer silahlar ancak topyekün bir dünya savaşında kullanılabilir ki öyle olursada sonumuz gelmiş demektir zaten...Ne demiş üstad;

"3. dünya savaşını bilemem ama 4. dünya savaşını taş ve sopalarla yapılacak"
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi arkadaşlar şöyle bişi söyliyim ben orduya elektronik harp sistemleri ve bunların yazılımlarını geliştiren bir firmada çalışıyorum ve diyebilirimki türkiyede sanılanın aksine son derece mükemmel mühendislerimiz var ve bu sayede ordumuzunda elinde son derece ileri teknoloji ve tamamen milli sistemler(gerek elektronik gerek yazilimsal) var ancak belli politikalar ve ekonomik durumlar sebebiylede hala malesef dışa bağlılığımız devam ediyor.
Geçenlerde bir binbaşı ile yaptığımız sohbette şunu sormuştum işte orduda hala çoğu yerde windows kullanılıyo bunun dışında yabancılar tarafından yazılmış ve kaynak kodu olmayan birçok yazilim kullanılıyo ayrıca en kötüsü donanımı ve yazılımıyla birlikte dışarıdan satın alınan uçaklar gemiler var en yakın örneğide israilden sipariş ettiğimiz hayalet uçaklar bunlardan hiç korkmuyomusunuz tsk olarak dedim ve aldığım cevap şu oldu aslında çok kritik yazilimlari genelde tsknın yetiştirdiği askeri akademi mezunu muhendislere gömülü sistem(embeded) olarak geliştiriyoruz ama tabi yabancı yazilim ve donanımları hatta komple sistemleri kullanmak zorunda olduğumuz yerlerde oluyor bunun çok farklı sebepleri var ama çözümüde aslında basit siz gençlerin bu konulara duyarlı olmaları yoksa bi savaş zamanında adamlar tek mermi harcamadan tek askerini riske sokmadan savaşı kazanabilirler.
Yani ordumuz asker gücü,silah gücü ve teknolojik destek olarak aslında son derece kuvvetli bi konuma sahip ama tam olarak dışa bağımlılıktan kurtulabilmiş değil dediğim gibi bunlarında yüzlerce sebebi var ama bence en basit çözüm yeni nesilin milli hassasiyetlere daha duyarlı olması
Sosyal ağlarda paylaş

Orası zaten tartışılmaz sonuçta ordu dediğimiz kurum milliyetçilik esasına dayalı kurulmuştur yani ordunun ilk görevi vatan topraklarını savunmaktır ve bunun için her ülke gibi dışa bağımlılığını azaltıp riski en aza indirmelidir.
Ha bunu körü körüne milliyetçilik veya ırkçılık olarak anlamamak lazım yoksa kimsenin mühendislerimiz yada askerlerimiz arasında aa bu kürt asıllı bundan mühendis olmaz bu ermeni asıllı bundan asker olmaz dediğide yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...