Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Üniversitelerde devam mecburiyeti

Werewolf

Öne çıkan mesajlar

universitedeki devamsızlık hakkının lisedekinden az olması sacma degil mi?hadi anlarım okumaya girdin,elbet gidiceksin derslere de bunun hastalanması var,acil durumlardı vs.bence disiplin saglayalım,ipleri ba$tan sıkı tutalım diyerekten abartmı$lar.kendi adıma konu$ayım,hazırlık okuyorum %10 devamsızlık hakkı sayesinde yıl icerisinde kocaman bir 15 gun devamsızlık hakkım var lol.hocalarda ka$ yapıcam derken göz cıkartıyorlar.tenefusler 10 dk,yemek yiyeyim desen mutlaka derse gec kalıyorsun min 5 dk,$ak yok yazıldın gitti bir saat.böyle böyle 5 gün olsa al sana bir gün gitti.zaten hasta olma gibi bir lüksümüz yok.rapor denen olay kendi üniversitemizin hastanesinden alınmı$ olsa bile geçmiyor.bana garip geldi,hani kimileri rapor mu olur lan üniversitede diyebilir de ne bileyim.rapor olayına deginmem de sırf devamsızlıgın cok az olmasından dolayıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

Devamsızlıktan kalmak en kötü kalma sekli kural tam uygulanırsa bidaha o dersi aldıgında derse gitmeme gibi bisey yok her derste olman zorunlu ama fazla uygulamıyoar
Bazı özel ünilerde derslere devamlılık notu yüzde 10 etkiliyordu adamlar gelsinler diye böle bişi yapmıslar adamın okumaya niyeti olsun sınıfını gecsin isteerse diye böle bisi yapmıslar

Ders devamlılık mantıken olmak zorunda yoksa hiç ders verilmesin üniler kapansın uygulama sunum tartısma ortamları olmadan diploma al tabi bu normal olanı bizde genelde hoca girip tahtayı doldur sil doldur sil yapıp cıkar bu konuda haklısın.... sonra ben iyi hocayım der alırsın kitabı aynı sekilde calısırsın bu zaman kim iyi kitapmı :D

her nese yormayın kafanızı mecburuz gitmeye devam zorunlulugunun anca hocaya konuscaksın :d ki kabul etmez ..... sden git en iyiysi derse :d
Sosyal ağlarda paylaş

derslerin çoğu aşırı sıkıcı işlendiği için o derse ilgi duysan bile gidemiyorsun:)

bi dersin öğretici olmasının bana göre tek yolu çok sayıda proje. yaparak öğreniyorsun. sabahın köründe gidip derste uyumaktansa evde uyuyup kasıp proje yapmayı tercih ederim:)
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer ders amacına ulaşıyorsa, eğitim görevlisi iyiyse o derse gidilmeli.Eğer ders amacına ulaşamıyorsa o derse gitmenin bir anlamı yok bence.Fakat "ben bu dersi beyenmiyom neden devam zorunluluğu varrr offf pfff" diye sızlanıpta yada sabah kalkmayıpta, devamsızlıktan kaldığın için devam zorunluluğunu kötülemenin de bir anlamı yok.Biraz da aynada kendine bakmak lazım.Etrafta gezip tozup öğrencilik yapmadığından mı devamsızlık sorunun var, yoksa vaktini torpil ile gelmiş dandik hocalara harcamak istemediğin için mi?

[ Mesaj 24 March 2007, Saturday - 17:38 tarihinde, ssj4songoku tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yahu öyle dersler var ki bizim okulda.
mesela 3 bölüm de alıyor o dersi, ama anfide işleyemiyoruz o saatte anfi dolu olduğu için. minnacık sınıfa doluşuyoruz.. e o kadar küçük yerde herkes yerinde biraz kıpırdasa deprem oluyormuş sanıyor insan. öğretmen ne kadar iyi ne kadar deneyimli olursa olsun verimli bir ders ortamı oluşmuyor. arkada oturan hiçbir şey duyamıyor filan. ama derse giren hoca çatır çatır yoklama yapıyor gene, attırıyor imzaları. böyle saçma şey var mı? ben hiçbir şey anlamadığım bi derse neden gideyim. zorla işte..
Sosyal ağlarda paylaş

Üniversitede derslere girmenin zorunlu olması tamamen saçmalık, saçmalığın daniskası boyutlarına varan şeyse 2. defa alınan derslere de girme zorunluluğu olması. Ömrümde böyle bir saçmalık duymadım, elimde notlar var, kitap var, hocanın yazdığı herşeyin birebir aynısı var. Hala yoklama alınıyor.

Üff çok canım sıkkındı, bu konu aklıma gelince daha çok sıkıldım. :/
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben de bu dönem inanılmaz devamsızlık yaptım ve artık korkmaya başladım.
Sadece ilk dönem verilen bi derse ramazan sonundan dönem sonuna (ekim-ocak arası işte) kadar hiç girmedim, hocanın da umrunda diilmiş, rahat rahat geçtim. Ama şimdiki derslerin hocaları takar diye düşünüyorum. Fizik, kimya ve tarih.
Bak yine rahatsız oldum şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim bir manyak ingilizceci var. teknik ingilizce öğretiyor sözde ama benden iyi değil adamın ingilizcesi. bir de bilmemkaç sene amerikada kalmış vs. neyse... adam her ders 3 kere sayıyor sınıfı ve imzaları. gelmeyen kalacak diyor. ve ben kalacam büyük ihtimalle çok devamsızlık yaptım. ühü ağlıcam makine mühendisliğinde 4 kredilik (en yüksek kredili ders bile 4 kredi) ingilizce dersinden çektiğimize bak. sabahın körüne koymasalar dersi yine giderim de. peh...
Sosyal ağlarda paylaş

paso kalıyorum derslerden bariz lise gibi. basit derslerde bile devamsızlıktan kaldım çok pis dertliyim bu konuda üç paragraf küfür yazabilirim.

edit: dayanamayacağım bişeyler daha ekleyeceğim.

zaten okula gitmek için iki saat yol katediyorum. değiştirdiğim toplu taşıma aracının haddi hesabı yok 10 dk gecikince derse giremiyorum neymiş sınıfın dikkatini dağıtıyormuşum. sınıfta sınıf olsa sınıf olsa 6x6 metre kare bir alan. offf bitmez bu okul böyle

[ Mesaj 29 March 2007, Thursday - 04:24 tarihinde, xueshen tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hollandaya master için gelince bu konudaki görüşlerim biraz değişti.. bence sorun devam/devamsızlık olayı değil, sorun dersin niteliği..

burada derse gitmek öğrenci için pek sorun olmuyor. çünkü zaten dersin normalde 4-5 katı kadar yapman gereken şey olduğundan ve bunların çok büyük bir bölümü makale okumak olduğundan derse gittiğinde onların özetlerini dinleyerek mutlu oluyorsun.

bizde ise hocalar birşey bilmedikleri ve anlatamadıkları için öğrenciyi derse çekmek değil bağlamaları gerekiyor. ki eğitim sisteminde evde hazırlık yapmak diye birşey ilkokuldan sonra kalktığı için üniversitedeki öğrencilik tüm gün gezmek olarak algılanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...