Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni bilgisayar aldım fakat açılmıyo

SoulCube

Öne çıkan mesajlar

Ya şimdi benim eski bilgisayarın
Anakartını ramini kasasını ve işlemcisini deiştirdim

eski sistem
celeron 1.7
768 ddr ram
ona uyumlu bi anakart unuttum şimdi
ata hdd falan

yeni aldıgım

amd çift çekirdek 5200
2 gb ddr twinmos ram
sapphire pure bilmemne anakart unuttum tam ismini
bi de ekran kartı alıcaktım aram yetmedi onu sonra alıcam x1950 pro

Anakartta onboard ekran kartı varmış öyle yazıyo kutuda.

şimdi bu bilgisayarı toparladım

taktım herşeyini
eski hdd yi de taktım eskisi ata'ydı sta hdd almadım yani.

bilgisayar açılıyo fakat

açılışta Amd cpu yazıyo yeşil.
sonra ekran kararıp acılıyo boot from cd bilmemne yazan ekranda geliyo onda da sorun yok

ondan sonra ekran kararıyo tekrar tam acılırken hoop reset atıyo kendine

anlamadım power supply desem 550 watt feel hurricane 2 kasa.

ramleri soktum taktım falan sorun yok ki zaten ramde sorun olsa acılmazdı dııt dııt öterdi.

hdd yi görmese boot failure hatası verirdi onu da vermiyo

biosa baktım biraz çözemedim bi hata varmı diye.

işte bu şekilde sürekli o ekrana geldiginde resetliyo kendini.
güvenli modda baslat ekranı falan da geliyo ama normal bi şekilde de baslatsam güvenli de baslatsam aynısı oluyo.
windows mu göçük diycem sanmıyorum daha eski pc den yeni cıkardım hdd yi yenisine yerleştirdim.

nedir sorun acaba

onboard ekran kartının bi olayı mı var omu acılcak falan?

kaldım böle sap gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

yok termal sürmedim yani bahsettiğin jel ise.
bende öyle düşündüm dedim şimdi sürmeyim ısınırsa sonra sürerim dedim.

yani o konuyu da geçelim :)

edit: ben simdi eve gidiyorum cafedeyimde, tafsiyesi olanlar abansın ben hepsine yarın bakıcam :)

[ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 23:37 tarihinde, SoulCube tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

ben de yeni bilgisayar aldım, yenisi açılıyor da, eskisinden hdd ve cdrom'u söktüm. şimdi eskisi açılmıyor hehe.
ancak benimki biraz farklı. powera basıyorum. fan dönüyor herhangi bir ses çıkmıyor uyarı sesi. ekranda hiçbir şey yok. kasadaki o işlem yapınca yanan kırmızı ışık hep yanıyor hiç sönmüyor falan bu şekilde kalıyor bilgisayar. neden olabilir ki?

edit: arkadaşlar ben yeni bir soru sordum dikkat lütfen :P

[ Mesaj 30 March 2007, Friday - 02:33 tarihinde, taz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

oh oh güzel abanmıssınız bu bana 10 yıl yeter ^^
tamam ama üzücü olan ben bilgisayarı aldıgım yere verdim halledin diye hahahah
neyse geri aldıgımda yaparım dedigini falan fistan..

[ Mesaj 30 March 2007, Friday - 17:46 tarihinde, SoulCube tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bilmiyorum ama.. akşamında çalışan alet sabah kalktığın çalışmamıştı.. yani birebir yaşadım bunu işyerinde. sonra aynısı işte dediğim gibi arkadaşımın başına geldi.. böle abzürd şeylerin altından hep power supply çıkıyor ve ikisindede power supply değiştirdiğimizde canavar gibi çalışdı tekrardan..
bahsettiğin sorunun tıpatıp aynısını yaşadık çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

taz senin takip etmen gereken prosedür bilgisayarın en az gerekli bileşenle çaşıltırmak ve sonra tam donanıma geçmeç.

1. adım :
Öncelikli board'a bağlanan tüm power ve data bağlantılarını çıkart reset hdd led pwr on ve bileşenler kalsın.

2.adım :
Şimdi sırayla önce mobo nun power larını takalım.
sonra bir besmele çekip basalım power a.
eğer sistem harekete geçerse ne ala geçmesse adım 3

3.adım :
2.adım başarısız olduğunda genellikle uygulanan yöntem cmos silmedir (bir zararı yok korkmayalım)
cmos silme işlemi için board'ımızın kitapcığını inceleyerek cmos clear jumper in yerini ve uygulanışını bulalım ve kitapta anlatıldığı gibi uygulayalım. cmos silme işlemi bittikten sonra bakalım makinamız çalışacakmı eğer yine çalışmazssa adım4

4.adım:
Baya bi yordu ve son adıma kadar getirdi makina bizi.

Şimdi yapmamız gereken sistem toplama sırasında gözden kaçırdığımız hatalı veya eksik bağlantıları kontrol ederrek gidermek ve makinayı minimum gerekli bileşenle çalıştırmak.

bunun için makinamızdaki bütün bileşenleri sökelim.
ve makinamıza sadece işlemci, ram (2 adet se 1 tanesini kullanalım ) ve ekran kartını yeniden dikkatlı bir şekilde monte edelim. ve makinamızı bu şekilde çalıştırmayı deneyelim. eğer yine sonuç alamazssak bir profesyonelin yardımına başvuralım.

[ Mesaj 31 Mart 2007, Cumartesi - 15:53 tarihinde, Ragnar tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...